Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
- Status: Offline
Re: Detalji tragedije u Kninu: Dječak umro u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću
Tuga ...
.... ne daj Bože biti u koži tog oca.

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3738 times
- Been thanked: 6867 times
Re: Detalji tragedije u Kninu: Dječak umro u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću
Kako, sta..
ne osudjivam, ali se pitam..
ne osudjivam, ali se pitam..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Nema se sta komentarisati, ljudi dragi, tragedija i eto 

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8342 times
Daj Bože da čovjek ne svisne od tuge.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14875 times
Od jucer mi ova vijest ne izlazi iz glave....To jadno dijete.....Majka. Otac. Ma ne znam. Nemam rijeci. Prestrasno
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2273 times
- Been thanked: 5449 times
Zar se mora o ovakvim vijestima otvarati tema
Fuck you a friendly note to start the day
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Ljudi su zurni da na prvu osuduju i zgrazaju se, ali u psihologiji postoji fenomen "forgotten baby sindrome" odnosno sindrom zaboravljenog djeteta. To je nesto sto se moze pod odredenim okolnostima dogoditi bilo kojem roditelju. Naravno, svaki ce roditelj reci da je nemoguce da se to dogodi njemu, da zaboravi na svoje dijete, jer on svoje dijete neizmjerno voli i cuva, ali nema to nazalost uvijek veze s manjkom brige, nego to predstavlja problem memorije. Pod odredenim nesretnim okolnostima kao sto su izniman stres, promjena rutine, pa do koristenja droga, lijekova, alkohola itd. moze doci do ovakvog tragicnog ishoda.
Nevjerojatno se puno ovakvih slucajeva dogodi svake godine u svijetu, i u vecini slucajeva se ne radi o zanemarenoj djeci nego o spletu ekstremno nesretnih okolnosti.
Ja sam uvjerena da ovom covjeku nesto ne stima u glavi, vjerojatno stres, jer je on bio toliko uvjeren da je dijete ostavio u vrticu da je prvo isao u vrtic pregledavati snimke nadzornih kamera, a tek kasnije isao u auto.
Knin je jedan od najvrucih hrvatskih gradova. Po ljeti je tamo pakao. Dijete nazalost nije imalo sanse
Nevjerojatno se puno ovakvih slucajeva dogodi svake godine u svijetu, i u vecini slucajeva se ne radi o zanemarenoj djeci nego o spletu ekstremno nesretnih okolnosti.
Ja sam uvjerena da ovom covjeku nesto ne stima u glavi, vjerojatno stres, jer je on bio toliko uvjeren da je dijete ostavio u vrticu da je prvo isao u vrtic pregledavati snimke nadzornih kamera, a tek kasnije isao u auto.
Knin je jedan od najvrucih hrvatskih gradova. Po ljeti je tamo pakao. Dijete nazalost nije imalo sanse
somehow I manage
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11360 times
- Status: Online
ZENICA: Zbog ljubavi pobjegao iz zatvora

Nermin Ademović, zatvorenik u KPZ Zenica, pobjegao je sinoć iz zatvora, preskočivši ogradu, potvrdio je za Oslobođenje direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić.
"Ovaj bijeg nas je sve iznenadio, ne samo uposlenike KPZ Zenica, nego i mnoge zatvorenike, jer je Ademović bio izuzetno uzoran zatvorenik. On je ovdje kod nas došao 2010. godine i od tada nije napravio nijedan disciplinski prekršaj. Od 2012. godine prebačen je zbog dobrog ponašanja u 5. paviljon, u kojem su bolji uslovi za izdržavanje kazne, a od 2018. godine je prebačen u otvoreno odjeljenje. Već godinu i po koristi pogodnosti odlaska na vikend i nikada nije napravio nijedan problem i svaki put se vraćao. Prije nekoliko dana je također bio na vikendu, a od 1. jula je trebao ići na godišnji odmora, koji traje 20 dana. Zaista sam iznenađen zbog ovog što je uradio", kazao je Kahrić.
Ademović, koji je živio u Čelincu, osuđen je na 16 godina zatvora zbog razbojništva.
"Njemu je do isteka kazne ostalo još četiri godine i četiri mjeseca. S obzirom na izuzetno dobro vladanje sigurno bi dobio uslovnu kaznu od barem dvije i po godine, što znači da mu je praktično ostalo da odsluži manje od dvije godine zatvora", dodao je Kahrić.
Ipak, Ademović nije mogao dočekati kraj kazne.
"Zbog dobrog vladanja Ademović je kod nas radio kao konobar. Sinoć je naprosto u jednom trenutku, kada niko nije obraćao pažnju, preskočio ogradu prema magistralnom putu i nestao je. Mi smo odmah po saznanju da je pobjegao izdali za njim potjernicu i obaviješteni su svi granični prelazi", napomenuo je Kahrić.
Prema njegovim riječima, tačni razlozi koji su nagnali Ademovića na bijeg nisu poznati, ali postoje određene pretpostavke.
"Koliko sam saznao, Ademović se nedavno oženio jednom djevojkom iz Sarajeva. Zbog toga pretpostavljam, mada ne mogu tvrditi, da je razlog za bijeg ljubav. Međutim, šta god da je u pitanju, nije mi jasno zašto se odlučio na ovakav potez, ako je već mogao koristiti pogodnosti izlaska na vikend i godišnji odmor", zaključio je Kahrić.
(SB)
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Re: ZENICA: Zbog ljubavi pobjegao iz zatvora

Tip je otišao u inostranstvo garantirano ,vjerovatno će negdge u Hrvatskoj sezonski raditi a poslje ko zna .
Ostalo je cutanje.
- Mocan_Nick
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 34 times
Zatvorenik ima pravo na 20 dana godisnjeg..
Ja kad treba godisnji da dobijem u firmi..
Moram se posvadjat, prijetit otkazom (ovo ne pali), da ce bit polomljenih nogu (ovo upali svake druge godine)..pa onda moram naradit, pa onda hajd 5 radnih dana i 2 vikenda..
I dosta ti za godinu..
Ja kad treba godisnji da dobijem u firmi..
Moram se posvadjat, prijetit otkazom (ovo ne pali), da ce bit polomljenih nogu (ovo upali svake druge godine)..pa onda moram naradit, pa onda hajd 5 radnih dana i 2 vikenda..
I dosta ti za godinu..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13931 times
- Been thanked: 22953 times
Joj majko…Hurija wrote: 14 Jun 2021, 18:25![]()
Tip je otišao u inostranstvo garantirano ,vjerovatno će negdge u Hrvatskoj sezonski raditi a poslje ko zna .
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11360 times
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23561 times
- Been thanked: 6197 times
...ma neka je, kakav je to zatvorenik da nikad nije samicu popusio, bar je zbog ljubavi! 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 50117 times
- Been thanked: 8901 times
Cojek drka kurac i dobije dvajs dana godisnjeg 
Hocu i ja tako
Hocu i ja tako
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21948 times
- Been thanked: 20018 times
Na jednom kraju svijeta El Chapo, a na drugom El Papucha 

- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9191 times
- Been thanked: 9924 times
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Kakvo je to razbojnistvo pa dobi lik 16godina 
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 50117 times
- Been thanked: 8901 times
Oruzano
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13931 times
- Been thanked: 22953 times
Pa kako se ozenio?
Dje je pokupio koku?
Lezis u zatvoru i ozenis se.
Dje je pokupio koku?
Lezis u zatvoru i ozenis se.
Dozvolite da se obratimo
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23561 times
- Been thanked: 6197 times
...vjeruj da ne drk. qratz, on tamo radi itekako! ...i svi koji su primjerni i rade, naravno da dobiju i godisnji! ...nisu hajvani!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.