Smiješne ratne situacije

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Smiješne ratne situacije

Post by silence » 03 Aug 2012, 01:38

:plavi :plavi :plavi Bubooooo :DD
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7248 times
Been thanked: 16787 times

Post by Maja » 03 Aug 2012, 03:41

Tigris wrote:ne znam jel ovo za napisat ali meni je :plavi ....hajde rat je rat bilo je svega...........

ja sam u ratu umjesto ulozaka za mjesecnicu . morala koristiti hm, improvizaciju koju je moja mama pravila od posteljine... :plavi jastucnice......carsafi........sliferi ma sva moguca posteljina nam je otisla na to :plavi
poslije rata sta je radila............kupovala posteljinu :plavi

:ooo
Ja u ratu dobila. 12,5 godina. Zamisli djevojčica tih godina stavlja krpe i onda ih pere "na ruke" jer nije bilo veš mašine, naravno, a ni dovoljno starih krpa da bi se mogle bacati nakon jedne upotrebe.

Nego, sjetih se sad :D.

U tom periodu u kući gdje smo bili bilo nas je 82. E hajde ti dođi na red u wc. A bio je poljski wc koji nije korišten, pa je gazda tu stavljao neke svoje stvari...između ostalog i bidon s benzinom. Tu je bila i jedna stara luckasta nena kojoj je pritužilo, pa je otišla u taj poljski wc, obavila nuždu i oprala se benzinom.
Možete zamisliti taj miomiris kad je ušla u kuću :ooo

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 03 Aug 2012, 03:46

Krokodil Behko wrote: Čudovište! Čudovište!!!
I kako to obično biva, sapleo se na nešto i pružio po zemlji. :123
Pritrčimo mu: Kakvo čudovište budalo jedna?!!
- Eno ga. Vidio sam ga u jezeru! Oči mu se sjaje i sve pljuska sa nogama oko sebe :sok
:D.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 03 Aug 2012, 10:20

Mi smo u ratu imali jedan izum .
Uzmeš zvučnik dal iz auta dal iz radija nebitno i staviš dvije žice na ona mjesta gdje se inače kače i onda te dvije žice gurneš u utičnicu od struje . Pošto nije bilo struje ,žice su prenosile zvuk i to tako dobro da si mogao pričati skoro sa cijelim selom. Jedini problem je bio što su svi mogli pričati odjednom i svi su mogli ( i slušali :D. ) da čuju šta se priča.
Onda se pojavio i dj Hako iz sela koji je odnekud sletio pun akumulator i prikopčao ga na radio kasetaš i onda pustao muziku stalno ,a nekad bi rekao nešto kao : "samo za vas di džej Hako " :D.
Odjednom su svim domaćicama u selu muževi morali nabaviti zvučnike koji su onda bili uštekani non-stop ,a Hako je naravno puštao hitove Dragane Mirković ili od Kemala "plavooookosaa" je išla 30 puta na dan.
Pošto je Hako bio pubertetlija napaljeni padne mu na pamet ideja da bi "bilo moćno " da pusti u vrijeme ručka neku pjesmu totalno vulgarnog sadržaja ,koju nemam pojma odakle je i ko je snimio.
Nešto tipa : "vičem ženi da ponese ćebe ona neće hoće da se ..." i tako do .
Nastao šok u selu ,ispadale kašike iz ruku i poleti brže-bolje isključi :D.
Naravno ženskom vezom je brzo informacija doturena do Hakine matere koji je onda bio propisno izružen (jbo li te ćaća mutava,pašče jedno Prezobrazno ...) i onda se sve opet vratilo u normalu i ponavljali se narodnjački hitovi do besvijesti.
Koliko se normalnim može nazvati rat,jel
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Blackhawk

Post by Blackhawk » 03 Aug 2012, 10:33

Eh to smo isto i mi radili... Samo belaj je bio kad dodje struja, pa sve puca.. Mada mi smo pravili i utikace na zvucnike, pa ustekas, i onda samo ti pregori zvucnik kad dodje struja.. Manje opasno :)

A bilo je tu i pjevanja, uvijek se nadje neko ko hoce da u centru paznje, pa kad nema muzike, zapjeva onako nasuho..

Ljudi su takvi, da koliko god situacija oko njih bude teska, uvijek se iznadje nesto od cega se moze napraviti zabava.. Jer zabava je ono sto cini tu situaciju laksom..

Sjecam se price.. Cesto je vojska bila kod mene, dodju sa tetkom i stricem rahmetli.. Hamze, najbolja ceta, a svi su bili mladi, od 18-25 god, i svi skoro saljivdzije..
I sad tom jednom je umro did, zivjela njih dvojica sama, i umro did, ostao on sam.. Inace vrstan i hrabar borac. A ovi nebi bili oni da se ne nasale, i dogovorili se oni da kod njega se iskupe, malo kartanje i tako to, da nije sam..
Al odu prije, pa se neki zavuce u podrum a neki na tavan, i u sred sijela, poce buka, lupaju, zagaju drva, i jos neki dovikne ga, kao da ga did zove... Kazu skocio kroz prozor i pobjegao...

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 03 Aug 2012, 10:38

Ne razumije ,at a smiješno??????????????Meni ne može biti ništa smiješno jer sve zgode i nezgode su vezane Ratom i Strahom :tjesi :tjesi
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 03 Aug 2012, 18:14

:maja

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 03 Aug 2012, 18:19

Uzmeš zvučnik dal iz auta dal iz radija nebitno i staviš dvije žice na ona mjesta gdje se inače kače i onda te dvije žice gurneš u utičnicu od struje . Pošto nije bilo struje ,žice su prenosile zvuk i to tako dobro da si mogao pričati skoro sa cijelim selom.
Čuj to. Nisam znala da ovo može.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 03 Aug 2012, 19:18

Moze.. samo ne smije imati struje u zicama :)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 03 Aug 2012, 20:18

Jednom je mama dobila od komsinice recept za pravljenje domaceg deterdzenta za ves od pepela, nekog smrdljivog sapuna i kopriva. Prali smo ves na ruke naravno, jer struje nije bilo i dok smo ga sterali primjetim da mi je koza na dlanovima oguljena gotovo do lakata :sok... Ne treba spomenuti da nisam ni probala domaci sampon za kosu od iste komsinice :oo

Druga komsinica je umjesto duhana, kojeg nigdje nije bilo, nabrala list od sljive i natrpala u muzevljevu lulu i povukla ga momacki.. nasli je ispod stepenica, blijedu sa lulom u ruci :oo Pozlilo joj, ali smo je poslije uvijek zezali zbog toga.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 03 Aug 2012, 20:43

jao prica :valja

jedno vecer zamolim roditelje da me malo puste da izadjem, nisu nas granatirali dugo. hajd, nerado me puste. samo sto smo krenule, negdje napola puta poce da fijuce. a tata mi rekao ako sta krene, da idemo sa drugima u neki podrum ili skloniste. mi isto izbezumljene, na po puta, nigdje nikog....granata trehne blizu, hvatamo se jedna za drugu :valja ja se derem i govorim da idemo u onaj kanal tamo, kaze druga to je djeriz, kakav kanal :valja ma da je i wc od king konga, ovdje ne mozemo ostati. kako naredna granata trehnu, mi sve poletimo u taj 'kanal' i cucnemo. :valja i tako cuceci u tim hovnima od cijelog sela, pogledam gdje su ostale, kad ova jedna se fakat ispruzila skroz i zaronila...mi ostale se pocnemo se smijat ko lude.

kasnije kad je sve proslo, i vracamo se kuci nismo se prestajale smijati, a i ona s nama ...sva umackana... :valja
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 03 Aug 2012, 21:03

Policijski sat, zabranjeno (uglavnom muslimanima) izlazit vani iza 8h navece. Naravno, mladja raja se snalazila pa smo se okupljali malo dalje od ulice, iza nekih (sumnjivih) objekata. Jednom smo se drugarica i ja vracale kuci, nigdje zive duse, mozda je bilo 11h i ugledamo neko auto da nailazi i to polako kao da gledaju ima li koga i da ga hapse. Mi umrle...Sta cemo sada :sok... uletimo u neko dvoriste i cucnemo ispod prozora i ono sutimo, kad neko s prozora "ma bjez' te odavde grom vas ubio, meni ste dosle bando bandidska".. Mi njemu shhhhh, pa shhhhh, nemoj bolan, shhhhhhhh.... nista on i dalje nastavio poluglasno da nam prijeti. Sreca, niko ga nije cuo, auto je proslo, mi ustanemo, opsujemo mu mater i trk kuci :oo
Poslije nam je bilo krivo, pa smo ga izbjegavale kad bi ga srele. Mladost ludost.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 21:23

Bilo ih je još... :hihi

Zaželjela se ja u ratu mesa... :hihi . Pričam sa jednom komšinicom i kažem da bih sve dala za malo mesa...kažem da bih mogla da uhvatim goluba, ali ne znam ko će mi ga zaklati :sok. Kaže meni komšinica da uhvatim, a da će ga ona zaklati... I tako ja razmišljala, golub mi stalno pred očima... da mi je malo mesa. :(
I jedno veće opet ja bila kod komšinice (kod one što sam joj srušila televizor) i dolazim u svoj stan. Bilo je ljeto, prozor otvoren. Mrak, nema struje, ništa se ne vidi. Kad odjednom nešto zaklepeta..ne znam šta je u tom trenu, ali me podsjeti na lepršanje krila. Taj zvuk je za mene bio toliko jak, nešto nevjerovatno. Prepala sam se u trenu, ali kada sam se sjetila da bi možda mogao da to bude golub, smirih se :hihi . Priđem, upalim plin na gorioniku u hodniku. Nasuprot je ogledalo. I vidim proleti, iznad plamena, pravo na ogledalo...GOLUB. Udario je i pao, šćućurio se. Priđem polako i uzmem ga...gledam. Pade mi na pamet moja komšinica i klanje goluba :hihi . Sažalim se nad njim i kažem mu: "Možda si ti golub mira, ja ću tebe pustiti." I tada me prošla želja za mesom. :hihi
(Arapska poslovica)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 03 Aug 2012, 21:26

:hihi

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 03 Aug 2012, 22:13

Kad smo kod mesa :plavi

Ja i brat lovili u Buni one male ribice...ma nema to je bilo 2 cm... Kad bi ih popržili na tavi ništa nismo mogli pojest...tj ništa nije bilo :cudi
Čak sam jednu ubacila u teglu s vodom da mi bude kućni ljubimac i ujutro sam je našla mrtvu :lupa

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 22:35

Jao Majo...ribice... :valja :valja :valja

Ova tema je osvježenje... :ok
(Arapska poslovica)

Blackhawk

Post by Blackhawk » 03 Aug 2012, 23:01

A bilo je i vozanja :)... Odnekud su dovukli narandzastog stojadina i ostavili ispred jedne tvornice.. A mi djeca otisli, pa provalili u auto i bom se vozat.. Ali ne upaljen nego jedan sjede i vozi a ostali guraju po parkingu...
pa se onda zamjeni udje drugi da vozi i tako.. Sve dok nismo zablokirali sve tockove i nije vise moglo..

Pa bila je tu i mecka, al ona nije dugo, neko je prefarbao u maskirnu boju, sva sarena.. .Isto se vozikali sa njom dok je nisu odvezli..

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 28 Jan 2013, 02:05

bilo ih je naravno. :oo

tako je jedna zena na upit okupatorskog vojnika kako se zove odgovorila: "Ime mi je Sida, a zovu me Persida." :D.

jedne noci su mama i tetka na prozoru prvog sprata kuce pusile cigaru. nakon sto su zavrsile, bacile su ćikove na travu. međutim. kako su ćikovi padali, prolazili su pored prozora primaće sobe prizemnog sprata, pored kojeg su sjedile majka/nane/nena/baka i još neke stare nane. kad će ti majka: "jeste li vidjeli svjetlavce?! (misli na svjetleće metke) bjež'te s prozora!" :plavi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 07 Feb 2013, 18:17

Pricao mi od kume momak. Otisao on na vodu, a tata mu isto tako negdje izasao i pocnu padati granate a njegova mama izleti vani i zovne njegovog straijeg brata da idu da ga traze, i njegov brat govori kako je i tata negdje tamo gdje e pala granata a mama:"Jebo tatu, trazi D." :ha
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 08 Feb 2013, 01:45

imao sam jednu zutu majicu sa miki mausom koju sam plaho volio. jedne prilike sam je obukao kad sam s mamom isao u grad autobusom. kako smo se vozili, ja sam se nesto u nju zagledao tj. gledao sam sebi u njedra. tek tad sam spazio da je miki maus "digao dva prsta". jednu dva metra od nas je stajao srpski vojnik. sav sam se preznojio. pokusavao sam majicu namjestiti nekako kako se to ne bi vidjelo. :oo
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Post Reply

Return to “Razno”