ili u kuhinjuŠabović Adis wrote: 16 Jun 2021, 10:41 Žene bi se trebale vratit svojim korijenima.
A korijen je muškog roda.![]()
Feministkinje
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2270 times
- Been thanked: 5428 times
- Status: Offline
Re: Feministkinje
Fuck you a friendly note to start the day
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1633 times
- Been thanked: 3042 times
Mislim da cemo upadati u zacarani krug.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2021, 10:20 Ti si na nekoj drugoj temi već jednom popljuvala muškarce kao žrtve nasilja i silovanja od strane i žena i muškaraca, a isto tako i žene kao žrtve seksualnog napastvovanja od strane drugih žena, te da to uopšte nije bitno ma koliko nizak procenat tih slučajeva bio u sveukupnom nasilju u smislu "gazili ste nas stoljećima sad je red na nas da gazimo vas" i to u raspravi između nas dvoje. Ni žene te tu nisu podržale.
Toliko o tvom feminizmu, jednakopravnosti i ravnopravnosti. Ti zagovaraš supremaciju, a koja je sastavni dio radikalnog feminizma.
Muskarci postaju ogorceni na zene koje ih izdaju, pa se iskaljuju na drugim.zenama koje postaju feministkinje.
Onda te feministkinje se iskale na muskarcima koji nemaju veze sa njihovim skustvima, opet ti muskarci postaju ogorceni i iskaljuju se na zenama.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Šta cu ti ja sto si ti tako razumio, nista, kontas pogresno dzaba si se iznerviraoMarlboroGold wrote: 16 Jun 2021, 10:20 Ti si na nekoj drugoj temi već jednom popljuvala muškarce kao žrtve nasilja i silovanja od strane i žena i muškaraca, a isto tako i žene kao žrtve seksualnog napastvovanja od strane drugih žena, te da to uopšte nije bitno ma koliko nizak procenat tih slučajeva bio u sveukupnom nasilju u smislu "gazili ste nas stoljećima sad je red na nas da gazimo vas" i to u raspravi između nas dvoje. Ni žene te tu nisu podržale.
Toliko o tvom feminizmu, jednakopravnosti i ravnopravnosti. Ti zagovaraš supremaciju, a koja je sastavni dio radikalnog feminizma.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Gore su od cetnikaMutevelija wrote: 16 Jun 2021, 11:32Mislim da cemo upadati u zacarani krug.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2021, 10:20 Ti si na nekoj drugoj temi već jednom popljuvala muškarce kao žrtve nasilja i silovanja od strane i žena i muškaraca, a isto tako i žene kao žrtve seksualnog napastvovanja od strane drugih žena, te da to uopšte nije bitno ma koliko nizak procenat tih slučajeva bio u sveukupnom nasilju u smislu "gazili ste nas stoljećima sad je red na nas da gazimo vas" i to u raspravi između nas dvoje. Ni žene te tu nisu podržale.
Muskarci postaju ogorceni na zene koje ih izdaju, pa se iskaljuju na drugim.zenama koje postaju feministkinje.
Onda te feministkinje se iskale na muskarcima koji nemaju veze sa njihovim skustvima, opet ti muskarci postaju ogorceni i iskaljuju se na zenama.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
...a ne smiješ im ništa.Beni wrote: 16 Jun 2021, 14:02Gore su od cetnikaMutevelija wrote: 16 Jun 2021, 11:32
Mislim da cemo upadati u zacarani krug.

Ne mereeee 

- Beni
- Fuck you
- Mood:
U hagu ce odgovarat, samo diplomatski brt.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21848 times
- Been thanked: 19901 times
- Status: Online
Ne nerviram se. Zašto bih? To je bilo moje zapažanje. Ako je pogrešno do mene jeCalla wrote: 16 Jun 2021, 13:55Šta cu ti ja sto si ti tako razumio, nista, kontas pogresno dzaba si se iznerviraoMarlboroGold wrote: 16 Jun 2021, 10:20 Ti si na nekoj drugoj temi već jednom popljuvala muškarce kao žrtve nasilja i silovanja od strane i žena i muškaraca, a isto tako i žene kao žrtve seksualnog napastvovanja od strane drugih žena, te da to uopšte nije bitno ma koliko nizak procenat tih slučajeva bio u sveukupnom nasilju u smislu "gazili ste nas stoljećima sad je red na nas da gazimo vas" i to u raspravi između nas dvoje. Ni žene te tu nisu podržale.
Toliko o tvom feminizmu, jednakopravnosti i ravnopravnosti. Ti zagovaraš supremaciju, a koja je sastavni dio radikalnog feminizma.![]()

- Mutevelija
- Selonačelnik
Najgora stvar koju zene rade same sebi je to da gube zenstvenost imitirajucu muskarce.
Zena ce uvijek morati biti imitacija muskog ponasanja ako zeli biti kao muskarac.
Feministkinje su unaprijed izgubile bitku sa mnom i Man right activistima ako ih navedemo na rat spolova.
To ja zelim i iscekujem da feministkinje kazu eto nas su muskarci ugnjetavali vijekovima vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke (to i ocekujem to dokazuje da nisu bolje od muskaraca).
Dakle ako zene budu isle u osvetu muskarcima a ne u ravnopravnost kako sad tvrde (jer ne mogu otvoreno tvrditi ono sto misle nezakonito je a i nije politicki korektno) muskarci su unaprijed pobijedili.
Zena nije za konflikta, agresije i nije okrutana kao hladnokrvni muskarac.
Čim feminizam predje u rat protiv muskaraca muskarci su pobijedili, jer to vise nije borba za ravnopravnost spolova, a on u to polahko prelazi.
Ako te neko ugrozava , bolje je da ti ugrozis njega a tu ce manjak muske empatije dosta doprinijeti.
Zena ce uvijek morati biti imitacija muskog ponasanja ako zeli biti kao muskarac.
Feministkinje su unaprijed izgubile bitku sa mnom i Man right activistima ako ih navedemo na rat spolova.
To ja zelim i iscekujem da feministkinje kazu eto nas su muskarci ugnjetavali vijekovima vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke (to i ocekujem to dokazuje da nisu bolje od muskaraca).
Dakle ako zene budu isle u osvetu muskarcima a ne u ravnopravnost kako sad tvrde (jer ne mogu otvoreno tvrditi ono sto misle nezakonito je a i nije politicki korektno) muskarci su unaprijed pobijedili.
Zena nije za konflikta, agresije i nije okrutana kao hladnokrvni muskarac.
Čim feminizam predje u rat protiv muskaraca muskarci su pobijedili, jer to vise nije borba za ravnopravnost spolova, a on u to polahko prelazi.
Ako te neko ugrozava , bolje je da ti ugrozis njega a tu ce manjak muske empatije dosta doprinijeti.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9575 times
- Been thanked: 11326 times
Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 01:03 Feministkinje su unaprijed izgubile bitku sa mnom i Man right activistima ako ih navedemo na rat spolova.
A ko su ti Man right? Jel i to povezano sa Sorošem?
I šta je rat spolova? Jel to ono hard core nešta ili šta?
- Calla
- Legenda foruma
Vratila sam se na Callin odgovor prije 7 godina,I danas dan moje srce kuca za zenske promjene u svjetuCalla wrote: 14 Nov 2014, 14:32 Trenutno traje 3. val feminizma započet 80ih godina i bori se za negiranje rodnih razlika, ali i novim problemima vezanih za neravnopravnost spolova. Na prvu možda vam se čini kako su žene jednake muškarcima, ali istina je da je takvih žena samo mali postotak u svijetu. Činjenice govore kako su statistički plaće manje u žena nego u muškaraca? A kako da žene onda uzdržavaju same sebe? Također, već unaprijed znamo tko će ostajati doma kada se rodi dijete. Znamo da će to biti mama.Ako nekim slučajem ne želite imati dijete i mislite da to nije za vas, naići ćete na milijun prepreka, gađenje ljudi i neodobravanje. Ali uvijek imajte na pameti da je to VAŠE tijelo i da s NJIM možete raditit što god želite.Žene, ne padajte pod utjecaje onoga što se prikazuje u medijima. Muškarci ne moraju biti snagatori, također ni ne trebaju ''nositi hlače'' u kućanstvu, a žene, žene ne trebaju biti vreća za udaranje muškarcu, ona koja ostaje doma. Žena može biti što god ona želi sve dok time ne šteti nekome drugome, a isto vrijedi i za muškarce. Zalažite se za potpunu jednakost jer postoje oni koji nemaju tog prava. Stanite na kraj nasilju, seksizmu i potlačivanju jer ako vi nećete, to je jedna osoba manje, a u ovoj borbi su potrebne i sve žene i svi muškarci i polako mijenjanje svijesti i svijeta. U prvom valu feminizma žene su se borili za pravo glasa i uspjele su i danas smo im MI zahvalne za to. Danas se počnimo boriti za još više i za potpunu ravnopravnost kako bi sljedeća generacija bila zahvalna nama.
Ovo sam prenijela sa drugog nekog foruma jer je sadrzina slicna onome sto bih i sama izlagala na ovu temu ,,
jer vidim u odgovorima do sada da se jos uvjek mjesaju pojmovi radikalnog feminizma naspram ravnopravnosti zena sa muskarcima !
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Danas je četvrti val, a na pomolo je peti. Ove već pljuju po ženama iz prethodnih valova 

- Calla
- Legenda foruma
Feminizam/aktivizam, mozemo si I te kako olaksati ovu temu kroz valove feminizima u prihvatanju razlicitosti medu spolovima, odgoj zenskog muskog djeteta unutar familie I danas navesti puno lijepih primjera u poboljsanju uloge zene u drustvu!!
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ko biva sto se bore za muška prava.Krokodil Behko wrote: 17 Jun 2021, 09:58Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 01:03 Feministkinje su unaprijed izgubile bitku sa mnom i Man right activistima ako ih navedemo na rat spolova.
A ko su ti Man right? Jel i to povezano sa Sorošem?
I šta je rat spolova? Jel to ono hard core nešta ili šta?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
A sigurna si da je društva zapravo predstava u kojoj muškarci i žene tek glume, imaju svoje uloge?Calla wrote: 17 Jun 2021, 10:44 Feminizam/aktivizam, mozemo si I te kako olaksati ovu temu kroz valove feminizima u prihvatanju razlicitosti medu spolovima, odgoj zenskog muskog djeteta unutar familie I danas navesti puno lijepih primjera u poboljsanju uloge zene u drustvu!!
Mogu vidjet scenario?

Ne mereeee 

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Jedno je aktivizam, a drugo politika identiteta. Feminizam sve više postaje ovo drugo (negdje već jeste), a čime počinje gubiti smisao kao pokret.Calla wrote: 17 Jun 2021, 10:44 Feminizam/aktivizam, mozemo si I te kako olaksati ovu temu kroz valove feminizima u prihvatanju razlicitosti medu spolovima, odgoj zenskog muskog djeteta unutar familie I danas navesti puno lijepih primjera u poboljsanju uloge zene u drustvu!!
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Calla
- Legenda foruma
Feministicke evolucijske psihologinje najbolje odraduju aktivizam u cilju pomirenja dok postmoderni Feminizam ne prolazi dobro! Njihove predstavnice imaju poteskoca u nalazenju zajednickog jezika I njih se kritizira za zatvorenost unutar vlastitih teorija bez sluha za prakticna pitanja I konstruktivan dijalog! Liberalni Feminizam popravlja a ne rusi drustveni sustav zakonodavno se ova vrsta Feminizma smatra kao jedina metoda kojom ce se uvesti spolna ravnopravnost a najvaznijji zadatak jest motivisati zene na obrazovanje I politicko participiranje!!MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 11:38Jedno je aktivizam, a drugo politika identiteta. Feminizam sve više postaje ovo drugo (negdje već jeste), a čime počinje gubiti smisao kao pokret.Calla wrote: 17 Jun 2021, 10:44 Feminizam/aktivizam, mozemo si I te kako olaksati ovu temu kroz valove feminizima u prihvatanju razlicitosti medu spolovima, odgoj zenskog muskog djeteta unutar familie I danas navesti puno lijepih primjera u poboljsanju uloge zene u drustvu!!
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
A šta je sa socijalnim nejednakostima? Liberalni feminizam to ne uzima u obzir. I to je bitan faktor.Calla wrote: 17 Jun 2021, 11:55Feministicke evolucijske psihologinje najbolje odraduju aktivizam u cilju pomirenja dok postmoderni Feminizam ne prolazi dobro! Njihove predstavnice imaju poteskoca u nalazenju zajednickog jezika I njih se kritizira za zatvorenost unutar vlastitih teorija bez sluha za prakticna pitanja I konstruktivan dijalog! Liberalni Feminizam popravlja a ne rusi drustveni sustav zakonodavno se ova vrsta Feminizma smatra kao jedina metoda kojom ce se uvesti spolna ravnopravnost a najvaznijji zadatak jest motivisati zene na obrazovanje I politicko participiranje!!MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 11:38
Jedno je aktivizam, a drugo politika identiteta. Feminizam sve više postaje ovo drugo (negdje već jeste), a čime počinje gubiti smisao kao pokret.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
feminizam nema uporiste ni u biologiji ni u civilizaciji, obara sve postojece postulate i tezi kretenskom socijalnom reinzinjeringu, mislim osudjen je na propast generalno jer je antihumanisticki u osnovi pa ce drustva prije ili kasnije vrsiti samokorekcije.