Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Feministkinje

Post by Šabović Adis »

Feminizam ima uporište u feministima, sasvim dovoljno/potrebno.
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22155 times
Been thanked: 20219 times

Post by Masamune »

Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 01:03 Najgora stvar koju zene rade same sebi je to da gube zenstvenost imitirajucu muskarce.

Zena ce uvijek morati biti imitacija muskog ponasanja ako zeli biti kao muskarac.
Feministkinje su unaprijed izgubile bitku sa mnom i Man right activistima ako ih navedemo na rat spolova.
To ja zelim i iscekujem da feministkinje kazu eto nas su muskarci ugnjetavali vijekovima vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke (to i ocekujem to dokazuje da nisu bolje od muskaraca).
Dakle ako zene budu isle u osvetu muskarcima a ne u ravnopravnost kako sad tvrde (jer ne mogu otvoreno tvrditi ono sto misle nezakonito je a i nije politicki korektno) muskarci su unaprijed pobijedili.

Zena nije za konflikta, agresije i nije okrutana kao hladnokrvni muskarac.

Čim feminizam predje u rat protiv muskaraca muskarci su pobijedili, jer to vise nije borba za ravnopravnost spolova, a on u to polahko prelazi.

Ako te neko ugrozava , bolje je da ti ugrozis njega a tu ce manjak muske empatije dosta doprinijeti.
Men's rights aktivisti su drugo zlo. U velikoj većini njihovih ogranaka prisutna je teška mizoginija. Isto zlo kao i radikalni feminizam - samo obrnuto ako ne i veće zlo.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Deco, razlika potencijala na krajevima provodnika je - šta? Napon, tako je. Po definiciji. A pošto se u društvu ne koristi taj termin jer je rezervisan za prirodne nauke, koristi se termin tenzija. Šta oću da kažem? Oću da kažem da pošto se već potencira razlika među spolovima ne može a da ne bude tenzija među njima. To potenciranje razlike, na spolnom osnovu, vam je ukratko seksizam (kao što su potenciranja razlika po nekim drugim osnovama neki drugi "izmi"), u sklopu kojeg ima i feminizma i mačizma, sa sve mizandrijom i mizoginijom, koji tako pothranjuju jedno drugo. Do u nedogled.
Break that circle, kids! :pusi
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Nonsens. Razlika se potencira prvenstveno zbog biologije i bioloških razlika. Kome to smeta ili to odbacuje uz prozivke o seksizmu taj nije dobar u glavi. Jednostavno.

Zato nikad prava jednakost u svim segmentima neće ni postojati. To je nemoguće.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 12:53 Nonsens. Razlika se potencira prvenstveno zbog biologije i bioloških razlika. Kome to smeta ili to odbacuje taj nije dobar u glavi. Jednostavno.

Zato nikad prava jednakost u svim segmentima neće ni postojati. To je nemoguće.
Sinko, čovjek je mjera svih stvari, a čovjek niti je muško niti je žensko nego je i muško i žensko. Plus odnos, što radikali nikako ne kuže - jer su radikali.
Po tome ih i poznamo. :sjedi
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Zna se kakve su prirodne uloge i težnje muškaraca i žena. To se uči u osnovnoj školi. Negirati iste ideš protiv sebe i svog bića, a što je i neprirodno.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 13:01 Zna se kakve su prirodne uloge i težnje muškaraca i žena. To se uči u osnovnoj školi. Negirati iste ideš protiv sebe i svog bića, a što je i neprirodno.
A prirodnost je (ultimativni) argument za - šta? Taaaaako je, bolje da ti ne kažem. :pusi

Sinko, ako nisi Hegela prošo, ako ti je dijalektika stran pojam, teza-antiteza i sinteza totalno nepoznate stvari, za emergenciju nikad čuo nisi, moj ti je savjet da se prihvatiš knjige i da ne izlaziš iz kuće dok to ne savladaš. Ne pojavljuj se takav u društvu, nastradaćeš ko niko tvoj. :sjedi

Odoh...
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Nije da sam Hegela prošao, već sam ga sažvakao. Jasan je meni njegov pogled na prirodu i otuđenje, kao i samorazvoj. Samo nikako da se to ispostavi apsolutno tačnim evo već 200 godina nakon njegove smrti. Pročitaj i kritike. Ne drži se slijepo jednog filozofa.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 13:18 Nije da sam Hegela prošao, već sam ga sažvakao. Jasan je meni njegov pogled na prirodu i otuđenje, kao i samorazvoj. Samo nikako da se to ispostavi apsolutno tačnim evo već 200 godina nakon njegove smrti. Pročitaj i kritike. Ne drži se slijepo jednog filozofa.
Sinko, niko nije prošao Hegela. Hegel je ko život - kad ga prođeš, mrtav si. :valja
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Kao što rekoh... Kirkegaard, Niče, čak i ludi Hajdeger... knjige u ruke i udri, pa proširi vidike.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Šabović Adis wrote: 17 Jun 2021, 11:37
Calla wrote: 17 Jun 2021, 10:44 Feminizam/aktivizam, mozemo si I te kako olaksati ovu temu kroz valove feminizima u prihvatanju razlicitosti medu spolovima, odgoj zenskog muskog djeteta unutar familie I danas navesti puno lijepih primjera u poboljsanju uloge zene u drustvu!!
A sigurna si da je društva zapravo predstava u kojoj muškarci i žene tek glume, imaju svoje uloge?
Mogu vidjet scenario? :pusi
Bilo bi dobro da društvo u kojem se predstava dogada prihvata musko zenska ponasanja isto! Reci mi ti dokle je okolina stigla u tvom podrucju zivljenja???
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 13:25 Kao što rekoh... Kirkegaard, Niče, čak i ludi Hajdeger... knjige u ruke i udri, pa proširi vidike.
Dodaj I Freuda, njega ne smijes izostaviti!!
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

The 51st State wrote: 17 Jun 2021, 12:30 feminizam nema uporiste ni u biologiji ni u civilizaciji, obara sve postojece postulate i tezi kretenskom socijalnom reinzinjeringu, mislim osudjen je na propast generalno jer je antihumanisticki u osnovi pa ce drustva prije ili kasnije vrsiti samokorekcije.
Bez veze se trudis iz dna peta potvrditi muske propale ciljeve iz proslosti de budi malo frajer pa navedi par primjera za sta su muskarci sposobni I zaduzeni u drustvu za bolji napredak u musko zenskim odnosima sta se u familiji promjenilo od tvog djeda do danas I tko je pogurao napredak u selu vise strina ili amidza??
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 13:25 Kao što rekoh... Kirkegaard, Niče, čak i ludi Hajdeger... knjige u ruke i udri, pa proširi vidike.
Pff, daj me nemoj jebat...čudo nisi još Čopru i Kvelja metno tu. :valja :valja
Calla wrote: 17 Jun 2021, 13:27
Šabović Adis wrote: 17 Jun 2021, 11:37

A sigurna si da je društva zapravo predstava u kojoj muškarci i žene tek glume, imaju svoje uloge?
Mogu vidjet scenario? :pusi
Bilo bi dobro da društvo u kojem se predstava dogada prihvata musko zenska ponasanja isto! Reci mi ti dokle je okolina stigla u tvom podrucju zivljenja???
Okolina ne mrda s mjesta. A i kako bi? :pusi
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ono kad se cojk u nedostatku argumenata poziva na autoritete...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Vec vidim Arzu kako ostavlja post svima nama da nemamo blage veze, ali u njegovom fazonu :DD
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 13:41 Ono kad se cojk u nedostatku argumenata poziva na autoritete...
Ovo si mislio, jel tako? https://philosophy.lander.edu/logic/authority.html

Ne moraš mi zahvaljivat. :pusa
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Uostalom mrsko mi je i na ovom forumu voditi diskusije o feminizmima... zasitio sam se istih na klixu.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Evo jednog svjezeg primjera od mene, mlada djevojka iz Bosne ovamo kod mene u DE, zbog prevelike vrucine trenutno otisle smo juce zajedno u kupovinu dojadile debele hlace, Jens I pullover, otisle da trazimo leprsaviju ljetnu garderobu , djevojka je izabrala kratki ljetni overall bez rukava crno bjela kombinacija lagana svila kratke hlacice, na njenu figuru ovrleralccic joj fantasticno dobro stoji kupila je I sad izlazimo iz radnje a ona ce ti, ja ti ovo ne smijem u Bosni obuc otac bi me zaklo, nosit cu samo ovdje dok sam tu???, 🙄
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

A dobro... mi smo jos uvijek izrazito konzervativna sredina, tako da me njen komentar ne cudi. Ovdje se i dan danas krivica cesto po defaultu prebacuje djevojkama sto ne bi trebao biti slucaj. Ono tipa silovao je neki muskarac, pa kazu sta je radila tu u ta doba i slicno. Fokus ne smije biti na njoj, ali nazalost vrlo cesto jeste.
Post Reply

Return to “Drustvo”