Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times
Status: Offline

Re: Feministkinje

Post by Mutevelija »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 09:37 Kad se desi takav slučaj tu nema lične odgovornosti. Kraj priče.
Živi u bajkama.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune »

Nisu bajke, već gledaj malo dalje od našeg mentaliteta.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 09:38 Nisu bajke, već gledaj malo dalje od našeg mentaliteta.
Sta je razlika silovanje nasilje pljacka.

Opet ti se svodi na isto, jesi žrtva ali jel bolje da je napadač ispao žrtva?

Neko siluje djevojku recimo u 2:00 sata, ona je žrtva , a da je mogla se odbraniti i birati, evo imaš sprej suzavac, i hodaj sama ulicom mracnom, i imas ovaj papir gdje ti pise da imas slobodu kretanja, sta bi ona izabrala od to dvoje?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

spacebound wrote: 17 Jun 2021, 16:08
Calla wrote: 17 Jun 2021, 13:57 Evo jednog svjezeg primjera od mene, mlada djevojka iz Bosne ovamo kod mene u DE, zbog prevelike vrucine trenutno otisle smo juce zajedno u kupovinu dojadile debele hlace, Jens I pullover, otisle da trazimo leprsaviju ljetnu garderobu , djevojka je izabrala kratki ljetni overall bez rukava crno bjela kombinacija lagana svila kratke hlacice, na njenu figuru ovrleralccic joj fantasticno dobro stoji kupila je I sad izlazimo iz radnje a ona ce ti, ja ti ovo ne smijem u Bosni obuc otac bi me zaklo, nosit cu samo ovdje dok sam tu???, 🙄
Iz koje je to bosanske sume? Izvini, calla, ali to sto kaze je nidje veze.
Ovdje se djevojke oblace oskudnije nego u Njemackoj. Vidjet golo dupe, gacice nikakvo cudo.
Jos ova grand generacija sto kao da cekaju musterije :grana
Moguce je da ti tako odjevene djevojke vidas vise po gradu, djevojka je rodena I zivila u okolici Tuzle!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Calla wrote: 18 Jun 2021, 09:43
spacebound wrote: 17 Jun 2021, 16:08
Iz koje je to bosanske sume? Izvini, calla, ali to sto kaze je nidje veze.
Ovdje se djevojke oblace oskudnije nego u Njemackoj. Vidjet golo dupe, gacice nikakvo cudo.
Jos ova grand generacija sto kao da cekaju musterije :grana
Moguce je da ti tako odjevene djevojke vidas vise po gradu, djevojka je rodena I zivila u okolici Tuzle!!
Zavisi Callo od sredine do sredine kao i etičke strukture.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune »

Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 09:40
MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 09:38 Nisu bajke, već gledaj malo dalje od našeg mentaliteta.
Sta je razlika silovanje nasilje pljacka.

Opet ti se svodi na isto, jesi žrtva ali jel bolje da je napadač ispao žrtva?

Neko siluje djevojku recimo u 2:00 sata, ona je žrtva , a da je mogla se odbraniti i birati, evo imaš sprej suzavac, i hodaj sama ulicom mracnom, i imas ovaj papir gdje ti pise da imas slobodu kretanja, sta bi ona izabrala od to dvoje?
Ne razumiješ osnovne koncepte prava i psihologije žrtve, već se koristiš mahalaškom argumentacijom koja je tipična za naš prostor. Ne planiram se dalje s tobom ubjeđivati s obzirom da znam koliko si tvrdoglav.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 16:35 Kod mene je jedan od komšija pretukao ženu zbog gluposti, a oboje su u vjeri. Sutra je taj isti spreman istući i kćerku kad bi mu se pojavila recimo u tome kako Calla opisa. Ovakvih je masa.
Kvalitet razmisljanja krutoce pravila po selima je drugacija nego u vecim gradovima, da li se ovo zapazanje moze potvrditi ??
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 21:54
Calla wrote: 17 Jun 2021, 13:34

Bez veze se trudis iz dna peta potvrditi muske propale ciljeve iz proslosti de budi malo frajer pa navedi par primjera za sta su muskarci sposobni I zaduzeni u drustvu za bolji napredak u musko zenskim odnosima sta se u familiji promjenilo od tvog djeda do danas I tko je pogurao napredak u selu vise strina ili amidza??
Ali zasto ja tebe ne dozivljavam kao feministkinju to mi ne ide u glavu nikako :D.

A trebao bi a ne dozivljavam, niti sozivljavam kao nekoga ko hoce da "kastrira " muskarce jwr ja se najvise zalazem za muska prava citaj moja prava.
Ne borim se ja protiv muskaraca, nego ohrabrujem I zenu I muskarce podjednako da budu jaci u razbijanju tvrdokornih propisa nepismene generacije koja I'm danas dan kroji gace po selima?!!!
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 08:25
MarlboroGold wrote: 17 Jun 2021, 14:00 A dobro... mi smo jos uvijek izrazito konzervativna sredina, tako da me njen komentar ne cudi. Ovdje se i dan danas krivica cesto po defaultu prebacuje djevojkama sto ne bi trebao biti slucaj. Ono tipa silovao je neki muskarac, pa kazu sta je radila tu u ta doba i slicno. Fokus ne smije biti na njoj, ali nazalost vrlo cesto jeste.
Nije fokus na njoj silovatelji ce uvijek silovati, govori se da se nasla na pogresnom mjestu u pogreno vrijeme.

Eto nek nije silivana nek je opljackana .
Sta ces onda reci?
da smo se izdigili iznad najnizis strasti i postali napredni, ha ja.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Calla wrote: 18 Jun 2021, 09:54
Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 21:54

Ali zasto ja tebe ne dozivljavam kao feministkinju to mi ne ide u glavu nikako :D.

A trebao bi a ne dozivljavam, niti sozivljavam kao nekoga ko hoce da "kastrira " muskarce jwr ja se najvise zalazem za muska prava citaj moja prava.
Ne borim se ja protiv muskaraca, nego ohrabrujem I zenu I muskarce podjednako da budu jaci u razbijanju tvrdokornih propisa nepismene generacije koja I'm danas dan kroji gace po selima?!!!
po kojoj osnovi molicu lijepo? sta je polazna tack i ishodiste?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4079 times
Been thanked: 3749 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 08:48
Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 08:25

Nije fokus na njoj silovatelji ce uvijek silovati, govori se da se nasla na pogresnom mjestu u pogreno vrijeme.

Eto nek nije silivana nek je opljackana .
Sta ces onda reci?
Istu stvar. Je li to ženska osoba od recimo 25 godina ne smije biti napolju i hodati iza 12 sati? Je li se trebaju zavući u mišiju rupu i nikako ne izlaziti kad je sva raja njihovih godina vani u to vrijeme?
Zato kažem da fokus nikad ne treba biti na ženi u slučaju da se nešto tako strašno desi, već na monstrumima.
To šta ti, Calla i pojedini pišete ne samo da je nelogično nego i veoma opasno kada bi vas neko poslušao od mlađih djevojaka.
Znači ti kao muškarac odeš u birtiju gdje zalazi sam ološ u 2 ujutru i vadiš gutu para po 100 eura pred svima da platiš pivo i ako te ko opljačka ne trebaš se ti kriviti jer fokus ne bi trebao biti na žrtvi?

Pa pobogu ima onaj film sa Jodie Foster po istinitoj priči gdje je silovana u onom baru gdje bi ja kao muškarac se omišljao da li bi sam tu ušao, gdje u miniću skače, mrda guzicom i ide od muškarca do muškarca i kada muškarci u tom baru (koji su tipičan profil muškarca koji posjećuju te objekte) pod dejstvom alkohola je siluju nema niko pravo bar pitati "A šta će ona tu u objektu gdje je jedan muškarac masniji od drugog"? Ispada da podržavam silovanje.

Pa otići ću ja sa Ljiljanima na Pale sam i sjest ću pored desetorice, kada dobijem batine svi će prvo pitati u oba entiteta i prijatelj i neprijatelj "A zašto si išao tamo takav?".

Ako je izašla sa svojom rajom niti će ko šta reći niti će biti napadnuta ili silovana jer ima zaštitu ali ako ja kao muškarac od preko 100 kila sam oprezniji kada šetam sam iza ponoći nego kada šetam u podne istim putem trebamo puniti glavu djevojkama da one imaju pravo biti gdje god žele jer se trebamo osloboditi naseg mentaliteta?
Pa zdrav razum se koristi i u Švicarskoj i Švedskoj.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9907 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound »

Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:30
MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 08:48
Istu stvar. Je li to ženska osoba od recimo 25 godina ne smije biti napolju i hodati iza 12 sati? Je li se trebaju zavući u mišiju rupu i nikako ne izlaziti kad je sva raja njihovih godina vani u to vrijeme?
Zato kažem da fokus nikad ne treba biti na ženi u slučaju da se nešto tako strašno desi, već na monstrumima.
To šta ti, Calla i pojedini pišete ne samo da je nelogično nego i veoma opasno kada bi vas neko poslušao od mlađih djevojaka.
Znači ti kao muškarac odeš u birtiju gdje zalazi sam ološ u 2 ujutru i vadiš gutu para po 100 eura pred svima da platiš pivo i ako te ko opljačka ne trebaš se ti kriviti jer fokus ne bi trebao biti na žrtvi?

Pa pobogu ima onaj film sa Jodie Foster po istinitoj priči gdje je silovana u onom baru gdje bi ja kao muškarac se omišljao da li bi sam tu ušao, gdje u miniću skače, mrda guzicom i ide od muškarca do muškarca i kada muškarci u tom baru (koji su tipičan profil muškarca koji posjećuju te objekte) pod dejstvom alkohola je siluju nema niko pravo bar pitati "A šta će ona tu u objektu gdje je jedan muškarac masniji od drugog"? Ispada da podržavam silovanje.

Pa otići ću ja sa Ljiljanima na Pale sam i sjest ću pored desetorice, kada dobijem batine svi će prvo pitati u oba entiteta i prijatelj i neprijatelj "A zašto si išao tamo takav?".

Ako je izašla sa svojom rajom niti će ko šta reći niti će biti napadnuta ili silovana jer ima zaštitu ali ako ja kao muškarac od preko 100 kila sam oprezniji kada šetam sam iza ponoći nego kada šetam u podne istim putem trebamo puniti glavu djevojkama da one imaju pravo biti gdje god žele jer se trebamo osloboditi naseg mentaliteta?
Fuj, ali zamisli F - U i J najvece koje mozes skupa, tvoreci tu rijec !
Ono fuj nad fujevima :bua

Da nisam mod od ovog trenutka bi mi bio na dozivotnom ignoru.
:bua
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

spacebound wrote: 18 Jun 2021, 10:38

Ništa, nastavite ohrabrivati mlade djevojke da imaju pravo zalaziti u objekte gdje bi ja kao muško razmisljao bi li ušao bez pratnje jer mi izgkeda opasno.
Sreća pa tinejdžerima danas nisu forumi cool pa ne čitaju poruke koje bi mogle imati opasne posljedice
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2288 times
Been thanked: 5534 times

Post by Beni »

Banuj ga :valja
Fuck you a friendly note to start the day
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:41

Ništa, nastavite ohrabrivati mlade djevojke da imaju pravo zalaziti u objekte gdje bi ja kao muško razmisljao bi li ušao bez pratnje jer mi izgkeda opasno.
Sreća pa tinejdžerima danas nisu forumi cool pa ne čitaju poruke koje bi mogle imati opasne posljedice
A ne, ne mijesaj babe i zabe. Jedno je pazit na sebe, ko ima zdravog razumo to i radi. I svako ce savjetovat isto onome koga voli. Ni sama ne hodam po zabacenim i slabo posjecenim mjestima sama, ni u pola dana.
Drugo je ovo sto si ti sad ucinio. Od zrtve napravio krivca :bua
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Pa eto vecinski stav kreira društvo Prvi primjer sam navela kako se djevojka ne smijes obuci kako zeli iako joj je 25 godina, a da ne pricam o situaciji kako ne smije momka ni spomenuti da ima a kamoli da ga slobodno dovede. u kucu da se druze ako nije udata jos uvjek je ovaj nacin ponasanja zabranjen na selima , to sto su nasi roditelji sa 20 godina imali platonske veze vecina matera oceva nije imala mogucnost skolovanja po selima seoska imanja su bila glavna osnovica znanja pomjeranje moralnih granica su izostale vise se paznje davalo sjetvi zetvi zivotinjama a potomak se morao brinuti vise sam o sebi sa krutim pravilima glave kuce sto ne znaci da je to moralno I ispravno!! Zar nisu roditelji ti koji trebaju da pomjeraju granice svojoj djeci, poenta nije u zabrani nego da djecu nauce sta je dobro a sta nije?!!
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

spacebound wrote: 18 Jun 2021, 10:50
Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:41
A ne, ne mijesaj babe i zabe. Jedno je pazit na sebe, ko ima zdravog razumo to i radi. I svako ce savjetovat isto onome koga voli. Ni sama ne hodam po zabacenim i slabo posjecenim mjestima sama, ni u pola dana.
A ko nema zdravog razuma? Ko ne posluša tvoj savjet? Ko hoda noću po slabo posjećenim mjestima po kojima ti ne bi ni u pola dana? Da li onda po tvojoj sopstvenoj logici (za šta me optužuješ) isto praviš od žrtve krivca ako bude belaja?
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Calla wrote: 18 Jun 2021, 10:51 Pa eto vecinski stav kreira društvo Prvi primjer sam navela kako se djevojka ne smijes obuci kako zeli iako joj je 25 godina, a da ne pricam o situaciji kako ne smije momka ni spomenuti da ima a kamoli da ga slobodno dovede. u kucu da se druze ako nije udata jos uvjek je ovaj nacin ponasanja zabranjen na selima , to sto su nasi roditelji sa 20 godina imali platonske veze vecina matera oceva nije imala mogucnost skolovanja po selima seoska imanja su bila glavna osnovica znanja pomjeranje moralnih granica su izostale vise se paznje davalo sjetvi zetvi zivotinjama a potomak se morao brinuti vise sam o sebi sa krutim pravilima glave kuce sto ne znaci da je to moralno I ispravno!! Zar nisu roditelji ti koji trebaju da pomjeraju granice svojoj djeci, poenta nije u zabrani nego da djecu nauce sta je dobro a sta nije?!!
sta je dobro, a sta nije, gukni? koji je objektivni kriterij definicije dobra? dobro je i oonim silovateljima bilo sto neko spomenu, dakle nedostatan je to "dobro" po nahodjenju kojekakvih pseudointelektualaca.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

i onda kaje bore se za jednakost :)

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:55
spacebound wrote: 18 Jun 2021, 10:50

A ko nema zdravog razuma? Ko ne posluša tvoj savjet? Ko hoda noću po slabo posjećenim mjestima po kojima ti ne bi ni u pola dana? Da li onda po tvojoj sopstvenoj logici (za šta me optužuješ) isto praviš od žrtve krivca ako bude belaja?
:haha
Post Reply

Return to “Drustvo”