Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4074 times
Been thanked: 3737 times
Status: Offline

Re: Feministkinje

Post by Naseef Mushroom »

spacebound wrote: 18 Jun 2021, 10:58
Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:55
A ko nema zdravog razuma? Ko ne posluša tvoj savjet? Ko hoda noću po slabo posjećenim mjestima po kojima ti ne bi ni u pola dana? Da li onda po tvojoj sopstvenoj logici (za šta me optužuješ) isto praviš od žrtve krivca ako bude belaja?
:haha
Pa da, na razuman komentar koji se kosi sa feministickom komfort zonom reakcija je pljuvanje fuj bua smajlikojipovraca itd
i onda kada se dopiše dodatno objašnjenje po kojoj logici pljuvača onda i suprotna strana, i oni, ispadaju fuj bua smajlikojipovraca onda je jedina reakcija koja ostaje smijanje.

btw. svida mi se kako si na ovakvoj osjetljivoj temi iz stanja šoka brzo prešla na stanje šege jer ne želiš odgovoriti
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9905 times
Been thanked: 16704 times

Post by spacebound »

Na forumu sam naucila nesto - kad ti neko potpuno izvrne rijeci i sasvim nebulozno interpretira napisano mozes se nasmijat i produzit dalje. Taman posla trosit vrijeme, prste ili zivce.
Svoj ti pos'o.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

spacebound wrote: 18 Jun 2021, 11:09 Na forumu sam naucila nesto - kad ti neko potpuno izvrne rijeci i sasvim nebulozno interpretira napisano mozes se nasmijat i produzit dalje. Taman posla trosit vrijeme, prste ili zivce.
Svoj ti pos'o.
Ja sam isto na forumu naučio nešto. Kada se radi o osjetljivoj temi ma koliko šašav bio sagovornik ja neću iz postovanja prema ozbiljnosti teme postavljati smajlije.
Ja mislim poslije tvoje zadnje dvije reakcije ti si zadnja osoba koja može nekome prigovoriti da se ponaša neumjesno kada se radi o ozbiljnim i osjetljivim temama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija »

Calla wrote: 18 Jun 2021, 09:54
Mutevelija wrote: 17 Jun 2021, 21:54

Ali zasto ja tebe ne dozivljavam kao feministkinju to mi ne ide u glavu nikako :D.

A trebao bi a ne dozivljavam, niti sozivljavam kao nekoga ko hoce da "kastrira " muskarce jwr ja se najvise zalazem za muska prava citaj moja prava.
Ne borim se ja protiv muskaraca, nego ohrabrujem I zenu I muskarce podjednako da budu jaci u razbijanju tvrdokornih propisa nepismene generacije koja I'm danas dan kroji gace po selima?!!!
A de mi objasni kako žena feministkinja može meni reći muškarcu kad se ja osjećam ravnopravno ako se ne osjećam, ne moze ona dati te arsine.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 10:57 i onda kaje bore se za jednakost :)

Image

Hoce ravnopravnost i u ovome :D.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 09:49
Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 09:40

Sta je razlika silovanje nasilje pljacka.

Opet ti se svodi na isto, jesi žrtva ali jel bolje da je napadač ispao žrtva?

Neko siluje djevojku recimo u 2:00 sata, ona je žrtva , a da je mogla se odbraniti i birati, evo imaš sprej suzavac, i hodaj sama ulicom mracnom, i imas ovaj papir gdje ti pise da imas slobodu kretanja, sta bi ona izabrala od to dvoje?
Ne razumiješ osnovne koncepte prava i psihologije žrtve, već se koristiš mahalaškom argumentacijom koja je tipična za naš prostor. Ne planiram se dalje s tobom ubjeđivati s obzirom da znam koliko si tvrdoglav.
Moraš imati instiktivno i životinjsko da bi preživio od škole kad si dijete pa do kraja života.

Pusti zakone. NE treba biti nasilje nad djecom ne treba ovo ne treba ono, sve će ti to biti ako se ne znas zauzeti za sebe.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:41
spacebound wrote: 18 Jun 2021, 10:38
Fuj, ali zamisli F - U i J najvece koje mozes skupa, tvoreci tu rijec !
Ono fuj nad fujevima :bua

Da nisam mod od ovog trenutka bi mi bio na dozivotnom ignoru.
:bua
Ništa, nastavite ohrabrivati mlade djevojke da imaju pravo zalaziti u objekte gdje bi ja kao muško razmisljao bi li ušao bez pratnje jer mi izgkeda opasno.
Sreća pa tinejdžerima danas nisu forumi cool pa ne čitaju poruke koje bi mogle imati opasne posljedice
Nemoj dzaba pokušavati Nazife, sad ćeš ispasti silovatelj i srušiti će se na tebe ostali i ostale da te postide, i tako tvoje mišljenje prikažu ništavnim.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Calla wrote: 18 Jun 2021, 10:51 Pa eto vecinski stav kreira društvo Prvi primjer sam navela kako se djevojka ne smijes obuci kako zeli iako joj je 25 godina, a da ne pricam o situaciji kako ne smije momka ni spomenuti da ima a kamoli da ga slobodno dovede. u kucu da se druze ako nije udata jos uvjek je ovaj nacin ponasanja zabranjen na selima , to sto su nasi roditelji sa 20 godina imali platonske veze vecina matera oceva nije imala mogucnost skolovanja po selima seoska imanja su bila glavna osnovica znanja pomjeranje moralnih granica su izostale vise se paznje davalo sjetvi zetvi zivotinjama a potomak se morao brinuti vise sam o sebi sa krutim pravilima glave kuce sto ne znaci da je to moralno I ispravno!! Zar nisu roditelji ti koji trebaju da pomjeraju granice svojoj djeci, poenta nije u zabrani nego da djecu nauce sta je dobro a sta nije?!!
Nije to zabranjeno na selima nego je sramota, i odmah ti prišiju da ćeš se vjenčati sa tom osobom, "zarijevaju " te.

Mi smo muslimansko društvo pa zato je takva segragacija prisutna.

Sve ti ja to od a do ž mogu potkrijepiti vjerskim tekstom .

Vidio sam da su Srpkinje i Hrvatice dosta otvorenije dok su Bošnjakinje ko sa koca, i zatvorene, teške za komunikaciju sa suprotnim spolom odgajane tako.
To je mač sa dvije oštrice takva žena je poželjna kao supruga ali nije kao djevojka.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 11:20
Naseef Mushroom wrote: 18 Jun 2021, 10:41
Ništa, nastavite ohrabrivati mlade djevojke da imaju pravo zalaziti u objekte gdje bi ja kao muško razmisljao bi li ušao bez pratnje jer mi izgkeda opasno.
Sreća pa tinejdžerima danas nisu forumi cool pa ne čitaju poruke koje bi mogle imati opasne posljedice
Nemoj dzaba pokušavati Nazife, sad ćeš ispasti silovatelj i srušiti će se na tebe ostali i ostale da te postide, i tako tvoje mišljenje prikažu ništavnim.
Ovdje se stvarno želi forsirati stav da djevojke imaju pravo zalaziti tamo gdje i Kristijan Golubović ne smije i onda kada se desi belaj onda niko ne smije pitati "Ako ni Denis Stojnić ne smije tamo šta ćeš ti tu?" jer ispada da podržavas silovanje i pokušava se izjednačiti sa silovanjima i zlostavljanima u tramvaju, povratku iz škole, kada navečer izađe sa drustvom u razumno vrijeme.

Pa svaki razuman roditelj šta zabranjuje kćerci zabranit će i sinu i pitat će i sina ako se desi belaj "Šta ćeš ti tamo u to vrijeme?". Kako se to onda uklapa u priču "Uvijek je žensko krivo".

Ponavljam, sreća pa mladi ne čitaju danas forume pa ne čitaju komentare ovih što se bore za njihova prava, ako se tako borite nemojte se ni boriti.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22189 times
Been thanked: 20280 times

Post by Masamune »

Image
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

e nek je tvoja citab, a moze da ti se cini tako jer je sama ideja feminizma glupost i apsurdizam.
ti si jos i gori od njih,fol ti vecina njihovih nebuloza smeta ali fol neka ga.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 11:23
Calla wrote: 18 Jun 2021, 10:51 Pa eto vecinski stav kreira društvo Prvi primjer sam navela kako se djevojka ne smijes obuci kako zeli iako joj je 25 godina, a da ne pricam o situaciji kako ne smije momka ni spomenuti da ima a kamoli da ga slobodno dovede. u kucu da se druze ako nije udata jos uvjek je ovaj nacin ponasanja zabranjen na selima , to sto su nasi roditelji sa 20 godina imali platonske veze vecina matera oceva nije imala mogucnost skolovanja po selima seoska imanja su bila glavna osnovica znanja pomjeranje moralnih granica su izostale vise se paznje davalo sjetvi zetvi zivotinjama a potomak se morao brinuti vise sam o sebi sa krutim pravilima glave kuce sto ne znaci da je to moralno I ispravno!! Zar nisu roditelji ti koji trebaju da pomjeraju granice svojoj djeci, poenta nije u zabrani nego da djecu nauce sta je dobro a sta nije?!!
Nije to zabranjeno na selima nego je sramota, i odmah ti prišiju da ćeš se vjenčati sa tom osobom, "zarijevaju " te.

Vidio sam da su Srpkinje i Hrvatice dosta otvorenije dok su Bošnjakinje ko sa koca, i zatvorene, teške za komunikaciju sa suprotnim spolom odgajane tako.
To je mač sa dvije oštrice takva žena je poželjna kao supruga ali nije kao djevojka.
Na mnoge upise ovdje nisam reagovao, na ovaj ću da reagujem:
Otkud muslimanu drug, Mutevelija? Ovo je tzv. retoričko pitanje, misliman niti druga ima niti društvo, a samim tim ni društvo ne može muslimansko biti.
Sve što musliman ima zna se od koga mu je, a ti ako i druga želiš da Njemu pripišeš...ono, ne bih ti to preporučio. :oo
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 12:06 e nek je tvoja citab, a moze da ti se cini tako jer je sama ideja feminizma glupost i apsurdizam.
Nešto smeta nešto ne smeta. Što mi smeta to ću dati do znanja. Vrlo jednostavno. Ti si apsolutno protiv istih, ali ja nisam niti sam ikad bio.
Jesam apsolutno protiv radikalnog feminizma. To je zlo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 12:14
The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 12:06 e nek je tvoja citab, a moze da ti se cini tako jer je sama ideja feminizma glupost i apsurdizam.
Nešto smeta nešto ne smeta. Što mi smeta to ću dati do znanja. Vrlo jednostavno. Ti si apsolutno protiv istih, ali ja nisam niti sam ikad bio.
da, apsolutno jer sam temeljito upoznat sa ideologijom koja nema ni glavu ni rep te se kosi sa svim postulatima nauke (filozofija posmatranja okruzenja), logike, civilizacije.
zasto bih ikako bio za nju?
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 12:27
MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 12:14
da, apsolutno jer sam temeljito upoznat sa ideologijom koja nema ni glavu ni rep te se kosi sa svim postulatima nauke (filozofija posmatranja okruzenja), logike, civilizacije.
Ok pošteno. Bez obzira što stoji na klimavim nogama smatram da mu treba dati šansu, ali da se aktivisti i slični trebaju znati zaustaviti na vrijeme. Tamo gdje se položaj žena u društvu može unaprijediti, a da nema nikakve nuspojave ili štete za muškarce (i sve ostalo) ne vidim razlog da to treba po defaultu odbijati - ukoliko se samo feminizam zalaže za to. Uostalom ti slijediš i Kur'an i hadise (vjerodostojne), a tu su propisi jasno definisani.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 12:37
The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 12:27

Ok pošteno. Bez obzira što stoji na klimavim nogama smatram da mu treba dati šansu, ali da se aktivisti i slični trebaju znati zaustaviti na vrijeme. Tamo gdje se položaj žena u društvu može unaprijediti, a da nema nikakve nuspojave ili štete za muškarce (i sve ostalo) ne vidim razlog da to treba po defaultu odbijati - ukoliko se samo feminizam zalaže za to. Uostalom ti slijediš i Kur'an i hadise (vjerodostojne), a tu su propisi jasno definisani.
ne znam tacno sta podrzaumjevas pod sansom? mislim ne da je data sansa istom na zapada nego je postao mainstream i decision maker, a to kako vidim kreira sve idiotluk do idiotluka i sto je najgore ne misli se odustati, ti sam procijeni da li dati "sansu", a niti znamo kome ili cemu.
sto se tice islama, po mom shvatanju po osnovnim postulatima i odredjenim historijskim periodima i dostignucima to je najfeminstickija pojava ikad, tkz moderno doba je druga prica ali i to pomalo ide u pravom smjeru.
osnovni logicki problem feminizma je taj sto insistira istovremeno sa dvije ne spojive stvari ravnopravnosti i segregaciji, nema tu hljeba za obicnu zenu, samo teret vise, ali zato katedre i masine za pranje para rade punom parom.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Odlicno, hvala Mutte, segragacija vjersko uvjerenje ne trebamo onda na ovu temu ovdje o emancipaciji nista vise ni pisati dovoljno mi je da razumijem da se radi o zaostalom drustvu u razvoju!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

The 51st State wrote: 18 Jun 2021, 12:49
MarlboroGold wrote: 18 Jun 2021, 12:37
ne znam tacno sta podrzaumjevas pod sansom? mislim ne da je data sansa istom na zapada nego je postao mainstream i decision maker, a to kako vidim kreira sve idiotluk do idiotluka i sto je najgore ne misli se odustati, ti sam procijeni da li dati "sansu", a niti znamo kome ili cemu.
sto se tice islama, po mom shvatanju po osnovnim postulatima i odredjenim historijskim periodima i dostignucima to je najfeminstickija pojava ikad, tkz moderno doba je druga prica ali i to pomalo ide u pravom smjeru.
osnovni logicki problem feminizma je taj sto insistira istovremeno sa dvije ne spojive stvari ravnopravnosti i segregaciji, nema tu hljeba za obicnu zenu, samo teret vise, ali zato katedre i masine za pranje para rade punom parom.
Nemamo mi logickih problema, nego ljudi Koji nas okruzuju su sami sebi problem pa samim tim naslanjaju se I danas dan na slobodu ostalih I koce I musko I žensko društvo praostorijskim nacelima I hajd sad ako se pridrzavas svojih nacela iskljuci lijepo mobilni i vrati se peru I tinti ili budi jak I u drugim segmentima vremenski drustvenim dizajnom otvaraj sveucilista fabrike I unaprijedi svoje društvo na danasnji level!!
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Mutevelija wrote: 18 Jun 2021, 11:15
Calla wrote: 18 Jun 2021, 09:54

Ne borim se ja protiv muskaraca, nego ohrabrujem I zenu I muskarce podjednako da budu jaci u razbijanju tvrdokornih propisa nepismene generacije koja I'm danas dan kroji gace po selima?!!!
A de mi objasni kako žena feministkinja može meni reći muškarcu kad se ja osjećam ravnopravno ako se ne osjećam, ne moze ona dati te arsine.
U kojem konkretnom segmentu se ti sad osjecas neravnopravno kao muskarac??
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Calla wrote: 18 Jun 2021, 13:41

Odlicno, hvala Mutte, segragacija vjersko uvjerenje ne trebamo onda na ovu temu ovdje o emancipaciji nista vise ni pisati dovoljno mi je da razumijem da se radi o zaostalom drustvu u razvoju!
Porediš u prijašnjem postu njemački grad koji ima najvjerovatnije 50.000 stanovnika gdje si ti djevojci kupila ljetnu haljinu ili suknju sa selom odakle je koji ima možda 400 stanovnila gdje je svaka druga osoba njen rođak i pokušavas to okrenuti na vjeru i zaostalo drustvo jer gle čuda djevojka u donjem Bzoviku ne može dovoditi slobodno momka kući kao neka u Stuttgartu.
Pa poredi urbana mjesta Sarajevo, Tuzla, Mostar kako su djevojke obučene pa ih poredi sa nekom selendrom u Bayernu.
Post Reply

Return to “Drustvo”