Savez za bolju budućnost

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ruana
Status: Offline

Re: Fahrudin Radončić vraća olimpijadu u Sarajevo?!

Post by Ruana »

Utopljenik se i za slanku hvata. Svakako je on prop'o k'o Grcka.
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Ne bih bas slozio s vama, doticni ima dobar nos za biznis. Zagooglajte pa cete naci detalje kako se olimpijada izgurala kod nas. I ovako rasipaju lovu. Nema sanse skuckati toliku lovu. U pitanju su milijarde €, a doticni je to iskoristio kao dobar marketing.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Konsultant wrote:Ne bih bas slozio s vama, doticni ima dobar nos za biznis. Zagooglajte pa cete naci detalje kako se olimpijada izgurala kod nas. I ovako rasipaju lovu. Nema sanse skuckati toliku lovu. U pitanju su milijarde €, a doticni je to iskoristio kao dobar marketing.
Bitno je smislit dobru foru koju ce narod da pusi u narednom periodu.
Istovremeno izgurala se lova,sansa snova za ovakve tipove.
Zavisi koliko ce da nagaze Miskovice,toliko ce i on da prezivi.
On je muljator koji jos nije dovoljno poznat BH javnosti.
Kako stvari stoje,repovi su se poceli vuc.
Cuce se.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Savez za bolju budućnost

Post by Major »

Naslovnica » Vijesti » Iz minute u minutu | objavljeno: 28.12.2012. 15:47 | Autor: Srna
Print
Reakcija na istup člana Predsjedništva BiH
Radončić: Izetbegović primitivizuje politički život u BiH
Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić
FOTO: Arhiva

Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića trebalo bi poslati na političku edukaciju kod srpskog člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića, smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je rekao da Radmanović, kao odgovoran političar, nikada nije pravio podjelu unutar srpskog bloka političkih stranaka na one "koje su izdajničke i koje nisu".

Reagujući na Izetbegovićev poziv "svim patriotima da pređu u SDA", Radončić je rekao da Izetbegović "primitivizuje politički život u BiH".

On je istakao da je previše patriota u redovima SBB BiH, SDP-a BiH i drugih političkih stranaka da bi im Izetbegović držao takve lekcije.

"Neka nam Izetbegović javno kaže da li je opet pripremio kakav bunker u Centralnoj banci gdje će se te patriote skrivati", rekao je Radončić na konferenciji za novinare.

Bakir Izetbegović sinoć je gostujući na Federalnoj televiziji pozvao "sve patriote da pređu u SDA".
Zaista tesko razumjeti ovakav vid primitivnih prepucavanja kao da Bosna i Hercegovina nema drugih problema sem borbe za stolice celni ljudi drzave.
Oni su prvenstveno birani da zastupaju interese svojih biraca kao i cjelokupnog BiH stanovnistva.
Jedino sto pozitivno u BiH stampi mogu da procitam, koliko im se moze vjerovati, to su akcije SIPE.

Sve ostalo se spakuje pod plast mrznje i ta mrznja nas polako ali sigurno goni u ponor.
Zar ih nije sramota svakodnevno slusati da smo u Evropi zauzeli vec odavno posljednju poziciju, kako privredno isto tako i politicki.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Major wrote:
Naslovnica » Vijesti » Iz minute u minutu | objavljeno: 28.12.2012. 15:47 | Autor: Srna
Print
Reakcija na istup člana Predsjedništva BiH
Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić
FOTO: Arhiva

Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića trebalo bi poslati na političku edukaciju kod srpskog člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića, smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je rekao da Radmanović, kao odgovoran političar, nikada nije pravio podjelu unutar srpskog bloka političkih stranaka na one "koje su izdajničke i koje nisu".

Reagujući na Izetbegovićev poziv "svim patriotima da pređu u SDA", Radončić je rekao da Izetbegović "primitivizuje politički život u BiH".

On je istakao da je previše patriota u redovima SBB BiH, SDP-a BiH i drugih političkih stranaka da bi im Izetbegović držao takve lekcije.

"Neka nam Izetbegović javno kaže da li je opet pripremio kakav bunker u Centralnoj banci gdje će se te patriote skrivati", rekao je Radončić na konferenciji za novinare.

Bakir Izetbegović sinoć je gostujući na Federalnoj televiziji pozvao "sve patriote da pređu u SDA".
Zaista tesko razumjeti ovakav vid primitivnih prepucavanja kao da Bosna i Hercegovina nema drugih problema sem borbe za stolice celni ljudi drzave.
Oni su prvenstveno birani da zastupaju interese svojih biraca kao i cjelokupnog BiH stanovnistva.
Jedino sto pozitivno u BiH stampi mogu da procitam, koliko im se moze vjerovati, to su akcije SIPE.

Sve ostalo se spakuje pod plast mrznje i ta mrznja nas polako ali sigurno goni u ponor.
Zar ih nije sramota svakodnevno slusati da smo u Evropi zauzeli vec odavno posljednju poziciju, kako privredno isto tako i politicki.
Nbih ulazio u dugu polemiku,rjec je o vrlo opasnim facama i muljatorima.
Koji je veci,osjetit ce to jos narod na svojoj grbaci.
Nedajem za pravo ni jednom ni drugom,jos manje ovom
Fahri.Od prvog dana,otkad je preuzeo tu poklonjenu funkciju,sta radi....?
Radi na produbljivanju jaza medju narodom,sto im naravno godi...
Psi laju.....karavani prolaze....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Pasaga wrote: Koji je veci,osjetit ce to jos narod na svojoj grbaci.

:grana

A zar narod već to dobro ne osjeti i bez ovih drugih? Pa ova nas je Vlast odvela u ponor... :lupa
Zar gore može biti...? :grana
Zašto unaprijed osuđivati nekog ko je digao svoj glas protiv ovog užasnog stanja u našoj Državi i protiv onih koji su nas doveli u ovako tešku situaciju? Patriotski je pogledati istini u oči, a ne zataškavati postojeće stanje...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

silence wrote:

A zar narod već to dobro ne osjeti i bez ovih drugih? Pa ova nas je Vlast odvela u ponor... :lupa
Zašto unaprijed osuđivati nekog ko je digao svoj glas protiv ovog užasnog stanja u našoj Državi i protiv onih koji su nas doveli u ovako tešku situaciju? Patriotski je pogledati istini u oči, a ne zataškavati postojeće stanje...
:hihi ,ko je bona digao glas...on... :bravo
Gospodjo/devojko,cjenim vas napor i zelju da doprineses zdravoj diskusiji
ali istina je duboka voda. :tjesi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Pasaga wrote:
silence wrote:

Ovdje sam samo forumašica, kolegica, kako želiš... Bez titulisanja... i bez persiranja molim, a i u istoj rečenici nepersiranja... :DD
Nije mi nikakav napor napisati nešto korisno na temu, razmišljam realistično... Želim promjene na bolje, to je...

Da istina je buboka, ali blatna voda, duboko smo u blatu Pašaga... Ko je krivac? Savez za bolju budućnost možada?... :lupa Ili neko drugi? Ko su ti drugi? Treba ih imenovati...A čitamo njihova imena svaki dan i dobro osjetimo šta su nam uradili...
Vrijeme će pokazati, najvažnije je da se narod probudi iz ovog mrtvila koje mu je dala ukomljena Država.
(Arapska poslovica)
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

silence wrote:
Pasaga wrote:
silence wrote:

Ovdje sam samo forumašica, kolegica, kako želiš... Bez titulisanja... i bez persiranja molim, a i u istoj rečenici nepersiranja... :DD
Nije mi nikakav napor napisati nešto korisno na temu, razmišljam realistično... Želim promjene na bolje, to je...

Da istina je buboka, ali blatna voda, duboko smo u blatu Pašaga... Ko je krivac? Savez za bolju budućnost možada?... :lupa Ili neko drugi? Ko su ti drugi? Treba ih imenovati...A čitamo njihova imena svaki dan i dobro osjetimo šta su nam uradili...
Vrijeme će pokazati, najvažnije je da se narod probudi iz ovog mrtvila koje mu je dala ukomljena Država.
:( ,opet imam problem sa tobom :zid
Izlazak iz ovog torovanja i bespuca,je kratak i jednostavan.
Burzoazija koja jase,nije resenje,imaju koncept,halate...ne cine i nece nista ucinit.
Ja sam za zemlju BH,svih naroda,jedinstvenu bez entit.sa jakom centralnom vlasti
jer samo tako moze funkcionisati.FaHra je rado prigrlio poklon od Amera neznajuci u
koje vrzino kolo je uletio.Smatrao sam ga malo boljim od onih gorih,nije pokazao pramagticnost.
Problem je u necem vecem,globalnom.
Nadam se da sam jasniji, :D
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Pasaga wrote: :( ,opet imam problem sa tobom :zid
Izlazak iz ovog torovanja i bespuca,je kratak i jednostavan.
Burzoazija koja jase,nije resenje,imaju koncept,halate...ne cine i nece nista ucinit.
Ja sam za zemlju BH,svih naroda,jedinstvenu bez entit.sa jakom centralnom vlasti
jer samo tako moze funkcionisati.FaHra je rado prigrlio poklon od Amera neznajuci u
koje vrzino kolo je uletio.Smatrao sam ga malo boljim od onih gorih,nije pokazao pramagticnost.
Problem je u necem vecem,globalnom.
Nadam se da sam jasniji, :D
Ne Pašaga...nemaš ti sa mnom nikakvih problema, mada sam primjetila da želiš da nametneš problem, napišeš nešto svoje, i pripišeš mi neizrečeno, pa kažeš kako ja pravim problem. Nije ti ovo prvi put... :ne
Diskutujemo, forumiramo i ne vidim problem ako forumaš sa druge strane ima oprečno razmišljanje naspram drugog forumaša... Važno je razmijeniti mišljenje, razmisliti, može se uvjek nešto pametno pročitati i novo naučiti... ali ne omalovažavati... To je moj stav. :ruke

A sada...
Ko je ta buržoazija...? Ko su, imenom i prezimenom? Ako ti misliš da svi Bosanci i Hercegovci koji srcem osjećaju ovu svoju domovinu, ne žele isto kao što i ti želiš, prevario si se. I ja želim isto, ali želim da se maknem iz ove sadašnje mračne Bosne, želim prosperitet, želim bolju budučnost svim narodima BiH. Vlast koči...pa zašto onda ne dati mogučnost nekom ko nudi bolju budućnost da se okuša. Ne možemo kuditi nikog koga nismo isprobali...a 17 godina isprobavamo jedne te iste koje nas vode u propast. O tome govorim. Nove šanse treba dati novim ljudima. Ali, koliko su nas ovi stari foteljaši u crno zavili, daj Bože i za stotinu godina da se povratimo i krenemo ka boljem životu... :ljut
(Arapska poslovica)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

SBB žestoko osudio susret Izetbegović-Ahmedinedžad

Post by Krokodil Behko »

Image

Povodom jučerašnjeg susreta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sa predsjednikom Irana Mahmudom Ahmedinedžadom, Savez za bolju budućnost BiH smatra da se radi o potpuno nedopustivom i nedržavničkom činu koji Bosni i Hercegovini, a naročito Bošnjacima, nanosi ogromne međunarodne štete

- SBB je i ranije tvrdio da se bošnjačka politika nalazi na historijskoj raskrsnici između Brisela, EU, SAD-a i vrijednosti zapadne civilizacije naspram potpuno neprirodnog proiranskog puta i tamošnjeg režima. Izetbegović je, nažalost, potvrdio opravdanost ovih upozorenja.

Izetbegovićev susret sa Ahmedinedžadom je utoliko nedopustiviji jer dolazi u vrijeme snažnih međunarodnih sankcija koje se prema iranskom režimu provode u okviru UN, EU i SAD-a, a i Vijeće ministara BiH je prošlog mjeseca u skladu s time donijelo restriktivne mjere prema Iranu.

Radikalizam koji ovaj političar više uopšte i ne pokušava da sakrije, Bošnjake vodi u rizik međunarodne izolacije umjesto ka jedino prosperitetnim euroatlanskim integracijama. Zato Izetbegović treba otići sa pozicije na koju je inače došao izbornom krađom i prevarom, stoji u saopštenju ove stranke.

fena
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Re: SBB žestoko osudio susret Izetbegović-Ahmedinedžad

Post by Pasaga »

Ameri to vjerovatno razumiju i nece mu haturit...
znaju oni sta je demokratija i drugacije misljenje...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

et sjeba nas bakir tom posjetom :(
a tako smo fino picili ovih 15g prema tim "prosperitetnim euroatlanskim integracijama":plavi
posjetit jedinog covjeka na svijetu koji se ne uvlaci u guzicu svemogucoj americi je cast,
a ne nest za osudu (iako ovaj koji je isao u posjetu je cisti sljam).
daj boze da ima vise bilo kakvih vodja koji ce odjebat tu ogavnu ameriku
a manje ovih ulizica koji ce rodjenu majku prodat da se dodvori nekom ameru.
Ahmedinedžad legenda :respekt
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

kako "strasna" vijest. :ha

ovo ce sigurno odvesti Bosnu u propast, a Bosnjake u nestanak. :plavi

bas je Bakir usrao stvar. taman nas trebali primiti u EU. ugovor vec bio na stolu, a sad nam sipak. :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
igla
Na probnom
Na probnom

Post by igla »

kad nam je iran valjo,onda niste tako pricali.sjeti te se 94 godine.svi su gledali kako bosna pati,od Iran-a je stigla pomoc.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ne zna se ko je gori. Radončić ili Izetbegović.
Ahmedinedžad tu dodje dobar lik u poredjenju sa njima.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Šejla Turković: "Radončić odobrio ubistvo Ramiza Delalića"

Post by Krokodil Behko »

"Dok sam radila u Avazu bilo mi je zabranjeno pisanje o Keljmendiju" VIDEO

Image

Šejla Jugo-Turković, surpuga otpuženog Zijada Turkovića, danas je svjedočila na Sudu Bosne i Hercegovine u odbranu svog supruga. Pogledajte video sa suđenja!

Advokat Fahrija Karkin, koji je prošle sedmice najavio da svjedočenje Šejle Jugo-Turković 'neće biti nimalo mirno niti staloženo', danas je pod upalom pluća došao na suđenje, iako su mu, kako je to na početku rekao sudiji Izi Tankiću, ljekari strogo zabranili izlazak iz kuće.

U Sudu BiH se danas je nastavljeno suđenje Zijadu Turkoviću i grupi čiji se pojedini članovi terete za više monstruoznih likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa “Ključ” i pranje novca, a svjedokinja odbrane bila je Turkovićeva supruga Šejla.

na je, na samom početku svjedočenja, kazala da je došla da kaže 'cijelu istinu', nakon čega ju je Karkin zamoli da nabroji sve ljude koje zna u sudnici. Šejla Jugo Turković je tada rekla:

- Osim svog supruga, najbolje poznajem Olega Čavku, gospođu Dijanu Kajmaković posebno poznajem - pisala sam tekstove, tražila je posredno neke usluge od mene, poznajem površno Sašu, poznajem Hilmiju Mašovića, to je moj bivši kolega, Lakića znam iz novina, i lično poznajem Ševrtka.

Nakon što je poimence nabrojala ljude iz sudnice koje poznaje, Karkin ju je zamolio da se predstavi i da kaže gdje je sve radila.

Tada je Šejla Jugo-Turković kazala da je tokom svoje karijere radila u MUP-u Kantona Sarajevo, u kabinetu tadašnjeg ministra, radila sam kao prevodilac u Službi za odnose sa strancima, a istovremeno i kao prevodilac za UN. Završila sam kriminalistiku, a nakon što sam otišla iz MUP-a KS počela sam raditi u Avazu, u kojem sam provela deset godina i zaista sam uživala radeći u toj sredini i tim ljudima, sve do momenta dok Fahrudin Radončić nije odobrio ubistvo Ramiza Delalića. Tada su počeli problemi za mene i za moju porodicu.

Kako je tokom svjedočenja rekla, u Dnevnom avazu je počela raditi 2001. godine, i to najčešće je pisala za crnu hroniku.

- Fahro je forsirao da radim crnu hroniku, jer sam imala dobre veze s ljudima u policiji, budući da sam radila u MUP-u - rekla je Šejla Jugo-Turković, dodavši da su je 'kontaktirali od najsitnijeg kriminalca, pa do najviših zvaničnika'.

Na pitanje o kojim kriminalcima je pisala u Avazu, Jugo-Turković je odgovorila: 'Pisala sam čak i o svom suprugu, iako ga nisam poznavala, pisala sam o Muhamedu Ali Gašiju, zatim Naseru Keljmendiju, sve dok mi nije zabranio...'

Na Karkinovo pitanje ko joj je zabranio, Turkovićeva supruga je rekla 'Naser i Fahro su mi zabranili'.

Dodala je da je kasnije stigla i zabrana da piše o Ali Gašiju, te da joj se znalo dogoditi da Radončić iz štampe povuče njen tekst o Gašiju.

O svom odnosu sa Radončićem rekla je da je to bio 'specifičan odnos', da joj je često prije znao govoriti da mu je ona desna ruka, te se često žalio da ne vjeruje dijelu redakcije 'Avaza'.

- Kad sam Fahru pitala zašto ne mogu pisati o Gašiju, rekao mi je da je on naša maskota, naša budala - kaže Šejla Jugo-Turković.

Dodala je i da je nakon ubistva Ramiza Delalića bila pod stalnom prismotrom.

Svjedočenje Šejle Jugo-Turković bit će nastavljeno sljedeće sedmice - u četvrtak, 11. aprila.

[ytube][/ytube]

Podsjećamo, Šejla je svojevremno javno tvrdila da je proces protiv Zijada Turkovića montiran, a da iza njega stoji tužitelj Oleg Čavka, koga je otpuživala da je u tu svrhu podmićen sa 30.000 eura.

(depo.ba)
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9164 times
Been thanked: 5859 times

Re: Šejla Turković: "Radončić odobrio ubistvo Ramiza Delalić

Post by Mister No »

Ovo sad trebamo žaliti Ramiza i slične njemu.
The Dark Side Of The Forum...
Ruana

Post by Ruana »

Ne treba, ali ne treba dozvoliti ni ovakvim kao Radoncic da vode drzavu.
Mister No
Has thanked: 9164 times
Been thanked: 5859 times

Post by Mister No »

Ruana wrote:Ne treba, ali ne treba dozvoliti ni ovakvim kao Radoncic da vode drzavu.
A ko je bolji od njega? Bakir, Haris, Zlaja... ma čisto sumnjam.
The Dark Side Of The Forum...
Post Reply

Return to “Politika u BiH”