greeneyes wrote: 24 Jun 2021, 18:29
Peza standardno u pravu
Ma isto je govorio Mustafa Busuladžić o tome kako će društvo da se degradira a posebno muslimansko jer slijedi kjafirske stope, Islamu je nepoznat feminizam.
Zato su ga komunisti i ubili na stranu što su smatrali da je fašista, čudna slučaja nakon ubojstva Mustafe zabranjuje se nošenje zara i feredže.
Popodivljalosti naših abnormalnih vremena." (Kult golotinje, 1944.)
"Temelj porodice je žena-majka. Materinstvo je suština ženina bića. Po tome je žena nositeljka životnog kontinuiteta. Materinstvo je najuzvišeniji i prirodni poziv žene, njezina glavna uloga na zemlji. Na području materinstva žena je superiorna (ima veću vlast) nad muškarcem." (časopis El-Hidaje, 7. marta 1943.)
"Muslimanska žena neka se povrati svom prirodnom pozivu majke i odgajateljice (...) Nama, kao i svima narodima, uvijek je potrebno više žena majki koje će odgajati čovjeka nego liječnica i učiteljica. Nakon teških i skupo plaćenih iskustava prošlosti ne smijemo se uspavljivati trabunjanjima moderne žene koja zahtijeva ista prava kao i muškarac, zaboravljajući duboke duševne razlike koje je dijele od muškarca." (Kult golotinje, 1944.)
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820