Calla wrote: 29 Jun 2021, 13:21
animals wrote: 29 Jun 2021, 11:51
Svaki migrant, koji posteno hoce raditi i zivjeti je dobrodosao..
ali zapadni sistem i birokratija su krivi, sto kriminalci, to iskoristaaju i
kvare sliku od migranata..
ne protjeruju se kriminalci i hostapleri, vec se pustaju da tumaraju i iznova i iznova prave kriminal..
Birokratija je u svakom segmentu najkomplikovanija, da se hoces samo zeniti udavati moras sakupiti hiljadu papircica a kamoli kada kao stranac bez urednih papira napustas mjenjas drzavu, svaki normalan covjek planira odlazak u drugu drzavu najmanje godinu, dvije unaprijed ovo sto ova vrsta migranata rade je osvajanje tude teritoriije bez mozga!!!
Samo što kod ostalih nije Merkel rekla da mogu svi dolaziti bez kontrole i svi su dobrodošli pa preko noći promjenila mišljenje i ovi ostali na jednom međuprostoru.
Kada govoriš o papirima, i ja sam potrošio vremena, para i živaca da izganjam svaki papir da bi mogao regularno ući u Njemačku kao i hiljade ostalih iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Kosova jer to tako ide i mora biti ali da je umjesto toga Merkel rekla da možemo jednostavno ući ne bi se niko zamarao papirologijom i svi bi jednostavno ušli.
Sada da ja tako krenem a preko noći kaže Merkel da se granice zatvaraju jesam li ja kriv? Jesam li ja kriminalac i nalazim se ilegalno u Sloveniji ako se tu zadesim?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.