Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Belay Queen
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 101 times
Been thanked: 142 times
Status: Offline

Re: Sarajlije zatrpale smećem automobil koji je parkiran pored kontejnera

29 Jun 2021, 14:34

MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 14:31
Belay Queen wrote: 29 Jun 2021, 14:28 Ma znas sta Dori,problem je sto se raja boje da nazovu policiju,vidjela sam to bezbroj puta :D.
nego ide ona standardna,joj suti svoja posla gledaj,sta znas ko je...,i one standardne price tipa ma nece ti policija nista pomoci...a hoce vjeruj,evo za sta god sam nazvala,zavrsila sam...pogotov kad si uporan i dosadan i zoves za jedan te isti problem...
jer evo ovaj covjek sad ako se krene svetit za ovo smece pa ispadne puno veci belaj,ko ce imat onda koristi?? Po meni niko :cudi
Hjoj ako li ti ja zovnem policiju zbog vračanja
Ma hejj,meni bolan nema nista draze kad vidim ove papcine siledzijske kako na kraju samo spuste njuskicu :sjedi a ti sjedis i pijes kafu i gledas ga kako moli policiju da ne plati kaznu :sjedi :plavi
Panta rei...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

29 Jun 2021, 14:37

Belay Queen wrote: 29 Jun 2021, 14:34
MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 14:31
Hjoj ako li ti ja zovnem policiju zbog vračanja
Ma hejj,meni bolan nema nista draze kad vidim ove papcine siledzijske kako na kraju samo spuste njuskicu :sjedi a ti sjedis i pijes kafu i gledas ga kako moli policiju da ne plati kaznu :sjedi :plavi
Ma tako i treba. Za one koji se dižu postoje institucije da ih malo skrešu. Nažalost ne za sve njih jer ih ima jako moćnih pa zaobilaze i institucije, ali sigurno za preko 90%.

Belay Queen
Inventar foruma
Inventar foruma

29 Jun 2021, 14:56

MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 14:37
Belay Queen wrote: 29 Jun 2021, 14:34

Ma tako i treba. Za one koji se dižu postoje institucije da ih malo skrešu. Nažalost ne za sve njih jer ih ima jako moćnih pa zaobilaze i institucije, ali sigurno za preko 90%.
Pa zbog ovog raja i ne zovu,to je ono sto sam gore napisala,suti sta znas ko je :D.
Ama ti zovi,briga te ko je i sta je,vidjet ce i ostali,pa ako jedan ne plati kaznu,platit ce ako nista drugih 10 :D.
Evo kod mene je neboder u kojem ima 100 stanova,i sad zamisli da nas stotinu u jednom danu nazovu za ovakav problem,ja mislim da bi i Sipa na kraju od muke dosla..al bolje sutit i trpit i bacat jaja i smece :D.
Panta rei...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

29 Jun 2021, 15:04

Belay Queen wrote: 29 Jun 2021, 14:56
MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 14:37
Pa zbog ovog raja i ne zovu,to je ono sto sam gore napisala,suti sta znas ko je :D.
Ama ti zovi,briga te ko je i sta je,vidjet ce i ostali,pa ako jedan ne plati kaznu,platit ce ako nista drugih 10 :D.
Evo kod mene je neboder u kojem ima 100 stanova,i sad zamisli da nas stotinu u jednom danu nazovu za ovakav problem,ja mislim da bi i Sipa na kraju od muke dosla..al bolje sutit i trpit i bacat jaja i smece :D.
A dobro... moraš shvatiti i strah ljudi, jer je i to bitan faktor. Pogotovo ako imaš ženu i djecu. Ako staneš nekome zajebanom na žulj kojem institucije ne mogu ništa (niti mu se žele zamjeriti niti smiju - takav padne tek kad ga onaj iznad njega pusti niz vodu) onda tu može doći do svega. Očev prijatelj je tako za malo izgubio život jer je reagovao na nepravdu. Ženu i njega su prebile gorile od tog lika kad su bili na vikendici i koje je poslao na njih. On je ležao 20 dana u bolnici zbog povreda i lomova, a ni ona nije prošla nešto bolje.

Ali kao što rekoh ovih gore baja je skroz malo... više je onih koji su samo ufurani i ništa više.

Belay Queen
Inventar foruma
Inventar foruma

29 Jun 2021, 15:09

MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 15:04
Belay Queen wrote: 29 Jun 2021, 14:56

A dobro... moraš shvatiti i strah ljudi, jer je i to bitan faktor. Pogotovo ako imaš ženu i djecu. Ako staneš nekome zajebanom na žulj kojem institucije ne mogu ništa (niti mu se žele zamjeriti niti smiju - takav padne tek kad ga onaj iznad njega pusti niz vodu) onda tu može doći do svega. Očev prijatelj je tako za malo izgubio život jer je reagovao na nepravdu. Ženu i njega su prebile gorile od tog lika kad su bili na vikendici i koje je poslao na njih. On je ležao 20 dana u bolnici zbog povreda i lomova, a ni ona nije prošla nešto bolje.

Ali kao što rekoh ovih gore baja je skroz malo... više je onih koji su samo ufurani i ništa više.
Pa policiju kad zoves,zoves na nacin da takvi ljudi ne znaju :cudi
Isto to se sad moze desit i zbog ovog smeca,jer se spustas na nivo takvih ljudi,ja to hocu da kazem,ne obracunavas se s ovakvim papcima,jer cim vidis sta radi jasno ti je o kakvom kalibru covjeka se radi i nema tu reakcije nikakve,uzmes telefon i nazoves i tako narednih 300x,pa nesto ce se rijesit
Panta rei...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

29 Jun 2021, 16:07

Dori wrote: 29 Jun 2021, 14:05
Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 13:58
Znači tebi na šalteru neko stane ispred tebe preko reda necivilizacijski a ti ga pred svima pljuneš i opsuješ mu mater i to je civilizacijski čin?
Nisam znao da je anticivilizacija ustvari civilizacija ako je upotrijebiš protiv necivilizovanih?
Pljunuti, opsovati mater i baciti smeće na nečije auto je i dalje anticivilizacijski čin bez obzira šta je razlog ili uzrok.
Pa pogotovo kod nas ima jako puno ljudi koji su na rubu....Sa zivcima, sa svim. Ljudi se potuku i za manje stvari. Jednstavno si sit svega i puknu zbog sitnce. PTSP ili sta vec, ali desava se svaki dan. Nazalost. Meni da stane neko preko reda na salteru, bilo bi mi krivo. Naravno. Pomislila bi u sebi da je papak. Mozda bi cak nesto i rekla. Ali nekom drugom, ko zna kako bi prosao. I vjerujem da bi svi u tom istom reku podrzali onoga sto ga je "pljunuo". Zasto je taj koji se ubacuje, pametniji od svih ostalih koji uredno cekaju? Po cemu on zasluzuje da prodje nekaznjeno? Bez rijeci? Pustas li ti ljude preko reda? Kod ljekara, na kasi, u banci? Kako bi ti reagovao na "ubacivanje"?
Ima razlog zašto blizu šaltera stoji obezbjeđenje. Ima razlog zašto na forumu imaju moderatori jer sam nerijetko bio svjedok na drugim forumima da iako je drugi forumaš počeo provocirati oba forumaša budi na kraju banovana jer je ovaj na papanluk forumaša odgovorio papanlukom.
Ako ti je komšija nešto u dvorištu pokvario a ti uzvratiš na njegovom dvorištu i tebe će tužiti zbog vandalizma. Desi se ubistvo i neko se od prijatelja i familije osveti i ubije ubicu, završit će i oni u zatvoru zbog ubistva.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

29 Jun 2021, 17:12

Šta se krije iza fotografije automobila zatrpanog smećem u Sarajevu
Parkiranje vozila ispred posuda nije dozvoljeno, poručili su iz "Rada"
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/662613 ... u-sarajevu
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

29 Jun 2021, 17:13

Kako god, čak i da je ova situacija izmišljena, nije nikako u redu praviti drugome štetu da bismo ga naučili pameti.
Sila rađa silu i tako unedogled.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

29 Jun 2021, 17:15

Kako odgovoriti na Majinu silu na forumu? Kome da se obratimo?

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2320 times
Been thanked: 5730 times
Status: Online

29 Jun 2021, 17:15

Bravo
Fuck you a friendly note to start the day

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2320 times
Been thanked: 5730 times

29 Jun 2021, 17:17

MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 17:15 Kako odgovoriti na Majinu silu na forumu? Kome da se obratimo?
Uprava vodovoda i kanalizacije treci sprat soba br. 3
Fuck you a friendly note to start the day

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

29 Jun 2021, 19:19

Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 16:07
Dori wrote: 29 Jun 2021, 14:05

Pa pogotovo kod nas ima jako puno ljudi koji su na rubu....Sa zivcima, sa svim. Ljudi se potuku i za manje stvari. Jednstavno si sit svega i puknu zbog sitnce. PTSP ili sta vec, ali desava se svaki dan. Nazalost. Meni da stane neko preko reda na salteru, bilo bi mi krivo. Naravno. Pomislila bi u sebi da je papak. Mozda bi cak nesto i rekla. Ali nekom drugom, ko zna kako bi prosao. I vjerujem da bi svi u tom istom reku podrzali onoga sto ga je "pljunuo". Zasto je taj koji se ubacuje, pametniji od svih ostalih koji uredno cekaju? Po cemu on zasluzuje da prodje nekaznjeno? Bez rijeci? Pustas li ti ljude preko reda? Kod ljekara, na kasi, u banci? Kako bi ti reagovao na "ubacivanje"?
Ima razlog zašto blizu šaltera stoji obezbjeđenje. Ima razlog zašto na forumu imaju moderatori jer sam nerijetko bio svjedok na drugim forumima da iako je drugi forumaš počeo provocirati oba forumaša budi na kraju banovana jer je ovaj na papanluk forumaša odgovorio papanlukom.
Ako ti je komšija nešto u dvorištu pokvario a ti uzvratiš na njegovom dvorištu i tebe će tužiti zbog vandalizma. Desi se ubistvo i neko se od prijatelja i familije osveti i ubije ubicu, završit će i oni u zatvoru zbog ubistva.
Pa jeste u pravu si….Pogotovo ti sukobi 1 na 1….I ja kad sad bolje razmislim da se desi ovako nešto, jeste bolje zvati pauka. Ali onako na prvu moja reakcija je bila :yes
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jun 2021, 19:48

Čekaj, ovdje neki pišu da narod nije zvao policiju jer ih je strah pošto ne znaju ko je vlasnik auta ali zato bacaju smeće na auto gdje je 10 puta veća vjerovatnoća da će budali puknut film :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jun 2021, 19:53

Dori wrote: 29 Jun 2021, 19:19
Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 16:07
Pa jeste u pravu si….Pogotovo ti sukobi 1 na 1….I ja kad sad bolje razmislim da se desi ovako nešto, jeste bolje zvati pauka. Ali onako na prvu moja reakcija je bila :yes
Pa kada bi neko papka što ide preko reda pljunuo, opsovao mu mater ili krenuo na njega dobio bi aplauz i podršku od naroda ali kada bi ga kasnije policija kaznila ili opomenula onda se javlja logika umjesto emocija i čovjek postaje svjestan da nije pravilno postupio.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jun 2021, 20:00

MarlboroGold wrote: 29 Jun 2021, 17:15 Kako odgovoriti na Majinu silu na forumu? Kome da se obratimo?
Eh to su specifični primjeri, tu se ne bi imali kome obratiti, kod svih drugih bi se našlo rješenje.
To bi bilo isto kao kada bi Sebija parkirala ispred kontejnera.
Nadam se da neće ko shvatiti da se dodvoravam administratorki foruma tako što je poredim sa kraljicom :cvike

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24178 times

29 Jun 2021, 20:03

Mescini da smo elementarno nekulturni.
Ne zna da je ziv ako kakvu kutiju nije frljio, jal na ulicu, jal nekom na auto.
Dozvolite da se obratimo

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9911 times
Been thanked: 8565 times

29 Jun 2021, 20:04

Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 20:00
Eh to su specifični primjeri, tu se ne bi imali kome obratiti, kod svih drugih bi se našlo rješenje.
Nadam se da neće ko shvatiti da se dodvoravam administratorki foruma tako što je poredim sa kraljicom :cvike
"Kraljičino" parkiranje na trotoaru je u istom rangu kao i ovo parkiranje pred kontejnerom, sebično i bahato
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija- ... /200930077

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 Jun 2021, 20:09

Zizi505 wrote: 29 Jun 2021, 20:04
Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 20:00
"Kraljičino" parkiranje na trotoaru je u istom rangu kao i ovo parkiranje pred kontejnerom, sebično i bahato
Ko je bezgrješan neka baci prvi kamen.
U ovom slučaju je se pravilno postupilo, javilo se policiji, kaznila se i platila kaznu ma neka je 10 puta predsjednikova žena.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9911 times
Been thanked: 8565 times

29 Jun 2021, 20:17

Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 20:09
Zizi505 wrote: 29 Jun 2021, 20:04

U ovom slučaju je se pravilno postupilo, javilo se policiji, kaznila se i platila kaznu ma neka je 10 puta predsjednikova žena.
Ja sam počela procjenjivati ljude na osnovu njihove saobraćajne i pješačke kulture, jer sam primjetila da kakva im je ona, tako se uglavnom ponašaju i u drugim aspektima života.

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

29 Jun 2021, 20:19

Zizi505 wrote: 29 Jun 2021, 20:17
Naseef Mushroom wrote: 29 Jun 2021, 20:09
Ja sam počela procjenjivati ljude na osnovu njihove saobraćajne i pješačke kulture, jer sam primjetila da kakva im je ona, tako se uglavnom ponašaju i u drugim aspektima života.
Kad vidis kako se ponasaju prema konobarima, kasirkama...
onaj tip zena koji u buticima ostavi kabinu punu ispreturane odjece...sve ti je jasno...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Post Reply

Return to “BiH”