Meni se posebno dopada u Sw je to sto vode računa o čistoći .. Pa i u šumama, imaju wc, skloništa od snijega i kise, nacijepana drva, u slucaju da neko zeli rostiljati.., ulice čiste, možeš komotno koračati zatvorenih očiju, nećeš stati na psećiji izmet...
Naselja, parkovi za djecu.. Bas su sređeni po tom pitanju..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Druga je ovo kultura,ni blizu one balkanske.
U svemu je velika razlika,pa i u pecenju janjaca.
To kad nadjes janje,negdje na farmi,to je ko da si dobio bingo.
Mnogo je skuplje nego u trgovini.
Zatim,ovde ni jedan mesar,nece ostavit glavu,niti zna pripremit za raznja.
To je za njih nevidjeno,nenormalno.
Ako se uspije naci neki nas covjek,starije generacije,da je mesar,tad se moze pricat o orginalu.
Toga je sve manje,haman nikako.
Kupi u trgovini,uvoz sa N.Zelanda,zamrznuto,ratne rezerve 41-42. god....i budi hepyyyy
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
bosnjakinja wrote: 06 Jun 2021, 13:03
sto se tice ljeta skandinavsko ljeto mi je bolje od bosanskog,jebes i zegu kad ne znas sta ces od sebe lezis i molis boga da vise smraci
Trenutna….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
sto se tice ljeta skandinavsko ljeto mi je bolje od bosanskog,jebes i zegu kad ne znas sta ces od sebe lezis i molis boga da vise smraci
... a patriotizam, ono nigdje sunce ne zna zasjati kao u nasoj basci i te spike?
... a patriotizam, ono nigdje sunce ne zna zasjati kao u nasoj basci i te spike?
ma hebes to skontala sam da sam se posvedila nesvijesno