Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22169 times
- Been thanked: 20242 times
- Status: Online
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Pa dobro pošteno. Ti si sretan i zadovoljan ovdje. Mnogi nisu.
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
- Status: Offline
Tako ti to ide svugdje u EU, j.... ga. Kada sam kupovao kola, pitam tipa moze li sta kesom, frajer se poceo smijati. Hoces da zaglavimo i ti i ja, pita?HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:33Jebo ba cip. Sta mi se desava u poslovanju ja prosto ne mogu da vjerujem. Nidje veze. Pored toga diktat i prisila, digitalna forma i kompjuter. Ja moram prijavljivati ljude koji mi donesu kes. Heeeej. I ja sam odgovoran ako ne prijavim. Naplatim i polozim na racun. Tako radim 20 godina. Sve mi je bijelo. E malo i to. Sad ja moram prijavljivati narod i ko ima pare i placa kesom... Sta me ba briga odakle musteriji pare. Nije to moj posao ni briga.A ovo je samo jedna od stvari...
Danas isao da mi obracunaju porez i ne priznaju mi racune koji nisu placeni karticom, zato sada i 5 eura, ispeglam karticom i ciao. U novcaniku nosam 2 eura da mogu kafu popiti.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2810 times
- Been thanked: 23266 times
Boli njih qrac, boli i programera. Boli i doktora, nekoga ko ima posao koji je u ovom momentu potreban i siguran. Ali ogroman postotak ljudi gubi tlo pod nogama i sigurnost a to sto oni gube se preljeva kod mocnika. A oni na klik drze sve pod kontrolom. Diktiraju ti i kako ces se lijeciti, voziti, poslovati, stediti, piti, jesti, pusiti, putovati... Na sta ce ovo izaci vidjecemo ali na dobro nece. Sama pomisao da svaki jebeni korak neko zna gdje sam i da sam upracen uvijek i svuda je dovoljno ludilo. Sve ti zna.MarlboroGold wrote: 13 Jul 2021, 23:46 Oni koji sjede u Vladi boli briga... mnogi od njih će uzeti dobru lovu prepisujući zakone, propise i ostalo iz EU, a onda će samo proslijediti onima ispod sebe da to implementiraju, pa onda ti onima ispod njih itd... na kraju šipak, a oni što su na vrhu pokupe kajmak i tako će u penziju sa masnim otpremninama.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14008 times
- Been thanked: 23229 times
Pa bolan havana dobrovoljno si pristao na to onog momenta kad si kupio “pametni” telefon.HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:57Boli njih qrac, boli i programera. Boli i doktora, nekoga ko ima posao koji je u ovom momentu potreban i siguran. Ali ogroman postotak ljudi gubi tlo pod nogama i sigurnost a to sto oni gube se preljeva kod mocnika. A oni na klik drze sve pod kontrolom. Diktiraju ti i kako ces se lijeciti, voziti, poslovati, stediti, piti, jesti, pusiti, putovati... Na sta ce ovo izaci vidjecemo ali na dobro nece. Sama pomisao da svaki jebeni korak neko zna gdje sam i da sam upracen uvijek i svuda je dovoljno ludilo. Sve ti zna.MarlboroGold wrote: 13 Jul 2021, 23:46 Oni koji sjede u Vladi boli briga... mnogi od njih će uzeti dobru lovu prepisujući zakone, propise i ostalo iz EU, a onda će samo proslijediti onima ispod sebe da to implementiraju, pa onda ti onima ispod njih itd... na kraju šipak, a oni što su na vrhu pokupe kajmak i tako će u penziju sa masnim otpremninama.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa dobro ne praviš probleme i bićeš miran. Ganjaće one koji iste prave. Pa valjda je bolje što se tiče tehnologije da danas skoro pa odmah nekog kriminalca, ubicu i slično mogu locirati nego prije 50 godina?
- HAVANA
- Forumaš godine

Ama bolan ja sam krivicno odgovoran ako te ne prijavim.Znam to sto pises. Ja radim procjenu rizika i klijenta. Fino ima papir. Ako ocijenim da si mi sumnjiv prijavim te. Sad ide svi moraju imati sve na racunu a onda ide placanje za to sto imas na racunu. I kontrola apsolutno svega, svakog poteza i pokreta. Vec je.Mirelam wrote: 13 Jul 2021, 23:55Tako ti to ide svugdje u EU, j.... ga. Kada sam kupovao kola, pitam tipa moze li sta kesom, frajer se poceo smijati. Hoces da zaglavimo i ti i ja, pita?HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:33
Jebo ba cip. Sta mi se desava u poslovanju ja prosto ne mogu da vjerujem. Nidje veze. Pored toga diktat i prisila, digitalna forma i kompjuter. Ja moram prijavljivati ljude koji mi donesu kes. Heeeej. I ja sam odgovoran ako ne prijavim. Naplatim i polozim na racun. Tako radim 20 godina. Sve mi je bijelo. E malo i to. Sad ja moram prijavljivati narod i ko ima pare i placa kesom... Sta me ba briga odakle musteriji pare. Nije to moj posao ni briga.A ovo je samo jedna od stvari...![]()
Danas isao da mi obracunaju porez i ne priznaju mi racune koji nisu placeni karticom, zato sada i 5 eura, ispeglam karticom i ciao. U novcaniku nosam 2 eura da mogu kafu popiti.![]()
- HAVANA
- Forumaš godine

Ma znam fuddo ali ovo sad bas predaleko ode.Fuddo wrote: 13 Jul 2021, 23:59Pa bolan havana dobrovoljno si pristao na to onog momenta kad si kupio “pametni” telefon.HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:57
Boli njih qrac, boli i programera. Boli i doktora, nekoga ko ima posao koji je u ovom momentu potreban i siguran. Ali ogroman postotak ljudi gubi tlo pod nogama i sigurnost a to sto oni gube se preljeva kod mocnika. A oni na klik drze sve pod kontrolom. Diktiraju ti i kako ces se lijeciti, voziti, poslovati, stediti, piti, jesti, pusiti, putovati... Na sta ce ovo izaci vidjecemo ali na dobro nece. Sama pomisao da svaki jebeni korak neko zna gdje sam i da sam upracen uvijek i svuda je dovoljno ludilo. Sve ti zna.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I jos smo haman tek na pocetku
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Ma meni govorili, ti si živio u diktaturi. Pa sve vam j...., ovdje mi kontrolišete telefon, bankovni račun, gdje sam bio, sta sam kupio, koliko zaradjujem....i kažete ja živio pod zeljeznom zavjesom i bio kontrolisan.HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:02Ama bolan ja sam krivicno odgovoran ako te ne prijavim.Znam to sto pises. Ja radim procjenu rizika i klijenta. Fino ima papir. Ako ocijenim da si mi sumnjiv prijavim te. Sad ide svi moraju imati sve na racunu a onda ide placanje za to sto imas na racunu. I kontrola apsolutno svega, svakog poteza i pokreta. Vec je.Mirelam wrote: 13 Jul 2021, 23:55
Tako ti to ide svugdje u EU, j.... ga. Kada sam kupovao kola, pitam tipa moze li sta kesom, frajer se poceo smijati. Hoces da zaglavimo i ti i ja, pita?![]()
Danas isao da mi obracunaju porez i ne priznaju mi racune koji nisu placeni karticom, zato sada i 5 eura, ispeglam karticom i ciao. U novcaniku nosam 2 eura da mogu kafu popiti.![]()
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Tako su i dinosaurusi izumrli.
Nisu se znali prilagoditi.
Nisu se znali prilagoditi.
- HAVANA
- Forumaš godine

Sve zavisi sta radis i od cega zivis. Ne pricam o tome. Pricam o buducem. Kako ovo sve ide vrijedice ti vikendica i zemlja vise nego sve. I nekretnina. A do neki dan su pricali da je sad trend i moderno rentati, ne kupovati. Zive, putuju. Putuj sad qrcu mom. A placaj kiriju kad ostanes bez posla. Ako i to ne poklope, a mogu i nekretnine poklopiti. Mislis da je zadovoljan onaj u berlinu sto mu je kirija stana 1700 eura a od drzave dobije 1400 eura? Do neki dan radio u hotelu, drzo taxi firmu, imao restoran... Takvih je mnogo. Nisu svi programeri itdMarlboroGold wrote: 13 Jul 2021, 23:55 Pa dobro pošteno. Ti si sretan i zadovoljan ovdje. Mnogi nisu.
- HAVANA
- Forumaš godine

Haj bar jednom da probamo normalno pisati. A i vjeruj da ovo sve skupa uopste nije smijesno i za zajebancije. Kompletan zivot i sve planove mijenjam zbog pravca u kojem sve ovo ide. Zivi bili pa vidjeli...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Rentanje se isplati samo pod određenim okolnostima, a njih je malo. Sjećam se onih floskula onog 312MB kako već sa klixa koji je davio druge s visine. Kupovanje će uvijek biti isplativije.HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:12Sve zavisi sta radis i od cega zivis. Ne pricam o tome. Pricam o buducem. Kako ovo sve ide vrijedice ti vikendica i zemlja vise nego sve. I nekretnina. A do neki dan su pricali da je sad trend i moderno rentati, ne kupovati. Zive, putuju. Putuj sad qrcu mom. A placaj kiriju kad ostanes bez posla. Ako i to ne poklope, a mogu i nekretnine poklopiti. Mislis da je zadovoljan onaj u berlinu sto mu je kirija stana 1700 eura a od drzave dobije 1400 eura? Do neki dan radio u hotelu, drzo taxi firmu, imao restoran... Takvih je mnogo. Nisu svi programeri itdMarlboroGold wrote: 13 Jul 2021, 23:55 Pa dobro pošteno. Ti si sretan i zadovoljan ovdje. Mnogi nisu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

U stvarnosti, ne kontrolisu sve to da bi ti uskratili slobodu, ili zato sto si im nesto plaho bitan ko cojek. Skupljaju podatke da mogu skontat sta ce ti najlakse prodat, i onda se trziste prilagodjava.Mirelam wrote: 14 Jul 2021, 00:07Ma meni govorili, ti si živio u diktaturi. Pa sve vam j...., ovdje mi kontrolišete telefon, bankovni račun, gdje sam bio, sta sam kupio, koliko zaradjujem....i kažete ja živio pod zeljeznom zavjesom i bio kontrolisan.HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:02
Ama bolan ja sam krivicno odgovoran ako te ne prijavim.Znam to sto pises. Ja radim procjenu rizika i klijenta. Fino ima papir. Ako ocijenim da si mi sumnjiv prijavim te. Sad ide svi moraju imati sve na racunu a onda ide placanje za to sto imas na racunu. I kontrola apsolutno svega, svakog poteza i pokreta. Vec je.![]()
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine

Ko me uopste pita? Sve mi je diktat i moranje. Od posla do zivota. To ti mislis da se prilagodjavas a u stvari ides u koloni, pravcem ucrtanim.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pisaj ga, kad god te spopadne, pocnes razmisljat na sta ce sve izac…sam se sjeti ‘93, marni pivu, narezi sudzuka, i vici elham, dobro je.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- HAVANA
- Forumaš godine

A naki bitcoini i picke materine su posebna prica. 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa sta se imas vracat, svi ce je na kraju primit, ko sto su primili polio, i sl stvari.
Dozvolite da se obratimo