Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 23263 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by HAVANA » 14 Jul 2021, 00:29

Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 00:23
HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:04
Ma znam fuddo ali ovo sad bas predaleko ode.
Pisaj ga, kad god te spopadne, pocnes razmisljat na sta ce sve izac…sam se sjeti ‘93, marni pivu, narezi sudzuka, i vici elham, dobro je.
Pa dobro ja to uvijek kazem.Sta god bilo u plusu se pisem. Ni sanjo nisam da cu dobaciti do ovde. Ma imam ja gdje i sta i kako. Ovoj djeci nek je taj nakav bog na pomoci ako ga ima. Isto roboti ce bit stare mi.Il ko u velikom bratu. Jebo mu brat majku i ko izmisli ovo govno. Od njega je sve i krenulo. Od dobre i korisne stvari covjek uvijek napravi govno svojom pohlepom i zeljom za kontrolom i moci.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14003 times
Been thanked: 23217 times

Post by Fuddo » 14 Jul 2021, 00:33

HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:29
Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 00:23

Pisaj ga, kad god te spopadne, pocnes razmisljat na sta ce sve izac…sam se sjeti ‘93, marni pivu, narezi sudzuka, i vici elham, dobro je.
Pa dobro ja to uvijek kazem.Sta god bilo u plusu se pisem. Ni sanjo nisam da cu dobaciti do ovde. Ma imam ja gdje i sta i kako. Ovoj djeci nek je taj nakav bog na pomoci ako ga ima. Isto roboti ce bit stare mi.Il ko u velikom bratu. Jebo mu brat majku i ko izmisli ovo govno. Od njega je sve i krenulo. Od dobre i korisne stvari covjek uvijek napravi govno svojom pohlepom i zeljom za kontrolom i moci.

A bice u redu, tako je to oduvijek, ovi stariji se ibrete, ibretili su se i nama nasi, vikali nece ovo, dabogda da na selamet sve izadje, i et, bude to vazda bolje nego sto se cojek nada…
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 00:37

HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:57Boli njih qrac, boli i programera. Boli i doktora, nekoga ko ima posao koji je u ovom momentu potreban i siguran. Ali ogroman postotak ljudi gubi tlo pod nogama i sigurnost a to sto oni gube se preljeva kod mocnika. A oni na klik drze sve pod kontrolom. Diktiraju ti i kako ces se lijeciti, voziti, poslovati, stediti, piti, jesti, pusiti, putovati... Na sta ce ovo izaci vidjecemo ali na dobro nece. Sama pomisao da svaki jebeni korak neko zna gdje sam i da sam upracen uvijek i svuda je dovoljno ludilo. Sve ti zna.
Aaaa, napokon si se poceo buditi. Ovo je od prvog dana bila politicka igra. Lijek je postojao samo je problem sto je jeftin, a trebala se proturiti injekcija. U septembru mozes otici na top-up koji ce ubadati skupa sa injekcijom protiv gripa (koja postoji 15 godina i najveci postotak zastite je ostvaren jedne godine kad je nagurala na 60%). Svih ostalih godina je efikasnost bila manja. Od ove je u svijetu podleglo vise nego od svih ostalih zajedno u periodu od minimum 10 godina (neki kazu 40). Ali neces ti da slusas mene i insomniu koji smo tastature izlizali na ovoj temi, nego slusas one koji su dobro placeni da te prevare.

Meni je licno zao sto si ti to primio, ali sta ti mogu. Nisi se upitao zbog cega su kompanije koje su bile pred bankrotom zbog prethodnih tuzbi u bilionskim vrijednostima odjednom dobile podsticaj za nikad ranije koristenu tehnologiju cije dugotrajne posljedice ne zna - niko. Ni-ko na svi-je-tu. Razmisli o tome. Nisi se zapitao zbog cega imaju imunitet na sve posljedice ove injekcije ukljucujuci smrt. Nisi se upitao kako je to 20 000 ljudi vec podleglo od ove injekcije (prema zvanicnim americkim, engleskim i evropskim izvorima). Pazi, to je manji grad, a prijavljuje se 1%-10% svih nezeljenih dejstava. Nisi se pitao zasto nema javne debate, nisi se pitao zasto su ljekari koji su oglasili zabrinutost u medijima ili dobili otkaz ili su suspendovani. Vjerujes trolanju da se oglasilo par ljekara, a oglasile su se mase i neki su se organizovali i izasli iz sistema. Ostale neka lijeci dedo Fa (namjerno sam ovako napisala) i Sebije. Oni ce vas i lijeciti jer su vecina strucnjaka s integritetom ili vec izasli iz sistema ili ce izaci. Ali vi tako hocete, pa ce vam tako i biti. Trazili ste - eto vam ga. Sto se tice strucnjaka koji su izrazili zabrinutost zbog svega ovoga - tu ima Profesora, imunologa, virologa, Nobelovaca, vrhunskih strucnjaka - treba samo malo potraziti. Znanje je uvijek bila skupa roba, a malo znanja je najopasnija stvar na svijetu.

Ali mozda se probudite kad pocnu masovno ubadati djecu od septembra i kad neka od te djece podlegnu (kao sto se vec desilo 13-godisnjaku). Ili kad pocnu dobijati miokarditise i perikarditise kao u Izraelu, a isti mogu dovesti do popustanja srca, sto je vrlo simpaticno kad npr. imas 18 godina. Ili da pricamo o sljepilu, gubitku sluha, neuroloskim poremecajima sa manje-vise konstantnim konvulzijama, nikad vidjenim trombozama u kombinaciji sa trombocitopenijama, infarktima i slicnim radostima. Gdje je granica vas sto niste sebicni i niste potencijalne ubice kao mi koji smo zabrinuti zbog svega sto se desava? Kad posalju vojsku da nas odvedu u zatvore ili bjelosvjetska ovaplocenja Golih otoka? Pitate li se nekad u kakvom ce vam okruzenju zivjeti djeca i unuci, o vi nesebicni?

Lakse je okrenuti glavu i cvrsto zatvoriti oci. I jasno je meni kad Amer ispranog mozga vjeruje parazitima placenim da lazu dok im jasu po grbaci, ali kad neko ko bi trebao znati sta su i domaci i svjetski politicari trci u Srbiju da se bocne onim sto Srbi nece, onda je to poraz svega ikad.

Ziv ti meni bio i ubrzo se u potpunosti probudio.

p.s Insomia, Marina vam je spas u poredjenju sa trenutnim gospodarima slobode.
Last edited by Lavlje_srce on 14 Jul 2021, 00:41, edited 3 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 14 Jul 2021, 00:39

Allahu dragi, jedan si Kadir si.
Amin
Dozvolite da se obratimo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 14 Jul 2021, 00:40

Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 00:19
Mirelam wrote: 14 Jul 2021, 00:07
Ma meni govorili, ti si živio u diktaturi. Pa sve vam j...., ovdje mi kontrolišete telefon, bankovni račun, gdje sam bio, sta sam kupio, koliko zaradjujem....i kažete ja živio pod zeljeznom zavjesom i bio kontrolisan. :D.
U stvarnosti, ne kontrolisu sve to da bi ti uskratili slobodu, ili zato sto si im nesto plaho bitan ko cojek. Skupljaju podatke da mogu skontat sta ce ti najlakse prodat, i onda se trziste prilagodjava.
Quvca palca tržišta, gledaju da nema šta na crnjaka, a da je neoporezovano.
Last edited by Mirelam on 14 Jul 2021, 00:46, edited 1 time in total.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 00:45

Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 00:39 Allahu dragi, jedan si Kadir si.
Amin
Sta ovo treba znaciti?
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 14 Jul 2021, 00:54

Lavlje_srce wrote: 14 Jul 2021, 00:37
HAVANA wrote: 13 Jul 2021, 23:57Boli njih qrac, boli i programera. Boli i doktora, nekoga ko ima posao koji je u ovom momentu potreban i siguran. Ali ogroman postotak ljudi gubi tlo pod nogama i sigurnost a to sto oni gube se preljeva kod mocnika. A oni na klik drze sve pod kontrolom. Diktiraju ti i kako ces se lijeciti, voziti, poslovati, stediti, piti, jesti, pusiti, putovati... Na sta ce ovo izaci vidjecemo ali na dobro nece. Sama pomisao da svaki jebeni korak neko zna gdje sam i da sam upracen uvijek i svuda je dovoljno ludilo. Sve ti zna.
Aaaa, napokon si se poceo buditi. Ovo je od prvog dana bila politicka igra. Lijek je postojao samo je problem sto je jeftin, a trebala se proturiti injekcija. U septembru mozes otici na top-up koji ce ubadati skupa sa injekcijom protiv gripa (koja postoji 15 godina i najveci postotak zastite je ostvaren jedne godine kad je nagurala na 60%). Svih ostalih godina je efikasnost bila manja. Od ove je u svijetu podleglo vise nego od svih ostalih zajedno u periodu od minimum 10 godina (neki kazu 40). Ali neces ti da slusas mene i insomniu koji smo tastature izlizali na ovoj temi, nego slusas one koji su dobro placeni da te prevare.

Meni je licno zao sto si ti to primio, ali sta ti mogu. Nisi se upitao zbog cega su kompanije koje su bile pred bankrotom zbog prethodnih tuzbi u bilionskim vrijednostima odjednom dobile podsticaj za nikad ranije koristenu tehnologiju cije dugotrajne posljedice ne zna - niko. Ni-ko na svi-je-tu. Razmisli o tome. Nisi se zapitao zbog cega imaju imunitet na sve posljedice ove injekcije ukljucujuci smrt. Nisi se upitao kako je to 20 000 ljudi vec podleglo od ove injekcije (prema zvanicnim americkim, engleskim i evropskim izvorima). Pazi, to je manji grad, a prijavljuje se 1%-10% svih nezeljenih dejstava. Nisi se pitao zasto nema javne debate, nisi se pitao zasto su ljekari koji su oglasili zabrinutost u medijima ili dobili otkaz ili su suspendovani. Vjerujes trolanju da se oglasilo par ljekara, a oglasile su se mase i neki su se organizovali i izasli iz sistema. Ostale neka lijeci dedo Fa (namjerno sam ovako napisala) i Sebije. Oni ce vas i lijeciti jer su vecina strucnjaka s integritetom ili vec izasli iz sistema ili ce izaci. Ali vi tako hocete, pa ce vam tako i biti. Trazili ste - eto vam ga. Sto se tice strucnjaka koji su izrazili zabrinutost zbog svega ovoga - tu ima Profesora, imunologa, virologa, Nobelovaca, vrhunskih strucnjaka - treba samo malo potraziti. Znanje je uvijek bila skupa roba, a malo znanja je najopasnija stvar na svijetu.

Ali mozda se probudite kad pocnu masovno ubadati djecu od septembra i kad neka od te djece podlegnu (kao sto se vec desilo 13-godisnjaku). Ili kad pocnu dobijati miokarditise i perikarditise kao u Izraelu, a isti mogu dovesti do popustanja srca, sto je vrlo simpaticno kad npr. imas 18 godina. Ili da pricamo o sljepilu, gubitku sluha, neuroloskim poremecajima sa manje-vise konstantnim konvulzijama, nikad vidjenim trombozama u kombinaciji sa trombocitopenijama, infarktima i slicnim radostima. Gdje je granica vas sto niste sebicni i niste potencijalne ubice kao mi koji smo zabrinuti zbog svega sto se desava? Kad posalju vojsku da nas odvedu u zatvore ili bjelosvjetska ovaplocenja Golih otoka? Pitate li se nekad u kakvom ce vam okruzenju zivjeti djeca i unuci, o vi nesebicni?

Lakse je okrenuti glavu i cvrsto zatvoriti oci. I jasno je meni kad Amer ispranog mozga vjeruje parazitima placenim da lazu dok im jasu po grbaci, ali kad neko ko bi trebao znati sta su i domaci i svjetski politicari trci u Srbiju da se bocne onim sto Srbi nece, onda je to poraz svega ikad.

Ziv ti meni bio i ubrzo se u potpunosti probudio.

p.s Insomia, Marina vam je spas u poredjenju sa trenutnim gospodarima slobode.
Sta se ja imam buditi sa 50 godina. Vakcina je vrlo jednostavna. Ja se vakcinisem jer vjerujem doktorima i ziv sam zahvaljujuci njima. Ako su se moji doktori vakcinisali, ne vidim razlog da ja nesta pametujem. Da sam bio kapacitet za toga, bio bi i ja doktor. Ne petljam se u ono sto ne znam. Slusam pametnije i skolovanije. Na kraju krajeva vakcinisani smo i nikog ne znam da mu je ista bilo. Stotine i stotine mojih poznanika. Ko i od svake, ako bude sta 1 dan temperature i vozdra. A da ima igara, ima. To svako zna.Osjecam se sigurnije, mogu raditi, putovati... Meni dosta sto se tice vakcine. Nemam ja vremena za budalastine. Da pokusam da prozivim ovo sto imam kako volim i odradim po planu i programu i to je to. Da se natezem par godina nekim besmislenim pricama i svezem se na jednom mjestu, ne mogu i da hocu. Previse ljudi zavisi od mene. A i ne volim to gubljenje vremena.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 14 Jul 2021, 00:57

Jebo vas vakcina sta sam provuko kroz sebe ona je bir iladz.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 01:04

HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:54Sta se ja imam buditi sa 50 godina. Vakcina je vrlo jednostavna. Ja se vakcinisem jer vjerujem doktorima i ziv sam zahvaljujuci njima. Ako su se moji doktori vakcinisali, ne vidim razlog da ja nesta pametujem. Da sam bio kapacitet za toga, bio bi i ja doktor. Ne petljam se u ono sto ne znam. Slusam pametnije i skolovanije. Na kraju krajeva vakcinisani smo i nikog ne znam da mu je ista bilo. Stotine i stotine mojih poznanika. Ko i od svake, ako bude sta 1 dan temperature i vozdra. A da ima igara, ima. To svako zna.Osjecam se sigurnije, mogu raditi, putovati... Meni dosta sto se tice vakcine. Nemam ja vremena za budalastine. Da pokusam da prozivim ovo sto imam kako volim i odradim po planu i programu i to je to. Da se natezem par godina nekim besmislenim pricama i svezem se na jednom mjestu, ne mogu i da hocu. Previse ljudi zavisi od mene. A i ne volim to gubljenje vremena.
A kako ti vjerujes tom svom doktoru? Na slijepo? Je li ti objasnio sve sastojke injekcije koju si primio? Je li sjeo i objasnio ti sva potencijalna nezeljena svojstva pa da ti sam procijenis rizik-benefit?

Ili ti je samo rekao da je 'sigurna i efikasna' (zvanicni narativ). Jer da si proceprkao po informacijama mogao si uociti razliku izmedju RRR I ARR (relativna redukcija rizika i apsolutna redukcija rizika). Mozda bi uocio da je efikasnost zanemariva u tom slucaju, a rizik veliki.

Vecina doktora pojma nemaju o sastojcima ovih injekcija. Ne vjeruj meni, pitaj ih. Sto se tice putovanja, to ce se brzo zavrsiti. Slobode nema bez da se za nju izborimo, posebno ne u trenutnoj situaciji. Ali putuj dok mozes, i ja cu. :ok
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 01:06

HAVANA wrote: 14 Jul 2021, 00:29Pa dobro ja to uvijek kazem.Sta god bilo u plusu se pisem. Ni sanjo nisam da cu dobaciti do ovde. Ma imam ja gdje i sta i kako. Ovoj djeci nek je taj nakav bog na pomoci ako ga ima. Isto roboti ce bit stare mi.Il ko u velikom bratu. Jebo mu brat majku i ko izmisli ovo govno. Od njega je sve i krenulo. Od dobre i korisne stvari covjek uvijek napravi govno svojom pohlepom i zeljom za kontrolom i moci.
Tako je.
Memento Mori

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 14 Jul 2021, 01:08

Vecina doktora ne zna sastojke vakcine, ona zna.
Medicinski fakultet gledala na televizoru.
I haj ostani normalan?
Kako?
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 01:16

Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 01:08 Vecina doktora ne zna sastojke vakcine, ona zna.
I haj ostani normalan?
Kako?
Maloprije si mi pozelio smrt u svom ljigavom stilu, a sad se pozivas na svoju normalnost?

Sve smo mi nenormalni vec vidjeli od tebe. Ne znam samo hoces li mi sad postaviti GIF udarca u glavu ili strasnog poljupca?

Toliko o normalnosti.
Memento Mori

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 14 Jul 2021, 01:17

Lavlje_srce wrote: 14 Jul 2021, 01:16
Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 01:08 Vecina doktora ne zna sastojke vakcine, ona zna.
I haj ostani normalan?
Kako?
Maloprije si mi pozelio smrt u svom ljigavom stilu, a sad se pozivas na svoju normalnost?

Sve smo mi nenormalni vec vidjeli od tebe. Ne znam samo hoces li mi sad postaviti GIF udarca u glavu ili strasnog poljupca?

Toliko o normalnosti.
Pozelio ti smrt?
Pa ti bona fakat nisi dobro u vugla.
Dozvolite da se obratimo

XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli » 14 Jul 2021, 01:31

Napisa Havana već, barem 30% moje raje se vakcinisalo. Nikom ništa,a znam ih 30 što su umrli od korone. Kad bolje razmislim i više od 30. Drug,otac i dedo mu otišli u 40 i kusur dana, majka ostala sama. Dole u Brnjacima prije Kiseljaka što su zamijenili pola grada šoferšajbe otac i sin isti dan umrli.
Bratić od Budnje,vlasnik Marmexa,vlasnik Dopera(sve privatnici koji su dali grdne pare za tocilizumab i sl.),majka od dajdzinice koja nije upisana pod koronu,ali je preselila ,40ak dana nakon negativnog testa, doktor rekao korona joj srce oštetila. Majka od baš baš dobrog druga ležala mjesec na neurohirurgiji nakon što je respirator preživjela, žena i dan danas nije dobro, preko mjesec uopšte nije pričala. Mozak oštećen zbog slabog dotoka kisika.
U peaku zadnjeg vala fejsbuk otvoriš svaki dan neko objavi smrtovnicu, bukvalno svaki dan. Sad nisam vidio smrtovnice 2 mjeseca.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 08:42

Fuddo wrote: 14 Jul 2021, 01:17
Lavlje_srce wrote: 14 Jul 2021, 01:16

Toliko o normalnosti.
Pozelio ti smrt?
Pa ti bona fakat nisi dobro u vugla.
Od tebe mi je ova izjava kompliment. :ok Nedaj Boze tvoje normalnosti ni najgorem neprijatelju. Nadam se da smo sad zavrsili sve diskusije ikad.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 14 Jul 2021, 08:46

XoKli wrote: 14 Jul 2021, 01:31 Napisa Havana već, barem 30% moje raje se vakcinisalo. Nikom ništa,a znam ih 30 što su umrli od korone. Kad bolje razmislim i više od 30. Drug,otac i dedo mu otišli u 40 i kusur dana, majka ostala sama. Dole u Brnjacima prije Kiseljaka što su zamijenili pola grada šoferšajbe otac i sin isti dan umrli.
Bratić od Budnje,vlasnik Marmexa,vlasnik Dopera(sve privatnici koji su dali grdne pare za tocilizumab i sl.),majka od dajdzinice koja nije upisana pod koronu,ali je preselila ,40ak dana nakon negativnog testa, doktor rekao korona joj srce oštetila. Majka od baš baš dobrog druga ležala mjesec na neurohirurgiji nakon što je respirator preživjela, žena i dan danas nije dobro, preko mjesec uopšte nije pričala. Mozak oštećen zbog slabog dotoka kisika.
U peaku zadnjeg vala fejsbuk otvoriš svaki dan neko objavi smrtovnicu, bukvalno svaki dan. Sad nisam vidio smrtovnice 2 mjeseca.
Provjeri studije koje postoje na internetu o lijeku za ovu bolest, a onog ko ti bude dao injekciju upitaj da ti objasni sastojke iste. Tek cemo vidjeti sta ce se desavati na jesen/zimu. Sretno.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1430 times

Post by edo_79 » 14 Jul 2021, 09:07

Lavlje_srce wrote: 14 Jul 2021, 08:46
XoKli wrote: 14 Jul 2021, 01:31 Napisa Havana već, barem 30% moje raje se vakcinisalo. Nikom ništa,a znam ih 30 što su umrli od korone. Kad bolje razmislim i više od 30. Drug,otac i dedo mu otišli u 40 i kusur dana, majka ostala sama. Dole u Brnjacima prije Kiseljaka što su zamijenili pola grada šoferšajbe otac i sin isti dan umrli.
Provjeri studije koje postoje na internetu o lijeku za ovu bolest, a onog ko ti bude dao injekciju upitaj da ti objasni sastojke iste. Tek cemo vidjeti sta ce se desavati na jesen/zimu. Sretno.
NIšta se ne brini .... već je Gamma soj aktivan, a Delta je u pripremi ...... ima do Omege koliko god hoćeš ....najkasnije do septembra ide lockdown opet .... ima da sjediš ko cuko u kući, vakcinisan ili ne ... :D. :D. :D. :D.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22155 times
Been thanked: 20219 times

Post by Masamune » 14 Jul 2021, 09:23

I ne pojavili se kad pogledaš u kakvim uslovima živi većina Indijaca.

Ali me niko ne može ubijediti u to da ovaj virus nije stvoren u laboratoriji.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori » 14 Jul 2021, 09:52

Almir Panjeta :ok
U svijetu je do sada protiv COVID-19 vakcinisano oko 3,5 milijarde ljudi i trenutno ih se vakciniše 30 miliona dnevno. Ništa od onoga što su antivakseri i ostali štetočine najavljivali da će se desiti - kao i obično nije se desilo, što i sami uočavaju pa su iz dana u dan sve glasniji i agresivniji u napadima na zdravu logiku, ali i na sve koji logično i na temelju naučno utvrđenih činjenica promišljaju, o tome pišu, i raskrinkavaju njihove budalaštine kao što je npr 'tvrdnja' da se bluetoothom mogu skenirati i 'očitati' vakcinisani, i tome slično...

Ekipa s portala Raskrinkavanje odavno je na njihovom udaru, dobijaju gnjusne uvrede i prijetnje, a ovih dana ozbiljne prijetnje po život i zdravlje dobio je i hrvatski znanstveni novinar Nenad Jarić Dauenhauer .

Ti ljudi već dugo nisu ni smiješni, ni simpatični, ni bezazleni. Jednostavno su zli i bezobrazni. Odavno je jasno da oni koji lansiraju takve štetne priče od toga dobro žive i prihodi tih u osnovi 'ratnih profitera' mjere se milionima i milijardama dolara godišnje, a oni koji se na te priče 'primaju' pomažu u širenju štetne i opasne kampanje koja će produžiti pandemiju, i što je najgore - ubiti mnoge čiji životi zahvaljujući vakcinama mogu biti spašeni, a koji će umjesto da se zaštite povjerovati da će ih neko skenirat' bluetoothom i da će ga Gejc pratit' u stopu...

Na početku je moglo biti onih koji su zbunjeni, da, velika stvar se dešavala i svi smo u sve sumnjali i tražili odgovore, prvi sam oko svega bio sumnjičaviji više nego će ijedan teoretičar ikad biti, ali već odavno je sve relevantne odgovore moguće lako naći i svima su dostupni. Mnogi bliski ljudi ili ljudi koje smo poznavali su stradali tako da i bez vijesti imamo informacije iz prve ruke, nikad do ove godine nisam poznavao nikoga ko je bio na respiratoru, a sad znam nekoliko vršnjaka...

Odavno se vidjelo da se ništa što su ti likovi govorili da se dešava ili da će se desiti - nije desilo. Nakon 3,5 milijarde datih vakcina to odavno nije nešto 'novo i eksperimentalno', niko nije skeniran ili čipovan, niti je u eri smartphonea koji doslovno prate svaki naš pokret i snimaju naš glas pa nam šalju reklame to ikome potrebno - već smo im sami sve podatke dali.

Tako da nakon svega, kad se sve 'stavi na papir', ostane da su ti likovi jednostavno - zli i bezobrazni, i da im je u interesu da ovo stanje traje što duže, a da su oni koji se na to primaju ili isti, ili opasno zavedeni...
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14460 times
Been thanked: 10004 times

Post by Julia-Klara » 14 Jul 2021, 09:53

Stvoren u labu ili ne, vidjeli smo sta moze uraditi, i fizicki, i mentalno, i ekonomski, i svakako.

Par dana vec razmisljam o sljedecem - bogatije zemlje se koliko-toliko procjepljene, siromasne nisu.
Ako je u pitanju tacnost nekih od teorija zavjere (a teoreticara imamo i ovdje, je l') po cemu se islo na vakcinicanje "bogatijih, obrazovanijih, ..inih" na ustrb siromasnijih? I jos uvijek ne vidim svrhu unistavanja svjetske ekonomije zarad zarade farmaceutskih kompanija?

I smijesna mi je konstatacija da su firme koje su proizvele vakcine bile pred bankrotom - te ne bankrotiraju.

Plus, nije Pfizer napravio vakcinu nego BionTech, koji unazad bar deceniju razvija vakcinu za imunoloske bolesti sa tom istom mRNA tehnologijom.
I ljudi najavljaju uskoro jos neke glede HIVa i raka, a ja im zelim svu srecu.

Iz mog licnog iskustva - ne zanima me sta je u vakcinama i lijekovima, doklegod mi pomazu kada mi treba.
Da sam razmisljala sta je u jebenoj hemoterapiji ne bih nikad pristala na istu, a jesam. Da je trebalo rekla bih dajte jos!

Cirkus vise, svi smo pametni i svi sve znamo, a ljudi proucavaju i analiziraju.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Post Reply

Return to “Stare ankete”