Imate li možda stari rokovnik vaše mame/nene. Pečete li kolače po njihovim receptima u kojima su glavni sastojci bili džemovi, vino, orasi...
Ja i dalje imam taj.Od matere nemam,ta u životu nikad ništa nije napravila po receptu,sve "odokativnom" metodom,ne vjeruje uopće u recepte niti ih voliMaja wrote:Čak i žene koje slabo kuhaju imaju neke recepte koji čekaju da budu isprobani. Jesu li vaš recepti spremljeni na kompjuteru ili imate sve ručno zapisano. Sjećam se da su prije recepti uglavnom bili u crnim rokovnicima koji bi ponegdje imali masnu mrljuA sjećam se i mnoštva kesica za prašak za pecivo koji su se čuvali zbog recepta napisanog na njima. Obično bi to bile kiflice i kuglofi.
Imate li možda stari rokovnik vaše mame/nene. Pečete li kolače po njihovim receptima u kojima su glavni sastojci bili džemovi, vino, orasi...
Zagorka wrote:Ja i dalje imam taj.Od matere nemam,ta u životu nikad ništa nije napravila po receptu,sve "odokativnom" metodom,ne vjeruje uopće u recepte niti ih voliMaja wrote:Čak i žene koje slabo kuhaju imaju neke recepte koji čekaju da budu isprobani. Jesu li vaš recepti spremljeni na kompjuteru ili imate sve ručno zapisano. Sjećam se da su prije recepti uglavnom bili u crnim rokovnicima koji bi ponegdje imali masnu mrljuA sjećam se i mnoštva kesica za prašak za pecivo koji su se čuvali zbog recepta napisanog na njima. Obično bi to bile kiflice i kuglofi.
Imate li možda stari rokovnik vaše mame/nene. Pečete li kolače po njihovim receptima u kojima su glavni sastojci bili džemovi, vino, orasi...![]()
Uglavnom su što neko spomenu isprobana jela,poneko neisprobano...
I svi su slani recepti,jer ja haman samo slano kuham.
Ima par slatkih.
Imam knjigu domaći kolači,ali to nemam kome kuhati.
A sa kolačima počela.
Imala sam odličnu knjigu recepata,kupljenu na sajmu,bas je dosta koristila,i posudim prijateljici,i ona tvrdi da nikad nisam dala njoj![]()
I šta ću,kako ću dokazati da jesam?
Pasaga wrote:Imam jedan fin crni rokovnik,pun je raznoraznih recepata....
nema sta nema.....
A trepka u gacicamaRum wrote:Maja cuva recepte u grudnjakukunem se kruskom
Tamo su posebni , specijalni recepti ...Rum wrote:A trepka u gacicamaRum wrote:Maja cuva recepte u grudnjakukunem se kruskom
imal sta u glavi hahaČupava wrote: 18 Sep 2018, 07:38 Neke upisem u svesku recepata , neki su u knjigama recepata, neki na ceduljicama .. :d. ima ih svugdje..
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests