A šta da SAD usvoje u 2021. da trgovine imaju pravo da uvedu opet posebne ulaze za crnce i posebna sjedišta u autobusima ali je na firmama da odluče žele li to, to ne bi bio rasizam?
Hidžab, nikab, burka
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
- Status: Offline
Re: EU odobrila zabranu hidzaba firmama
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14344 times
- Been thanked: 9940 times
SBB KBB
Nije tebi (i nekim drugima) jasno ovo sa diskriminacijom i zakonima nikako
Nije tebi (i nekim drugima) jasno ovo sa diskriminacijom i zakonima nikako
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Grijesis sto glorifikujes navodis iskljucivo muslimanski Ili jevrejski primjer diskriminacije dok je million drugih primjera oko nas koji djele istu gradansku sudbinu nepravde sa, zensko muske, familijarne, zdravstvene Ili ekonomske tacke gledista I ovi dublji zivotni problemi ljudi koji nas okruzju zasluzuju puno vise pozornosti od samo obicnog coda oblacenja na radnom mjestu.The 51st State wrote: 19 Jul 2021, 12:50 dobro, samo mi objasni gdje to ja grijesim u svijetlu toga sto si napisala?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21800 times
- Been thanked: 19852 times
Ma sve što se odobri ili zabrani na nivou EU ne mora nužno biti provodivo na nivou pojedinačnih država. EU u globalu uglavnom donosi presude u korist manjina i daje preporuke državama na koje se te presude odnose. Dalje je do njih. Ako su te zemlje već u EU tad još manje postoji potreba da nešto moraju provesti. Da je to baš obavezno kako se na prvu čini prvo bi klerofašističke utvrde poput Poljske, Češke i Mađarske, a koje su dugogodišnje članice, mnogo drugačije postupale po pitanju ne samo manjina, već i prava žena, LGBT i ostalog.
Eto insomnia navodi razlog da je narodu pun kurac migranata i muslimana. Kako god to nije opravdan razlog da se zabrani hidžab. Možemo eventualno potezati argumente o nikabu i burki jer su u suprotnosti i sa samim Islamom, a p tome se vode mnoge rasprave među muslimanima. Međutim, iskreno te zabrane više mirišu na agresivno, kao nekad kolonijalističko, određivanje i nametanje ženama kako da se oblače i da su iste u zamkama i pijunke vlastite kulture i da trebaju biti oslobođene od iste. Ako ovako Evropa (na nivou nacionalnih država) bude nastavila to će samo prouzrokovati kontraefekte, jer je to duboko zalaženje u zakone o slobodi vjeroispovijesti. Ne samo to, već će prouzrokovati da će sve više muslimana iskazivati svoja religijska ubjeđenja u svim mogućim segmentima političkih i bilo kakvih drugih rasprava kao ono primarno i najvažnije pozivajući se na demokratiju i toleranciju u pluralističkim društvima bez ikakve potrebe za recipročnom tolerancijom s njihove strane. A ovo zadnje će naravno davati vjetar u leđa onim najradikalnijim koji sanjaju o šerijatu u Evropi.
Eto insomnia navodi razlog da je narodu pun kurac migranata i muslimana. Kako god to nije opravdan razlog da se zabrani hidžab. Možemo eventualno potezati argumente o nikabu i burki jer su u suprotnosti i sa samim Islamom, a p tome se vode mnoge rasprave među muslimanima. Međutim, iskreno te zabrane više mirišu na agresivno, kao nekad kolonijalističko, određivanje i nametanje ženama kako da se oblače i da su iste u zamkama i pijunke vlastite kulture i da trebaju biti oslobođene od iste. Ako ovako Evropa (na nivou nacionalnih država) bude nastavila to će samo prouzrokovati kontraefekte, jer je to duboko zalaženje u zakone o slobodi vjeroispovijesti. Ne samo to, već će prouzrokovati da će sve više muslimana iskazivati svoja religijska ubjeđenja u svim mogućim segmentima političkih i bilo kakvih drugih rasprava kao ono primarno i najvažnije pozivajući se na demokratiju i toleranciju u pluralističkim društvima bez ikakve potrebe za recipročnom tolerancijom s njihove strane. A ovo zadnje će naravno davati vjetar u leđa onim najradikalnijim koji sanjaju o šerijatu u Evropi.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Ovdje je konkretno slucaj o religijskoj diskriminaciji, iako je nominalno za sve ocigledno je da recimo krscani nece osjecati posljedice ove odluke osim ako ne budu nosili procesijske krizeve na poso. Ako moze da se zadrzimo sa na ovom aspekt krsenja ljudskih prava posto je topik usko vezan za isto.Calla wrote: 19 Jul 2021, 14:47Grijesis sto glorifikujes navodis iskljucivo muslimanski Ili jevrejski primjer diskriminacije dok je million drugih primjera oko nas koji djele istu gradansku sudbinu nepravde sa, zensko muske, familijarne, zdravstvene Ili ekonomske tacke gledista I ovi dublji zivotni problemi ljudi koji nas okruzju zasluzuju puno vise pozornosti od samo obicnog coda oblacenja na radnom mjestu.The 51st State wrote: 19 Jul 2021, 12:50 dobro, samo mi objasni gdje to ja grijesim u svijetlu toga sto si napisala?
-
- Inventar foruma
Bas sam psovo kako smo jadna drzava da ne meremo barem jednu vatrogasnu ili spasilacku ekipu poslati ili barem ponuditi isto.Calla wrote: 19 Jul 2021, 13:30 Ne ocekujte nista, prvo moramo aktuelne poplave rijesiti. Ima li dobrovoljaca iz Bosne mozda??
- insomnia
- Rđav kurac
Hidzab ni nije zabranjen. Nosaj kolko ti volja
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
- insomnia
- Rđav kurac
Ma nece ti niko reci direktno osim ako se odjednom na poslu ne pojavis sa samijom. Jednostavno te nece zaposliti i cao
- insomnia
- Rđav kurac
Jbg radnika vecinom ima vise nego posla tako da mogu i birati
- MunDzi
- Svadjalica
Pa o tome i jeste tema.
O Evropi i njenoj demokratiji i uvazavanju ljudskih prava i sloboda, i o svim onima kojima obicna marama bode oci do te mjere da su i sami spremni i sretni da ugaze u vode fasizma, a ubjedjeni su da su liberalni i demokratski nastrojeni.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Hidžab nema logike ni svrhe u religiji, ali se isti predmet tretira kao važan element vjerovanja. (ovo vrijedi jednako i za ostale religije)
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- insomnia
- Rđav kurac
Nije to ssmo obicna marama
-
- Seksologinja
Naravno da je obična marama kojoj se bespotrebno dodala imaginarna religijska uloga.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21800 times
- Been thanked: 19852 times
Lako je govoriti iz takve perspektive kad nisi u Islamu, a plus si i feministkinja. Najlakše je reći da je marama nepotrebna, izmišljotina itd.
Nisam ni ja za hidžab, a pogotovo nikab i burku. Ali ne možeš tako nastupati.
-
- Seksologinja
Ovako jednak stav imam i o turbanu i degeru, a nose ga muškarci.MarlboroGold wrote: 19 Jul 2021, 18:41 Lako je govoriti iz takve perspektive kad nisi u Islamu, a plus si i feministkinja. Najlakše je reći da je marama nepotrebna, izmišljotina itd.
-
- Inventar foruma
Kako ti kao nereligiozna osoba mozes nekom soliti pamet sta je za nekoga imaginarna ili stvarna uloga. Humble sebe.Venera wrote: 19 Jul 2021, 18:04 Naravno da je obična marama kojoj se bespotrebno dodala imaginarna religijska uloga.
Last edited by The 51st State on 19 Jul 2021, 18:50, edited 1 time in total.
- MunDzi
- Svadjalica
Sikhs and Muslims ne dijele tvoj stav.Venera wrote: 19 Jul 2021, 18:45Ovako jednak stav imam i o turbanu i degeru, a nose ga muškarci.MarlboroGold wrote: 19 Jul 2021, 18:41 Lako je govoriti iz takve perspektive kad nisi u Islamu, a plus si i feministkinja. Najlakše je reći da je marama nepotrebna, izmišljotina itd.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1210 times
- Been thanked: 3830 times
Dildo je običan komad gume kojem si ti bespotrebno dala ulogu kite.Venera wrote: 19 Jul 2021, 18:04 Naravno da je obična marama kojoj se bespotrebno dodala imaginarna religijska uloga.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.