Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times
Status: Offline

Re: EU odobrila zabranu hidzaba firmama

Post by saint_mirad »

MunDzi wrote: 22 Jul 2021, 23:37
saint_mirad wrote: 22 Jul 2021, 23:25 opsuju, izadju iz islama. pokaju se. vrate se u islam. ovo jeste slovo zakona, mada se bh muslimanima to tek tako ne govori direktno jer je psovanje boga postala skoro pa postapalica.
E pa tako i musliman homoseksualac. Kresne se sa svojim dragim, hud izadje iz vjere ali se i pokaje, pa joj se brzo i vrati.
I sve tako do sljedeceg kresanja.

Prema tome, ostali hetero muslimani nek se brinu za svoje seksualne akrobacije, umjesto sto guraju nos dje ne treba.
gej musliman uopste ne izlazi iz islama ako praktikuje gej seks sve dok isti ne smatra dozvoljenim. na slican nacin ne postaje otpadnik od islama musliman koji ima strejt seks pre braka, iako je jasno da je isti haram.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1229 times
Been thanked: 3890 times

Post by Laser »

saint_mirad wrote: 22 Jul 2021, 23:30
Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:26
Čekaj ba, trebam bit siguran da sam dobro shvatio:

Ubiti čojka tek tako, po vlastitoj procjeni i odluci, bez suda, optužnice, odbrane, dokaznog postupka, manje je zlo od psovanja boga?
da, tako je. upravo si upoznat sa 'islamskom logikom' i blagodatima serijata iz prve ruke. moralni kompas bilo kojeg zdravog insana je jasan da je ubistvo neuporedivo gore, ali eto islam veli suprotno.
Iz prve ruke? :D.

Ako opsuješ Boga, uvijek se možeš pokajati i vratiti u vjeru. Ubijenog ne možeš oživjeti.

Psovanjem Boga nanosiš štetu sam sebi, Boga nećeš oštetiti, on i dalje ostaje Bog kao što je i prije bio. Ljudska zajednica neće biti posebno oštećena.

Ubijanjem ljudi po vlastitoj želji činiš nered i dovodiš u opasnost cijelu zajednicu.

Zamisli da se sad počnemo tek tako ubijati, kao divlje zvijeri.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:32 Koliko znam ko psuje ili vrijeđa Allaha po automatizmu postaje otpadnik, a što spada u najveći grijeh.
Halo ba. Poredi se ubijanje čovjeka i psovanje Boga.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:34 Druga priča je što je to kod nas relativizirano, pa i mnogi muslimani kad im nije po ćejfu opsuju Allaha i sutra će opet u džamiju.
Pa to kod nas sve sami izgovori.
More alkohol, more psovanje Boga, more seks prije braka, eeeeee krmetina vec ne more, homo nikako ni u snu, itd, itd.......dobro, ok, mozda nekima moze u snu. :D.

Aufff sto smo fleksibilni.
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:40
saint_mirad wrote: 22 Jul 2021, 23:30

da, tako je. upravo si upoznat sa 'islamskom logikom' i blagodatima serijata iz prve ruke. moralni kompas bilo kojeg zdravog insana je jasan da je ubistvo neuporedivo gore, ali eto islam veli suprotno.
Iz prve ruke? :D.

Ako opsuješ Boga, uvijek se možeš pokajati i vratiti u vjeru. Ubijenog ne možeš oživjeti.

Psovanjem Boga nanosiš štetu sam sebi, Boga nećeš oštetiti, on i dalje ostaje Bog kao što je i prije bio. Ljudska zajednica neće biti posebno oštećena.

Ubijanjem ljudi po vlastitoj želji činiš nered i dovodiš u opasnost cijelu zajednicu.

Zamisli da se sad počnemo tek tako ubijati, kao divlje zvijeri.
tvoja argumentacija zasto je nepravedno ubistvo mnogo nemoralnije od psovanja boga je tacna i ja se slazem. rekao sam ti kako stoje stvari u mainstream islamu, ja ne zagovaram serijat svakako.
Last edited by saint_mirad on 22 Jul 2021, 23:44, edited 1 time in total.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22312 times
Been thanked: 20392 times

Post by Masamune »

Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:42
MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:32 Koliko znam ko psuje ili vrijeđa Allaha po automatizmu postaje otpadnik, a što spada u najveći grijeh.
Jasno je meni to poređenje, ali zašto su manje više svi jednoglasni da je to u Islamu najveći grijeh? Kad se uporedi šteta jednog i drugog dobije se skroz druga slika. Još veća razlika ako ubiješ veći broj ljudi.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14111 times
Been thanked: 23416 times

Post by Fuddo »

MunDzi wrote: 22 Jul 2021, 23:42
MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:34 Druga priča je što je to kod nas relativizirano, pa i mnogi muslimani kad im nije po ćejfu opsuju Allaha i sutra će opet u džamiju.
Pa to kod nas sve sami izgovori.
More alkohol, more psovanje Boga, more seks prije braka, eeeeee krmetina vec ne more, homo nikako ni u snu, itd, itd.......dobro, ok, mozda nekima moze u snu. :D.

Aufff sto smo fleksibilni.
Sex je dozvoljen.
Statije
Nije s pederima, al ovaj normalni jest.
Dozvolite da se obratimo
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1650 times
Been thanked: 3098 times

Post by Mutevelija »

Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:13
Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:04 Veći je grijeh i teži opsovati Boga nego ubiti čovjeka po Islamu.
:grana
Ja ubijem.covjeka Allah se ne mijesa u taj grijeh to.je izmedju mene I covjeka na sudnjem danu da raspravimo.

Opsuje neko Boga to je teski grijeh automatski.izlazi iz vjere I.postaje kjafir.

Ubijstvom covjeka se postaje ubojica ali ne kjafir.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

mislim da je tezina greha psovanja boga posledica toga sto su prepisivali iz judaizma dje je jahve ljubomorni bog i zeli svu paznju za sebe. ako ga ne volis, najebo si. :D
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Fuddo wrote: 22 Jul 2021, 23:46
Sex je dozvoljen.
Statije
Ma sve je ba dozvoljeno.
Uz pokajanje.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:26
Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:04 Ljudi moji napad na Charlie Hebdo nija haram bio, pa me razapinjie koliko hoćete.

JA ne mogu naći načina da kazem da je to grijeh kad nije bio, ne kazem ni da je dobro djelo.

Ne znam kako bi ga karakterisao.

Veći je grijeh i teži opsovati Boga nego ubiti čovjeka po Islamu.
Naravno da je grijeh. Koliko znam napadači su likvidirani. Ne bi ih ni Tevba mogla izvući.
Ne znam bio bi grijeh da su ubili zbog cefa svoga, da ih je neko dirao psovao I ubili ga ali ovako je zbog casti vjere ne vjerujem da je.
Nije neko ni dobro djelo, neutralan sam.

Djela se vrijednuju po namjerama
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MunDzi wrote: 22 Jul 2021, 23:49
Fuddo wrote: 22 Jul 2021, 23:46
Sex je dozvoljen.
Statije
Ma sve je ba dozvoljeno.
Uz pokajanje.
Nije sve, ima spisak sta mores, sta nemres
Dozvolite da se obratimo
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

saint_mirad wrote: 22 Jul 2021, 23:48 mislim da je tezina greha psovanja boga posledica toga sto su prepisivali iz judaizma dje je jahve ljubomorni bog i zeli svu paznju za sebe. ako ga ne volis, najebo si. :D
Sirk je najveci grijeh I da ubijes svoje dijete strah te daga ne mozes hraniti.

To su ti najtezi grijesi u Islamu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:44
Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:42

Jasno je meni to poređenje, ali zašto su manje više svi jednoglasni da je to u Islamu najveći grijeh? Kad se uporedi šteta jednog i drugog dobije se skroz druga slika. Još više ako ubiješ veći broj ljudi.
Nema sumne da je psovanje Boga u islamu težak grijeh koji izvodi iz vjere. Ubijstvo ne izvodi iz vjere, iako je pretežak grijeh.

Ali to nije jedina osnova za sagledavanje težine slučaja. Pusti ba ove neznalice.

Psovaču se daje prilika da se pokaje i tako ispravi grešku. Ubica ne može ispraviti grešku.

Posljedice jednog i drugog akta su neusporedive, pa tako i težina slučaja.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22312 times
Been thanked: 20392 times

Post by Masamune »

Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:50
MarlboroGold wrote: 22 Jul 2021, 23:26
Naravno da je grijeh. Koliko znam napadači su likvidirani. Ne bi ih ni Tevba mogla izvući.
Ne znam bio bi grijeh da su ubili zbog cefa svoga, da ih je neko dirao psovao I ubili ga ali ovako je zbog casti vjere ne vjerujem da je.
Nije neko ni dobro djelo, neutralan sam.

Djela se vrijednuju po namjerama
Hoćeš da kažeš da svako loše djelo nije grijeh, tj. da postoje i neka nedefenisana loša djela?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 6962 times

Post by Matan »

saint_mirad wrote: 22 Jul 2021, 23:48 mislim da je tezina greha psovanja boga posledica toga sto su prepisivali iz judaizma dje je jahve ljubomorni bog i zeli svu paznju za sebe. ako ga ne volis, najebo si. :D
Pa u katolika postoji isto nelogicnost..
citavog zivota zivis pobozno, stujes Boga..
ali onaj koji je citav zivot bio razvratan , pa se pokajao, ima
bolju prodju kod Boga nego taj pobozni..
pa to danas su preuzeli svi..
cak i telefonske kompanije..
uvijek bolje ponude se daju novim clanovima, nego onim koji su stalni clanovi..
ma sve sarena laza za glupi ljudski rod..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:51
Sirk je najveci grijeh I da ubijes svoje dijete strah te daga ne mozes hraniti.

To su ti najtezi grijesi u Islamu.
znam ja to sve, nego rezonujem zasto je psovanje boga uopste na stepenu sirka. zar nije allah neovisan o stvorenjima? moze ga neko psovat po celi dan, to nimalo ne umanjuje od njegove velicine i moci.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:47
Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:13

Ja ubijem.covjeka Allah se ne mijesa u taj grijeh to.je izmedju mene I covjeka na sudnjem danu da raspravimo.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4116 times
Been thanked: 3792 times

Post by Naseef Mushroom »

Nora Ibsenova wrote: 22 Jul 2021, 22:37 Inače ... ljudi inače ne čine zločine? Ne postoje ljudi koji podržavaju te zločine? Ne postoji nigdje nikakva ideološki ili vjerski povezana grupa ljudi koja podržava neko zlo? I diskriminišemo li sve druge ljude iste vjere, filozofije, načela kao i te grupe?

Meni je jasno da je Islamofobija a thing, jasno mi je da je ponekad triggerovana ili pojačana stvarima poput napada na Charlie Hebdo (a nekada su islamofobi - islamofobi samo jer mrze islam i muslimane, ni zbog čega drugog) ali kako god, nema opravdanja za Islamofobiju i nema opravdanja za diskriminaciju milijardi ljudi na osnovi pojedinih fanatika.

A pogotovo ne kada se uzme u obzir da ti fanatici dolaze upravo iz zemalja, koje su evropske, kobajagi države ljudskih prava, držale pod čizmom decenijama. Pa su se najednom naparfemisale i sad su kobajagi, sve sloboda i demokratija, sve prava svima ali marama? Ne može. To ne može.

Znam ja da će se sad odmah potegnuti argument, nije samo marama, nego sva ostala vjerska obilježja a dobro se zna da je marama jedino vjersko obilježje koje je mandatorno po vjeri (bez obzira slagali se vi sa tim propisom ili ne, muslimanka koja nosi hidžab smatra da je to njena obaveza prema Bogu - a to je izuzetno važna stvar njoj, vama ne mora ni biti). Nije to privjesak na lančiću pa da ga možeš zavući ispod majice, ili skinuti skroz (jer nije obaveza da se nose privjesci, hamajlije, tetovaže križova, crvene majice sa srpom i čekićem).

Argument da i neke pripadnice drugih abrahamskih religija nose marame ne pije vode jer ni one ne zaslužuju da im se zabrani da na poslu nose nešto što smatraju svojom obavezom samo zato što će nekom kupcu zasmetati njena marama na glavi, ajme tragedije, nekoj Karen će se poremetit dan).

Ovo je lagano uvođenje i legalizacija diskriminacije na mala vrata, a najviše će pogoditi muslimanke sa hidžabom.
Fobije, rasizam i fašizam nisu ništa novo, kako u prošlosti tako i danas u mnogim državama, ima i dosta diskriminacije prema kršćanima i ateistima u arapskim zemljama međutim šta čini ovu današnju EU posebno poganom jeste da se oni predstavljaju kao vrhunac civilizacije gdje ima mjesta za svakoga, čak i za debelog mudonju koji ima roza periku i misli da je jednorog ili za nekoga ko se ne osjeća ni kao muško ni kao žensko i to čak može stojati u njegovm CV-u gdje može napisati da je treći spol/neodlučan.
Gdje imamo razne reklame "Say No to Racism", gdje je čitav Minhen bio u duginim bojama kao znak protesta jer je UEFA zabranila da minhenski stadion bude u gay bojama, gdje je Conchita Wurst, austrijska verzija Bože Vreće, zvijezda njemačke televizije baš radi svog stila i izgleda a u isto se vrijeme donosi zakon o hidžabu.

Najbolje je jedna forumašica koja je civilizovana poput ovih u EU prije 1-2 dana nenamjerno izdala i opisala perfektno sav taj mentalitet Zapada koji je počela pisati post solidno onako evropski civilizovano kako je Zapad došao do tačke da građani napuštaju crkve i bježe od njih a eto trebaju se zamarati sad nekim hidžabima i drugim religijama samo da bi kasnije u tom podugom postu što je više pisala i postala agresivnija počela pisati da je EU hrišćanska i da trebaju poštovati gdje žive.

EU stvara sliku da imaju samo nešto protiv islama jer su kao toliko civilizovani da su se oslobodili stvari " iz kamenog doba" i ništa drugo ali ako se nastavi čačkati mečka onda če ti dati do znanja da se ustvari radi o kršćanskoj Evropi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Laser wrote: 22 Jul 2021, 23:54
Mutevelija wrote: 22 Jul 2021, 23:47

Ovo nema ni u monti pajtonu
Mute zakuco :D.
Matan i telefone upetljo u sve :D.
Ojjj
Dozvolite da se obratimo
Locked

Return to “Religija”