Zakon o zabrani negiranja genocida i ostalih zločina u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2674 times
Been thanked: 4688 times
Status: Offline

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by Nora Ibsenova »

Melek wrote: 23 Jul 2021, 12:03 Čak bi bilo umijesno, logično i poželjno postaviti jasnu forumsku klauzulu da slijedi permanentni ban nakon svakog posta koji negira genocid. Znam da je uplitanje u rad moderacije, halalite…
Tako je.
Negiranju genocida i ratnih zločina direktno ili indirektno ne bi trebalo biti mjesta u javnom prostoru pa taman i ako govorimo o nekom lokalnom forumu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 577 times
Been thanked: 1143 times

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by arzuhal »

CikCikCikPogodi wrote: 23 Jul 2021, 12:14
arzuhal wrote: 23 Jul 2021, 11:57

Mislim na čitave portale, Nezavisne i slično, a pogotovo četničke poput Frontal.rs i sl.
Ja mislim da profili koji sire mrznju na portalima su jedna te ista osoba, par njih kojim trag smrdi prema etničkim strankama.
Ako se portali budu prepali kazni, pa onemoguće komentare, nebitno je jel to jedna ili sto osoba...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

arzuhal wrote: 23 Jul 2021, 11:57

Mislim na čitave portale, Nezavisne i slično, a pogotovo četničke poput Frontal.rs i sl.
Ja mislim da profili koji sire mrznju na portalima su jedna te ista osoba, par njih kojim trag smrdi prema etničkim strankama.
Nažlost ja se kladim da nisu.
A sudeći po dosadašnjem generalnom ponašanju naše braće Srba iz susjednog entiteta, prije bih rekla da je 90% njih sad uznemireno, ljuto, da u svog velikog vođu sad gledaju ko u Boga, čekaju šta će reći i tako ...
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara »

PRC!

:valja :valja :valja

:ha
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

"Mi smo za izvorni za Dejtonski sporazum. Ovo je naša posljednja ponuda. Germanskom svijetu je potrebno da je još neko napravio genocid u Evropi. Ja sam racionalan, branit ćemo se. Mislio sam da Inzko i ostali nisu takvi kreteni"

i sa klupe ulaze mladjahni drasko i vukan, no treba ce im par minuta da se prilagode utakmici.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara »

Zanimljivo...Cekalo se jucerasnje odbijanje prijedloga o odlasku OHR iz BiH pa ovako lijepo uletise...s miloklizom...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

Nora Ibsenova wrote: 23 Jul 2021, 12:16
A sudeći po dosadašnjem generalnom ponašanju naše braće Srba iz susjednog entiteta, prije bih rekla da je 90% njih sad uznemireno, ljuto, da u svog velikog vođu sad gledaju ko u Boga, čekaju šta će reći i tako ...
Pa gledaj neko da sjedi cijeli dan pred kompjuterom i pise komentare kako bi izazvao svadu i mrznju, to ni budala najveća ne bi radila bez neke novcane dobiti.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

CikCikCikPogodi wrote: 23 Jul 2021, 12:25

Pa gledaj neko da sjedi cijeli dan pred kompjuterom i pise komentare kako bi izazvao svadu i mrznju, to ni budala najveća ne bi radila bez neke novcane dobiti.
Naravno, slažem se. Ali u scenariju u kojem je to jedna osoba koj povazdan piskara komentare

Ja ti kažem da, sudeći po generalnom dosadašnjem ponašnju većine tog naroda u rsu (na funkcije većinski biraju otvorene negatore genocida, daju odlikovanja ratnim zločincima, podržavaju četničke skupove, slikaju murale ratnih zločinaca, obilježavaju škole, ulice, studentske domove imenima ratnih zločinca ..) to nije jedan čovjek koji sjedi i povazdan kucka postove. To je mišljenje i stav većine tih ljudi tamo. J znam da je lakše mislit da je u pitanju devijantan pojedinac, ali nažalost moramo se pomiriti sa činjenicom da ne pričamo o devijantnim pojedincima kad govorimo o ne samo negatorima genocida, nego i veličanju istog.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 577 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

CikCikCikPogodi wrote: 23 Jul 2021, 12:25

Osim vlaha.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Kakav je ovo poklon pred rođendan, ljudi dragi ne morate mi ništa ni kupovati. :jupi

Još kad se sutra, na moj rođendan, mala Lana zaleti leptira :inasab
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Melek wrote: 23 Jul 2021, 11:44 A otegla mu se bila predigra, ti jarca.
Pa htio da ih navlaži dobro. :ooo
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

da hoce ko spojiti ovih 6 tema :D. i malo uredovati
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

ko moze citati izmedju redova, sds cak i pozdravlja ovu odluku iz svojih oportunistickih razloga, sto je naravno manje bitno sve dok pilule za lilule redovno trose.
Ovo je nepotrebna odluka visokog predstavnika i korak unazad na putu napretka Bosne i Hercegovine i izlasku iz međunarodnog tutorstva - komentarisao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović odluku Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida.

"- Vraćanje Bonskih ovlaštenja se javlja u najgorem mogućem trenutku jer ovom nametnutom odlukom ulazimo u politički nestabilan period - rekao je.

Smatra da je šteta što u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija nije prošla inicijativa Kine i Rusije za ukidanje pozicije Visokog predstavnika, a posebno za ukidanje Bonskih ovlaštenja što vidi kao jedini ispravan put za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti i kao jedinu nadu za normalan život svih njenih građana.

On je za ovo, kako kaže, oživljavanje uloge OHR-a u najgorem mogućem obliku kroz vraćanje uloge visokog predstavnika, optužio aktuelnu vlast koja je dala opravdanje da se visoki predstavnik i dalje zadrži u BiH.

- Ako su Bonska ovlaštenja ponovo vraćena nametanjem ovog zakona to znači da postoji opravdana bojazan da će biti upotrebljena i u nekim budućim slučajevima što nije put kojim Bosna i Hercegovina treba da ide – zaključio je Šarović, saopćio je SD"
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

:inasab što lijepo skiči krme
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51515 times
Been thanked: 9147 times

Post by ElTriconi »

Nora Ibsenova wrote: 23 Jul 2021, 12:10 Počeli su kmečat.

A vidiš ti koje je to civilizacijsko smeće. Zakon o negiranju genocida će produbiti podjele...
Ne moremo sad ni mi njima nista vikat, more se neko od njiha uvrjedit pa te prijavit 🤔

Lije su to, ha ja 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Trebao je Valentin jos puno ranije izmjeniti ovaj zakon, imao je svu vlast u svojim rukama jos od samog pocetka mandata.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51515 times
Been thanked: 9147 times

Post by ElTriconi »

Nora Ibsenova wrote: 23 Jul 2021, 12:41 Kakav je ovo poklon pred rođendan, ljudi dragi ne morate mi ništa ni kupovati. :jupi

Još kad se sutra, na moj rođendan, mala Lana zaleti leptira :inasab
A kupi ti nama :perke
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:D Sad čitam,podviće Dodik šiju ,inače se prečesto zaklinje i Dejton,jednom sam spominjala BIH je davno izgubila Sudski proces ,uvaženi Profesor Kasim Trnka je dobro i obrazložio razloge .
Ostalo je cutanje.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

j.... ga, Srbi priznaju samo argument sile. Tražili su, pa sada neka uživaju
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3876 times

Post by Laser »

Calla wrote: 23 Jul 2021, 12:53 Trebao je Valentin jos puno ranije izmjeniti ovaj zakon, imao je svu vlast u svojim rukama jos od samog pocetka mandata.
Jok, jok. Tempirano je u pravo vrijeme. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”