Zakon o zabrani negiranja genocida i ostalih zločina u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times
Status: Offline

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by arzuhal »

Nora Ibsenova wrote: 23 Jul 2021, 16:22 Evo Dodik pozvao uposlenike sudova, tužilaštva i sipe da napuste pozicije i dođu u rs. :inasab
On ima odlične ideje, pored nezavisnosti. Upravo profesor međunarodnog prava, Goran Šimić, priča na AJB kako je to dobra stvar jer će nam precizno pokazati gdje su institucije BiH i njeni zaposleni u odnosu na entitete i političke naredbodavce. Ako poslušaju Dodika, to će onda pokrenuti neke druge akcije i reakcije u smislu zaštite i jačanja države, tako da je sve dobro... A ako ga ne poslušaju, i to će biti dokaz nečega. U svakom slučaju je dobro.

Srbi, na potezu ste.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by arzuhal »

Dakle, riječ je o zakonu ili odredbama zakona po kojem se kažnjava negiranje zločina koji je dokazan i za kojeg su presuđeni počinitelji, i koji je pravna činjenica za Međunarodni sud pravde.

Treba sad biti mamen pa protiv toga ići, što veoma pozdravljam.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 5038 times

Post by Nora Ibsenova »

Ja sam za to da se slobodno pokupe i povuku u RS :jupi
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2918 times
Been thanked: 24168 times

Post by HAVANA »

Dodole p.... si ako opet izradis.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

Post by Julia-Klara »

Davno sam rekla daj taj jebeni referendum, hajde.
Ali ga raspisi na nivou BiH, ne RS, pa da bas vidimo.
Budaletina najobicnija.

A klimavo mu je. I preporucujem da pogledate dokumentarac o doticnom (Dodiku) , "Junaci doba zlog" , u kojem kazu da RS vodi kao svoj biznis - samo kako bi izvukao dobit. Za mjesec dana ce pricati opet neku drugu pricu, jer zna da vise nema sta izgubiti, njegovo je gotovo.

Ali se i pocetnik javio, ne zaboravimo njega. Mladjahni gradonacelnik Banjaluke

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao je da je ovo najveća moguća katastrofa.

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazla se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković na pitanje novinarke BUKE.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, sprovodiva.

"Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i ima pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na istoriju", istakao je Stanivuković.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9947 times
Been thanked: 8578 times

Post by Zizi »

Srbija, Krivični zakonik, Član 387.

Image

Dodiku ovo ne smeta ili nije znao za član ovog zakona u Srbiji.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

Post by Julia-Klara »

prc!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55217 times
Been thanked: 9850 times

Post by ElTriconi »

Zizi505 wrote: 23 Jul 2021, 17:40 Srbija, Krivični zakonik, Član 387.

Image

Dodiku ovo ne smeta ili nije znao za član ovog zakona u Srbiji.
Pjeva cojek, nea on kad citat te nebitne stvari :valja

Nu ga 🙈

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22795 times
Been thanked: 20879 times
Status: Online

Post by Masamune »

Bilo je i vrijeme. Hvala Inzko...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4456 times
Been thanked: 3418 times

Post by Melek »

Glupi su i draško i snašica. Mogu oni imati svoje mišljenje ali ako ga javno budu iznosili imaće posljedice jer krše zakon. Ja npr smatram da se treba proći kroz crveno na praznoj raskrsnici ali ipak obavezno stanem jer tako zakoni i propisi nalažu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22795 times
Been thanked: 20879 times
Status: Online

Post by Masamune »

Neka to što Draško govori plasiraju u svim medijima, pa da ne bude opet da ga grle i ljube kad dođe u posjetu. Nek se jebe.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4456 times
Been thanked: 3418 times

Post by Melek »

A brnabićka je fenomenalna. Inckova odluka je po njoj “ponižavajuća i to gradjani nisu zaslužili”. Pa idiot koji takvo nešto izvali nije zaslužio da egzistira. Hej, ponižavajuće to što ne mogu da negiraju genocid. Ne samo da negiraju nego ga i slave, wtf. Stopostotna retardacija s one strane morave :ccc
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

"Pogledajte ovog smrada (Mirka) Šarovića šta je izjavio, da je Republika Srpska kriva što je Inzko nametnuo zakon. To stvarno sve treba podnijeti. Ako neko ovdje misli da je to tako, onda smo izgubili svaku vrstu priče o svemu", naglasio je Dodik.

:ha
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Julia-Klara wrote: 23 Jul 2021, 17:33 Ali se i pocetnik javio, ne zaboravimo njega. Mladjahni gradonacelnik Banjaluke

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao je da je ovo najveća moguća katastrofa.

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazla se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković na pitanje novinarke BUKE.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, sprovodiva.

"Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i ima pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na istoriju", istakao je Stanivuković.
Kakve je sve moćnike Amerika srušila a da će se nešto pitati ovaj slipić. Doduše koja je god kazna tatica će da plati pa se ovaj gayić nema šta brinuti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14423 times
Been thanked: 24253 times

Post by Fuddo »

Cini se da je tajming sve samo ne slucajan.
Zapad nista ne radi na precac i odokativno, ovo je vise samar rusko-kineskom udruzenju zombija, nego neka briga za lokalnim bizonom kojeg mogu satrt za 15 minuta, bez da se oznoje.
E sad, hoce li rudonja ici do kraja i glavom na stoc, ostaje da se vidi. Meni se cini da je dovoljno neuracunljiv i da hoce.
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Fuddo wrote: 23 Jul 2021, 18:25 Cini se da je tajming sve samo ne slucajan.
Zapad nista ne radi na precac i odokativno, ovo je vise samar rusko-kineskom udruzenju zombija, nego neka briga za lokalnim bizonom kojeg mogu satrt za 15 minuta, bez da se oznoje.
E sad, hoce li rudonja ici do kraja i glavom na stoc, ostaje da se vidi. Meni se cini da je dovoljno neuracunljiv i da hoce.
Ja i dalje mislim da je sve povezano sa dolaskom Bidena na vlast.
Mnogi su postali razočarani u Bidena jer su izgleda očekivali da će njegova politika biti da prvi mjesec svog mandata sleti sa helikopterom u BiH i izjavi da će Srbi nayebat.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Naseef Mushroom wrote: 23 Jul 2021, 19:02
Fuddo wrote: 23 Jul 2021, 18:25 Cini se da je tajming sve samo ne slucajan.
Ja i dalje mislim da je sve povezano sa dolaskom Bidena na vlast.
Mnogi su postali razočarani u Bidena jer su izgleda očekivali da će njegova politika biti da prvi mjesec svog mandata sleti sa helikopterom u BiH i izjavi da će Srbi nayebat.
Razocarani su samo oni koji su se nadali raspadu Amerike, Nato pakta, EU, i iscekivali ruske tenkove da se odnekud pomole pa da se opet svete Turcima za bunu protiv dahija, kako je to jedne prilike jedan notorni zlikovac izjavio.
Razocarani su i razni nacisti, fasiti, citava lepeza ljudskog sljama sirom Planete, svi su u donaldu vidjeli priliku za svojih pet minuta slave, ali…zajebase se.
I nije ovo jos nista gotovo, slijedi mukotrpan proces oporavka od stete koju je jedna nepromisljena budala i narcisoidni freak nanijela civilizaciji.
Bice tu jos svega, budala je pun djavo, i sve su glasniji i ludji. Dabogda da sve prodje bez nekog epskog makljanja.
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9988 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9988 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

Da li će Čović ovako isto smjeti dočekati i Prlića?

Image
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Ali koliko je to sludjeno, nenormalno, da ti njemu moras nametati zakon o zabrani negiranja Genocida?
Nesto sto bi trebalo biti normalno, ljudsko, o cemu nemas nikakve dvojbe, znaci to je zlo, nemas ti tu sta puno vagati. Jok, daj ti njemu pravo da bude zlikovac.
A ako mu to ne dozvolis, nisi demokratski raspolozen, ugrozavas mu slobode.
Pa jebote, 2021.
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Politika u BiH”