Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8219109/
Molnupiravir is the first oral, direct-acting antiviral shown to be highly effective at reducing nasopharyngeal SARS-CoV-2 infectious virus and viral RNA and has a favorable safety and tolerability profile.
https://www.news-medical.net/news/20210 ... omise.aspx
In terms of safety and tolerability, the drug was tied to few and mainly low-grade adverse effects. The incidence of treatment-related adverse events was lowest in the 800 mg group. The only adverse symptoms reported included headache, insomnia, and increased alanine aminotransferase levels.
Molnupiravir is the first oral, direct-acting antiviral shown to be highly effective at reducing nasopharyngeal SARS-CoV-2 infectious virus and viral RNA and has a favorable safety and tolerability profile.
In terms of safety and tolerability, the drug was tied to few and mainly low-grade adverse effects. The incidence of treatment-related adverse events was lowest in the 800 mg group. The only adverse symptoms reported included headache, insomnia, and increased alanine aminotransferase levels.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 591 times
- Been thanked: 1143 times
"Ne umire se od virusa nego od nekcie", vazda su govorili stari u zaseoku ljevljem od mog.
Nije ranaaaaaa od boooleeestiiiiiiiii
Nije ranaaaaaa od boooleeestiiiiiiiii
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
jesi li gledala covid-19.baZizi505 wrote: 26 Jul 2021, 23:22 Tražila sam podatke koliko je kod nas bilo oboljelih od korone otkako je počela pandemija, samo ne mogu da ih nađem.
Kada daju informaciju koliko je potrebno stanovništva vakcinisati za kolektivni imunitet, zašto ne navedu i koliko je bilo oboljelih - barem zadnjih šest mjeseci - da vidimo kakvo je zaista stanje u BiH sa kolektivnim imunitetom.
Sama informacija o broju vakcinisanih nije dovoljna.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2311 times
- Been thanked: 5641 times
ovo je samo za federaciju ?Skin wrote: 28 Jul 2021, 10:04jesi li gledala covid-19.baZizi505 wrote: 26 Jul 2021, 23:22 Tražila sam podatke koliko je kod nas bilo oboljelih od korone otkako je počela pandemija, samo ne mogu da ih nađem.
Kada daju informaciju koliko je potrebno stanovništva vakcinisati za kolektivni imunitet, zašto ne navedu i koliko je bilo oboljelih - barem zadnjih šest mjeseci - da vidimo kakvo je zaista stanje u BiH sa kolektivnim imunitetom.
Sama informacija o broju vakcinisanih nije dovoljna.
Fuck you a friendly note to start the day
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
To je toVenera wrote: 28 Jul 2021, 08:37 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8219109/
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Skin
- Inventar foruma

ma ja necu vise da polemisem oko toga, ali definitivno ne mislim na tekstove od neke lole sa interneta.Lavlje_srce wrote: 27 Jul 2021, 22:30 Ovo sam procitala na nekom portalu i prevela: @Skin, obavijesti me koji ti je izvor potreban, ovo je napisala neka Lola, cisto da imas izvor.
'Od svih vakcina koje sam primila u zivotu: anti-tetanus, rubeola, morbili, zausnjaci, poliomijelitis, hepatitis B, TB;
Nikad ranije nisam vidjela toliko konfuzije oko vakcine koja kaze da moram nositi masku i biti socijalno distancirana cak i kad sam potpuno vakcinisana.
Ispada da se mogu zaraziti i siriti virus cak i kad sam potpuno vakcinisana.
Nikad nisam trebala biti 2x vakcinisana, nikad nisam bila podmicivana od strane vlasti da primim vakcinu da bih osvojila auto, novac ili druge nagrade.
Nikad prije vakcina nije bila dostupna u Primarku!
Nikad nisam morala brinuti o srcanim problemima, trombozi i smrti kao nus-pojavi.
Nikad nisam bila osudjivana od drugih zato sto nisam primila vakcinu.
Nikad nisam bila diskriminirana po pitanju putovanja i drugih regularnih usluga.
Kod primanja vakcina izlistanih iznad mi nikad nije receno da sam losa osoba ako ih ne primim ili primim.
Nikad nisam vidjela vakcinu koja je ugrozila odnos izmedju bliskih rodjaka ili prijatelja.
Nikad nisam vidjela da se vakcine koriste da bi se stekli politicki poeni i nikad nisam vidjela da se vakcine koriste da se ubijede djeca da se vakcinisu u zamjenu za sladoled.
Nikad prije nisam vidjela da vakcina ugrozava neciji pravo na zivot, posao skolu, itd.
Nikad prije nisam vidjela vakcinu koja dozvoljava 12-godisnjaku da njegov pristanak nadvlada odobrenje njegovog/njenog roditelja.
Poslije svega sto sam navela, moze li mi neko objasniti kako sam teoreticarka zavjere, neobrazovana, neobavijestena zato sto nisam spremna primiti ovu vakcinu za koju ce se klinicke studije zavrsiti za najmanje dvije godine.
Na kraju, od svih vakcina koje sam izlistala iznad, nikad nisam vidjela vakcinu poput ove koja diskriminira, dijeli i osudjuje ljude kao ova.
Toiko informacija je cenzurirano i zabranjeno obznaniti ili pitati legitimna pitanja, mada ono sto je dozvoljeno i ono sto nije, nema smisla.
Ljudi uzimaju ovu vakcinu koja ima navedenu smrt kao nus pojavu da bi otkupili slobodu (koja je vase ljudsko pravo koje nije upitno, nikad ga niste izgubili), ne da bi prevenirali infekciju ili bili sigurni od virusa. Samo, ne funkcionira. Osobe koje su primile dvije doze i dalje oboljevaju i i dalje umiru od ovoga. Mozete li ovo ponovo procitati?
Ovo je sigurno jedna snazna vakcina. Cini sve sto sam navela i sta? Ne cini sve sto druge vakcine koje sam izlistala cine, a to je da stiti od covida, virusa sa prirodnom stopom prezivljavanja od 99% zahvaljujuci nasem cudesnom imunom sistemu.
Ako ne podrzavate pravo izbora, onda ne zelite da se ova zemlja na bilo koji nacin, u bilo kom obliku ili formi vrati na normalu.
Promovirate podijeljeno drustvo, izlazuci ljude drugorazrednoj egzistenciji i kradete slobodu vlastite buducnosti i buducnosti vase djece.'
DIvide et Impera
ne mogu citirati dijelove tolikog teksta, ali netacno je da se nas imuni sistem moze prirodno izboriti sa covidom 99%, netwcno je da se osporava pravo izbora pa da zbog toga nema povratka normalnom zivotu, netwcno je da je smrt nus pojava vakcine, a ove druge stvari tipa putovanja i diskriminacije su prepoznate kao psiholoske karakteristike antivaksera. a sve sto lola "nikad prije nije vidjela" je zbog toga sto je ovo vjerov najgori i najopasniji virus ikada.
opet moje misljenje, jedini spas nam je kolektivna imunizacija i malo vise drustvene odgovornosti.
-
Venera
- Seksologinja

Julia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 10:17To je toVenera wrote: 28 Jul 2021, 08:37 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8219109/
In terms of safety and tolerability, the drug was tied to few and mainly low-grade adverse effects. The incidence of treatment-related adverse events was lowest in the 800 mg group. The only adverse symptoms reported included headache, insomnia, and increased alanine aminotransferase levels.o ovome sam pricala zimus
A što piše Pfizer, nemaju dugo novosti?
Ovo je spas.
- Skin
- Inventar foruma

jeste nazalost. da imamo nesto na nivou bih, je sf.
htjedoh reci za mix&match kad si rekao da ces primiti jos jednu...ustanovljeno je da se mogu efikasno mijesati vakcine. prva doza AZ, druga doza pfizer..bolje od 2 doze AZ ili dvije doze pfizera. ali to ne znaci da dvije doze jedne ili dvije doze druge ne valjaju, samo da se mogu i mijesati.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Pfizer nije ni napravio vakcinu, samo je kupio "BioNTech"
A BionTec radi (narstavlja raditi) na svojim drugim imunoloskim vakcinama, na kojima je utvari radio prije ove za covid.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
ja sam dvije doze pfizer-a primio a to sam se zezo da bi mogo trecu AZ primitiSkin wrote: 28 Jul 2021, 10:32jeste nazalost. da imamo nesto na nivou bih, je sf.
htjedoh reci za mix&match kad si rekao da ces primiti jos jednu...ustanovljeno je da se mogu efikasno mijesati vakcine. prva doza AZ, druga doza pfizer..bolje od 2 doze AZ ili dvije doze pfizera. ali to ne znaci da dvije doze jedne ili dvije doze druge ne valjaju, samo da se mogu i mijesati.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Skinić tako lijepo, mirno, staloženo i jasno iznosi svoje stavove, bez usputnog i obaveznog ponižavanja sagovornika, da to djeluje tako iscjeljujuće nakon čitanja svega i svačega, slagao se čovjek s njom ili ne. Pa bio to post od samo jedne rečenice ili duži... A to je, opet, plod staloženosti duha i jasnosti misli osobe koja iznosi svoja razmišljanja i stavove.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Danas otisle komsije u Bosut, a u petak ce i sestra sa prijateljicom.
Od masovne vakcinacije u BiH nema nista, sve dok su podjeljeni po entitetima, pa kantonima, pa opstinama.
I kod distribucije vakcina to ide tako kilavo i metiljavo da mladja populacija nece doci na red ni za godinu dana.
Put pod noge i snalazi se, volj ti Hrvatska, volj ti Srbija. Da je Ceska blize mogla je ovdje, imamo u Pragu za sata 3 mjesta gdje se ide "walk-in" sistemom, bez prijavljivanja, a mogu i stranci, ne samo domicilni ili mi sa regulisanim boravkom. Ali eto...
Od masovne vakcinacije u BiH nema nista, sve dok su podjeljeni po entitetima, pa kantonima, pa opstinama.
I kod distribucije vakcina to ide tako kilavo i metiljavo da mladja populacija nece doci na red ni za godinu dana.
Put pod noge i snalazi se, volj ti Hrvatska, volj ti Srbija. Da je Ceska blize mogla je ovdje, imamo u Pragu za sata 3 mjesta gdje se ide "walk-in" sistemom, bez prijavljivanja, a mogu i stranci, ne samo domicilni ili mi sa regulisanim boravkom. Ali eto...
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Volja ti kod cetnika ili ustasaJulia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 10:41 Danas otisle komsije u Bosut, a u petak ce i sestra sa prijateljicom.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Da je novi visoki predstavnik u BiH Francuz, ja bih se prepao da će prva upotreba bonskih ovlasti biti odluka o prisilnoj vakcinaciji u BiH.
Ovako, neka ispelcuju u Republici, prvo migrantsku sirotilju s Balkana, Magreba i zapadne Afrike, a onda redom...
A mi u BiH ćemo se šćipit i pregrmit još jedan belaj u nizu koji nas je pogodio...
Ovako, neka ispelcuju u Republici, prvo migrantsku sirotilju s Balkana, Magreba i zapadne Afrike, a onda redom...
A mi u BiH ćemo se šćipit i pregrmit još jedan belaj u nizu koji nas je pogodio...
-
Venera
- Seksologinja

Kužim, pisali su na svojoj stranici, postavljala sam na ovu temu.Julia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 10:34 Pfizer nije ni napravio vakcinu, samo je kupio "BioNTech"A BionTec radi (narstavlja raditi) na svojim drugim imunoloskim vakcinama, na kojima je utvari radio prije ove za covid.
Shionogi is months behind Pfizer and Merck, which have started later-stage tests of pills to treat Covid-19. Pfizer has said its twice-daily pill could be ready to hit the market as soon as this year.
https://www.wsj.com/articles/covid-19-p ... 1627205403
Merck radi na Molnupiravir
Pfizer radi sa Kinezima, ili sa nekom drugom kompaijom, jer pišu da ju je oni testiraju za proizvodnju.
- Skin
- Inventar foruma

znam da si se zezo, al si uboBeni wrote: 28 Jul 2021, 10:37ja sam dvije doze pfizer-a primio a to sam se zezo da bi mogo trecu AZ primitiSkin wrote: 28 Jul 2021, 10:32
jeste nazalost. da imamo nesto na nivou bih, je sf.
htjedoh reci za mix&match kad si rekao da ces primiti jos jednu...ustanovljeno je da se mogu efikasno mijesati vakcine. prva doza AZ, druga doza pfizer..bolje od 2 doze AZ ili dvije doze pfizera. ali to ne znaci da dvije doze jedne ili dvije doze druge ne valjaju, samo da se mogu i mijesati.![]()
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Vjerujem da cemo ubrzo imati i ovakvu verziju lijeka 
- Skin
- Inventar foruma

sto primijeti puhalo, kaze kad dodju da potpisu te peticije usput ih vakcinisite da bude neke koristi od togaarzuhal wrote: 28 Jul 2021, 10:46 Da je novi visoki predstavnik u BiH Francuz, ja bih se prepao da će prva upotreba bonskih ovlasti biti odluka o prisilnoj vakcinaciji u BiH.
-
Venera
- Seksologinja

Javi nam JK
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
'cine
'rona
'tori
'šnjaci
'rona
'tori
'šnjaci
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.