Zakon o zabrani negiranja genocida i ostalih zločina u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times
Status: Offline

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by arzuhal »

Julia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 15:35
arzuhal wrote: 28 Jul 2021, 15:33 Čuj svako selo može imati ustav, zakone... Pa moj zaseok ima Štatut usvojen 1876. godine u našoj Čitaoni, kada je pranđed Ramiza Pajsera bio muhtar.
Moracu pregledat ima li kakijeh papira u mjesnoj, morebit da i mi imamo nesto a ja ne znam :sok kukuuuuu :kuku
Dabogda, malo koji zaseok u Evropi je tada bio na našem stepenu samosvijesti i samoodređenja, al' vidi, nemoj da te ja obeshrabrim :kafa
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH

Post by arzuhal »

Jarane, koja marva: odbacuju Inckove dopune Krivičnog zakona jer je to "ponovno uvođenje verbalnog delikta", a sami hoće da uvedu verbalni delikt po pitanju "genocidnosti Srpske" :D.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14412 times
Been thanked: 9975 times

Post by Julia-Klara »

rekoh ja...lud, zbunjen, (ne)normalan :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

Da parafraziram Bajinobaštovana: kada su srpske partije, sve ujedinjene i složne, u Banja Luci donijele odluku da usvoje dva zakona - jedan kojim proglašavaju krivičnim djelom nazivanja Srpske genocidnom i drugi s kojim odbacuju nametnute dopune Krivičnog zakona o zabrani negiranja ratnih zločina i genocida, te kako odbijaju saradnju s novim Visokim predstavnikom,

od Doboj Istoka, Sanskog mosta, Teočaka, Gradačca,

pa preko Tuzle, Zenice, Sarajeva i Goražda,

sve do Brisela, Berlina, Rima i Vašingtona,

uslijedio je lančani niz razorno snažnih ekplozija. To, naime, nisu bili dobro usklađeni, samoubilački napadi pripadnika terorističkih ćelija, nego su u svijetu pucali Sebastijani zbog genocidaških odluka :jupi
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3952 times
Been thanked: 3638 times

Post by Naseef Mushroom »

MorningStar wrote: 28 Jul 2021, 14:50 Kac'e rat jel pocelo :ćitire , bas sam se pitao sta ce se zakuhati "mi,oni,nama,njima,lopata,motka" pred izbore sasvim slucajno.Tamam sad da ne sekiram se za mogucnost da netko drugi uzme na izborima osim snsd,sda i adezea.

Valjda ce biti jeftino devastiranih nekretnina ako se posopate :ooo
Moreš misliti kako nabacuju Bakiru i Dodiku na volej tako što su usvojili civilizacjski zakon koji je usvojen prije nekoliko sedmica i u Crnoj Gori i Kosovu koji apsolutno nemaju veze sa našim politickim dešavanjima i to moreš mislit pred izbore iako do izbora ima skoro godina i po :D.

Jesi li stvarno mislio da će neko drugi uzeti na izborima sa sve tri strane, ovi klovnovi?

Image

Najgora opoziicja u historiji demokratskih izbora. Onaj ne vidi dalje od Baščarsije, onaj puca selfije, onaj lomi asfalt, onaj galami na poso, prije 5 godina 80% njih činilo vlast, kod trečih i ne postoji opozicija.

A taman nas krenu lijepo, počesmo se grliti međusobno po Banjaluci, Tuzli i Sarajevu, ostavljamo teške stvari poput priznanje genocida na stranu, krenuli Draška podržavati u borbi protiv srpskog nacionalizma kada nas na kraju opet zayeba stranac što naredi da se ne smije genocid negirati, baš su bezobrazni.

Posvađa nas stranac sa komšijama kao i 92.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11365 times

Post by Krokodil Behko »

Julia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 15:28
Krokodil Behko wrote: 28 Jul 2021, 15:03 I pazite šta govorite, Dodik ponovo pootvarao Batkoviće, brčanske luke, Omarsku, Keraterm, Manjaču, Sušicu, Kulu itd, itd.. Sve s ciljem da dokaže negenocidnost goloruke nejači i njenu ljubav prema istini

Ne mora li Zakon RS postovati Zakon BiH pa tek onda imati svoje stavke?
Ovakvom politikom se daje mogucnost da svako selo ima svoj ustav i donosi zakone :rol
Vrijeme je da se ovo mijenja, sve dzuture
:bih

To im je cilj. Isposlovati da se RS ne naziva genocidnom tvorevinom i to zakonski. Drugačije rečeno, već su oni prihvatili odluku OHR-a, još se samo cjenjkaju da skinu sa sebe etiketu genocidne tvorevine, pa da rahat niz vodu puste sve te presuđene zločince. Živi bili pa vidili
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14412 times
Been thanked: 9975 times

Post by Julia-Klara »

Ma ja samo posmatram :biba

tresla se gora rodio se mis
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11365 times

Post by Krokodil Behko »

Evo dokaza, da je Dodik reotvorio konc logore

Nešić: Dodik je predlagao koncentracionu vladu, mi nećemo učestvovati u tome
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 15:52
MorningStar wrote: 28 Jul 2021, 14:50 Kac'e rat jel pocelo :ćitire , bas sam se pitao sta ce se zakuhati "mi,oni,nama,njima,lopata,motka" pred izbore sasvim slucajno.Tamam sad da ne sekiram se za mogucnost da netko drugi uzme na izborima osim snsd,sda i adezea.

Valjda ce biti jeftino devastiranih nekretnina ako se posopate :ooo
Moreš misliti kako nabacuju Bakiru i Dodiku na volej tako što su usvojili civilizacjski zakon koji je usvojen prije nekoliko sedmica i u Crnoj Gori i Kosovu koji apsolutno nemaju veze sa našim politickim dešavanjima i to moreš mislit pred izbore iako do izbora ima skoro godina i po :D.

Jesi li stvarno mislio da će neko drugi uzeti na izborima sa sve tri strane, ovi klovnovi?

Image

Najgora opoziicja u historiji demokratskih izbora. Onaj ne vidi dalje od Baščarsije, onaj puca selfije, onaj lomi asfalt, onaj galami na poso, prije 5 godina 80% njih činilo vlast, kod trečih i ne postoji opozicija.

A taman nas krenu lijepo, počesmo se grliti međusobno po Banjaluci, Tuzli i Sarajevu, ostavljamo teške stvari poput priznanje genocida na stranu, krenuli Draška podržavati u borbi protiv srpskog nacionalizma kada nas na kraju opet zayeba stranac što naredi da se ne smije genocid negirati, baš su bezobrazni.

Puklo je bratimljenje Benjamine i Draška ,pratiš li Nasef ne idu ni u Mostar ,zali bože otvaranja one Hair česme u Banja Luci,bolje da su obnovili onu na Mejdanu preko puta Doma Kulture sto je zatrpaše.

🙂
Ostalo je cutanje.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Hurija wrote: 28 Jul 2021, 16:30
Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 15:52

Image

Puklo je bratimljenje Benjamine i Draška ,pratiš li Nasef ne idu ni u Mostar ,zali bože otvaranja one Hair česme u Banja Luci,bolje da su obnovili onu na Mejdanu preko puta Doma Kulture sto je zatrpaše.

🙂
Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.
Dok su ostali pisali patetične postove kako moramo razbijati zidove i živjeti zajedno ja sam već tad pisao da smo 26 godina živjeli jedni pored drugih dok je BiH stojala u mjestu i baš sad kada je Biden došao na vlast, kada je HDZ dobio šamar u Briselu, novi Visoki predstavnik itd. kada se mijenjaju stvari u našu korist mi skacemo sebi u stomak i želimo svjetu pokazati da nam ne treba pomoć tako što pružamo negatorima genocida ruku da dokažemo da možemo živjeti zajedno.

Ja sam več tada pisao da ne pomaže grljenje već će nametnuni zakoni i sankcije natjerati ih ili da se sele ili da moraju graditi državu sa nama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2703 times
Been thanked: 8377 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 16:43
Hurija wrote: 28 Jul 2021, 16:30

🙂
Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.
Dok su ostali pisali patetične postove kako moramo razbijati zidove i živjeti zajedno ja sam već tad pisao da smo 26 godina živjeli jedni pored drugih dok je BiH stojala u mjestu i baš sad kada je Biden došao na vlast, kada je HDZ dobio šamar u Briselu, novi Visoki predstavnik itd. kada se mijenjaju stvari u našu korist mi skacemo sebi u stomak i želimo svjetu pokazati da nam ne treba pomoć tako što pružamo negatorima genocida ruku da dokažemo da možemo živjeti zajedno.

Ja sam več tada pisao da ne pomaže grljenje već će nametnuni zakoni i sankcije natjerati ih ili da se sele ili da moraju graditi državu sa nama.
I opet ce se morati zivjeti skupa i opet ce morati ici jedni drugima u posjetu. Banja Luka je grad u Bosni a ne u Moldaviji pa da se na taj grad tako gleda. Nista nije gubljenje vremena. Benjamina je napravila odlican potez posjetom
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13931 times
Been thanked: 22957 times

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 28 Jul 2021, 17:09

I opet ce se morati zivjeti skupa i opet ce morati ici jedni drugima u posjetu. Banja Luka je grad u Bosni a ne u Moldaviji pa da se na taj grad tako gleda. Nista nije gubljenje vremena. Benjamina je napravila odlican potez posjetom
Bolje joj bilo da jo otisla kod Tenica na cevape, al haj sad.
Svakako je i tamo samo rucala, i uslikala se, bezveze je glava zabolila.
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 28 Jul 2021, 17:09

Ali je i najzadnjoj osobi postalo jasno da je jedini način da se to desi sa nametnutim zakonima, sankcijama i kaznama jer su nam dali 100 puta do znanja da neće sa nama.

Od aprilskog paketa pa do kraja 2020., znači 14 godina, smo stajali u mjestu, niko nije napravio prvi korak i svi smo živjeli jedni pored drugih. Baš tada kada je postojalo sve jasnije da BiH opet postaje fokus na svjetskoj sceni i da se čini da dolazi kraj separatistima i negatorima, ne što su oni postali fini već što će biti kažnjeni od velikih igrača naša fina Benjamina se sjetila da ruši zidove.

Eno je neki dan na televiziji plače jer je iznenadjena i uvredjena Draškovom izjavom.
I onda ima neko kritikovati Alijinu politiku. Ne daj Bože da je to derište bilo na njegovoj poziciji 90ih u onakom burnom vremenu
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Najnovija izjava
SUPROSTAVIT ĆE SE SIPA-I

Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid

Danas su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine. Tim povodom je član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a.

Dodik je za ATV naveo da će se založiti za to da svaki građanin RS-a bude zaštićen.

"Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati", izričit je Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani RS-a informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Dodik.

Ovakve izjave, kao i većina njegovih prethodnih izjava su vrlo opasne s obzirom na to da bi ovo značilo direktno suprostavljanje entitetske policije državnoj. Međutim vrijeme će pokazati da je i ova Dodikova izjava još jedan očajnički krik, a koje lider SNSD-a svakodnevno "ispušta" otkako je odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida.

Jasno je da je prema "Inzkovom zakonu" upravo on najveći kandidat za procesuiranje, a sve da do toga ne dođe iz bilo kojih razloga, njegova zapaljiva politička retorika na osnovu koje prikuplja glasove na izborima je u velikom gubitku.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13931 times
Been thanked: 22957 times

Post by Fuddo »

Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 17:53 Najnovija izjava
SUPROSTAVIT ĆE SE SIPA-I

Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid

Danas su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine. Tim povodom je član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a.

Dodik je za ATV naveo da će se založiti za to da svaki građanin RS-a bude zaštićen.

"Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati", izričit je Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani RS-a informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Dodik.

Ovakve izjave, kao i većina njegovih prethodnih izjava su vrlo opasne s obzirom na to da bi ovo značilo direktno suprostavljanje entitetske policije državnoj. Međutim vrijeme će pokazati da je i ova Dodikova izjava još jedan očajnički krik, a koje lider SNSD-a svakodnevno "ispušta" otkako je odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida.

Jasno je da je prema "Inzkovom zakonu" upravo on najveći kandidat za procesuiranje, a sve da do toga ne dođe iz bilo kojih razloga, njegova zapaljiva politička retorika na osnovu koje prikuplja glasove na izborima je u velikom gubitku.

Hajvan nece stat dok neko glavu radi budale ne izgubi.
On je davno bio za Jagomira.
Dozvolite da se obratimo
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3313 times

Post by Skin »

MarlboroGold wrote: 28 Jul 2021, 12:28 Nešto kontam... ako neko iz Srbije negira genocid itd. i dođe na granicu BiH smiju li ga naši uhapsiti ako znaju da je to javno radio? Preptostavljam da je glupo pitanje... nije mi se dalo da ulazim u dubinu.
ne znam + ne kontam ni ja ovqj kontra-zakon sto su donijeli u rs. tamo malo ko negira negiranje genocida. ima li taj zakon svrhe, na koga ce ga primjenjivati :lupa
ludilo
Zing-Zong
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 22 times

Post by Zing-Zong »

Ma ovo samo Dodik nabacuje lopticu Bakiru i skreće temu sa bitnih životnih pitanja.I Inzko je u tom talu:) Dodik se ponaša nenormalno kao i Milan Martić nekad pred Oluju...vidićemo na šta će sve ovo izaći.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Oni bi kao da se oCjepe a mi im kao nedamo :oo

I tako zaboravi narod da je polugladan, da se vozi putevima koji prilikuju Nigeriji,da je sudstvo u nekoj stvari a zdravstvo da ne pocinjemo,obrazovanje :aplauz ,sport briljira, fabrike i posla na sve strane i tako,respiratore,potkivanja,autoput Vc ,termoelektranu, vakcine itd

Ludilo :DD , politicari da su pisali zelje kakav narod/glasacko tijelo da imaju nebi bolje sebi odabrali :ooo.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Ono kad si srbin pa ti ofirno reci da ti ne godi ovaj zakon
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

insomnia wrote: 28 Jul 2021, 18:22 Ono kad si srbin pa ti ofirno reci da ti ne godi ovaj zakon
Klasika.
:ok
Post Reply

Return to “Politika u BiH”