Dabogda, malo koji zaseok u Evropi je tada bio na našem stepenu samosvijesti i samoodređenja, al' vidi, nemoj da te ja obeshrabrimJulia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 15:35Moracu pregledat ima li kakijeh papira u mjesnoj, morebit da i mi imamo nesto a ja ne znamarzuhal wrote: 28 Jul 2021, 15:33 Čuj svako selo može imati ustav, zakone... Pa moj zaseok ima Štatut usvojen 1876. godine u našoj Čitaoni, kada je pranđed Ramiza Pajsera bio muhtar.kukuuuuu
![]()
Zakon o zabrani negiranja genocida i ostalih zločina u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- arzuhal
 - Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
 - Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
 - Has thanked: 577 times
 - Been thanked: 1143 times
 - Status: Offline

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

- arzuhal
 - Forum [Bot]

Re: Valentin Inzko nametnuo izmjene zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH
Jarane, koja marva: odbacuju Inckove dopune Krivičnog zakona jer je to "ponovno uvođenje verbalnog delikta", a sami hoće da uvedu verbalni delikt po pitanju "genocidnosti Srpske"  

- Julia-Klara
 - Forum [Bot]
 - Has thanked: 14488 times
 - Been thanked: 10020 times

rekoh ja...lud, zbunjen, (ne)normalan 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- arzuhal
 - Forum [Bot]

Da parafraziram Bajinobaštovana: kada su srpske partije, sve ujedinjene i složne, u Banja Luci donijele odluku da usvoje dva zakona - jedan kojim proglašavaju krivičnim djelom nazivanja Srpske genocidnom i drugi s kojim odbacuju nametnute dopune Krivičnog zakona o zabrani negiranja ratnih zločina i genocida, te kako odbijaju saradnju s novim Visokim predstavnikom,
od Doboj Istoka, Sanskog mosta, Teočaka, Gradačca,
pa preko Tuzle, Zenice, Sarajeva i Goražda,
sve do Brisela, Berlina, Rima i Vašingtona,
uslijedio je lančani niz razorno snažnih ekplozija. To, naime, nisu bili dobro usklađeni, samoubilački napadi pripadnika terorističkih ćelija, nego su u svijetu pucali Sebastijani zbog genocidaških odluka

od Doboj Istoka, Sanskog mosta, Teočaka, Gradačca,
pa preko Tuzle, Zenice, Sarajeva i Goražda,
sve do Brisela, Berlina, Rima i Vašingtona,
uslijedio je lančani niz razorno snažnih ekplozija. To, naime, nisu bili dobro usklađeni, samoubilački napadi pripadnika terorističkih ćelija, nego su u svijetu pucali Sebastijani zbog genocidaških odluka

- Naseef Mushroom
 - Forum [Bot]
 - Has thanked: 4074 times
 - Been thanked: 3736 times
 - Status: Online

Moreš misliti kako nabacuju Bakiru i Dodiku na volej tako što su usvojili civilizacjski zakon koji je usvojen prije nekoliko sedmica i u Crnoj Gori i Kosovu koji apsolutno nemaju veze sa našim politickim dešavanjima i to moreš mislit pred izbore iako do izbora ima skoro godina i poMorningStar wrote: 28 Jul 2021, 14:50 Kac'e rat jel pocelo, bas sam se pitao sta ce se zakuhati "mi,oni,nama,njima,lopata,motka" pred izbore sasvim slucajno.Tamam sad da ne sekiram se za mogucnost da netko drugi uzme na izborima osim snsd,sda i adezea.
Valjda ce biti jeftino devastiranih nekretnina ako se posopate![]()
Jesi li stvarno mislio da će neko drugi uzeti na izborima sa sve tri strane, ovi klovnovi?

Najgora opoziicja u historiji demokratskih izbora. Onaj ne vidi dalje od Baščarsije, onaj puca selfije, onaj lomi asfalt, onaj galami na poso, prije 5 godina 80% njih činilo vlast, kod trečih i ne postoji opozicija.
A taman nas krenu lijepo, počesmo se grliti međusobno po Banjaluci, Tuzli i Sarajevu, ostavljamo teške stvari poput priznanje genocida na stranu, krenuli Draška podržavati u borbi protiv srpskog nacionalizma kada nas na kraju opet zayeba stranac što naredi da se ne smije genocid negirati, baš su bezobrazni.
Posvađa nas stranac sa komšijama kao i 92.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

- Krokodil Behko
 - Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
 - Been thanked: 11465 times

Julia-Klara wrote: 28 Jul 2021, 15:28Ne mora li Zakon RS postovati Zakon BiH pa tek onda imati svoje stavke?Krokodil Behko wrote: 28 Jul 2021, 15:03 I pazite šta govorite, Dodik ponovo pootvarao Batkoviće, brčanske luke, Omarsku, Keraterm, Manjaču, Sušicu, Kulu itd, itd.. Sve s ciljem da dokaže negenocidnost goloruke nejači i njenu ljubav prema istini
Ovakvom politikom se daje mogucnost da svako selo ima svoj ustav i donosi zakone![]()
Vrijeme je da se ovo mijenja, sve dzuture
![]()
To im je cilj. Isposlovati da se RS ne naziva genocidnom tvorevinom i to zakonski. Drugačije rečeno, već su oni prihvatili odluku OHR-a, još se samo cjenjkaju da skinu sa sebe etiketu genocidne tvorevine, pa da rahat niz vodu puste sve te presuđene zločince. Živi bili pa vidili

- Julia-Klara
 - Forum [Bot]
 - Has thanked: 14488 times
 - Been thanked: 10020 times

Ma ja samo posmatram 

tresla se gora rodio se mis

tresla se gora rodio se mis
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
 - Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
 - Been thanked: 11465 times

Evo dokaza, da je Dodik reotvorio konc logore

Nešić: Dodik je predlagao koncentracionu vladu, mi nećemo učestvovati u tome

- Hurija
 - Pandora

- Has thanked: 874 times
 - Been thanked: 1051 times

Puklo je bratimljenje Benjamine i Draška ,pratiš li Nasef ne idu ni u Mostar ,zali bože otvaranja one Hair česme u Banja Luci,bolje da su obnovili onu na Mejdanu preko puta Doma Kulture sto je zatrpaše.Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 15:52Moreš misliti kako nabacuju Bakiru i Dodiku na volej tako što su usvojili civilizacjski zakon koji je usvojen prije nekoliko sedmica i u Crnoj Gori i Kosovu koji apsolutno nemaju veze sa našim politickim dešavanjima i to moreš mislit pred izbore iako do izbora ima skoro godina i poMorningStar wrote: 28 Jul 2021, 14:50 Kac'e rat jel pocelo, bas sam se pitao sta ce se zakuhati "mi,oni,nama,njima,lopata,motka" pred izbore sasvim slucajno.Tamam sad da ne sekiram se za mogucnost da netko drugi uzme na izborima osim snsd,sda i adezea.
Valjda ce biti jeftino devastiranih nekretnina ako se posopate![]()
![]()
Jesi li stvarno mislio da će neko drugi uzeti na izborima sa sve tri strane, ovi klovnovi?
Najgora opoziicja u historiji demokratskih izbora. Onaj ne vidi dalje od Baščarsije, onaj puca selfije, onaj lomi asfalt, onaj galami na poso, prije 5 godina 80% njih činilo vlast, kod trečih i ne postoji opozicija.
A taman nas krenu lijepo, počesmo se grliti međusobno po Banjaluci, Tuzli i Sarajevu, ostavljamo teške stvari poput priznanje genocida na stranu, krenuli Draška podržavati u borbi protiv srpskog nacionalizma kada nas na kraju opet zayeba stranac što naredi da se ne smije genocid negirati, baš su bezobrazni.
Ostalo je cutanje.

- Naseef Mushroom
 - Forum [Bot]

Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.Hurija wrote: 28 Jul 2021, 16:30Puklo je bratimljenje Benjamine i Draška ,pratiš li Nasef ne idu ni u Mostar ,zali bože otvaranja one Hair česme u Banja Luci,bolje da su obnovili onu na Mejdanu preko puta Doma Kulture sto je zatrpaše.Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 15:52
Moreš misliti kako nabacuju Bakiru i Dodiku na volej tako što su usvojili civilizacjski zakon koji je usvojen prije nekoliko sedmica i u Crnoj Gori i Kosovu koji apsolutno nemaju veze sa našim politickim dešavanjima i to moreš mislit pred izbore iako do izbora ima skoro godina i po![]()
![]()
Dok su ostali pisali patetične postove kako moramo razbijati zidove i živjeti zajedno ja sam već tad pisao da smo 26 godina živjeli jedni pored drugih dok je BiH stojala u mjestu i baš sad kada je Biden došao na vlast, kada je HDZ dobio šamar u Briselu, novi Visoki predstavnik itd. kada se mijenjaju stvari u našu korist mi skacemo sebi u stomak i želimo svjetu pokazati da nam ne treba pomoć tako što pružamo negatorima genocida ruku da dokažemo da možemo živjeti zajedno.
Ja sam več tada pisao da ne pomaže grljenje već će nametnuni zakoni i sankcije natjerati ih ili da se sele ili da moraju graditi državu sa nama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

- Duminjo
 - Urednik foruma

- Has thanked: 2722 times
 - Been thanked: 8484 times

I opet ce se morati zivjeti skupa i opet ce morati ici jedni drugima u posjetu. Banja Luka je grad u Bosni a ne u Moldaviji pa da se na taj grad tako gleda. Nista nije gubljenje vremena. Benjamina je napravila odlican potez posjetomNaseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 16:43Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.Hurija wrote: 28 Jul 2021, 16:30
Puklo je bratimljenje Benjamine i Draška ,pratiš li Nasef ne idu ni u Mostar ,zali bože otvaranja one Hair česme u Banja Luci,bolje da su obnovili onu na Mejdanu preko puta Doma Kulture sto je zatrpaše.
![]()
Dok su ostali pisali patetične postove kako moramo razbijati zidove i živjeti zajedno ja sam već tad pisao da smo 26 godina živjeli jedni pored drugih dok je BiH stojala u mjestu i baš sad kada je Biden došao na vlast, kada je HDZ dobio šamar u Briselu, novi Visoki predstavnik itd. kada se mijenjaju stvari u našu korist mi skacemo sebi u stomak i želimo svjetu pokazati da nam ne treba pomoć tako što pružamo negatorima genocida ruku da dokažemo da možemo živjeti zajedno.
Ja sam več tada pisao da ne pomaže grljenje već će nametnuni zakoni i sankcije natjerati ih ili da se sele ili da moraju graditi državu sa nama.
- Fuddo
 - Maliciozni seronja

- Has thanked: 14017 times
 - Been thanked: 23262 times

Bolje joj bilo da jo otisla kod Tenica na cevape, al haj sad.Duminjo wrote: 28 Jul 2021, 17:09I opet ce se morati zivjeti skupa i opet ce morati ici jedni drugima u posjetu. Banja Luka je grad u Bosni a ne u Moldaviji pa da se na taj grad tako gleda. Nista nije gubljenje vremena. Benjamina je napravila odlican potez posjetomNaseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 16:43
Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.
Svakako je i tamo samo rucala, i uslikala se, bezveze je glava zabolila.
Dozvolite da se obratimo

- Naseef Mushroom
 - Forum [Bot]

Ali je i najzadnjoj osobi postalo jasno da je jedini način da se to desi sa nametnutim zakonima, sankcijama i kaznama jer su nam dali 100 puta do znanja da neće sa nama.Duminjo wrote: 28 Jul 2021, 17:09I opet ce se morati zivjeti skupa i opet ce morati ici jedni drugima u posjetu. Banja Luka je grad u Bosni a ne u Moldaviji pa da se na taj grad tako gleda. Nista nije gubljenje vremena. Benjamina je napravila odlican potez posjetomNaseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 16:43
Ja sam pisao na ovom forumu još prije nego što je Inzko nametnuo zakon a to da je sastajanje Draška i Benjamine gubljenje vremena.
Od aprilskog paketa pa do kraja 2020., znači 14 godina, smo stajali u mjestu, niko nije napravio prvi korak i svi smo živjeli jedni pored drugih. Baš tada kada je postojalo sve jasnije da BiH opet postaje fokus na svjetskoj sceni i da se čini da dolazi kraj separatistima i negatorima, ne što su oni postali fini već što će biti kažnjeni od velikih igrača naša fina Benjamina se sjetila da ruši zidove.
Eno je neki dan na televiziji plače jer je iznenadjena i uvredjena Draškovom izjavom.
I onda ima neko kritikovati Alijinu politiku. Ne daj Bože da je to derište bilo na njegovoj poziciji 90ih u onakom burnom vremenu

- Naseef Mushroom
 - Forum [Bot]

Najnovija izjava

SUPROSTAVIT ĆE SE SIPA-I
Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid
Danas su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine. Tim povodom je član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a.
Dodik je za ATV naveo da će se založiti za to da svaki građanin RS-a bude zaštićen.
"Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati", izričit je Dodik.
Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani RS-a informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.
"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Dodik.
Ovakve izjave, kao i većina njegovih prethodnih izjava su vrlo opasne s obzirom na to da bi ovo značilo direktno suprostavljanje entitetske policije državnoj. Međutim vrijeme će pokazati da je i ova Dodikova izjava još jedan očajnički krik, a koje lider SNSD-a svakodnevno "ispušta" otkako je odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida.
Jasno je da je prema "Inzkovom zakonu" upravo on najveći kandidat za procesuiranje, a sve da do toga ne dođe iz bilo kojih razloga, njegova zapaljiva politička retorika na osnovu koje prikuplja glasove na izborima je u velikom gubitku.

- Fuddo
 - Maliciozni seronja

- Has thanked: 14017 times
 - Been thanked: 23262 times

Hajvan nece stat dok neko glavu radi budale ne izgubi.Naseef Mushroom wrote: 28 Jul 2021, 17:53 Najnovija izjava
SUPROSTAVIT ĆE SE SIPA-I
Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid
Danas su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine. Tim povodom je član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a.
Dodik je za ATV naveo da će se založiti za to da svaki građanin RS-a bude zaštićen.
"Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati", izričit je Dodik.
Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani RS-a informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.
"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Dodik.
Ovakve izjave, kao i većina njegovih prethodnih izjava su vrlo opasne s obzirom na to da bi ovo značilo direktno suprostavljanje entitetske policije državnoj. Međutim vrijeme će pokazati da je i ova Dodikova izjava još jedan očajnički krik, a koje lider SNSD-a svakodnevno "ispušta" otkako je odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida.
Jasno je da je prema "Inzkovom zakonu" upravo on najveći kandidat za procesuiranje, a sve da do toga ne dođe iz bilo kojih razloga, njegova zapaljiva politička retorika na osnovu koje prikuplja glasove na izborima je u velikom gubitku.
On je davno bio za Jagomira.
Dozvolite da se obratimo

- Skin
 - Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
 - Been thanked: 3314 times

ne znam + ne kontam ni ja ovqj kontra-zakon sto su donijeli u rs. tamo malo ko negira negiranje genocida. ima li taj zakon svrhe, na koga ce ga primjenjivatiMarlboroGold wrote: 28 Jul 2021, 12:28 Nešto kontam... ako neko iz Srbije negira genocid itd. i dođe na granicu BiH smiju li ga naši uhapsiti ako znaju da je to javno radio? Preptostavljam da je glupo pitanje... nije mi se dalo da ulazim u dubinu.
ludilo
- 
				Zing-Zong
 - Sitna buranija

- Been thanked: 22 times

Ma ovo samo Dodik nabacuje lopticu Bakiru i skreće temu sa bitnih životnih pitanja.I Inzko je u tom talu:) Dodik se ponaša nenormalno kao i Milan Martić nekad pred Oluju...vidićemo na šta će sve ovo izaći.

- MorningStar
 - Inventar foruma

- Mood:
 - Has thanked: 890 times
 - Been thanked: 1335 times

Oni bi kao da se oCjepe a mi im kao nedamo  

I tako zaboravi narod da je polugladan, da se vozi putevima koji prilikuju Nigeriji,da je sudstvo u nekoj stvari a zdravstvo da ne pocinjemo,obrazovanje
 ,sport briljira, fabrike i posla na sve strane i tako,respiratore,potkivanja,autoput Vc ,termoelektranu, vakcine itd 
Ludilo
 , politicari da su pisali zelje kakav narod/glasacko tijelo da imaju nebi bolje sebi odabrali  
.

I tako zaboravi narod da je polugladan, da se vozi putevima koji prilikuju Nigeriji,da je sudstvo u nekoj stvari a zdravstvo da ne pocinjemo,obrazovanje
Ludilo
- insomnia
 - Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
 - Been thanked: 10011 times

Ono kad si srbin pa ti ofirno reci da ti ne godi ovaj zakon

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
 - Svadjalica

- Has thanked: 715 times
 - Been thanked: 1391 times