tuzlak1212 wrote: 29 Jul 2021, 10:35
MarlboroGold wrote: 29 Jul 2021, 09:45
Natjerali su i sovjete i amere da se povuku zbog gerilskog rata i sad bi njihov odlazak trebali iskoristiti da konačno počnu tako živjeti kako žele u vlastitoj zemlji. Ako država ode u građanski rat onda više nema smisla kriviti strane sile - kad su u pitanju sukobi. Ima smisla zbog ekonomije, privrede i nekih drugih faktora.
Ja ja, al njih je napokon neki Bin Laden uveo u slozan zivot i uveo prve neke korake ka izgradnji drustva u kojem se moze zivjeti, pa je Bush sam sebi porusio nebodere da bi isrco armadu u Afganistan.
Nije fazon sto oni ne zive u miru vec im ne daju da zive u miru. Kako ces ti nekom ko je 50 godina pod okupacijom 2 najvece sile svijeta reci da spava mirno, ne moze ba, ne ide to tako.
Pa šta će dalje? Negdje se mora stati jbg pogotovo ako više nemaš stranu silu u državi i imaš uglavnom svoj narod, pa početi normalno živjeti tamam i da je kalifat.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.