Nemre rodjo.
To pogotovo nemre
Zarazi me, jebMe, al to njihovo i rusko cudo u mene neS uspricat…goni
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nemre rodjo.

Ne bih da sirim raspravu u tom pravcu, nek ti bude da je tako.CikCikCikPogodi wrote: 29 Jul 2021, 17:01Grijesis, moral se spominje u religiji, ali on je u vidu porodice, a ponajvise muskarca. Naravno tvoj otac nije neko mitsko bice, pa da ti molitvama, klanjanjem, tumacenjem i lupanjem vjere dovede moral u kucu, nego ce ga dovesti njegovo ponasanje i karakter, a to ne dolazi iz vjere.The 51st State wrote: 29 Jul 2021, 15:53
A kuca dolazi iz vazduha? Moral kao pojmovna kategorije je striknto vezan za religije, nereligizoni ljudi mogu biti moralni takodjer ali to je sto bi se reklo igrac na posudbi jer areligioznost i nepriznavanje religijske osnove morala svodi isti striktno u subjektivnu sferu tj. Nikog drugog obavezuje ni na koji nacin moral takvih osoba, sto je uredu ali onda nemaju ni osnov za bilo koji moralni prigovor.

De bolan, polako. Samo letiš pred rudu.Fuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:00 A jesu se i usrecili sto im je amerikanac uvalio trilione svojih papira, et, kupili americki dug.
I sad ovi nastampaju para, i plate im ratu.
I onda ovi sebi jos uzmu nastampanih dugova, pa sve tako u krug.![]()
Jake investicije, i garancije.
Taru se od rada, i sve sto zarade sljustre u americke obveznice.
aJa budala.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Jedno ne isključuje drugo. I onaj Bošnjak koji je krenuo u rat da brani džavu a onda pročita o rušenju džamija i borbi protiv Turaka u njemo to probudii onaj 1% temelja za vjeru koji je imao u sebi i brani obadvoje.Krokodil Behko wrote: 29 Jul 2021, 15:45Mutevelija wrote: 29 Jul 2021, 15:03
Bez Islama Arbih ne bi bila nista, i bez tog morala kod boraca.
Ne govorim o mudzahedinima jok to nego i o domaćim borcima, sta mislis koliko je bilo ateista agnostika u redovima arbih a koliko muslimana.
Većina muslimani?
Jesul ti većinski muslimani, krenuli u rat, zato što su muslimani, ili možda da brane BiH, mir i građanski poredak?

Afrika?Taare wrote: 29 Jul 2021, 17:11De bolan, polako. Samo letiš pred rudu.Fuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:00 A jesu se i usrecili sto im je amerikanac uvalio trilione svojih papira, et, kupili americki dug.
I sad ovi nastampaju para, i plate im ratu.
I onda ovi sebi jos uzmu nastampanih dugova, pa sve tako u krug.![]()
Jake investicije, i garancije.
Taru se od rada, i sve sto zarade sljustre u americke obveznice.
aJa budala.
Dolar je još uvijek svjetska rezervna valuta.
štose tiče kine, od 2010-2015. uložili su 200 milijardi dolara u afriku.
Evo jednog dijela:
In anderen Größenordnungen vergibt China – hauptsächlich über die staatliche Export-Import-Bank – mehrjährige Kredite, die über Ressourcen abgesichert werden. So haben sich Angola 14,5 Milliarden, Ghana 13 Milliarden, Nigeria 8,4 Milliarden, die Demokratische Republik Kongo 6,5 Milliarden und Äthiopien 3 Milliarden Dollar für Infrastruktur-Projekte geliehen, die von chinesischen Baufirmen ausgeführt werden
Ukratko, posude ti lovu za infrastrukturu, dođu kineske firme i naprave.
ti vraćaš kineskim firmama tako što dozvoliš da otvore fabrike koje će uzimati tvoja prirodna bogatstva, a upošljavat će lokalno stanovništvo.
I svima dobro, jbga.
Ljudi ne shvataju da su afrika i azija buduća tržišta br.1
Pogotovo afrika.
Sad grade infrastrukturu da bi za 20 godina podmirivali tri milijarde ljudi.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Jbg Fudo, sve se države bore i zakoni se donose da strani novac (čitaj Kineski) ne smije da kupi domaće firme. Čini mi se da Kinezi drže 15% Deimlerovih dionicaFuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:03 Ja kad vidim da je fufe prodo svog audija i kupio kinesko auto, mozda cu i povjerovati u te kineske pohode na trzista.
Bizi, nosi to.
Znaju sam ping pong lopticu napravit da valja, i kapak.

Rodjo bolan,Taare wrote: 29 Jul 2021, 17:21 Samo se ti smiji.
vidjet ćemo kako će to izgledati.
DR Kongo: Mitte des Jahres 2007 wurde ein 3 Mrd. US-Dollar Geschäft vereinbart. Chinesische Unternehmen sollen in großem Umfang Infrastrukturprojekte bauen. Geplant sind unter anderem:
3.200 Kilometer Eisenbahntrassen
3.400 Kilometer Autobahnen
3.500 Kilometer kleinere Straßen
31 Krankenhäuser und 145 Gesundheitsstationen;
2 Universitäten
5.000 Sozialwohnungen
Samo u kongu. U sudanu za neke četiri godine izgradili gotovo 800 km pruge.
Ni tito nije gradio tim tempom.
I što je glavno, ne traže ti pare.
Daj im ono što svakako posjeduješ i što stoji neiskorišteno.
U gani su napravili čudo, a zauzvrat uzeli naftu. klasična robna razmjena.
Tako će i sa afghanistanom.

Fuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:16Afrika?Taare wrote: 29 Jul 2021, 17:11
De bolan, polako. Samo letiš pred rudu.
Dolar je još uvijek svjetska rezervna valuta.
štose tiče kine, od 2010-2015. uložili su 200 milijardi dolara u afriku.
Evo jednog dijela:
In anderen Größenordnungen vergibt China – hauptsächlich über die staatliche Export-Import-Bank – mehrjährige Kredite, die über Ressourcen abgesichert werden. So haben sich Angola 14,5 Milliarden, Ghana 13 Milliarden, Nigeria 8,4 Milliarden, die Demokratische Republik Kongo 6,5 Milliarden und Äthiopien 3 Milliarden Dollar für Infrastruktur-Projekte geliehen, die von chinesischen Baufirmen ausgeführt werden
Ukratko, posude ti lovu za infrastrukturu, dođu kineske firme i naprave.
ti vraćaš kineskim firmama tako što dozvoliš da otvore fabrike koje će uzimati tvoja prirodna bogatstva, a upošljavat će lokalno stanovništvo.
I svima dobro, jbga.
Ljudi ne shvataju da su afrika i azija buduća tržišta br.1
Pogotovo afrika.
Sad grade infrastrukturu da bi za 20 godina podmirivali tri milijarde ljudi.
Pa ima li dole i jedna drzava da lici na nesta?
Za 20 godina, opet ce bit, Afrika.
Kinez, Afrika, cim to reknes, znas da je to recept za nista ni sa cim.
Pola afrike svaki dan pliva hoce u francusku, jos su im sam kinezi falili, da ih oni izgrade.
Cumez u najavi![]()

Dje je ovo?MorningStar wrote: 29 Jul 2021, 17:27 Nije samo to afrika, ima i druge afrike... naspram koje BiH izgleda kao afrika![]()
![]()

Jarane, metno sliku nekog bogatog kvarta,

Sta kazes, nema Afghanistan resources..MorningStar wrote: 29 Jul 2021, 17:25 U afghanistanu inace nema nekih resursa, cak uzmemo li povrsinu zemlje siromasni su rudama, da nije tako do sada bi ih Kinezi preorali tri puta. Dalje i kada bi imali neke resurse to nebi mnogo znacilo jer nemaju ceste kako treba a ne sta drugo - Rusija je najbogatija svim mogucim resursima al valja ih izvaditi iz sibira... infrastruktura i to.
Jedna oveca pustara u sustini...

Usjevi nisu resursi , obradive povrsine jesu , moze dosta zemalja posijati mak i proizvoditi vise od afg medjutim u tim zemljama postoji zakon i sprovodjenje istog za razliku od wild wild westa tj. Afgh.Mon wrote: 29 Jul 2021, 19:32Sta kazes, nema Afghanistan resources..MorningStar wrote: 29 Jul 2021, 17:25 U afghanistanu inace nema nekih resursa, cak uzmemo li povrsinu zemlje siromasni su rudama, da nije tako do sada bi ih Kinezi preorali tri puta. Dalje i kada bi imali neke resurse to nebi mnogo znacilo jer nemaju ceste kako treba a ne sta drugo - Rusija je najbogatija svim mogucim resursima al valja ih izvaditi iz sibira... infrastruktura i to.
Jedna oveca pustara u sustini...
Screenshot_20210729-133005_Chrome.jpg
Link:
https://www.statista.com/statistics/264 ... n-acreage/

Vidi sta su bijelci izgradili.MorningStar wrote: 29 Jul 2021, 17:47Ja ja mikiFuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:41
Jarane, metno sliku nekog bogatog kvarta,
Mozda johanesburg i sl,
A 20 metara dalje, lav te pojede.
Bizi ba
![]()

Mislim da nisu bijelci, vjerovatno crnci - pod palicom bjelaca

Čovječe, moraš negdje krenuti.Fuddo wrote: 29 Jul 2021, 17:25 Rodjo bolan,
Kongo.
Pa moj jaran se nedavno vratio iz mirovne misije.
Slao mi slike
Mislim, nije za smijanja, al jebiga.
I ja ga pitam, pa sta je to, ko tu koga mlavi, on vice bizi ba goni u pm, sve ludo.
Users browsing this forum: ElTriconi, uvijek_kontra and 2 guests