Koje baze/provincije
Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance
@odraz
Koje baze/provincije
Koje baze/provincije
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance
To nisam procitao, to mi je rekao zapovijednik specijalne jedinice regularne afghanske policije koji je vodio borbe protiv talibana.
- Odraz
- Inventar foruma

Opp. Herrick. Bastion and Khandahar.
... a u Pakistanu u Lahoreu, biznis neki ...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Aaa bastion velis - valjda leatherneck ne to britansko imeOdraz wrote: 30 Jul 2021, 09:40Opp. Herrick. Bastion and Khandahar.![]()
... a u Pakistanu u Lahoreu, biznis neki ...![]()
A taj policajac ti je rekao da su talibanci pleme jer im je tako lakse objasniti neukim strancima.
PS: DFAC 3 i 4 cetvrtkom lobster
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
toliko o moralnim prigovorima talibanima
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Nisi me shvatio. Ne govorim o zakonima i zapadnom mentalitetu već o prirodnoj reakciji koja dokazuje da je "moderni zapadni" način života i odgoja vještački.Odraz wrote: 30 Jul 2021, 04:46Ne prosipaj se vise.Naseef Mushroom wrote: 29 Jul 2021, 23:23 Ako je to tako negativno zašto kada se djetetu desi neki belaj kao posljedica svih čari koje nudi zapad svi roditelji počinju kriviti sebe zato što se nisu ponašali talibanski prema djetetu?![]()
Na zapadu ako roditelj zagalami na dijete socijalni radnik ga udomi gdje nece biti maltretiran, a taliban mu gurne pusku i posalje da ubija. Uz to se guze izmedju sebe, jebu koze cuke krave, nemaju nikakve edukacije i intelekt im je na nivou pecinskog medjeda, ne da kcerki da ide u skolu, imaju ugovorene brakove, prodaju zensku djecu za koze ...![]()
Ti kada vidiš svoje dijete da hoće gurnuti prst u utičnicu ili da uhvati zmiju ti ćeš ga udariti po ruci što se kosi sa zapadnim vrijednostima u odgoju djece jer si digao ruku na njega ali time samo dokazuješ da je zapadni način odgajanja pogrešan.
Ne moraš uopšte slušati forumaše nego samo slijedi svoj osjećaj i naći ćeš put do istine
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Otkud ti to Odraz ,radiš li za politiku SAD-a i Zapada .
Ostalo je cutanje.
- Odraz
- Inventar foruma

... ako je bio lobster onda si bio u Thumbstoneu, ne u Bastionu. U Bastionu nismo jeli nista, samo kekse i neko smece u Pizza Hut ...MorningStar wrote: 30 Jul 2021, 09:42Aaa bastion velis - valjda leatherneck ne to britansko imeOdraz wrote: 30 Jul 2021, 09:40
Opp. Herrick. Bastion and Khandahar.![]()
... a u Pakistanu u Lahoreu, biznis neki ...![]()
.Tu mi je prebivaliste bilo u harvest falcon-u
.
A taj policajac ti je rekao da su talibanci pleme jer im je tako lakse objasniti neukim strancima.
PS: DFAC 3 i 4 cetvrtkom lobster![]()
Tako mi je policajac objasnio, da je naziv Taliban potekao od naziva plemena.
A i sta me briga, kao oni znaju razliku izmedju zenicana i sanjana.
- Odraz
- Inventar foruma

Za sebe, da kupim auto ... meni treba, a SAD i Zapad neka sebi kupe sami.
- Hurija
- Pandora

Samo pazi pozadinu i od Talibana a i Zapadnjaka .
Ostalo je cutanje.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
2009 je bilo lobstera ali u americkom dijelu bazeOdraz wrote: 30 Jul 2021, 10:05... ako je bio lobster onda si bio u Thumbstoneu, ne u Bastionu. U Bastionu nismo jeli nista, samo kekse i neko smece u Pizza Hut ...MorningStar wrote: 30 Jul 2021, 09:42
Aaa bastion velis - valjda leatherneck ne to britansko ime.Tu mi je prebivaliste bilo u harvest falcon-u
.
PS: DFAC 3 i 4 cetvrtkom lobster![]()
Tako mi je policajac objasnio, da je naziv Taliban potekao od naziva plemena.![]()
A i sta me briga, kao oni znaju razliku izmedju zenicana i sanjana.![]()
Ma ne talibanac ili ti ucitelj jer ih oni kao uce necemu
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Roditelji tako rano povicu: Upomoc, imamo sina gay je Psiholog:Vas sin je normalan, ali vi kao roditelji niste!Hurija wrote: 30 Jul 2021, 07:26 Ne nego prati razvoj djeteta i njegove sklonosti . Normalan roditelj može i da utiće na neke navike djeteta koje prelaze i u nastranost .
Ops- Homosekusalizam i jednospolne veze su je valjda normalane na Zapadu .
Da se opkladimo da je Pederluka manje kod Talibana .
![]()
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Odraz
- Inventar foruma

... i od ovih ovdje ... gdje god krenes ista prica ...
Jedan poslovni saradnik u pakistanu ... izveo me na poslovnu veceru, odmah mi bio sumnjiv, i kad smo izasli uhvati me ono malim prstom za mali prst, da tako setamo. Ja trznem ruku, kaze on ovdje je obicaj da se dobri prijatelji tako drze. Reko kod nas je obicaj kad te neko tako pokusa drzati da ubijes hljeb u njemu.
- Odraz
- Inventar foruma

... u svaba je bilo i piva i kobasica ...MorningStar wrote: 30 Jul 2021, 10:14 2009 je bilo lobstera ali u americkom dijelu baze, ameri su svoj dio zvali leatherneck a britanci bastion. Morao si naci u kojem dfacu je kad sta mongolian bbq je bio redovan u 3 koliko se sjecam
. Bio sam tu okolo na sve strane- fiddlers green, dwyer pa gore do TKa se skokne
Ma ne talibanac ili ti ucitelj jer ih oni kao uce necemupretezno pripadnici pastuna.Ne uzimati zdravo da gotovo to sta kazu lokalci posebno ako nisu oz te regije.. Nama dosao prevodilac iz mazar i shariff a covjek kaze "sta je ovo u pm" i napustio otisao u roku dvije sedmice
, dosta onih sa sjevera nije bas imalo mnogo znanja o kako se stvari kotrljaju u helmandu,paktiji i okolici
Mi smo jeli u britanskom restoranu, pekmez preko bifteka nisu normalni ... uzmes biftek pa ga peres napolju da ga pojedes. Katastrofa hrana, nema hljeba, jeli one slane kekse. Samo im kolaci dobri bili. Poslije u Khandaharu docepao se americke kantine, dosao na sto kila, poslije jedva smrsao.
Znaci Ucitelji ... a folova, nisam to znao ... sam sebe proglasis uciteljem, isto k'o ovi nasi skracenih nogavica, dodje te kao on nesto uciti a jucer prvi put ugledao zgradu od betona.
Nije kod njih islam u surri i to je problem. U Pakistanu sam vidjeo da svako moze napraviti dzamijicu kao privatni biznis i uciti kako mu volja. Ima takvih dzamijica pored ceste, male kucice od cerpica kao garaza bez munare, samo tabla iznad vrata da je dzamija.
- Hurija
- Pandora

Odraz wrote: 30 Jul 2021, 10:29... i od ovih ovdje ... gdje god krenes ista prica ...![]()
Jedan poslovni saradnik u pakistanu ... izveo me na poslovnu veceru, odmah mi bio sumnjiv, i kad smo izasli uhvati me ono malim prstom za mali prst, da tako setamo. Ja trznem ruku, kaze on ovdje je obicaj da se dobri prijatelji tako drze. Reko kod nas je obicaj kad te neko tako pokusa drzati da ubijes hljeb u njemu.Pa radi kulturoloskih razlika metar od mene ... e lika, sta je on htio ... pa da 6 miliona pakija u Lahoreu pricaju kako me je on natakao.
![]()
Dobro te nije uhvatio za nešto drugo ,odrazu.
Ostalo je cutanje.
- Odraz
- Inventar foruma

Moze probat' ... drugi put sigurno nece imati cime.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ispravka na krivi navod
Ipak je taliban ucenik (ne znam odakle mi ucitelj vjerovatno su me slagali tamo a nije bogami da nece slagat , valjda je dozvoljeno protiv kafira
)
Ipak je taliban ucenik (ne znam odakle mi ucitelj vjerovatno su me slagali tamo a nije bogami da nece slagat , valjda je dozvoljeno protiv kafira
The Taliban (/ˈtɑːliː-bɑːn/; Pashto: طالبان, romanized: ṭālibān, lit. 'students' or 'seekers
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Calla wrote: 30 Jul 2021, 10:19Roditelji tako rano povicu: Upomoc, imamo sina gay je Psiholog:Vas sin je normalan, ali vi kao roditelji niste!Hurija wrote: 30 Jul 2021, 07:26 Ne nego prati razvoj djeteta i njegove sklonosti . Normalan roditelj može i da utiće na neke navike djeteta koje prelaze i u nastranost .
Ops- Homosekusalizam i jednospolne veze su je valjda normalane na Zapadu .
Da se opkladimo da je Pederluka manje kod Talibana .
![]()
To je priča za malu djecu. Psiholozi se isto prilagođavaju sistemu.
U zemljama gdje je nekada a i danas se homoseksualnost smatra bolešću i zabranjeno je svaki psiholog koji bi pokušao da ih okarakteriše kao normalnim izgubio bi licencu.
Sa druge strane u ovim tzv. modernim zemljama gdje LGBTQ udruženja postaju sve agresivnija gdje kod male naznake homofobije ili običnog vica ljudi gube posao koliko bi se psihologa smjelo usuditi i da se složi sa roditepjima? Opet ode licenca.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
A sta vi mislite - pazite sad ovo (
) ima li neki umjereni put - izmedju tih talibanaca i ovih lgbtK na zapadu... Il bas mora jedno ili drugo