Afganistan

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times
Status: Offline

Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance

Post by The 51st State » 30 Jul 2021, 22:26

MorningStar wrote: 30 Jul 2021, 21:57
The 51st State wrote: 30 Jul 2021, 21:53

Zato sto su nelegitmni lopovi i cinicni u svojim zlocinima, ne mogu to svariti, zivili bi karinu da ih fudini ne finansiraju i ne tetose...
Otkud su talibani legitimni ? Glasanjem ili kako vec ? Jel ko pita druga plemena sta misle ? Jel su te iste talibane haman ameri i osnovali dok su se sopali sa Rusima ? Jesu li talibani cinicni dok tretiraju zene ko kamile,uzgajaju mak tj heroin za potrebe finansiranja "ratovanja" itd

Ko zna zna , ko ne zna dva :ooo recimo ti bi se na talibane ugledao , ja ne bih. Al tvoj izbor ha ja - nego sutra kad prosetas kroz Brcko naletis do kancelarije snsda i odma nogom u portal - to je dobar pocetak pozrtvovanosti i motivacije :ooo
U svom na svom, fejk glasacke kutije su nebitne za setovane politike. Nisu ih ameri osnovali, nisu cinicni samo rigidno tumace propise, kad su oni dosli na vlast prvi pit, svjetska kriza na trzistu heroina nastupila, ne lupaj bezze.

Ima se sta od njih nauciti ko hoce i ko nije indoktriniran.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance

Post by The 51st State » 30 Jul 2021, 22:27

Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 21:54
The 51st State wrote: 30 Jul 2021, 21:53

Zato sto su nelegitmni lopovi i cinicni u svojim zlocinima, ne mogu to svariti, zivili bi karinu da ih fudini ne finansiraju i ne tetose...
Excellent
Ugledaj se onda na fudine.
Na koje jarane, na onog sto stoji kraj puta ili one sto mu psuju dok prolaze, sto sam postavljo video?

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 30 Jul 2021, 22:28

insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:18 U Izraelu predsjedniku licno pokrivena arapkinja daje vakcinu u zivom prijenosu
Image
To je taj cinizam o kom govorim, a vamo svaki dan trehnu nekog na okupiranim teritorijama.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times
Status: Online

Post by Fuddo » 30 Jul 2021, 22:30

The 51st State wrote: 30 Jul 2021, 22:27
Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 21:54

Excellent
Ugledaj se onda na fudine.
Na koje jarane, na onog sto stoji kraj puta ili one sto mu psuju dok prolaze, sto sam postavljo video?
Na ove,

Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:30

Dosuse talibani svojima uzmu oruzje i puste ih kuci
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23881 times

Post by HAVANA » 30 Jul 2021, 22:32

Jebo ba talibane. Sta vas boli racq za njima. Pisaj ih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 30 Jul 2021, 22:33

insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:18 U Izraelu predsjedniku licno pokrivena arapkinja daje vakcinu u zivom prijenosu
Image
Ovo je reverse ratko mladić dijeli čokolade dok su kamere uključene
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times
Status: Online

Post by Fuddo » 30 Jul 2021, 22:36

Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 22:33
Image
Ljudi ba,
Ja ne znam vise jeste li vi ozbiljni ili se stvarno bas svim silama trudite da ga zabijete i sebi i meni, sam et, da se nesto rekne…
Sto se tice njih i sta misle o mladicu, imas onu rezoluciju od jucer.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:40

Image
Jes. Cim su se kamere ugasile silovali su je i ubili.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:41

Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 22:30
The 51st State wrote: 30 Jul 2021, 22:27

Na ove,

Evo ja se ugledo
Image
Dje je fakat brat Kyle. Odoh guglati

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:43

Al ima onaj jedan dzin jebeni. Bio je na protestima. Veci za glavu od svih

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 30 Jul 2021, 22:45

Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 22:36
Ljudi ba,
Ja ne znam vise jeste li vi ozbiljni ili se stvarno bas svim silama trudite da ga zabijete i sebi i meni, sam et, da se nesto rekne…
Sto se tice njih i sta misle o mladicu, imas onu rezoluciju od jucer.
Ne govorim o odnosu Jevreja sa Srbima i Bošnjacima nego poredim odnos Izraelci-Palestinci i Srbi-Bošnjaci i primjer kako nasmijana lica pred kamerama ne govore o realnom stanju kao i kod finog čike što dijelio čokolade u Potočarima pred kamerama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 30 Jul 2021, 22:47

insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:41
Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 22:30

Na ove,

Evo ja se ugledo
Image
Dje je fakat brat Kyle. Odoh guglati
Bio je Kyle u Ustikolini neki dan kod Brajlovica na rancu.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22562 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 30 Jul 2021, 22:51

Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 20:12
MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 18:33
Pa zašto bi išla u Rusiju? Ona je odabrala državu u kojoj želi da živi i radi, kao i sistem vrijednosti. Ti zagovaraš talibanizaciju ili je bar pravdaš - pa eto izvoli pa idi u Rusiju ili pravac među talibane s obzirom da ti vrijednosti njihovih sistema više odgovaraju. Ali jok ti ćeš u Njemačku pa ćeš i dalje kukati o pederima koji također imaju demokratska prava kao i druge manjine (muslimani) što jednostavno ne možete progutati i gledati svoja posla. Povedi i brata 51 state među talibane. Vjerujem da bi se vas dvojica brzo uklopili.
Nisi me dobro razumio ili sam se ja pogrešno izrazio. Sa "Idi u Rusiju" sam mislio da je Ruskinja ili da živi u Rusiji, da li bi poslije ovoga i dalje radila kao psiholog?

Svi psiholozi u Rusiji (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao bolest ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države
dok sa druge strane svi psiholozi u mnogim EU zemljama (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao normalno ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države.

Primjetiš li kako obe strane zvuče slično bez obzira što su dvije suprotnosti?
Zato što su psiholozi stručni ne dokazuje nikako je li homoseksualnost normalna ili ne jer stručni su i psiholog iz Švedske i psiholog iz Rusije ali će svaki od njih postaviti drugačiju dijagnozu na temu homoseksualnost.
Pa nije teško shvatiti zašto su slični. Religija je bitna stavka i kod jednih i kod drugih u svim segmentima života, a isto tako i u politici. Ortodoksna crkva ima jak lobi u politici - to možeš vidjeti i kod Srba. Nije puno drugačije ni u Rusiji + što Putin provodi čistu diktaturu i uklanja neistomišljenike preko noći. S druge strane imaš Islam i šerijatske propise. Naravno, onda se opet vraćamo na ono da je to po defaultu grijeh i po Islamu i po pravoslavlju, a to se dalje projecira i na sve ostalo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:51

Jebe mi se za palestince realno. Zanimate se za njih jedino sto je u pitanju Izrael.
Turci podave Kurde, Saudija i saveznici godinama sataru Jemen. Najsiromasnija zemlja na BI godinama prozivljava patnje, Kinezi jebu Ujgure, citav muslimanski svijet se pravi budala a kolega im savjetuje da se presele e kad su Palestinci u pitanju onda daj da kmecimo i povlacimo paralele sa cetnicima

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 30 Jul 2021, 22:53

The 51st State wrote: 30 Jul 2021, 20:31 Ko kaje da se talibani ne u umiju i zajebavati.

Image

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:54

Ista ta Palestina se lize sa Srbima. Od pozivanja Milosevica u Betlehem pa do glasamja protiv Kosova u svakoj prilici.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22562 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 30 Jul 2021, 22:55

Saće ti ovi eksperti reći da Turska samo ubija militante kod Kurda...
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 30 Jul 2021, 22:56

insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:51 Jebe mi se za palestince realno. Zanimate se za njih jedino sto je u pitanju Izrael.
Turci podave Kurde, Saudija i saveznici godinama sataru Jemen. Najsiromasnija zemlja na BI godinama prozivljava patnje, Kinezi jebu Ujgure, citav muslimanski svijet se pravi budala a kolega im savjetuje da se presele e kad su Palestinci u pitanju onda daj da kmecimo i povlacimo paralele sa cetnicima
Sta drobis, ne meres sve odjednom obuhvatiti, jebo te ta prica jedno zlo da opravdava drugo, daj se fokusiraj.sva sranja su krenula realno od invazije jevreja , i zapadnih mentora na bliski istok

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Jul 2021, 22:58

MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 22:51
Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 20:12
Nisi me dobro razumio ili sam se ja pogrešno izrazio. Sa "Idi u Rusiju" sam mislio da je Ruskinja ili da živi u Rusiji, da li bi poslije ovoga i dalje radila kao psiholog?

Svi psiholozi u Rusiji (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao bolest ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države
dok sa druge strane svi psiholozi u mnogim EU zemljama (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao normalno ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države.

Primjetiš li kako obe strane zvuče slično bez obzira što su dvije suprotnosti?
Zato što su psiholozi stručni ne dokazuje nikako je li homoseksualnost normalna ili ne jer stručni su i psiholog iz Švedske i psiholog iz Rusije ali će svaki od njih postaviti drugačiju dijagnozu na temu homoseksualnost.
Pa nije teško shvatiti zašto su slični. Religija je bitna stavka i kod jednih i kod drugih u svim segmentima života, a isto tako i u politici. Ortodoksna crkva ima jak lobi u politici - to možeš vidjeti i kod Srba. Nije puno drugačije ni u Rusiji + što Putin provodi čistu diktaturu i uklanja neistomišljenike preko noći. S druge strane imaš Islam i šerijatske propise. Naravno, onda se opet vraćamo na ono da je to po defaultu grijeh i po Islamu i po pravoslavlju, a to se dalje projecira i na sve ostalo.
Pa u stvari oni su rodjeni saveznici. U svijetu to lijepo fercera jo ovi vlasi u bosni se malo ljute na muhamedance zbog vecere ali inace to lijepo fercera. Ima onaj ucenjak koji tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida i da se ‘snjaci trebaju pomiriti sa Srbima i Rusijom pa da pravimo treci Rim

Post Reply

Return to “Svijet”