Koji je to učenjak? Nikad čuo za tog lika.insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:58Pa u stvari oni su rodjeni saveznici. U svijetu to lijepo fercera jo ovi vlasi u bosni se malo ljute na muhamedance zbog vecere ali inace to lijepo fercera. Ima onaj ucenjak koji tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida i da se ‘snjaci trebaju pomiriti sa Srbima i Rusijom pa da pravimo treci RimMarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 22:51
Pa nije teško shvatiti zašto su slični. Religija je bitna stavka i kod jednih i kod drugih u svim segmentima života, a isto tako i u politici. Ortodoksna crkva ima jak lobi u politici - to možeš vidjeti i kod Srba. Nije puno drugačije ni u Rusiji + što Putin provodi čistu diktaturu i uklanja neistomišljenike preko noći. S druge strane imaš Islam i šerijatske propise. Naravno, onda se opet vraćamo na ono da je to po defaultu grijeh i po Islamu i po pravoslavlju, a to se dalje projecira i na sve ostalo.
Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22829 times
- Been thanked: 20925 times
- Status: Offline
Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Talibani: Pokret čiji su članovi iz Afganistana ispratili Ruse, a sada ispraćaju i Amerikance
Imran HoseinMarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 23:01Koji je to učenjak? Nikad čuo za tog lika.insomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:58
Pa u stvari oni su rodjeni saveznici. U svijetu to lijepo fercera jo ovi vlasi u bosni se malo ljute na muhamedance zbog vecere ali inace to lijepo fercera. Ima onaj ucenjak koji tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida i da se ‘snjaci trebaju pomiriti sa Srbima i Rusijom pa da pravimo treci Rim
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14434 times
- Been thanked: 24306 times
- Status: Online
A ima neki blento, gledo sam i ja,
Jedan je tvrdio da smo zasluzili genocid,
Ko biva, nismo dovoljno muslimani, Allah nas kaznio
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
A sta tebe i slicne obevezuje to, to su sve svakako glupost za vas, osim kad lizes nut sack jevrejima. Mislim ako tebi svaka budala formira misljenje o sirim pojavama onda si realno ko plotinsomnia wrote: 30 Jul 2021, 22:58Pa u stvari oni su rodjeni saveznici. U svijetu to lijepo fercera jo ovi vlasi u bosni se malo ljute na muhamedance zbog vecere ali inace to lijepo fercera. Ima onaj ucenjak koji tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida i da se ‘snjaci trebaju pomiriti sa Srbima i Rusijom pa da pravimo treci RimMarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 22:51
Pa nije teško shvatiti zašto su slični. Religija je bitna stavka i kod jednih i kod drugih u svim segmentima života, a isto tako i u politici. Ortodoksna crkva ima jak lobi u politici - to možeš vidjeti i kod Srba. Nije puno drugačije ni u Rusiji + što Putin provodi čistu diktaturu i uklanja neistomišljenike preko noći. S druge strane imaš Islam i šerijatske propise. Naravno, onda se opet vraćamo na ono da je to po defaultu grijeh i po Islamu i po pravoslavlju, a to se dalje projecira i na sve ostalo.
Last edited by The 51st State on 30 Jul 2021, 23:08, edited 1 time in total.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Aha ta budala... čitao sam nekad davno o njemu i njegovom negiranju genocida i vrijeđanju naših muslimana i žrtava genocida, pa ga je i naša IZ žestoko napala.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa sad budala
Hosein je dodao da je sve režirano kako bi se sabotirao muslimansko-hrišćansko prijateljstvo i savez.
– Vi u Bosni ste ljuti jer ja radim na tome da bi se stvorilo prijateljstvo i savez između muslimana i pravoslavnih hrišćana. To vas vrijeđa i boli zato što pravoslavni hrišćani pokazuju prijateljstvo prema islamu. Vaša situacija je beznadežna i ja vam ne mogu pomoći. Svijet islama nije poput vas. U svijetu islama veliki broj njih se slaže sa mnom, ali ne Turska i muslimani na Balkanu – kazao je on.
Hosein je dodao da je sve režirano kako bi se sabotirao muslimansko-hrišćansko prijateljstvo i savez.
– Vi u Bosni ste ljuti jer ja radim na tome da bi se stvorilo prijateljstvo i savez između muslimana i pravoslavnih hrišćana. To vas vrijeđa i boli zato što pravoslavni hrišćani pokazuju prijateljstvo prema islamu. Vaša situacija je beznadežna i ja vam ne mogu pomoći. Svijet islama nije poput vas. U svijetu islama veliki broj njih se slaže sa mnom, ali ne Turska i muslimani na Balkanu – kazao je on.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pročitaj ponovo moj post i poređenja koja sam napravio. Nisam ukazao na sličnost Rusije i islamskih država (iako postoje, nabrojao si neke) nego da jedna Rusija kod teme homoseksualnosti ima sličnosti sa EU zemljama i Amerikom.MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 22:51Pa nije teško shvatiti zašto su slični. Religija je bitna stavka i kod jednih i kod drugih u svim segmentima života, a isto tako i u politici. Ortodoksna crkva ima jak lobi u politici - to možeš vidjeti i kod Srba. Nije puno drugačije ni u Rusiji + što Putin provodi čistu diktaturu i uklanja neistomišljenike preko noći. S druge strane imaš Islam i šerijatske propise. Naravno, onda se opet vraćamo na ono da je to po defaultu grijeh i po Islamu i po pravoslavlju, a to se dalje projecira i na sve ostalo.Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 20:12
Nisi me dobro razumio ili sam se ja pogrešno izrazio. Sa "Idi u Rusiju" sam mislio da je Ruskinja ili da živi u Rusiji, da li bi poslije ovoga i dalje radila kao psiholog?
Svi psiholozi u Rusiji (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao bolest ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države
dok sa druge strane svi psiholozi u mnogim EU zemljama (ne računam one koje su kasniji izgubili licencu) označili su homoseksualnost kao normalno ma bilo to da su sami donijeli svoj zaključak, da li im je to do mentaliteta ili da li moraju jer je takav stav države.
Primjetiš li kako obe strane zvuče slično bez obzira što su dvije suprotnosti?
Zato što su psiholozi stručni ne dokazuje nikako je li homoseksualnost normalna ili ne jer stručni su i psiholog iz Švedske i psiholog iz Rusije ali će svaki od njih postaviti drugačiju dijagnozu na temu homoseksualnost.
Koliko god to ludo zvuči na prvi pogled jer imaju totalno suprotne stavove oni imaju zajednicko da se obračunavaju slično sa neistomišpjenicima i ne daju prostora za diskusiju.
Koliko god neki psiholog iz Rusije ne želi ili ne smije diskutovati da je homoseksualnosti normalna radi stava države tako isto ne smije neki psiholog na zapadu diskutovati da li je homoseksualnost ipak bolest radi agresivnog LGBTQ lobija i woke kulture.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ok. Pa u demokratiji imaju prava i zaštićeni su. Zato ne možeš tvrditi takve stvari, tj. nije baš pametno. Možeš ukazivati na neke teške nelogičnosti i imaš pravo u skladu sa slobodom mišljenja sve dok ne preraste u govor mržnje. U Rusiji toga nema. Počni pričati o tome kako nije bolest i slično pa prvi komšija bi te pretukao i još bi država bila na njegovoj strani.Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 23:10Pročitaj ponovo moj post i poređenja koja sam napravio. Nisam ukazao na sličnost Rusije i islamskih država (iako postoje, nabrojao si neke) nego da jedna Rusija kod teme homoseksualnosti ima sličnosti sa EU zemljama i Amerikom.MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 22:51
Koliko god to ludo zvuči na prvi pogled jer imaju totalno suprotne stavove oni imaju zajednicko da se obračunavaju slično sa neistomišpjenicima i ne daju prostora za diskusiju.
Koliko god neki psiholog iz Rusije ne želi ili ne smije diskutovati da je homoseksualnosti normalna radi stava države tako isto ne smije neki psiholog na zapadu diskutovati da li je homoseksualnost ipak bolest radi agresivnog LGBTQ lobija i woke kulture.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Rusi kad bi npr. zabranili muslimankama hidžab u državi i kad bi se muslimani digli da protestuju specijalci bi ih prebili kao vola u kupusu... država i Putin su Bog pa ti stisni i probaj ići protiv njega.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ako je tako zašto te mogu na stranim forumima i Twitteru banovati ili te zamoliti da napustiš TV studio ako ne prihvatiš homoseksualnost kao nešto prirodno?MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 23:18Ok. Pa u demokratiji imaju prava i zaštićeni su. Zato ne možeš tvrditi takve stvari, tj. nije baš pametno. Možeš ukazivati na neke teške nelogičnosti i imaš pravo u skladu sa slobodom mišljenja sve dok ne preraste u govor mržnje. U Rusiji toga nema. Počni pričati o tome kako nije bolest i slično pa prvi komšija bi te pretukao i još bi država bila na njegovoj strani.Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 23:10
Pročitaj ponovo moj post i poređenja koja sam napravio. Nisam ukazao na sličnost Rusije i islamskih država (iako postoje, nabrojao si neke) nego da jedna Rusija kod teme homoseksualnosti ima sličnosti sa EU zemljama i Amerikom.
U ne-demokratskim državama ti ne daju pravo na mišljenje dok u demokratskim državama imaš pravo sve dok govoriš ono šta žele čuti.
Ti to naravno možeš podržavati jer su time zaštićene mnoge grupe, pa i homoseksualci, ali je onda pitanje koliko su iskreni i objektivni psiholozi kada kažu da je homoseksualnost normalna ako se boje da će ih drustvo napasti ako kažu drugačije?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
To su oni sto kazu "Allahova volja" na sve sto se desi.Fuddo wrote: 30 Jul 2021, 23:06 A ima neki blento, gledo sam i ja,
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Cancel kultura postoji, ali uglavnom u američkom društvu koje je u velikoj krizi zbog raznih faktora. Ne radi se samo o LGBTQ, već generalno o politikama identiteta čiji zagovornici žele svoj dio kolača u javnom životu. Tipična borba za moć u kojoj samo profitiraju pojedinci i koja je izrodila mnoge anomalije koje ne postoje nigdje drugo na svijetu - poput vaninstitucionalnog djelovanja u obliku staljinizma. Ali Amerika istovremeno nije jedini primjer demokratski uređene zemlje. Kako god daleko rjeđe ćeš najebati u demokratskom društvu sa anti-LGBTQ stavovima nego u sistemu u kojem se otvoreno zalažeš za tu i ostale zajednice, a koji ih proganja kao da su vještice.Naseef Mushroom wrote: 30 Jul 2021, 23:32Ako je tako zašto te mogu na stranim forumima i Twitteru banovati ili te zamoliti da napustiš TV studio ako ne prihvatiš homoseksualnost kao nešto prirodno?MarlboroGold wrote: 30 Jul 2021, 23:18
Ok. Pa u demokratiji imaju prava i zaštićeni su. Zato ne možeš tvrditi takve stvari, tj. nije baš pametno. Možeš ukazivati na neke teške nelogičnosti i imaš pravo u skladu sa slobodom mišljenja sve dok ne preraste u govor mržnje. U Rusiji toga nema. Počni pričati o tome kako nije bolest i slično pa prvi komšija bi te pretukao i još bi država bila na njegovoj strani.
U ne-demokratskim državama ti ne daju pravo na mišljenje dok u demokratskim državama imaš pravo sve dok govoriš ono šta žele čuti.
Ti to naravno možeš podržavati jer su time zaštićene mnoge grupe, pa i homoseksualci, ali je onda pitanje koliko su iskreni i objektivni psiholozi kada kažu da je homoseksualnost normalna ako se boje da će ih drustvo napasti ako kažu drugačije?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:

Evo u sred Amerike anti-LGBTQ protesti. Niko nije odgovarao ni krivično niti na bilo koji drugi način. Mirni protesti bez ikakve frke. S druge strane parada ponosa u Rusiji ili nedavno u Turskoj - policija pendrečila, bacala suzavac i dopuštala huliganama da ulijeću među njih da ih marišu. Niko od tih koji su uletili nije odgovarao za nasilje niti će odgovarati. Pa ti vidi šta je bolje. Još gore ako sam javno nastupaš, jer će te sigurno prebiti posmatrači + što ti garant ne gine krivična prijava.
- insomnia
- Rđav kurac

A sto na francuskom
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Braća talibani bi ti sjekli glavu instant.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ovo gore je bilo u Čikagu jedne godine.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Meni je prosto fascinantna ta opsjednutost diktaturama kod danasnjih omladinaca, a nemal broj njih uziva sve blagodeti zapadnih demokratija koje ih nerviraju.
Jel kazes putin, asad, homeini, nastaje opste veselje.
Jel kazes putin, asad, homeini, nastaje opste veselje.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

Iščikaga moji znas ti dobro koji
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Sta je na francuskom
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Sloboda govora na zapadu podrazumjeva da te neko ne može zbog toga uhapsiti međutim tvoj poslodavac ako te prepozna ima pravo da ti uruči otkaz ako procjene da je tvoj stav kao na fotografiji homofoban?MarlboroGold wrote: 31 Jul 2021, 00:00
Evo u sred Amerike anti-LGBTQ protesti. Niko nije odgovarao ni krivično niti na bilo koji drugi način. Mirni protesti bez ikakve frke. S druge strane parada ponosa u Rusiji ili nedavno u Turskoj - policija pendrečila, bacala suzavac i dopuštala huliganama da ulijeću među njih da ih marišu. Niko od tih koji su uletili nije odgovarao za nasilje niti će odgovarati. Pa ti vidi šta je bolje. Još gore ako sam javno nastupaš, jer će te sigurno prebiti posmatrači + što ti garant ne gine krivična prijava.
Ako ti neko uzme tvoj hljeb radi tvog stava onda ti je slaba utjeha što živiš u fantastičnom društvu jer nisi radi toga dobio suzavac u oči.