Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2021, 13:46
- Nije ugodan osjećaj kad te konobarica odmjeri i takvim tonom izgovori kao da hoće reći: "Nije to za vas, ovdje je minimalna potrošnja 300 kuna." Što je najgore, da je nas četvero moglo sjesti, uzeli bismo barem četiri pića, što bi sigurno bilo više od 300 kuna. Ovako sam se uz sarkastičan osmijeh samo okrenula i otišla. Iz principa ne bih nikad više tamo sjela.
Ovaj gazda nema pojma niti osjećaj za biznis. Da su u Chanelu tako bili bez osjećaja ne bi danas niko čuo za njih.
Da te odmah demantujem with personal experience..
Kada sam bila u Vegas, odem u Chanel store...svi high brand shops imaju policy (bar je tako u US) da svakom kupcu daju personal shopping assistant- osoba koja te prati po shop, odgovara na pitanja, dijeli lazne komplimente, etc.
Posto je Vegas u to doba tek smanjio COVID restrictions, dozvoljavali su samo 5 kupaca u store u isto vrijeme.
I ta zena, self important person, na ulazu u store meni kaze, "izvinjavam se morat ce te sacekati, ali pretpostavljam da ce te posjetiti beauty department pa necete dugo cekati". Seriously!!! Why!!! How the fuck do you know what I want? Zato sto nisam dosla sa sugar daddy?? Ne mogu potrositi? A u stvari sam dosla kupiti sandale.
I ja njoj lijepo kazem, jer Belagio ima absolutely sve high brand stores i ne moram Chanel da kupim, "Thank you, but you know shit"...i okrenem se...
Njeno pravo da diskriminise, sto je lose za business i nije preporucljivo, ali nije ni kaznjivo...
Free market znaci da market (kupac) odlucuje pa ti diskriminisi koliko hoces...i gubi customers