Zagadjenje zraka i voda u gradovima BiH
Moderator: spacebound
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Bacanje smeca - Natjerani da pokupe smece iz rijeke.
jeste, samo sto ne doceka smece jutro. bareme nije dosad.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
E al zato u rs-uMarlboroGold wrote: 06 Aug 2021, 10:06 Našao insomnia pljuvati Tuzlu zbog kompleksa, a nema pojma da je tako manje više u svakom gradu u BiH gdje se masa ljudi okuplja na otvorenom... bar što se tiče Federacije
Sarajevo bude još gore pogotovo za vrijeme SFF
Ja kad sam se okupljo po ovim mjestima ti si gonio tutu u rikverc
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6826 times
- Been thanked: 8052 times
a ovi elektricni skuteri u rijekama su sad bas problem zbog baterije.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Moram pohvaliti Banja Luku ,javne površine a i sam Vrbas u gradu je veoma čist .
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Još će biti da si pametniji što si stariji, a ono obrnuto.insomnia wrote: 06 Aug 2021, 10:15E al zato u rs-uMarlboroGold wrote: 06 Aug 2021, 10:06 Našao insomnia pljuvati Tuzlu zbog kompleksa, a nema pojma da je tako manje više u svakom gradu u BiH gdje se masa ljudi okuplja na otvorenom... bar što se tiče Federacije
Ja kad sam se okupljo po ovim mjestima ti si gonio tutu u rikverc
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3998 times
Sve su to arapi pobacali.
Klanjam džematile po parkovima.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
I ovaj bi nam vodio turizaminsomnia wrote: 06 Aug 2021, 09:28E da Dubajic zauze Tuzlu sad bi i ti uzivo u cistoci.MarlboroGold wrote: 06 Aug 2021, 09:17 Tamo gdje imaš kazne, eko policiju i slično imaćeš kakav takav red što se tiče smeća. Gdje nemaš nećeš ga ni imati. Neko nikad nije naučio baciti u kontejner, a neko zna da bi trebao i to opet ne uradi. Nema tu lafo kultura, nosiš od kuće... ne vrijedi to za balkanca. Samo po džepu udarati dok se ne opameti. Zašto je RS mnogo čišća od FBiH? Jer su uveli eko policiju. U Zvorniku nema opuška na ulici, a Tuzla se usmrdila.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Vehabije i njihove hanume .
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac

Nije ba to. Nego ne mogu suplje kako je vani sve topMorningStar wrote: 06 Aug 2021, 10:05 Dakle da zakljucimo , baca se svugdje smece - ozezite ljudi bRao .
Tamam kad pomislim da se ne mogu iznenaditi mentalnim sklopom... Kad ono hAh![]()
Policija igra flastera na tebi. Bacis opusak, hop kazna. Prekoracis brzinu, hop radar a nije
Ja nikad smece ne bacam iz auta. Zna mi auto biti puno papirica, omota, mala pojede i ostavi. Nikad joj nisam reko baci kroz prozor. Kad stanemo pokupi pa baci u kantu…
- insomnia
- Rđav kurac

Moguce. Ovo su vecinom ukradeni a zna se ko krade po Parizu
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Što bacaju smeće, što ne razumiju kad se kaže "ne radimo sa strankama" - i onda veli "Koliko?" 
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Naravno da nije , ali ne znaci da treba pravdati sa negativnim primjerima. Moze li mozda nama pasti na pamet da u necemu budemo bolji i od uredjenih zemalja ?insomnia wrote: 06 Aug 2021, 10:26Nije ba to. Nego ne mogu suplje kako je vani sve topMorningStar wrote: 06 Aug 2021, 10:05 Dakle da zakljucimo , baca se svugdje smece - ozezite ljudi bRao .
Tamam kad pomislim da se ne mogu iznenaditi mentalnim sklopom... Kad ono hAh![]()
Policija igra flastera na tebi. Bacis opusak, hop kazna. Prekoracis brzinu, hop radar a nije
Ja nikad smece ne bacam iz auta. Zna mi auto biti puno papirica, omota, mala pojede i ostavi. Nikad joj nisam reko baci kroz prozor. Kad stanemo pokupi pa baci u kantu…
Ne kazem da su ovi padobranci sto su saletili ove indijance nele moralne vertikale.. Ali sam cin je ispravan.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Vjerujte da ni ne znam kako izgleda smece dok dijaspora ne dodje. Izuzev kad se zraknem u ogledalu
Samo sabura
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Da se razumijemo-sve ide iz kuce, pa i kultura o smecu.
Ako zajednica bas ima problem s tim postoje mehanizmi, kojih se ipak treba pridrzavati AKO postoje. A kod nas ne postoje, je l'.
Glede hanume iz videa i vreca smeca - ja bih rekla da je ono u vreci jastuk ili nesto tako, jer je lagano, tako da "smece iz Njemacke ponijela" ne pije vode. Sto opet ne opravdava ucinjeno.
Gospodin sto ih je natjerao da pokupe svoje smece ima respekt od mene, ali pitam se da li radi ovo UVIJEK, jer ako radi svaka cast.
Sto opet vraca pricu na kulturu o smecu (zovimo je tako) - ni *ebeni opusak ne bi trebalo bacati gdje mu nije mjesto, a pogledajte oko sebe.
Sve u svemu, malo mi je licemjero prozivati dijasporu radi ovoga, ali hajd... Znam ja nas...
Ako zajednica bas ima problem s tim postoje mehanizmi, kojih se ipak treba pridrzavati AKO postoje. A kod nas ne postoje, je l'.
Glede hanume iz videa i vreca smeca - ja bih rekla da je ono u vreci jastuk ili nesto tako, jer je lagano, tako da "smece iz Njemacke ponijela" ne pije vode. Sto opet ne opravdava ucinjeno.
Gospodin sto ih je natjerao da pokupe svoje smece ima respekt od mene, ali pitam se da li radi ovo UVIJEK, jer ako radi svaka cast.
Sto opet vraca pricu na kulturu o smecu (zovimo je tako) - ni *ebeni opusak ne bi trebalo bacati gdje mu nije mjesto, a pogledajte oko sebe.
Sve u svemu, malo mi je licemjero prozivati dijasporu radi ovoga, ali hajd... Znam ja nas...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Čišći je jer ne mogu bacati smeće pošto su im ruke zauzete zbog nosanja transparenata "Doboj uvijek bit će srpski" i dizanja tri prsta.MarlboroGold wrote: 06 Aug 2021, 10:06 Našao insomnia pljuvati Tuzlu zbog kompleksa, a nema pojma da je tako manje više u svakom gradu u BiH gdje se masa ljudi okuplja na otvorenom... bar što se tiče Federacije
Kakvo je to pominjanje entiteta na ovoj temi? Je li to žališ bar sa ekološke strane što Sarajevo, Zenica i Tuzla nisu pali?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- greeneyes
- Hadžija

Znam iz pouzdanih izvora da JK kad podje iz Brna poveze prikolicu smeca
Samo sabura
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
To su činjenice. Po pitanju ekologije (bar smeća) u RS rade bolji posao.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2021, 10:41Čišći je jer ne mogu bacati smeće pošto su im ruke zauzete zbog nosanja transparenata "Doboj uvijek bit će srpski" i dizanja tri prsta.MarlboroGold wrote: 06 Aug 2021, 10:06 Našao insomnia pljuvati Tuzlu zbog kompleksa, a nema pojma da je tako manje više u svakom gradu u BiH gdje se masa ljudi okuplja na otvorenom... bar što se tiče Federacije
Kakvo je to pominjanje entiteta na ovoj temi? Je li to žališ bar sa ekološke strane što Sarajevo, Zenica i Tuzla nisu pali?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
eeeh,moje smece (kontejneri) su pod kljucem, ebi ti to
Al fakat, sjecam se dok sam bila mala roditelji su me naucili da smece (od zvake, sladoleda, cokoladice, bilo cega) nosim po gradu do sljedece kante za smece. To radim i dan danas - saceka u tasni dok ne dodjem do kante ili kuce
A prikolica za Bosnu je spremna
Ha predjem na bosansku stranu ja to sve frljaknem u Savu 
Al fakat, sjecam se dok sam bila mala roditelji su me naucili da smece (od zvake, sladoleda, cokoladice, bilo cega) nosim po gradu do sljedece kante za smece. To radim i dan danas - saceka u tasni dok ne dodjem do kante ili kuce
A prikolica za Bosnu je spremna
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- greeneyes
- Hadžija

Ja samo drzim ruku kroz prozor i kao slucajno mi isklizne flasica iz ruke
Samo sabura
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3998 times
Dobro si. Yebeni arap ukrade bicikl, prikolje vlasnika, napravi jedan đir i onda buć u Senu.
Klanjam džematile po parkovima.