Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Jeste u korijenu stranacke hajduke sasjec pa onda organizovati i ustrojiti odbranu te naoruzati sjeveroistocnu bosnu iz kolone i kasarni - tako se to radi da.
Sve komfor placen zaklanim bijeljincima, zvornicnanima, bratuncanima,koje su njegove komunjare ostavile bez oruzja sa jednim potpisom.
Drugi put niti ce koga imati hapsiti, niti ce ko otpro davati osim aplauza.
Kako da nije sve komfor, dok su klali po bijeljini i zvorniku tvoj aljo je pozivao na mir.Sa druge strane tuzla sa velikim vojnim aerodromom,kasarnama i itd te cetnicima po majevickim leglima itd ....
Jasta dje sda odbranu "organizovala" tu su se pretezno u patikama docekivale granate na prsa. To valjda i ti znas u brckom kako je islo a mozda znas i kako je gradacac spasen itd al da ne duljimo na temi. Vec sam napisao jednom ovde - komsija ziko cijeli rat u armiji - komsija malik doselio iz bijeljine posle rata - ranjen u nogu u VRSu - normalno komsija malik je nas a komsija ziko "anam njihov" i ne zenit/udavat se sa anam njihovim
animals wrote: 10 Aug 2021, 16:01
Nije problem ozeniti drugu nacionalnost, problem je ozeniti ili se udati
za drugu religiju..
e to je vec problem cijelog svijeta..
evo npr, ozeniti katolkinju Srpkinju iz Hrvatske nije nikakav problem..
ili se udati za Subasica golmana Hrvatske, bivseg..
animals wrote: 10 Aug 2021, 16:01
Nije problem ozeniti drugu nacionalnost, problem je ozeniti ili se udati
za drugu religiju..
e to je vec problem cijelog svijeta..
evo npr, ozeniti katolkinju Srpkinju iz Hrvatske nije nikakav problem..
ili se udati za Subasica golmana Hrvatske, bivseg..
Katolkinja Srpkinja..ma dje to ima ?
Pa kako nema..
ima, ja ih poznam..
presle na katolicanstvo i mirna Bosna..
Sve komfor placen zaklanim bijeljincima, zvornicnanima, bratuncanima,koje su njegove komunjare ostavile bez oruzja sa jednim potpisom.
Drugi put niti ce koga imati hapsiti, niti ce ko otpro davati osim aplauza.
Kako da nije sve komfor, dok su klali po bijeljini i zvorniku tvoj aljo je pozivao na mir.Sa druge strane tuzla sa velikim vojnim aerodromom,kasarnama i itd te cetnicima po majevickim leglima itd ....
Jasta dje sda odbranu "organizovala" tu su se pretezno u patikama docekivale granate na prsa. To valjda i ti znas u brckom kako je islo a mozda znas i kako je gradacac spasen itd al da ne duljimo na temi. Vec sam napisao jednom ovde - komsija ziko cijeli rat u armiji - komsija malik doselio iz bijeljine posle rata - ranjen u nogu u VRSu - normalno komsija malik je nas a komsija ziko "anam njihov" i ne zenit/udavat se sa anam njihovim
Laz je vrlina srpskog sveta, ne demonstriraj to iznova. Alija je to govorio tokom rata u hrvatskoj iz taktickih razloga, jugobalije i hrvati to sad maliciozno koriste.
Pa s obzirom da je tadasnje pucanstvo mahom bilo kao danasnji tuzlaci, zaludjeni bratstvom i jedinstvom dobro je iko sa puskom docekao rat.
Anegdotalni primjeri su irelevantni, ko ima iole samopostovanja posle sve krvi i klanja i nece.
Ja,h za ziku, svaka cast njemu ali je supacki imputirati maliku sto je bio kod cetalja u vojsci pri mogucim opcijama ili kama ili logor ili deportacija.
Dok je ziko mogo uredno bivstvovati bez ometanja, jadovska usporedba, gdje je maliku srce cojek je pokazo nogatrasnom iz bijeljine.
Last edited by The 51st State on 10 Aug 2021, 16:29, edited 1 time in total.
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2021, 15:20
Je li tebi važno u tom društvu što si hvalila što se ta omladina ne drogira, ne puši, ne pije i ne hodaju sa čakijama ili ti je najvažnije što su u tom društvu 4 Hasana i 3 Dragana?
Ja navedoh da u mom selu u mojoj familiji zabiljezih porast mjesanih brakova na sta ti licno otipka tri stranice gluposti koja mene licno ama bas ni malo ne dodiruje I ako nisi primjetio da smo na temi mjesani brakovi, tema nam nije da li se omladina drogira pusi travu ili uzima tablete za spavanje.
A šta te to čini ponosnom? Mogao bih shvatiti da si ponosna na činjenicu da ne razmišljaš ograničeno "Važno je da je naš pa makar bio baraba" ali na šta se ovvdje treba biti ponosan?
Ti trebaš biti ponosna na djevojku što je se sretno udala, što se vole, što su školovani, što se familije paze a ne što je mješoviti brak jer brak može biti svakakav.
Znači tebe jedino ćini ponosnom činjenica što je mješoviti brak i onda tvrdiš da ne brojiš krvna zrnca?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Odoste vas dvojica predaleko... tema o ratu ima stotinu.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MarlboroGold wrote: 10 Aug 2021, 16:29
Odoste vas dvojica predaleko... tema o ratu ima stotinu.
U pravu si, a i u pravu si za samu rijec mijesani brak, glupa kovanica koja je koristena prije za promociju brastva i jedinstva. I ja bi je ukino.
Inace, neka svako sebi vodi u kucu sta hoce, sebi vodi to niti je posebna vrlina niti mana osim striknto vezano za supruznike.
Pa Srbijanka i Bošnjakinja kao što sam ja Bosanac a Bošnjak.
Isti narod ista religija ali iz dvije države.
Pa kako nastaju narodi.. ili nacionalnsti
Pogba, Francuz ili sta je vec prija bio..
Narodi SAD, jel postoji taj narod, ili su to svi drugih..
ima tu nelogike, koliko hoces..