Ako je tako šta če onda još parade po glavnim gradovima Njemačke, Austrije, Holandije, Švedske i Danske ako i sami tvrdite da su ti ljudi ispred nas gdje ne moraju više kriti ko su i mogu slobodno hodati.Dori wrote: 12 Aug 2021, 16:34U upravo zato nam treba PRIDE…Da mogu slobodno imati boje duge na sebi, bez policijske zaštite. Dok god je ovakvih komentara, biće i PRIDE-a. Dok god nekome smeta, ljudi će se morati boriti.Mutevelija wrote: 12 Aug 2021, 16:14
Da se ponose ne bi im.trebala policija i ne bi govorili da sklone zastave dok.hoce da nastupe na.scenu.
Ja zadovoljan kad svojima preporucuju da ne nosaju zastave dok ne dodju do.obzbjedjenja.
Jos.kazu nemojte odgovarati na provokacije a oni i sami provociraju![]()
Parada ponosa u Sarajevu
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3769 times
- Been thanked: 3490 times
- Status: Offline
Re: Nova Parada ponosa u Sarajevu 14. 08. 2021. g.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21078 times
- Been thanked: 19062 times
Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Pricam u prazno, ali nema veze….Pokusacu objasniti sta je meni PRIDE….Bilo gdje….Proslava jednakosti, ljubavi, prava i obiljezavanje borbe za ista.Naseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:51Ako je tako šta če onda još parade po glavnim gradovima Njemačke, Austrije, Holandije, Švedske i Danske ako i sami tvrdite da su ti ljudi ispred nas gdje ne moraju više kriti ko su i mogu slobodno hodati.Dori wrote: 12 Aug 2021, 16:34
U upravo zato nam treba PRIDE…Da mogu slobodno imati boje duge na sebi, bez policijske zaštite. Dok god je ovakvih komentara, biće i PRIDE-a. Dok god nekome smeta, ljudi će se morati boriti.
I Svedi su nekada homosexualnost smatrali ”bolesti”. Kad su ljudi poceli uzimati bolovanja, onda se vlada predomislila. Ali i dalje to nije sve 100%
Znaci meni je to kao i 8.mart ili 1.maj….I zene i radnici imaju kolilko toliko ostvarena prava, ali mi i dalje idemo na ”setnju” kroz grad svaki 1.maj
Last edited by Dori on 12 Aug 2021, 17:00, edited 1 time in total.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Gdje? U mnogim EU zemljama gdje je već legalizovano sklapanje braka i usvajanje djece a gdje su i dalje parade?MarlboroGold wrote: 12 Aug 2021, 16:53 Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
Kako se to uklapa u ovo šta je Dori napisala zašto trebaju parade?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3929 times
- Been thanked: 4981 times
Proclamation of Emancipation je potpisana 1863 oslobadjajuci sve robove u USA, a gle cuda rasizam je i danas here & well, thank you very much.Naseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:59Gdje? U mnogim EU zemljama gdje je već legalizovano sklapanje braka i usvajanje djece a gdje su i dalje parade?MarlboroGold wrote: 12 Aug 2021, 16:53 Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_righ ... _territoryNaseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:59Gdje? U mnogim EU zemljama gdje je već legalizovano sklapanje braka i usvajanje djece a gdje su i dalje parade?MarlboroGold wrote: 12 Aug 2021, 16:53 Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
Evo ti kamara materijala da ne pišem. Ima još uvijek problema i u takvim zemljama gdje se suočavaju sa diskriminacijama bez obzira na već postojeće zakone. Na kraju krajeva ne vidim problem da istu nastave održavati i nakon stečenih prava najviše u simbolične svrhe.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Svi smo svjesni da postoje još nepravde za radnike, zato i postoje još šetnje i protesti dok sa druge strane u tim EU zemljama homoseksualci ne moraju više kriti ko su, ne smatra se bolešću, imaju svoje objekte a i nema diskriminacije da budu u objektima gdje su i oni koji su hetero, smiju se ženiti i udavati, smiju usvajati djecu, mogu se zaposliti gdje god žele, zastupljeni su na televiziji, u filmovima i muzici kao i politici i manje poznatim poslovima.Dori wrote: 12 Aug 2021, 16:59Pricam u prazno, ali nema veze….Pokusacu objasniti sta je meni PRIDE….Bilo gdje….Proslava jednakosti, ljubavi, prava i obiljezavanje borbe za ista.Naseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:51
Ako je tako šta če onda još parade po glavnim gradovima Njemačke, Austrije, Holandije, Švedske i Danske ako i sami tvrdite da su ti ljudi ispred nas gdje ne moraju više kriti ko su i mogu slobodno hodati.
I Svedi su nekada homosexualnost smatrali ”bolesti”. Kad su ljudi poceli uzimati bolovanja, onda se vlada predomislila. Ali i dalje to nije sve 100%
Znaci meni je to kao i 8.mart ili 1.maj….I zene i radnici imaju kolilko toliko ostvarena prava, ali mi i dalje idemo na ”setnju” kroz grad svaki 1.maj
Pitam se šta se to želi više da se još moraju boriti za prava?
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2953 times
Ti svi grijesi ne umanjuju grijeh homoseksualizma ne znam sto se dodvoravas publici diplomatijomarzuhal wrote: 12 Aug 2021, 16:35Pa jes, more Allah šta hoće, kad god hoće, ne pitajući nikoga za izun.Mutevelija wrote: 12 Aug 2021, 16:13 Interesantan je odgovor dao Safet Kuduzovic kaze za muslimana je ponizenje da se nalazi tu u tom gradu cak gotov i treba ga uzbjegavati na taj dan jer ne znas kako moze doci Bozije prokletstvo.
A neće zbog nevjerovanja, širka, psovanja Allaha na svakom ćošku, kamate, alkohola, zinaluka, prevara, laži, uzimanja od usta jetima, podjebavanja mazluma, korupcije, trošenja narodnih para, ponižavanja penzionera, postavljanja članova famalije na pozicije koje ne zaslužuju, itd?
Nego sad, i to ne zato što se ljudi prcaju na javnim mjestima, nego, eto, što viču da se ponose što su pederi?
Šta još viče?

Ako si u pravu onda da zamezimo jednu

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Pa PRIDE ovdje vise nije borba, vec proslava….Mada znaju i ovdje imati problema, vjeruj mi. Ne kao tu, ali uvijek ce se naci neko kome nesto eto necije smetaNaseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 17:10Svi smo svjesni da postoje još nepravde za radnike, zato i postoje još šetnje i protesti dok sa druge strane u tim EU zemljama homoseksualci ne moraju više kriti ko su, ne smatra se bolešću, imaju svoje objekte a i nema diskriminacije da budu u objektima gdje su i oni koji su hetero, smiju se ženiti i udavati, smiju usvajati djecu, mogu se zaposliti gdje god žele, zastupljeni su na televiziji, u filmovima i muzici kao i politici i manje poznatim poslovima.Dori wrote: 12 Aug 2021, 16:59
Pricam u prazno, ali nema veze….Pokusacu objasniti sta je meni PRIDE….Bilo gdje….Proslava jednakosti, ljubavi, prava i obiljezavanje borbe za ista.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ti si rekao da je third wave feminism na Zapadu prevrsio svaku mjeru a kod nas nije ni prvi talas poceo, zasto rizikovati i dozvoliti i taj prvi talas?MarlboroGold wrote: 12 Aug 2021, 16:53 Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
Tako isti odgovor i sa pederima, zasto rizikovati i pustiti ih da se " razmašu". Sutra dan moći će biti politika razvede se muz od zene država namjesti i onda homoseksualci usvoje.
A kako će država namjestiti, pa lijepo ona teta u vrtiću (zato sto rade oboje a dijete posalju u vrtic) pita ima li problema kod kuce, a dijete kaze mama i tata se svađaju, i jos nesto ko dijete uveliča , i država otme da pederima i nemoralno društvo.
Čovjek iz prve ruke objasnio
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
UZela si primjer zemlju u kojoj se sve raspada, samo ih malo ono ekonomije drzi, a ostalo Švedi su propali.Dori wrote: 12 Aug 2021, 17:13Pa PRIDE ovdje vise nije borba, vec proslava….Mada znaju i ovdje imati problema, vjeruj mi. Ne kao tu, ali uvijek ce se naci neko kome nesto eto necije smetaNaseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 17:10
Svi smo svjesni da postoje još nepravde za radnike, zato i postoje još šetnje i protesti dok sa druge strane u tim EU zemljama homoseksualci ne moraju više kriti ko su, ne smatra se bolešću, imaju svoje objekte a i nema diskriminacije da budu u objektima gdje su i oni koji su hetero, smiju se ženiti i udavati, smiju usvajati djecu, mogu se zaposliti gdje god žele, zastupljeni su na televiziji, u filmovima i muzici kao i politici i manje poznatim poslovima.
Prvo imaju mnogo razvoda, drugo nikako nemaju brakova, a treće dolaze migranti koji se više razmnožavaju od Šveđana međutim i tamo sam čuo raste desničarska podrška, ali vidjeti ćemo na izborima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Svako juto oni pitaju u vrticu jel mama galamila na tatu jel tata galamio na mamu, jel mama udarila tatu jel tata udario mamu.
Kaze covjek sve jasno objasnio, namjestena drzava da otimaju djecu .
Kaze covjek sve jasno objasnio, namjestena drzava da otimaju djecu .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa šta? Važno je da postoje zakoni gdje bi crnac mogao tužiti nekog ako sumnja na rasizam i takvog mogu privesti, suditi i osuditi. Vi stvarno mislite da postoje zakoni gdje bi nekome zabranio da bude rasista ili homofob? Mogu samo postojati zakoni gdje neko neće na glas reći šta u sebi misli a kome nije žao para da plati kaznu i ako je to jače od njega pa ne može prešutiti onda će snositi posljedice.Mon wrote: 12 Aug 2021, 17:06Proclamation of Emancipation je potpisana 1863 oslobadjajuci sve robove u USA, a gle cuda rasizam je i danas here & well, thank you very much.Naseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:59
Gdje? U mnogim EU zemljama gdje je već legalizovano sklapanje braka i usvajanje djece a gdje su i dalje parade?
Isto kao Inzkov zakon, svjestan sam da neće Srbi kroz to biti manje nacionalista ali važan je zakon koji će im zavezati usta. Šta vi mislite? Organizovati sve parade sve dok i zadnja osoba ne bude zavoljela pedere? Koliko vam je godina pa da imate takav stav?
Welcome to the real world (ako ćemo već pisati na bosangleskom

-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Nije tacno. Artcle 14 je m snazi i danas. Nije ni cudo sto vas pederi levate sa propagandom da se bore satro za prava.Mon wrote: 12 Aug 2021, 17:06Proclamation of Emancipation je potpisana 1863 oslobadjajuci sve robove u USA, a gle cuda rasizam je i danas here & well, thank you very much.Naseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 16:59
Gdje? U mnogim EU zemljama gdje je već legalizovano sklapanje braka i usvajanje djece a gdje su i dalje parade?
Sto se mene tice, jedna je dobra stvar sa ovom paradom mentalno izazvanih osoba, od mene trojka vise nikad nece dobiti glas na izborima.
Last edited by The 51st State on 12 Aug 2021, 17:31, edited 2 times in total.
- Mutevelija
- Selonačelnik
PEderi su prioritet i šta je tu teško priznati, prioritet su nad rudarima i ostalima.Dori wrote: 12 Aug 2021, 17:13Pa PRIDE ovdje vise nije borba, vec proslava….Mada znaju i ovdje imati problema, vjeruj mi. Ne kao tu, ali uvijek ce se naci neko kome nesto eto necije smetaNaseef Mushroom wrote: 12 Aug 2021, 17:10
Svi smo svjesni da postoje još nepravde za radnike, zato i postoje još šetnje i protesti dok sa druge strane u tim EU zemljama homoseksualci ne moraju više kriti ko su, ne smatra se bolešću, imaju svoje objekte a i nema diskriminacije da budu u objektima gdje su i oni koji su hetero, smiju se ženiti i udavati, smiju usvajati djecu, mogu se zaposliti gdje god žele, zastupljeni su na televiziji, u filmovima i muzici kao i politici i manje poznatim poslovima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24074 times
- Been thanked: 24535 times
Svedska propala
Zdrao....

Zdrao....
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Zato što je evidentno da treba proći iz razloga što su takve osobe na marginama društva. Društvo se može zaustaviti na drugom i trećem valu i da ne srlja dalje u apsurdizam i slično. To Amerika sigurno nije.Mutevelija wrote: 12 Aug 2021, 17:19Ti si rekao da je third wave feminism na Zapadu prevrsio svaku mjeru a kod nas nije ni prvi talas poceo, zasto rizikovati i dozvoliti i taj prvi talas?MarlboroGold wrote: 12 Aug 2021, 16:53 Zato što tamo nije dovršena legislativa, a kod nas nije ni počela.
Tako isti odgovor i sa pederima, zasto rizikovati i pustiti ih da se " razmašu". Sutra dan moći će biti politika razvede se muz od zene država namjesti i onda homoseksualci usvoje.
A kako će država namjestiti, pa lijepo ona teta u vrtiću (zato sto rade oboje a dijete posalju u vrtic) pita ima li problema kod kuce, a dijete kaze mama i tata se svađaju, i jos nesto ko dijete uveliča , i država otme da pederima i nemoralno društvo.
Čovjek iz prve ruke objasnio
To su države u kojima je stepen zaštite djece na najvećem nivou. Smeta ovim krkanima poput Nedžmina koji je bezbeli navikao da batina djecu kad ne slušaju, pa ga strah da mu ne budu za vratom socijalne službe. Jer, kako kažu, batina je izašla iz raja, zar ne?
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 560 times
- Been thanked: 1128 times
Ne umanjuju, to nisam ni rekao, nego sam pitao nesto sto ti ne razumijes jer si glup, ogranicen, jebiga.Mutevelija wrote: 12 Aug 2021, 17:11Ti svi grijesi ne umanjuju grijeh homoseksualizma ne znam sto se dodvoravas publici diplomatijomarzuhal wrote: 12 Aug 2021, 16:35
Pa jes, more Allah šta hoće, kad god hoće, ne pitajući nikoga za izun.
A neće zbog nevjerovanja, širka, psovanja Allaha na svakom ćošku, kamate, alkohola, zinaluka, prevara, laži, uzimanja od usta jetima, podjebavanja mazluma, korupcije, trošenja narodnih para, ponižavanja penzionera, postavljanja članova famalije na pozicije koje ne zaslužuju, itd?
Nego sad, i to ne zato što se ljudi prcaju na javnim mjestima, nego, eto, što viču da se ponose što su pederi?
Šta još viče?
Ako si u pravu onda da zamezimo jednu![]()
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2856 times
- Been thanked: 3210 times
pretpostavljam da je istina da je direktor hitne pomoci odbio potpisati prisustvo hitne sa vozilima i medicinarima na paradi?
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24074 times
- Been thanked: 24535 times
Ako je skup zakonski prijavljen i odobren,on mora postovati protokol.
Nista se tu njeg ne pita..
Nista se tu njeg ne pita..
Last edited by ironman on 12 Aug 2021, 17:50, edited 1 time in total.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...