Nema teorije da bez potpore stanovnistva mogu ovako brzo napredovati.
A onda,ako hocete eto vam ga..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman wrote: 13 Aug 2021, 07:56 Talibani![]()
Nema teorije da bez potpore stanovnistva mogu ovako brzo napredovati.
A onda,ako hocete eto vam ga..

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pa Zapad je išao linijom manjeg otpora i korumpiranim dao vlast, nadajući se čemu, procvatu demokratije i izgradnji društva i države? Bivši načelnik štaba vojske i potpredsjednik države (bio do prije godinu dana), bio Abdurashid Dostum, čovjek poznat po okrutnostima, zatvarao zarobljenike u limene kontejnere i ostavljao ih u vreloj pustinji da tako umiru, u mukama. Tako ubio stotine ljudi. To zapadnim demokratijama nije smetalo, držali ga na vlasti, a sada se svi, kao, čudom čude:"Pa kako nije zaživjela demokratija u Afganistanu!? Eto im onda talibani!"Fuddo wrote: 13 Aug 2021, 14:51 Treba se pomiriti da neka drustva ne mozes silom natjerati da budu demokratska, ili sta ti ja znam sta su kontali tamo pravit. Djes ti bolan nekom u onim brdima dje struje nema a kamo li nesta drugo govorit haj bolan glasaj, razmisljaj, nesta…
On te sam prazno gleda i trazi sUcim ce te zbost u stomak.
Goni to.
Nek zive kako znaju, staS im

Ma rodjo, ko se cudi?arzuhal wrote: 13 Aug 2021, 15:02Pa Zapad je išao linijom maneg otpora i korumpiranim dao vlast, nadajući se čemu, procvatu demokratije i izgradnji društva i države? Bivši načelnik štaba vojske i potpredsjednik države (bio do prije godinu dana), bio Abdurashid Dostum, čovjek poznat po okrutnostima, zatvarao zarobljenike u limene kontejnere i ostavljao ih u vreloj pustinji da tako umiru, u mukama. Tako ubio stotine ljudi. To zapadnim demokratijama nije smetalo, držali ga na clasti, a sada se svi, kao, čudom čude:"Pa kako nije zaživjela demokratija u Afganistanu!? Eto im onda talibani!"Fuddo wrote: 13 Aug 2021, 14:51 Treba se pomiriti da neka drustva ne mozes silom natjerati da budu demokratska, ili sta ti ja znam sta su kontali tamo pravit. Djes ti bolan nekom u onim brdima dje struje nema a kamo li nesta drugo govorit haj bolan glasaj, razmisljaj, nesta…
Goni to.
Ejebiga...

Metiljalli bi se oni jos sto godina da mali zuti nije narasto i poceo se kofrciti po pacifiku.Fuddo wrote: 13 Aug 2021, 15:06Ma rodjo, ko se cudi?arzuhal wrote: 13 Aug 2021, 15:02
Pa Zapad je išao linijom maneg otpora i korumpiranim dao vlast, nadajući se čemu, procvatu demokratije i izgradnji društva i države? Bivši načelnik štaba vojske i potpredsjednik države (bio do prije godinu dana), bio Abdurashid Dostum, čovjek poznat po okrutnostima, zatvarao zarobljenike u limene kontejnere i ostavljao ih u vreloj pustinji da tako umiru, u mukama. Tako ubio stotine ljudi. To zapadnim demokratijama nije smetalo, držali ga na clasti, a sada se svi, kao, čudom čude:"Pa kako nije zaživjela demokratija u Afganistanu!? Eto im onda talibani!"
Ejebiga...![]()
Mada, ruku na srce, ovo je vise bio hir busha mladjeg i jastrebova oko njega, nego neka zelja da se od te zemlje napravi normalno drustvo i saveznik.
To je bilo, zboMbarduj, a sta cemo poslije, nesta cemo…i et, metiljanju dosao kraj. Isti slucaj i sa Irakom.

arzuhal wrote: 13 Aug 2021, 15:02Pa Zapad je išao linijom manjeg otpora i korumpiranim dao vlast, nadajući se čemu, procvatu demokratije i izgradnji društva i države? Bivši načelnik štaba vojske i potpredsjednik države (bio do prije godinu dana), bio Abdurashid Dostum, čovjek poznat po okrutnostima, zatvarao zarobljenike u limene kontejnere i ostavljao ih u vreloj pustinji da tako umiru, u mukama. Tako ubio stotine ljudi. To zapadnim demokratijama nije smetalo, držali ga na vlasti, a sada se svi, kao, čudom čude:"Pa kako nije zaživjela demokratija u Afganistanu!? Eto im onda talibani!"Fuddo wrote: 13 Aug 2021, 14:51 Treba se pomiriti da neka drustva ne mozes silom natjerati da budu demokratska, ili sta ti ja znam sta su kontali tamo pravit. Djes ti bolan nekom u onim brdima dje struje nema a kamo li nesta drugo govorit haj bolan glasaj, razmisljaj, nesta…
Goni to.
Ejebiga...

Moguce, ko ce vise znati sta se tim mocnicima vrti po tintarama, i kakve su bitke pred nama.The 51st State wrote: 13 Aug 2021, 15:07Metiljalli bi se oni jos sto godina da mali zuti nije narasto i poceo se kofrciti po pacifiku.Fuddo wrote: 13 Aug 2021, 15:06
Ma rodjo, ko se cudi?![]()
Mada, ruku na srce, ovo je vise bio hir busha mladjeg i jastrebova oko njega, nego neka zelja da se od te zemlje napravi normalno drustvo i saveznik.
To je bilo, zboMbarduj, a sta cemo poslije, nesta cemo…i et, metiljanju dosao kraj. Isti slucaj i sa Irakom.

Stoposto. Kamo srece da nikada i nisu isli tamo. Samo da se operu neke pare, nista vise.

The 51st State wrote: 13 Aug 2021, 13:13 ono sto je posebno interesantno, a gdje se ocekivo najkrvaviji otpor, je padanje ili oslobadjanje provincija sa dominantno sijskom populacijom, na kraju se ispostavilo da su one najlakse promijenie vlast. to je uspjeh talibana koji niko od drzavnih aktera u zemljama sa muslimanskim stanovnistvom nije uspio u modernoj istoriji, a da nije ostavilo trajne posljedice.

Glupost. Jeki saudija kameno doba?Krokodil Behko wrote: 13 Aug 2021, 16:23The 51st State wrote: 13 Aug 2021, 13:13 ono sto je posebno interesantno, a gdje se ocekivo najkrvaviji otpor, je padanje ili oslobadjanje provincija sa dominantno sijskom populacijom, na kraju se ispostavilo da su one najlakse promijenie vlast. to je uspjeh talibana koji niko od drzavnih aktera u zemljama sa muslimanskim stanovnistvom nije uspio u modernoj istoriji, a da nije ostavilo trajne posljedice.
Pa kud ćeš trajnije posljedice, od povratka u kameno doba?