Samo uzivaj.XoKli wrote: 09 Aug 2021, 10:45Ma uvijek prvo rezervišem.HAVANA wrote: 09 Aug 2021, 08:29
Gdje ces sad? Krcato ti je sve, smjestaja ni za lijeka. Juce sam na korculi bio, isto. Sinoc u trpnju jedva covjeku nasao, izvisio sa djetetom. On nako doso, konto nema nikog. Kratka sezona al ja ne pamtim ovakvu navalu. Valjda pozelili ljudi. Rezervisi prvo.
Odoh u Duće (između Omiša i Splita).
Uzeo sam neki apartman direktno na plaži za smiješnu cijenu.
Samo 3 noći, ali dosta i to.
Odmor u Hrvatskoj
Moderator: Krokodil Behko
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Re: Odmor u Hrvatskoj
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
U Splitu hamburger košta 26 maraka

Gradovi uz more puni su gostiju. A po kojim se cijenama uživa na trgovima i rivama, i ko to može platiti, provjerila je novinarka Nove TV Sofija Preljvukić u Splitu.
U večernjim satima Split bude zaista pun. No, i u podne unatoč sparini koja ubija apetit, gostiju je bilo. Grupa Norvežana bacila se na sendviče s krompirićima. Po osobi porcija oko 100 kuna (26 maraka), a pivo nešto skuplje marke po 45 kuna (12 maraka).
''U Italiji su iste cijene. Malo smo iznenađeni. Mislili smo da je jeftinije'', komentirao je turist iz Italije.
U drugom restoranu nešto zaigranija ponuda za mlade Francuskinje. I tu je hamburger s kuhanim krompirom oko 100 kuna. Čak i u uličicama u centru koje nisu na udarnoj lokaciji cijene su slične. Ovdje to pravdaju kvalitetnim namirnicama.
''Riba, morski rižot, manistra s plodovima mora... Od 80 do 150 kuna (od 21 do 39 maraka)'', govori vlasnik restorana Stipe Sikirica.
Ne zvuči strašno, ali kada za stol sjedne porodica s recimo pet članova, s pićem večera brzo dođe oko hiljadu kuna (260 maraka). Deserte iza večere u restoranu bolje ne spominjati jer cijena kolača je od 25 do 40 kuna (od 6,5 do 10,40 KM). Za strance ništa strašno kad su im plaće barem tri puta veće.
''Oko 3.500 eura, prosječno'', govori turist na pitanje kolika je plaća u Norveškoj, a u Francuskoj je oko 3.000 eura.
Znaju to ugostitelji pa neki svoje elitne stolove, kao u slučaju iz Dubrovnika, od siromašnih gostiju brane i rezervacijom koja obvezuje gosta na minimum 300 kuna potrošnje (78,5 KM).
A domaći znaju da u jelovnicima ima i jastoga po 900 kuna za porciju (235 maraka). Pa često pitaju - držite li pizzu. Ali, ugostitelji su se osigurali, pa je i pizza sada oko 100 kuna (26 maraka). Ko to može platiti, pitaju se najčešće domaći držeći se sladoleda i soka, tamo gdje još nisu zavladali tanjiri i salvete.
''Čak i ako idemo u paru, a kamoli ako idemo s djecom'', komentirala je Ivana.
No, to je tržište. Ugostitelji beru jagode dok je prilike. Na jesen će cijene s temperaturama možda opet biti bar nešto niže, i bliže domaćima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53541 times
- Been thanked: 9531 times
Insomnia jel u tebe tri tisce ojri prosjek? 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
Eto i pitanje i odgovorlilith1 wrote: 08 Aug 2021, 20:36 Ja ne kontam tu opsjednutost morem..
Mislim razumijem da ljudi vole more ali da štede godinu toliko para i odeš i nerviraš se gužve..nosi ovo nosi ono, sam put i onda dodješ tamo pa ti apartmani zezaj se s tim..
Ne znam nisam nikad voljela more, volim ga gledat iz kuće ali ne volim bit u njemu![]()
Radije ti ljudi koji toliko štede mogu sebi uplatiti negdje zimski odmor, eventualno ljeti neku vikendicu blizu jezera nekog , priroda..uglavnom i nervira me to što svi pitaju a hos ovo ljeto na more, a sto neces..bla bla bla
Postalo je cini mi se obavezno da se ima para za to more i da je to mjerilo jesi imao odmor ili nisi. A mnogi nisu u mogućnosti , mnogi ne vole..
A zasto radije da uplate zimski odmor? Zato sto ti to volis?
Evo ja ga nikad ne bih uplatila, jer ne volim zimu, hladnocu ni snijeg, ali necu reci da ti sto uzivaju u "zimskim carolijama" radije da uplate ljetovanje, zato sto ja svoje pare ne bih trosila na planini u februaru.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53541 times
- Been thanked: 9531 times
Cuj u februaru, ako i januar dokaci dobro jespacebound wrote: 14 Aug 2021, 09:42Eto i pitanje i odgovorlilith1 wrote: 08 Aug 2021, 20:36 Ja ne kontam tu opsjednutost morem..
Mislim razumijem da ljudi vole more ali da štede godinu toliko para i odeš i nerviraš se gužve..nosi ovo nosi ono, sam put i onda dodješ tamo pa ti apartmani zezaj se s tim..
Ne znam nisam nikad voljela more, volim ga gledat iz kuće ali ne volim bit u njemu![]()
Radije ti ljudi koji toliko štede mogu sebi uplatiti negdje zimski odmor, eventualno ljeti neku vikendicu blizu jezera nekog , priroda..uglavnom i nervira me to što svi pitaju a hos ovo ljeto na more, a sto neces..bla bla bla
Postalo je cini mi se obavezno da se ima para za to more i da je to mjerilo jesi imao odmor ili nisi. A mnogi nisu u mogućnosti , mnogi ne vole..
Evo ja ga nikad ne bih uplatila, jer ne volim zimu, hladnocu ni snijeg, ali necu reci da ti sto uzivaju u "zimskim carolijama" radije da uplate ljetovanje, zato sto ja svoje pare ne bih trosila na planini u februaru.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- spacebound
- Urednik foruma

No me interesa kad se ide na skijanjeElTriconi wrote: 14 Aug 2021, 09:46Cuj u februaru, ako i januar dokaci dobro jespacebound wrote: 14 Aug 2021, 09:42
Eto i pitanje i odgovor
Evo ja ga nikad ne bih uplatila, jer ne volim zimu, hladnocu ni snijeg, ali necu reci da ti sto uzivaju u "zimskim carolijama" radije da uplate ljetovanje, zato sto ja svoje pare ne bih trosila na planini u februaru.![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Zavisi dje ides. Na Alpama haman mozes do Aprila
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- greeneyes
- Hadžija

Sherman, ja i jos jedan jaran smo jos prije 5 god dogovarali da odemo na Alpe. Jos se nadam(o) da cemo to ispuniti 
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Ma kojih to nacina bgt? Pit kafu u nakom fensi kaficu? De ne budalite. More je svelilith1 wrote: 08 Aug 2021, 20:44Ma razumijem al jel stvarno vrijedno otici po svaku cijenu? Pa cak sto ti kwzes bilo kako..posuditi novce, odvojit od bitnijih stvari možda..samo da bi proveo dva tri dana tamo a mogao si za iste novce uzivat na milion drugačijih načinaHurija wrote: 08 Aug 2021, 20:40 More je navika i ide onaj ko je naučio pa bilo kako .Iznađe se način.![]()
Samo sabura
- spacebound
- Urednik foruma

Lijepe su Alpe, bez daljnjeg. Zivjela sam na njima 6 mjesecigreeneyes wrote: 14 Aug 2021, 10:00 Sherman, ja i jos jedan jaran smo jos prije 5 god dogovarali da odemo na Alpe. Jos se nadam(o) da cemo to ispuniti![]()
- greeneyes
- Hadžija

E ybg, mi smo to kontali na dan dva. Toliko bi se vec mogli strpitispacebound wrote: 14 Aug 2021, 10:07Lijepe su Alpe, bez daljnjeg. Zivjela sam na njima 6 mjesecigreeneyes wrote: 14 Aug 2021, 10:00 Sherman, ja i jos jedan jaran smo jos prije 5 god dogovarali da odemo na Alpe. Jos se nadam(o) da cemo to ispuniti![]()
Al' kad je snijeg hljozno u decembru nije se do aprila istopio. Metar napadao
A padao je i u maju, i to momacki
![]()
Samo sabura
- spacebound
- Urednik foruma

Hechsee i Alpe 

Znam da sam u ofu

Znam da sam u ofu
- greeneyes
- Hadžija

A zayebavam se. Volim ja i brda i planine, ali opet ne moze nista s moretom
Samo sabura
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 843 times
Ja obozavam more i odem svake godine, ali da se dogodi da ce mi to predstavljati preveliko fin. opterecenje, ne bih isla, nego bi trazila neke povoljnije opcije. Mislim da je lilith na to mislila, a ne zasto ljudi opcenito idu na more a ima drugih opcija. Poznajem osobno ljude koji odu na more pod svaku cijenu i onda iduci mjesec nemaju za platit racune 
somehow I manage
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23882 times
E ovi su ga prekucali. Ja ne znam da je ikad punije bilo. Bar ovde kod mene. Nauka i planiranje kako uci na trajekt a ne sta drugo...Julia-Klara wrote: 22 Jul 2021, 10:58 dadojOvic![]()
Turizam se urusava svugdje, ne samo u Hrvatskoj.
Korona je uveliko doprinijela, i sad je daj sta das. Nadam se poboljsanju od sljedece godine.
Mora se pronaci neki nacin da se ekonomija vrati u normalu, ne samo na Balkanu.
I Prag ispasta zbog turizma, od toga su zivjeli, sad grad maltene prazan.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 843 times
Mi smo za bracno putovanje prvo mislili da u Istru, al sve je krcato cak i u rujnu, sad oce li ostati tako ili ne, ne znam, al na kraju smo odlucili da cemo nesto drugacije, pa gledamo dvorce po Hrvatskom Zagorju... mislim da cemo u Trakoscan.
Ja inace obozavam dvorce.
Ja inace obozavam dvorce.
somehow I manage