Mislim da su i sami svjesni toga, vidjecemo za koji metar kako stvari stoje bez propagandne masinerije, ipak je doba interneta.Laser wrote: 15 Aug 2021, 20:56Žrtvovati ideologiju, u konkretnom slučaju, znači odreći se dobro nam znanih rigidnih postupaka da bi neko uložio iole ozbiljne pare.
Prošli put niko nije htio.
Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Afganistan
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23888 times
- Been thanked: 6243 times
...ljudi zauzese onoliku drzavu, setajuci!
...zao mi zenske djece i zena, njima bih podijelila azile komplet, muskadiju bih ostavila tamo, pa nek' se handre medjusobno! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
Naravno da su svjesni oni najizrasliji među njima.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 20:58Mislim da su i sami svjesni toga, vidjecemo za koji metar kako stvari stoje bez propagandne masinerije, ipak je doba interneta.Laser wrote: 15 Aug 2021, 20:56
Žrtvovati ideologiju, u konkretnom slučaju, znači odreći se dobro nam znanih rigidnih postupaka da bi neko uložio iole ozbiljne pare.
Ono što me zanima je to, kako će umirit zatucane tvrdolinijaše ili one koji naprosto nisu sposobni ili nemaju snage razumjeti da "nužda zakon mijenja".
Tamo se krv proliva već decenijama, ljudi su odrasli na okrutnostima i surovošću. Čitava jedna posve stasala generacija nikada nije osjetila blagodati mira, pogotovo talibanski borci.
Kako ih odjednom uvjeriti da su raniji postupci bili pogrešni?
Hoće li sve svaliti na još nezaboravljenog mulla Omera i ekipu?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Kinezima kao sto je neko prije rekao, samo su gladni resursa, a toga Afganistan ima. Boli briga Kineze kakva je vlas i ideologija.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 20:58Mislim da su i sami svjesni toga, vidjecemo za koji metar kako stvari stoje bez propagandne masinerije, ipak je doba interneta.Laser wrote: 15 Aug 2021, 20:56
Žrtvovati ideologiju, u konkretnom slučaju, znači odreći se dobro nam znanih rigidnih postupaka da bi neko uložio iole ozbiljne pare.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ne znam kako i znam da je ovo long shot ali nekako kao na ovom klipu.Laser wrote: 15 Aug 2021, 21:08Naravno da su svjesni oni najizrasliji među njima.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 20:58
Mislim da su i sami svjesni toga, vidjecemo za koji metar kako stvari stoje bez propagandne masinerije, ipak je doba interneta.
Ono što me zanima je to, kako će umirit zatucane tvrdolinijaše ili one koji naprosto nisu sposobni ili nemaju snage razumjeti da "nužda zakon mijenja".
Tamo se krv proliva već decenijama, ljudi su odrasli na okrutnostima i surovošću. Čitava jedna posve stasala generacija nikada nije osjetila blagodati mira, pogotovo talibanski borci.
Hoće li sve svaliti na još nezaboravljenog mulla Omera i ekipu?![]()
-
The 51st State
- Inventar foruma

Da, ali je neophodmna civilna vlast koja obezbjedjuje red i mir kao i odredjene garancije, jos malo ce to morati pricekati dok se ovi konsoliduju.CikCikCikPogodi wrote: 15 Aug 2021, 21:22Kinezima kao sto je neko prije rekao, samo su gladni resursa, a toga Afganistan ima. Boli briga Kineze kakva je vlas i ideologija.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 20:58
Mislim da su i sami svjesni toga, vidjecemo za koji metar kako stvari stoje bez propagandne masinerije, ipak je doba interneta.
Last edited by The 51st State on 15 Aug 2021, 21:28, edited 1 time in total.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Pa vide se tu vec frakcije medu talibanima, jedini zagovaraju da se smiri situaciju, vecinom ovi stariji. Dok neki mladi zagovaraju da se krene na druge zemlje sa ofanzivom. Talibani se vrlo lako mogu sami od sebe raspast.Laser wrote: 15 Aug 2021, 21:08Naravno da su svjesni oni najizrasliji među njima.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 20:58
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9695 times
- Been thanked: 11434 times
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1220 times
- Been thanked: 3872 times
Dabogda da se šamarima "utjera u suru" tridesetogodišnjak koji je rođen u ratu, ogrezao je u krvi, jadu i surovom životu, a uz sve to jedva se zna čestito potpisat.The 51st State wrote: 15 Aug 2021, 21:27Ne znam kako i znam da je ovo long shot ali nekako kao na ovom klipu.Laser wrote: 15 Aug 2021, 21:08
Naravno da su svjesni oni najizrasliji među njima.
Njemu je popit šamar kao popit čašu hladne vode.
Da se razumijemo, želim vjerovati da novi talibanski režim neće biti tako surov kao onaj raniji, volio bih vidjeti pomake na bolje, volio bih da se tom narodu da vremena kako bi isplivao iz posvemašnje zaostalosti, ali ne vjerujem da će se talibani bitno promijeniti.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9695 times
- Been thanked: 11434 times
Ma isto im sve. Militantni i jedni i drugi. I jedni i drugi, ugurali su u religiju toliko predabrahamskih običaja, baja i magija, da nisu ni u kakvoj vezi s islamom, odnosno pravoslavljem. I jednima i drugima, vjerski službenici su obični fašistoidni teroristi, itd.. itd..
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25601 times
- Been thanked: 26136 times
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 676 times
- Been thanked: 1046 times
- Status: Online
Pa dobro za razliku od Iraka i Libije, Afganistanci nisu htjeli da im drugi diktiraju drustvenom sistemu i ocito su dovoljni brojcani i jaki bili da na kraju ispade da je za Vladu drzave stojala manjina podrzana stotinama milijardi americkih dolara
Vidjet cemo na sta ce sve izaci al ako njima odgovara hilafet ko smo mi da sudimo
Vidjet cemo na sta ce sve izaci al ako njima odgovara hilafet ko smo mi da sudimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4349 times
- Been thanked: 3284 times
Eno ih kucaju od stana do stana i traže pare, nakit, alkohol i žene 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

- Melek
- Deer Hunter

Mi trebamo lagahno planirati da prejdemo barem u protestante, ako nam ne zaživi ponovo Bogumilstvo. Jer kalifat ima da nama ponajviše zaprdi, men se čini 
jebtito
jebtito
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8880 times
- Been thanked: 5641 times
Posle Rusa i Amera dosli na red i Kinezi malo da sire svoj uticaj.
Sa Pakistanom koalicija kontra Indije.
Sa Pakistanom koalicija kontra Indije.
The Dark Side Of The Forum...
- Melek
- Deer Hunter

Kakva je sad razlika emir i kalif? Mislim, znam par emira, šupci par excellence 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.