Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ima još dosta ljudi za evakuisat. Evo sad negdje pročitah da je Merkelova rekla kako namjerava evakuisati 10 000 ljudi prema kojima osjećaju odgovornost. Uputili su tamo specijalne snage koje trebaju izvesti tu operaciju, bilo zračnim ili kopnenim putem.
To bi značili da će se talibani načekat prije nego se dočepaju kontrole nad aerodromom, ako ikada dočekaju.
Disktrikt Aerodrom.
Jao sto ga ovdje mecu Bidenu, a sve oni sto su do neki dan vikali sta cemo mi tamo, vracaj vojsku kuci.
Biden oso na more.
Fuddo wrote: 16 Aug 2021, 15:30
Ev, ima i nekih devet nasih morningstarova tamo, zaglavili.
Poslala Bisera tamic po njih
Samo se ti sali eo zvao sam jednog deminera nedostupan , al prezivit ce on - kad je u ratu vukao minu poteznu 20 metara bez da ista eksplodira i ostao je ziv.... Ovo je nis
Pa to sto ste vi pobjegli i od naznaka istog (osima ako nisi izbjeglica 92-95) ne mora znaciti da bi svako ppbjego od reda i sasjecanja korupcije u korijenu.
Jel ti stvarno ne mislis ti bjeze od reda i sjecenja korupcije a ne od srednjovjekovnih zakona i sasjecanja glava
ne znam, trebali bi prvo poraditi po ovim vukojebinama pocevsi od svedske, da se izrazi zabrinutost za zene
Here are the 10 countries with the highest rape rates:
South Africa (132.40)
Botswana (92.90)
Lesotho (82.70)
Eswatini (77.50)
Bermuda (67.30)
Sweden (63.50)
Suriname (45.20)
Costa Rica (36.70)
Nicaragua (31.60)
Grenada (30.60)
Bog te pogledo 51st state..
Pa jel ti mislis da ima neko ko vodi ikakvu evidenciju medju ovim ybnim divljacima...jel ti uopce mislis da oni silovanje smatraju silovanjem.
Koji vam je vise ,svima vama koji imate i promil opravdanja za civilizacijsku sramotu planete koja sebe naziva taliban..
To poznaje samo silu.
I silom se samo moze uklonit nazad u rupe iz kojih je izmigoljilo...
Iskreno se nadam.
Jer,ako nas je istorija ista naucila,kad god su dosli da ostanu nagazili bi na petu nekom od big gunsa i nahebali..
Ne moze to mirovat..
Fuddo wrote: 16 Aug 2021, 15:30
Ev, ima i nekih devet nasih morningstarova tamo, zaglavili.
Poslala Bisera tamic po njih
Nadam se da ce se nekako izvuci.
Nadat se da ce bit ok,
Ja kolko vidim, mi sad sam moremo dovit za njih.
Ne kontam sta su cekali, ima mjesec dana kako je svima bilo jasno da ce se ovo desit.
Nadat se da ce bit ok,
Ne kontam sta su cekali, ima mjesec dana kako je svima bilo jasno da ce se ovo desit.
Dovit za plaćenike? Nikad u životu. Nadam se da će ih uhapsiti i tražiti da plate otkupninu i to taman onoliko koliko su zaradili služeći strancima.
Nadat se da ce bit ok,
Dovit za plaćenike? Nikad u životu. Nadam se da će ih uhapsiti i tražiti da plate otkupninu i to taman onoliko koliko su zaradili služeći strancima.
Otisli ljudi za poslom, trbuhom za kruhom,
Isto ti sto si otiso u njemacku, ja u ameriku, fransoa u tuluz…da sluzimo strancima.
Nadat se da ce bit ok,
Može se to riješit preko pakistanske obavještajne službe. Oni i tako i tako drže talibane za jaja. Mogu ih stisnut kad god hoće.
A ta deveterica naših su, siguran sam, nezanimljivi talibanima. Sumnjam da su tamo radili išta posebno važno ili što je posve suprotno njihovim interesima.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Nadat se da ce bit ok,
Može se to riješit preko pakistanske obavještajne službe. Oni i tako i tako drže talibane za jaja. Mogu ih stisnut kad god hoće.
A ta deveterica naših su, siguran sam, nezanimljivi talibanima. Sumnjam da su tamo radili išta posebno važno ili što je posve suprotno njihovim interesima.
Vjerovatno im nece nista, al haj ti znaj sta onima moze svintat.
Fuddo wrote: 16 Aug 2021, 16:00
Otisli ljudi za poslom, trbuhom za kruhom,
Isto ti sto si otiso u njemacku, ja u ameriku, fransoa u tuluz…da sluzimo strancima.
de bolan, mi ne zarađujemo na tuđoj krvi.
Meni je to isto kao kad su u našem ratu dolazili rusi i grci i radili za srbe.
Nadat se da ce bit ok,
Sumnjam da talibanci imaju tako sofisticiranu vagu. Mescini da se oni ipak drze one posalji ti njih sve pa nek Allah odvadi svoje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman