nije to problem, nego je frka sto druge optuzujue da necvilizovani ili bolesni, kako vec.
Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Afganistan
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6783 times
- Been thanked: 7989 times
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4399 times
- Been thanked: 3345 times
Pa ja već duže vremena odgovorno tvrdim da će većina u Kladušu 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22459 times
- Been thanked: 20552 times
Post ti je maltene isti kao prethodni. Rekao sam vam već bar 10 puta - nebitno je koliko individualnih slučajeva i događaja pronalazite na internetu da bi gurali svoje narative o dekadenciji zapadne civilizacije (koja preko 90% istih sama osuđuje, pa i kažnjava) isti ne mogu u istu ravan sa nečim necivilizovanim što je maltene institucionalizirano u drugom društvu i ujedno predstavlja i način života. Nema te argumentacije koja to dvoje ikad može poistovjetiti. Vi dalje srljajte sa vašim glupostima što se mene tiče.Taare wrote: 18 Aug 2021, 12:11Hladan ko špricer. Samo tražim način da izvučem odgovor kako bih te dotukao
Pa, krenimo redom.
Dokazah da su nastali na genocidu, čine genocide i podržavaju iste.
Dakle, ako je to civilizacija, onda jesu. U protivnom nisu.
Za razliku od njih, talibani su dali generalnu amnestiju iako su po zapadnim zakonima imali puno pravo da procesuiraju kolaboracioniste i osude ih za veleizdaju.
Za razliku od zapada, pokazali su šta je i kako izgleda civilizacija.
Doveden ko dijete. Nije moj izbor. Sad sam tu jer mi je to druga domovina.MarlboroGold wrote: 18 Aug 2021, 11:32 živiš u toj istoj Njemačkoj koja je pobila toliki broj Jevreja, pa ne vidim da ti nešto smeta. Zašto si tu?
Ni ti ne živiš sa rođenom braćom u istoj kući.
Kao što rekoh, prije smo za opciju da svoju državu formiramo kako nam odgovara koristeći demokratske metode.
Sad zasad, na dobrom smo putu.
Glupost. Niko ih ne može kontrolisati, niti im nešto nametati. Dokazali su da ne može.MarlboroGold wrote: 18 Aug 2021, 11:32 Talibani nisu nikog hapsili, osuđivali, likvidirali itd. jer je to dogovor.
I, kao što rekoh, imaju puno pravo da podnesu tužbe protiv ljudi koji su surađivali sa agresorom.
Reci to insomniji.MarlboroGold wrote: 18 Aug 2021, 11:32 Bolje pederluk, alkohol, droga i kurvanje nego da ti gotovo svaka osobe slobodno hodaju sa kalašima i ostalim oružjem po gradovima
Eno neki civili izrafalaše neke ljude u autu.
civili su jer nisu imali policijska obilježja.
Dakle, mogu se tretirati kao paramilicije, a bome i kao teroristi jer teroriziraju stanovništvo, mlate ih na protestima, a bome i ubijaju.
Da vlada bezakonje svjedoči i činjenica da bez optužbe hapse građane i predaju americi koja ih vodi na gvantanamo.
U pravu si. Nisu mnogo bolji, nego nemjerljivo bolji što dokazuju iz dana u dan.
Ova briljantna pobjeda i velikodušno ponašanje nakon iste, godinama će se izučavat i slavit.
Last edited by Masamune on 18 Aug 2021, 12:50, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
-
The 51st State
- Inventar foruma

jos jedna ilustracija koliko je neosnovana paljba talibanima iz zapadnih medijua, kad je anglsaksonsko pravo prakticno utemljenja na slicnom konceptu tj. ukraden. za siru referencu koga interesuje tu je prof. John A. Makdisi, The Islamic Origins of the Common
-
The 51st State
- Inventar foruma

u drugoj si recenici vec slago ne da osudjuje nego stavaljaju kretenizme u zakonske okvire, kao sto sam primjerom demonstrirao, dakle necvilizovana bagra.MarlboroGold wrote: 18 Aug 2021, 12:49Post ti je maltene isti kao prethodni. Rekao sam vam već bar 10 puta - nebitno je koliko individualnih slučajeva i događaja pronalazite na internetu da bi gurali svoje narative o dekadenciji zapadne civilizacije (koja preko 90% istih sama osuđuje, pa i kažnjava) isti ne mogu u istu ravan sa nečim necivilizovanim što je maltene institucionalizirano u drugom društvu i ujedno predstavlja i način života. Nema te argumentacije koja to dvoje ikad može poistovjetiti. Vi dalje srljajte sa vašim glupostima što se mene tiče.Taare wrote: 18 Aug 2021, 12:11
Hladan ko špricer. Samo tražim način da izvučem odgovor kako bih te dotukao
Pa, krenimo redom.
Dokazah da su nastali na genocidu, čine genocide i podržavaju iste.
Dakle, ako je to civilizacija, onda jesu. U protivnom nisu.
Za razliku od njih, talibani su dali generalnu amnestiju iako su po zapadnim zakonima imali puno pravo da procesuiraju kolaboracioniste i osude ih za veleizdaju.
Za razliku od zapada, pokazali su šta je i kako izgleda civilizacija.
Doveden ko dijete. Nije moj izbor. Sad sam tu jer mi je to druga domovina.
Ni ti ne živiš sa rođenom braćom u istoj kući.
Kao što rekoh, prije smo za opciju da svoju državu formiramo kako nam odgovara koristeći demokratske metode.
Sad zasad, na dobrom smo putu.
Glupost. Niko ih ne može kontrolisati, niti im nešto nametati. Dokazali su da ne može.
I, kao što rekoh, imaju puno pravo da podnesu tužbe protiv ljudi koji su surađivali sa agresorom.
Reci to insomniji.
Eno neki civili izrafalaše neke ljude u autu.
civili su jer nisu imali policijska obilježja.
Dakle, mogu se tretirati kao paramilicije, a bome i kao teroristi jer teroriziraju stanovništvo, mlate ih na protestima, a bome i ubijaju.
Da vlada bezakonje svjedoči i činjenica da bez optužbe hapse građane i predaju americi koja ih vodi na gvantanamo.
U pravu si. Nisu mnogo bolji, nego nemjerljivo bolji što dokazuju iz dana u dan.
Ova briljantna pobjeda i velikodušno ponašanje nakon iste, godinama će se izučavat i slavit.
- Taare
- greatest

I gola istina. To o čemu laprdaš nisu nikakvi individualni slučajevi, nego sistemsko djelovanje zapadnih država.
irak je najbolji primjer, a takvih je bezbroj.
Talibani evo danima dokazuju šta je ustvari civilizacija i svojim ponašanjem izazivaju divljenje.
kada su saveznici i rusi zauzeli njemačku, silovali su bezbroj žena.
talibani nijednu.
Apartheid. zvuči poznato? nisu ga izmislili talibani.
Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22459 times
- Been thanked: 20552 times
Eto te kao neki Srbin. Svaka osnovana kritika ode na Osmanlije ili Jasenovac u prošlosti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4399 times
- Been thanked: 3345 times
Imate sreće što Maja nema vremena za forum 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26086 times
- Been thanked: 26701 times
Najbolji nacin da se dokaze da se nesto nije dogodilo je ne pricati ,izvjestavati ili pisati o tome....
A talibanci su novinarima svojevremeno sjekli jezike i ruke.
I onda sa takvom reputacijom se vrate na vlast.
Ko ce majcin sine izvjestavat ista osim cvijeca u proljece..
Kazem ja juce Fudi..
Jedan Zdravko da bude jasno sta mislim i o talibaniji i onima koji je promoviraju..
A talibanci su novinarima svojevremeno sjekli jezike i ruke.
I onda sa takvom reputacijom se vrate na vlast.
Ko ce majcin sine izvjestavat ista osim cvijeca u proljece..
Kazem ja juce Fudi..
Jedan Zdravko da bude jasno sta mislim i o talibaniji i onima koji je promoviraju..
dream of spring...
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1661 times
- Been thanked: 3133 times
U Bosnu su dobrodosli ako ce pomoci da se svrgne tagut sa vlasti i dovede Islamski zakon.
A ne stvarno sta kao musliman mozes reci protiv talibana.
I Muhammed a.s je sve ovako radio, srusio kipove u Kavi i uveo serijat.
Nije uvodio demokratiju sigurno.
A ne stvarno sta kao musliman mozes reci protiv talibana.
I Muhammed a.s je sve ovako radio, srusio kipove u Kavi i uveo serijat.
Nije uvodio demokratiju sigurno.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6783 times
- Been thanked: 7989 times
talibani na prvom oficijelnom obracanju govore kako ce oprostiti onima sto su bili protiv njih.
naucili su i oni svasta zadnjih godina, vidjecemo kako ce se razviti situacija.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1661 times
- Been thanked: 3133 times
Nek neko ko je musliman izjasni se sto.je protiv talibana.
Sta je neislamsko u njihovom postupku.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Taare
- greatest

Novosti iz njemačke. Bild raspalio po političarima.
Napravili cijeli protokol u kojem su popljuvali sve, od kancelarke do obavještajaca.
kažu najveća sramota njemačkih obavještajnih službi u historiji.
8. augusta talibani pregazili kunduz.
11. augusta u američkoj ambasadi već palili važne dokumente.
13. august njemački ambasador u kabulu žali se da vlada ignoriše zahtjeve ambasade.
Javlja se njemačka obavještajna služba i tvrdi da je nemoguće da talibani osvoje kabul prije 11.septembra
15. august, ponovo se javlja obavještajna služba i kaže da će se kabul držati danima.
par sati kasnije talibani sjede u predsjedničkoj palati
Ko hoće detalje, nek koristi translator.
https://m.bild.de/politik/ausland/polit ... obile.html
Napravili cijeli protokol u kojem su popljuvali sve, od kancelarke do obavještajaca.
kažu najveća sramota njemačkih obavještajnih službi u historiji.
8. augusta talibani pregazili kunduz.
11. augusta u američkoj ambasadi već palili važne dokumente.
13. august njemački ambasador u kabulu žali se da vlada ignoriše zahtjeve ambasade.
Javlja se njemačka obavještajna služba i tvrdi da je nemoguće da talibani osvoje kabul prije 11.septembra
15. august, ponovo se javlja obavještajna služba i kaže da će se kabul držati danima.
par sati kasnije talibani sjede u predsjedničkoj palati
Ko hoće detalje, nek koristi translator.
https://m.bild.de/politik/ausland/polit ... obile.html
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4196 times
- Been thanked: 3875 times
Danas ne postoji više crno-bijela propaganda gdje je sve ili crno ili bijelo. To se vidi čak i u zapadnom svijetu gdje je i Amerikancima i Britancima više muka od liberalne propagande.
Prije su ljudi uživali u zapadnom civilizovanom društvu dok su tamo živjeli neki divljaci u pustinji i uzimali su blagodati zapada zdravo za gotovo i ponosili se civilizacijom jer im je nametnuto da je to definicija civilizacije međutim danas se ne može kontrolisati istina i narod se sve više informiše i postaju svjesniji da uživaju u blagodatima zapada jer su to ostvarili na barbarski način.
Isto tako postaje narodu sve više muka kada posmatraju i kako najperverzniji fetiši postaju normalni i najveći frikovi dobijaju prava kao i da kod najvećih zločinaca i kriminalaca kazne postaju sve blaže i sve više simpatišu način kako talibani riješavaju stvari.
Ne kažem niti tjeram da ljudi biraju talibanski umjesto zapadnog načina života, da ga prihvataju i da ga preferiraju nad zapadnim načinom života ali prošlo je vrijeme gdje je narod slijepo vjerovao da se zapadni način mora izabrati i da je to ultimativni primjer civilizacije.
Prije su ljudi uživali u zapadnom civilizovanom društvu dok su tamo živjeli neki divljaci u pustinji i uzimali su blagodati zapada zdravo za gotovo i ponosili se civilizacijom jer im je nametnuto da je to definicija civilizacije međutim danas se ne može kontrolisati istina i narod se sve više informiše i postaju svjesniji da uživaju u blagodatima zapada jer su to ostvarili na barbarski način.
Isto tako postaje narodu sve više muka kada posmatraju i kako najperverzniji fetiši postaju normalni i najveći frikovi dobijaju prava kao i da kod najvećih zločinaca i kriminalaca kazne postaju sve blaže i sve više simpatišu način kako talibani riješavaju stvari.
Ne kažem niti tjeram da ljudi biraju talibanski umjesto zapadnog načina života, da ga prihvataju i da ga preferiraju nad zapadnim načinom života ali prošlo je vrijeme gdje je narod slijepo vjerovao da se zapadni način mora izabrati i da je to ultimativni primjer civilizacije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest

Sad zasad ne rade ništa što bi bilo u koliziji sa islamskim zakonom.Mutevelija wrote: 18 Aug 2021, 13:07 Nek neko ko je musliman izjasni se sto.je protiv talibana.
A nevjernicima će uvijek smetat taman da počnu dijeliti zlato i drago kamenje.
Svi mi se morete obratit
-
The 51st State
- Inventar foruma

jarane, gledam klip, taliban neki prica sa likom uz caj onako opusteno kroz smijeh, koji je prije mjesec dana naredio dekapitaciju mrtvih talibana, pa ne znam o cemu onda da se prica. e sad ce skeptici reci, sta ce se desiti kad se iskljuce kamere i slicne supljake.pizarro wrote: 18 Aug 2021, 13:07 talibani na prvom oficijelnom obracanju govore kako ce oprostiti onima sto su bili protiv njih.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Za sada samo skacu po trampolinama i vozaju se na plavim i zelenim konjicima u luna parku. 
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4196 times
- Been thanked: 3875 times
Pa FGRovcima je smetao jedan Mirsad Hadžikadić, definicija čovjeka gospodina po izgledu i ponašanju, koji na sebi nije imao vjerska obilježja, niti koristi religiju u diskusiji, koji se po izgledu ne razlikuke od Nijemca ili Norvežanina, samo zato što je bio kod našeg reisa tako da stoji 100% to što si napisao.Taare wrote: 18 Aug 2021, 13:14Sad zasad ne rade ništa što bi bilo u koliziji sa islamskim zakonom.Mutevelija wrote: 18 Aug 2021, 13:07 Nek neko ko je musliman izjasni se sto.je protiv talibana.
A nevjernicima će uvijek smetat taman da počnu dijeliti zlato i drago kamenje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.