Jedno mislimo drugo govorimo a treće radimo

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 121 times
Been thanked: 449 times
Status: Offline

Re: Jedno mislimo drugo govorimo a treće radimo

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 16:47

Katja wrote:Ne, krive primjere navodiš.
Govoriš o ljudskim lažima a ja o različitom doživljavanju stvari.

Čini mi se kao da ne prihvaćaš da je nekome ova djevojka na slici lijepa, da mu je fotografija lijepa ili da je nekome slatka beba koja je tebi ružna. Pa tvrdiš da ti ljudi lažu.
Oni ne lažu, oni samo ne dijele mišljenje s tobom.
... uglavnom vidim da nerazumiješ poantu. :obrve

Evo i jedan suprotan primjer ...

Klara komentira sliku: vrlo loša slika, baš totalna katastrofa, bez ikakvog smisla, hladna ... stvaramo jako loša poza, a model je potpuno bezizražajan, ukocen, ruzan ... :bua

Image

Sad Jonas komentira sliku: Slika je prelijepa i originalna, a i meni je naj, naj....svaka čast za ideju!

Katja vadi zakljucak: Jonas ne moze prihvatiti da je djevojka na slici ruzna ... da je fotografija ruzna. Klara samo ne dijeli misljenje sa Jonasom. :ooo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14344 times
Been thanked: 9936 times

Post by Julia-Klara » 24 Feb 2013, 16:51

:hihi
Klara na ovoj sliKi ne idi model, vidi samo sjene , i one joj se jako svidjaju :julia

hocu reci-ne dozivljavamo svi vidjeno na isti nacin
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Blackhawk

Post by Blackhawk » 24 Feb 2013, 16:53

Jonas je upravu, Samo vi malo ne shvatate sto on hoce reci...
Neko i kaze da je slika lijepa jer je njemu lijepa, ali danas vecina ih kaze da je lijepa ili klikne na like ako je fb, samo zato da bi se dodvoria doticnoj osobi...

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 16:59

Jonas wrote: Evo i jedan suprotan primjer ...

Klara komentira sliku: vrlo loša slika, baš totalna katastrofa, bez ikakvog smisla, hladna ... stvaramo jako loša poza, a model je potpuno bezizražajan, ukocen, ruzan ... :bua

Sad Jonas komentira sliku: Slika je prelijepa i originalna, a i meni je naj, naj....svaka čast za ideju!

Katja vadi zakljucak: Jonas ne moze prihvatiti da je djevojka na slici ruzna ... da je fotografija ruzna. Klara samo ne dijeli misljenje sa Jonasom. :ooo
Ne, Katja ne vadi taj zaključak nego smatra da svatko ima svoje mišljenje. :oo

PS Moje mišljenje je da s ovako predivnom ženom, ni fotografija ne može biti ružna, pa sve da je slikana iz tlocrta :ooo
Last edited by Katja on 24 Feb 2013, 17:00, edited 1 time in total.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9529 times
Been thanked: 11268 times

Post by Krokodil Behko » 24 Feb 2013, 17:00

Katja wrote: Behko, priznaj da si psiholog po struci. :oo
Kad god poželim reći nešto na ovakve teme, ti si to već rekao sto puta bolje. :ooo
Ma nisam ja psiholog. Ja samo diskutujem "u duhu teme" :hihi
Drago mi je da i ti misliš/diskutuješ na isti način :p

Jonas wrote:Jos jednom moram sve na miru procitati. :)

E, ja volim posjecivati portale na kojima je tema fotografija. I sam se ukljucim u neku raspravu. :valja Vecinom se ostavljaju komentari na slike. Ok, evo jedna slika i komentari... Sto drugi kazu. Ja cesto ne mogu vjerovati da neki stoje iza onog sto kazu. Pogledamo li ovu sliku, po meni je jedan los primjer kako se obrada ne radi. Uz to, nema neku umjetnicku vrijednost, u strogom smislu rijeci. Da sam ovu sliku stavio u svoj profil, ne bi privukao nijednu manakenku. Slika:

Image

Sad komentari na sliku:
1) očaravajuća (slika) :jok
2) Vaše lice izgleda fantastično, super make-up! :mrgud (Ja ne mogu primijetiti make-up).
3) Vrlo šarmantna. :cudi
4) Vrlo lijepa i iznenadjujuci učinak :123
5) wow, stvarno lijepa (slika) :lupa
6) Stvarno mi se sviđa :dole
7) kao lutkica prekrasna, super posao od tebe i fotograf :grana
8) Model za Lacoste katalog :cudi

Ne znam, jesam li sad u pubertetu? :jonas

OK. Slika je malo mutna ali jbg za nas amatere je dobra. Po mom mišljenju ima
dobre strane. Glava tačno ravno stoji i u simetriji je sa rukom. i to je ono što
je ipak čini solidnom. Moje mišljenje..

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 17:03

Blackhawk wrote:Jonas je upravu, Samo vi malo ne shvatate sto on hoce reci...
Neko i kaze da je slika lijepa jer je njemu lijepa, ali danas vecina ih kaze da je lijepa ili klikne na like ako je fb, samo zato da bi se dodvoria doticnoj osobi...
Zašto odmah tako negativno gledaš... kao nekakvo dodvoravanje?
Zašto ne pomisliš da je ljudima stalo do njihovih prijatelja i da ne žele povrijediti njihove osjećaje.
Zašto ja ne bih rekla mojoj prijateljici da joj je slika lijepa ako vidim da njoj to puno znači i da će se zbog toga osjećati bolje?
Što imam od toga da joj kažem da joj je slika ružna? Kome sam time pomogla?

To su tzv. bijele laži. :D

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7769 times
Been thanked: 18265 times

Post by Maja » 24 Feb 2013, 18:05

Black ti baš ideš u drugi ekstrem. Nikad nisam vidjela da si nekog pohvalio :D

Ako nekad nešto prešutim ne prešutim zato što nemam hrabrosti da to kažem, već što ne želim povrijediti tu osobu i pokvariti odnose s njom. Ali jedna je stvar prešutjeti da ti se kod nje nešto ne sviđa, a druga lagati da ti je to nešto super.
Ja mislim da nemam problem s tim. Većinom kažem što mislim, ali naravno i tu zavisi ko je u pitanju.
Da bi lakše skontali šta hoću reći navest ću primjer kroz forum, a tako mislim i radim i u reali.
Banovani forumaši, kao i forumaši s kojima sam se otvoreno svađala, te oni koji nastupaju bezobrazno ne obazirući se na druge su forumaši koji po mom mišljenju ne zaslužuju da ih štedim. Znači, nije mi problem njima reći istinu...bez ikakvog okolišanja.
Forumaši za koje mislim da sam dobra s njima, u koje imam povjerenje, koje volim, a to su forumaši sa statusima i još par njih bez statusa, isto tako nailaze na potpunu iskrenost s moje strane. Otvoreno im kažem ako mi se ne sviđa neki njihov postupak i slično, jer oni znaju (barem se nadam) da im time ne mislim ništa loše.
"Problem" su oni forumaši s kojima nisam bliska kao s ovima gore, ali ih cijenim i ne bih voljela da zbog gluposti ugrozim odnos s njima. Tad obično procijenim koliko mi je važno to što im zamjerim i isplatili se ugroziti te dobre odnose zbog sitnice.
Naravno, ako je u pitanju nešto bitno, kažem im.
Stvar je u tome što mnogi ljudi pod maskom "iskrenosti" vrijeđaju druge. "Ja sam iskrena, ja ću ti u oči reći da si nepismen, a ne iza leđa kao drugi". A zašto uopšte nekom moraš reći (u oči ili iza leđa) da je nepismen i zašto je uopšte to nekom bitno...
Dobićeš na kraju samo to da te taj nepismeni počne gledati drugačije. Čemu iskrenost ako ćeš nekog samo bezveze povrijediti?
Naravno da ne treba ni lagati. Prešutiš i gotovo.

Jonas spomenu fotografije. Ja pohvalim one koje mi se ZAISTA sviđaju, a one koje su mi prosjek ne hvalim, ali i ne trčim da ih pokudim. Nije mi to posao tj niko od mene i ne traži da dam mišljenje o svakoj slici, pa mogu sebi dozvoliti da jednostavno prešutim. Osim toga, da bih nekog mogla kritikovati u vezi nečeg, ja sama to trebam raditi kako treba, tako da....

Bebe su veliki problem. Pisala sam prije kako je sestrin mali bio ružan kad se rodio, a sestra je mislila da je najljepši na svijetu. Uvijek bi me pitala kakav mi je, je li sladak :lupa Ja sam joj govorila da jeste...šta ću, neću reći da je ružan i onda bi ona pitala koliko bi mu dala od 1 do 5 (oooo Bože), a ja bih rekla 4 iako mi je bio za 2+.
Naravno mali je sad za 5. A ovako kad vidim poružnu bebu (nemojte sad reći da beba ne može biti ružna jer niste vidjeli malog Haruna) obično kažem liči na mamu ili više liči na tatu..bacim neki komentar da ne bih morala reći kako je sjatkiiii...

Kod ružnih ljudi je malo drugačije. Ja sve to vežem s karakterom. Ako mi je neko pravo drag na forumu pa vidim da je stavio sliku pohvalim ga da je ne znam kakav jer mi drage osobe nikako ne mogu biti ružne.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 24 Feb 2013, 19:42

Zar je potrebno da hvalimo nekoga ??
I ne volim tu trku oko tog da se pofali nesto... Svako zna koliko nesto njegovo vrijedi... :)

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 20:02

Ponekad je pametno prešutiti neke sitnice ... tj. treba neke stvari ipak prešutiti odnosno ne reći sve što nam padne na pamet. Meni se sviđa jedna susjeda, ali ne mogu joj to reci jer ima muza. :help

Sto se tice foto-kritike, za neke slike jedinstveno znamo da nisu dobre (na forumu, na portalima, Facebook, Pticica itd.), isto kao sto znamo da je pecen kruh dobar za koji pekar nije samo dobro namjestio temperaturu peci nego je i pazio da kruh na vrijeme izvadi iz peci. Ne volim pisati u stilu svidja mi se, super ... ne volim pisati komentare kad je slika ekstra losa, kad je vec sve receno. Prije kritike, bitno mi je znati koliko je ko otvoren za sugestije, da li doprinosi nekom da poboljsa svoje sposobnosti, tj. nadogradi/poboljsa svoje radove. Ne pisem kritike ljudima koji samo Uličnu fotografiju smatraju kao jedinu pravu umjetnost, a pas, macka, cvijet im je trn u oku. (Takve sam vec upoznao). Takodjer nisam sretan kad napisem analizu slike za koju sam ulozio dva sata rada i truda :lupa , a dobijem odgovor: ma znam da si u pravu ali ja vidim nešto u toj sliki, naravno samo ja. (Takve sam isto upoznao). Ne idem na Facebook, ne klikam na "Svidja mi se" :ble

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 20:16

Blackhawk,
ja cijelo vrijeme tražim dobro u drugima, ali sve nekako kontam da se u današnjem svijetu rijetko čuju iskrene pohvale. Kad primjetim da drugi učine nešto dobro, trude se, onda ih pohvaliti za to. Znam biti i škrti na pohvalama. :(

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 24 Feb 2013, 21:43

Blackhawk wrote:Zar je potrebno da hvalimo nekoga ??
I ne volim tu trku oko tog da se pofali nesto... Svako zna koliko nesto njegovo vrijedi... :)
Nije da je potrebno, ali je lijepo uputiti pohvalu nekom ko je zaslužuje.

Jonas
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Jonas » 24 Feb 2013, 22:40

Krokodil Behko wrote:OK. Slika je malo mutna ali jbg za nas amatere je dobra. Po mom mišljenju ima
dobre strane. Glava tačno ravno stoji i u simetriji je sa rukom. i to je ono što
Onda ti nije slika losa, samo izgleda tako. :ooo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Feb 2013, 22:47

Jonas wrote:
Krokodil Behko wrote:OK. Slika je malo mutna ali jbg za nas amatere je dobra. Po mom mišljenju ima
Onda ti nije slika losa, samo izgleda tako. :ooo
Ali mi nismo profesionalni fotografi.
Mi sebi možemo dozvoliti greške pa samim tim i da se malo zezamo sa svim tim
pohvalama i (ne)stručnim mišljenjima oko toga. U pravu si za facebook. Tamo jeste
strava od patetike i gluposti razne zbog tih lajkova ali nije uvijek ni sve takvo.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 23:01

Moram si jednog dana napraviti taj facebook da vidim o čemu svi pričaju.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8833 times
Been thanked: 5605 times

Post by Mister No » 24 Feb 2013, 23:15

Net je jedinstvena prilika da sebe predstavimo kao savršene, ili "savršenije" nego što jesmo.
I dok u "reali" to jako teško prolazi, ovdje to ide puno lakše pa se ta mogućnost koristi maximalno.
Sad ovisno od teme do teme, ili od foruma do foruma ova lafina o savršenstvu se koristi manje ili više...ali se koristi ;)
The Dark Side Of The Forum...

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 24 Feb 2013, 23:20

Mister No wrote:Net je jedinstvena prilika da sebe predstavimo kao savršene, ili "savršenije" nego što jesmo.
I dok u "reali" to jako teško prolazi, ovdje to ide puno lakše pa se ta mogućnost koristi maximalno.
Sad ovisno od teme do teme, ili od foruma do foruma ova lafina o savršenstvu se koristi manje ili više...ali se koristi ;)
Jest vala. Sad mi krivo što nisam lagala da mi je babo ministar, da ja imam dva fakulteta, da sam direktorica privatne firme, da sam prije par godina ćosala s Ibrahimovićem, da pišem s ljetovanja u španiji (uđem preko proxyja) itd.

Mister No
Has thanked: 8833 times
Been thanked: 5605 times

Post by Mister No » 24 Feb 2013, 23:23

Maja wrote:
Mister No wrote:Net je jedinstvena prilika da sebe predstavimo kao savršene, ili "savršenije" nego što jesmo.
Jest vala. Sad mi krivo što nisam lagala da mi je babo ministar, da ja imam dva fakulteta, da sam direktorica privatne firme, da sam prije par godina ćosala s Ibrahimovićem, da pišem s ljetovanja u španiji (uđem preko proxyja) itd.
Nije ti kasno se registrovat pod drugim nikom pa opleti... :zubi
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Feb 2013, 23:26

Katja wrote:Moram si jednog dana napraviti taj facebook da vidim o čemu svi pričaju.
Poenta je u tome da se tamo ne priča. Samo neki kratki bezvezni komentari.
Privatnost - nula. Svako može izguglati tvoj profil pa pregledati sve do u detalje.
I svi djuture trču za tim lajkovima na kojekakve sličice i pjesmice.
Oni sad privlače ljude raznim aplikacijama i ostalim hepecima pa su u modi.

djuture - zajedno
hepek - hepek

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 24 Feb 2013, 23:36

Krokodil Behko wrote:
djuture - zajedno
hepek - hepek
:valja

Hm, ne čini mi se da je to forma društvene mreže koja bi mi odgovarala.
Forum mi više paše.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 25 Jun 2014, 13:49

Što se tiče foruma mislim što kažem i stojim iza toga a kako će ko doživjeti ne znam. Štagod sam napisao o svojim razmišljanjima, budućnosti, želja to zaista i jeste tako, nikad nisam odstupio. Il se ne sjećam. :D

Spominju se pohvale i kritike. Ne hvalim previše, ne dajem karmu(rijetkost baš) a što ne moram pohvaliti ili kritikovati i ne činim to. Možda nekad nešto napišem kad treba a nekad zaboravim kad ne treba ali to je do raspoloženja.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Post Reply

Return to “Pričaona”