Vaše viđenje ratnika i ratničkog kodeksa?
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9476 times
- Been thanked: 11226 times
- Status: Offline
Re: Vaše viđenje ratnika i ratničkog kodeksa?
Na ovoj temi, jednostavno ćemo. Pokušajte pronaći vojsku koja je svoj rat odratovala čistije nego ARBiH?
Po mogućnosti bez mnogo filozofije, bez kilometarskih podataka i analiza?
Mislim da je nemoguće
Mislim da je nemoguće
- Odraz
- Inventar foruma
- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 266 times
300 spartaka?Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 09:35 Na ovoj temi, jednostavno ćemo. Pokušajte pronaći vojsku koja je svoj rat odratovala čistije nego ARBiH?
Mislim da je nemoguće

... nisu krali frizidere, traktore, nisu napastvovali zene (znam znam, LGBT aktivisti ce reci da su bili gejovi jer su se borili oskudno obuceni ali takva je klima dolje juzno ...

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Jel mora i pobjeda il more i rat ratovanja radi?
Ne mereeee 

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Pa i poraz moze biti savrseno ok, castan. U tradiciji legije recimo jedan od poraza je najznacajniji u historiji i najvise se obiljezava.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Govoriš o gubljenju neke bitke?MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:16Pa i poraz moze biti savrseno ok, castan. U tradiciji legije recimo jedan od poraza je najznacajniji u historiji i najvise se obiljezava.
Ne mereeee 

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Da izgubljen je i rat prakticno , a na tom mjestu gdje se bitka odrzala - pobjednici su napravili spomenik koji obiljezava bitku te oznacava i daje postovanje za obje strane.Šabović Adis wrote: 23 Aug 2021, 13:20Govoriš o gubljenju neke bitke?MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:16
Pa i poraz moze biti savrseno ok, castan. U tradiciji legije recimo jedan od poraza je najznacajniji u historiji i najvise se obiljezava.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Hm, nejasno mi je kako to izgubiš bitku, izgubiš rat a još si živ.MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22Da izgubljen je i rat prakticno , a na tom mjestu gdje se bitka odrzala - pobjednici su napravili spomenik koji obiljezava bitku te oznacava i daje postovanje za obje strane.
Ne kontam.
E:
Šta, predaš se?
Ne mereeee 

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Camar%C3%B3nŠabović Adis wrote: 23 Aug 2021, 13:25Hm, nejasno mi je kako to izgubiš bitku, izgubiš rat a još si živ.MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22
Da izgubljen je i rat prakticno , a na tom mjestu gdje se bitka odrzala - pobjednici su napravili spomenik koji obiljezava bitku te oznacava i daje postovanje za obje strane.
Ne kontam.
Zajednicki spomenik:

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Jebime ako ja kontam koji su naši ode.MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:28https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Camar%C3%B3nŠabović Adis wrote: 23 Aug 2021, 13:25
Hm, nejasno mi je kako to izgubiš bitku, izgubiš rat a još si živ.
Ne kontam.
Zajednicki spomenik:
![]()

Ne mereeee 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22Da izgubljen je i rat prakticno , a na tom mjestu gdje se bitka odrzala - pobjednici su napravili spomenik koji obiljezava bitku te oznacava i daje postovanje za obje strane.
Prava je šteta, što ih nisu nisu sve pobili.
Ipak su bili plaćenici i psi rata, budimo iskreni?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Nevjerovatno, slažem se s Behkom.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:39MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22
Da izgubljen je i rat prakticno , a na tom mjestu gdje se bitka odrzala - pobjednici su napravili spomenik koji obiljezava bitku te oznacava i daje postovanje za obje strane.

Ne mereeee 

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Dobri ratnici, dobri oficiri sa kodeksom casti na obje strane - vojnici pravi zato ih nisu pobili, vidis sad razliku mozda u postupcima tih ratnika i onoga sto ti prizeljkujes. Sada placenici ne znam jer ipak tesko da neko hoce ici u takve stvari ako to zaista ne voli - jer plata i nije nesto. Mada sto da ne psi rata i placenici / any day and twice on sundayKrokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:39MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22

Velika je meni cast sto sam imao to iskustvo u zivotu, koje sam i trazio - nista nebi promijenio i nista ne zalim - ponos i cast je tu. A drugi su drugi

-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
I ja nez nam otkud legionari ko neki kurcev pojam ratnika, go olos i ubica sto su sa vjesala bjezali. Ovo danas moderno svakako nije ni blizu originalu ali svakako nista za ponositi se.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:39MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 13:22
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:43Dobri ratnici, dobri oficiri sa kodeksom casti na obje strane - vojnici pravi zato ih nisu pobili, vidis sad razliku mozda u postupcima tih ratnika i onoga sto ti prizeljkujes. Sada placenici ne znam jer ipak tesko da neko hoce ici u takve stvari ako to zaista ne voli - jer plata i nije nesto. Mada sto da ne psi rata i placenici / any day and twice on sundayKrokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:39
Velika je meni cast sto sam imao to iskustvo u zivotu, koje sam i trazio - nista nebi promijenio i nista ne zalim - ponos i cast je tu. A drugi su drugi![]()
Vidiš, i ja imam iskustvo, pa kažem da su dobri ratnici, ako ne i najbolji, oni koji brane svoje živote. Ne vjerujem da bi ta jedinica (nema veze s tobom) mogla napraviti nešto na ratištu moje brigade, jer su nam već bile gostovale četničke formacije, pod komandom likova iz te jedinice. Ne računamo JNA oficire, vjerovatno najgori i najnesposobniji oficiri u galaksiji
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Pa normalno , tvoja je jedinica najjaca i najbolja, i najpravednija i najbolji ste ratnici bili - a ti medju njima jedan ako ne i najbolji. Svi drugi su smijesni naspram vas i svaka castKrokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:49MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:43
Dobri ratnici, dobri oficiri sa kodeksom casti na obje strane - vojnici pravi zato ih nisu pobili, vidis sad razliku mozda u postupcima tih ratnika i onoga sto ti prizeljkujes. Sada placenici ne znam jer ipak tesko da neko hoce ici u takve stvari ako to zaista ne voli - jer plata i nije nesto. Mada sto da ne psi rata i placenici / any day and twice on sunday
Velika je meni cast sto sam imao to iskustvo u zivotu, koje sam i trazio - nista nebi promijenio i nista ne zalim - ponos i cast je tu. A drugi su drugi![]()
Vidiš, i ja imam iskustvo, pa kažem da su dobri ratnici, ako ne i najbolji, oni koji brane svoje živote. Ne vjerujem da bi ta jedinica (nema veze s tobom) mogla napraviti nešto na ratištu moje brigade, jer su nam već bile gostovale četničke formacije, pod komandom likova iz te jedinice. Ne računamo JNA oficire, vjerovatno najgori i najnesposobniji oficiri u galaksiji

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
@Behko
Nisu im ni vojnici nešto, guta dezertera.
Nisu im ni vojnici nešto, guta dezertera.

Ne mereeee 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:50Pa normalno , tvoja je jedinica najjaca i najbolja, i najpravednija i najbolji ste ratnici bili - a ti medju njima jedan ako ne i najbolji. Svi drugi su smijesni naspram vas i svaka castKrokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:49
Vidiš, i ja imam iskustvo, pa kažem da su dobri ratnici, ako ne i najbolji, oni koji brane svoje živote. Ne vjerujem da bi ta jedinica (nema veze s tobom) mogla napraviti nešto na ratištu moje brigade, jer su nam već bile gostovale četničke formacije, pod komandom likova iz te jedinice. Ne računamo JNA oficire, vjerovatno najgori i najnesposobniji oficiri u galaksiji![]()
Ja samo znam da smo polupali sve četničke jedinice, u svojoj z/o ti se rugaj, časnije je biti u tuđoj vojsci, a rugati se onoj koja te je kako-tako odbranila.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Ne rugam se, ja postujem to izricito - ti si nastupio sa uvredljivim nastupom. Kako bi se ti osjecao kada bi ja nazvao ljude koji su bili tvoji suborci ili slicno podrugljivim imenima ili im prizeljkivao smrt. Ja naprotiv ni na jedan nacin nisam uvrjedio tvoje saborce koje ponavljam u vecini postujem, samo sam se oslonio na tvoje arogantne stavove , pricas o oficirima lose kvalitete ? Pa ne znam ako mislis na Ulemeka on nije nikada bio oficir, dalje ako vucemo tako zakljucke onda imamo Ante Gotovinu koji je po tebi kakav oficir ?Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:52MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:50
Pa normalno , tvoja je jedinica najjaca i najbolja, i najpravednija i najbolji ste ratnici bili - a ti medju njima jedan ako ne i najbolji. Svi drugi su smijesni naspram vas i svaka cast![]()
Ja samo znam da smo polupali sve četničke jedinice, u svojoj z/o ti se rugaj, časnije je biti u tuđoj vojsci, a rugati se onoj koja te je kako-tako odbranila.