Kakav je vaš odnos sa susjedima?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times
Status: Offline

Re: Kakav je vaš odnos sa susjedima?

Post by bagra »

greeneyes wrote: 02 May 2021, 12:15 Supruznike ili supruznice
ne biram :cudi
bitno je da mi se na kraju plati
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 02 May 2021, 10:18 Ma ne znam, znam samo da su Ribe takve. Mirne. Do jednom, pa sam zato pitala.
Ma meni je to zbog vjere. Kako sam krenuo da ozbiljnije praktikujem istu, postao sam saburli.
Sad i kad dijete naiđe, sklonim mu se s puta. Ima polijepo godina kad sam zadnji put slomio nekog tipa.
Ono, hodam pognute glave, ne zvjeram okolo, ne vrijeđam ljude, ne silim se i tako.
Ali, ono što ne volim jeste ljudski pasjaluk.
Svi mi se morete obratit
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4137 times
Been thanked: 4262 times

Post by srculence7 »

Pre dva dana sam alarmirala skoro sve komšije iz zgrade da otkrijemo odakle dim i miris na neku izgorotinu... Komšika sa zadnjeg sprata ostavila pile u rerni i otišla žena u kupovinu... počelo se osećati kroz ventilacione otvore prvo i ja tako krenem redom od vrata do vrata, svi počeli da izlaze, da detektujemo odakle se širi... kad eto ti nje dolazi u čudu, pita šta se dešava. Rekoh izgleda da kod vas nešto gori. Sreća samo pile i šerpa stradali, ali nije uopšte bezazleno živeti u blizini nesmotrenih ljudi. Nedavno u jednoj zgradi 10 stanova izgorelo. Kod 4 od 5 požara je uzrok ljudski faktor.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Lepa sela lepo gore :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Puno puno bolji od odnosa sa forumskim svijetom.. :hihi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Onda mora da je seksualan :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Incest :lupa medjedu oko mene je mamina obitelj :ooo
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times
Status: Online

Post by Masamune »

Super smo sa dvije porodice pa znamo cesto popiti kafu ili izaci ispred zgrade na klupu. Neke samo zdravo-zdravo u prolazu ili malo duza prica ali nista posebno, a dvoje njih ne pozdravljamo jer su kreteni.

Jedan od kretena je nas optuzio da pusimo, da koristimo nargilu i ostale duhanske proizvode pa se sirilo ventilacijom i to je ispricao svima u zgradi. Ispostavilo se da su neki studenti. Malo je falilo da ga nokautiram kad smo se sreli prvi put nakon toga.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:D

Samo polako ,većinu držimo na crti .
Ostalo je cutanje.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz »

Tri zene oko mene, same ... :hm
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Helloo - have a nice day :ooo
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53205 times
Been thanked: 9449 times

Post by ElTriconi »

Julia-Klara wrote: 02 May 2021, 00:32 Ne znam nikog :cudi i ne vidjam nikog
Njaka me djeca ispred zgrade pozdravljaju, ali pojma nemam gdje zive. Al’ to je stvar kulture, pozdravljaju sve starije
Kako ste :femea
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Mon
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 5108 times

Post by Mon »

Divan, neki dan prije trcanja istezem se ispred kuce a susjed, glave okrenute unazad, hoda naprijed gledajuci u mene (valjda misleci da ga ne vidim) i udari u drvo :valja
Poslije ga vidim ide sa djecom (3) koja se vracaju iz skole i bas me zanima kako ce zeni objasniti crvenilo na licu...
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Mon wrote: 24 Aug 2021, 18:01 Divan, neki dan prije trcanja istezem se ispred kuce a susjed, glave okrenute unazad, hoda naprijed gledajuci u mene (valjda misleci da ga ne vidim) i udari u drvo :valja
Poslije ga vidim ide sa djecom (3) koja se vracaju iz skole i bas me zanima kako ce zeni objasniti crvenilo na licu...
Ja :kafa
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

MorningStar wrote: 24 Aug 2021, 16:54 Helloo - have a nice day :ooo
Nu :spanac

Image
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Mon wrote: 24 Aug 2021, 18:01 Divan, neki dan prije trcanja istezem se ispred kuce a susjed, glave okrenute unazad, hoda naprijed gledajuci u mene (valjda misleci da ga ne vidim) i udari u drvo :valja
Suti dobro je pa je bilo drvo, mogo ga je satrat kamion 😋
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

Ja sam mislila da ce zivot u maloj zgradi biti ugodniji nego u velikoj, ali sam se gadno prevarila. Malo je susjeda, i ponasaju kao da je to obiteljska kuca a ne zgrada. U kombinaciji sa susjedima iz susjedne kuce privatizirali su sve zivo i ponasaju se kao da je sve njihovo. U zgradi ne mozes privatizirati dvoriste i parking, jer nije tvoje, nego bi trebalo biti zajednicko...ovi naslazu po dvoristu svojih stvari, stol, stolice, lezaljke, susilo za ves... parkiraju se konstantno auti njihovih gostiju i poznanika, skoro svaki dan mi blokiraju garazu. Ogromno dvoriste i parking a ja se jedva okrenem i izvucem, jer su uvijek parkirani neki auti ljudi koji tu uopce ne zive, ali dolaze kod njih. Jednostavno ljudi uopce ne shvacaju da je to stambena zgrada, i da tu zivi jos netko tko isto tako polaze jednaka prava na sve zajednicke prostore, a ne samo oni
Povrh svega toga su jako glasni i neobzirni. Jos imaju psa koji je uzasno glasan i napada nas svaki put kad nas vidi. Hvala Bogu pa je ljeto gotovo i nece mi vise po cijele dane visiti pod prozorima, sad ce mi samo skakati iznad glave.

Kad dode vrijeme za kupnju veceg stana, selim u najvecu zgradu koju nadem, gdje su susjedi na "dobar dan" i ne vide jedni druge. Ova hipi komuna u kojoj zivim mi ide na kurac.
somehow I manage
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

gospođa Brams wrote: 25 Aug 2021, 10:43 Ja sam mislila da ce zivot u maloj zgradi biti ugodniji nego u velikoj, ali sam se gadno prevarila. Malo je susjeda, i ponasaju kao da je to obiteljska kuca a ne zgrada. U kombinaciji sa susjedima iz susjedne kuce privatizirali su sve zivo i ponasaju se kao da je sve njihovo. U zgradi ne mozes privatizirati dvoriste i parking, jer nije tvoje, nego bi trebalo biti zajednicko...ovi naslazu po dvoristu svojih stvari, stol, stolice, lezaljke, susilo za ves... parkiraju se konstantno auti njihovih gostiju i poznanika, skoro svaki dan mi blokiraju garazu. Ogromno dvoriste i parking a ja se jedva okrenem i izvucem, jer su uvijek parkirani neki auti ljudi koji tu uopce ne zive, ali dolaze kod njih. Jednostavno ljudi uopce ne shvacaju da je to stambena zgrada, i da tu zivi jos netko tko isto tako polaze jednaka prava na sve zajednicke prostore, a ne samo oni
Povrh svega toga su jako glasni i neobzirni. Jos imaju psa koji je uzasno glasan i napada nas svaki put kad nas vidi. Hvala Bogu pa je ljeto gotovo i nece mi vise po cijele dane visiti pod prozorima, sad ce mi samo skakati iznad glave.

Kad dode vrijeme za kupnju veceg stana, selim u najvecu zgradu koju nadem, gdje su susjedi na "dobar dan" i ne vide jedni druge. Ova hipi komuna u kojoj zivim mi ide na k.....
Kucicu bona kakvu. Ogradu cemprese do ograde i kakvog ovcara pustis i rahatluk :ooo
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

MorningStar wrote: 25 Aug 2021, 10:44

Kucicu bona kakvu. Ogradu cemprese do ograde i kakvog ovcara pustis i rahatluk :ooo
Nemam volje ni zivaca za kucu, to je rupa bez dna, zivjela sam dugo u kuci i tu nema kraja ulaganjima :visi A nije bas da sam imala mir, dapace, buka me je izludivala. To jedino u nekom selu izvan grada. Zasad nisam jos u takvom mentalitetu. Mozda jednom.
somehow I manage
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Post by Masamune »

Ja kad budem htio ponovo živjeti u kući to će biti kuća pa sljedeća tek 500m udaljena od moje.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Post Reply

Return to “Drustvo”