Ovo bilo za doručak, paradajz čorba, salatica (kupus rendani), kolač i pola 'ljeba ..... razneo se ko vehabija
Moderator: VIP

jesam ... bilo toiko dobro da sam se vratio po još ...

Ne ide mi se kuci, evo vec Zagreb prosla, znaci ured stigla

ne daj se spacey, mozes ti to:* baterije napunjene, bar do pola.spacebound wrote: 27 Aug 2021, 11:09Ne ide mi se kuci, evo vec Zagreb prosla, znaci ured stigla
A bas sam se fino opustila i uzivala, prvi put nakon godinu dahnula dusom. Sad opet obaveze, problemi, zahebancije i sve sto jos cini taj paket
Kako si ti?

Bas sam se razrahatila, ni o cemu nisam htjela da mislim. Sad vec kontam, valja ganjat ruksake, cipele, jakne, zvat za revakcinaciju, mami s krecenjem pomoc. Povrh svega toga skolaSkin wrote: 27 Aug 2021, 11:40ne daj se spacey, mozes ti to:* baterije napunjene, bar do pola.spacebound wrote: 27 Aug 2021, 11:09
Ne ide mi se kuci, evo vec Zagreb prosla, znaci ured stigla
A bas sam se fino opustila i uzivala, prvi put nakon godinu dahnula dusom. Sad opet obaveze, problemi, zahebancije i sve sto jos cini taj paket
Kako si ti?
to kad pobjegnes od svega nema cijenu. lakse se i vratiti. i nova perspektiva, pa progledas.
a pingvini samo brbljaju je li
dobro sam, sta ja znam..ni ne mislim. uspavljujem evo svojih 9 kila meda
sjecas li se icega oko kasica i uvodjenja cvrste hrane za svoje bebache? moja bebe je slatkohrana. pocela je klopati kasice od povrca sa 4 i po mj, pa vocno-zitne i nije bilo problema, ali sad treba prosiriti repertoar pa imam nedoumica. sajtovi za mame i bebe su![]()

Ja bih se ubacila ako nije problem... Imam bebicu od haman 11 mjeseci i možeš slobodno i piletinu s povrćem početi ubacivati, nemasno meso, neku tjesteninu bez jaja ili rižu, na uvijek tako neke kombinacije pravim... Prije prve godine se ne daje kikiriki, med, kravlje mlijeko, jagode i još neke stvari na koje ste vi alergični pa bi ih bolje bilo poslije ubaciti u prehranu... Mada moram reci da sam ja svojoj davala mlijeko, ono manje masno i nije bilo nikakvih problemaspacebound wrote: 27 Aug 2021, 11:45Bas sam se razrahatila, ni o cemu nisam htjela da mislim. Sad vec kontam, valja ganjat ruksake, cipele, jakne, zvat za revakcinaciju, mami s krecenjem pomoc. Povrh svega toga skolaSkin wrote: 27 Aug 2021, 11:40
ne daj se spacey, mozes ti to:* baterije napunjene, bar do pola.
to kad pobjegnes od svega nema cijenu. lakse se i vratiti. i nova perspektiva, pa progledas.
a pingvini samo brbljaju je li
dobro sam, sta ja znam..ni ne mislim. uspavljujem evo svojih 9 kila meda
sjecas li se icega oko kasica i uvodjenja cvrste hrane za svoje bebache? moja bebe je slatkohrana. pocela je klopati kasice od povrca sa 4 i po mj, pa vocno-zitne i nije bilo problema, ali sad treba prosiriti repertoar pa imam nedoumica. sajtovi za mame i bebe su![]()
Oj,odoh ja ovom rec' da stane, pa cu stopom nazad
Pa ne znam cim prosirujes, a i podosta sam zaboravila. Nekad sam znala tacno sta smije i ne smije do godinu dana![]()
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Bome ova ima i iz cegaHAVANA wrote: 27 Aug 2021, 18:34 Ima posla ko hoce radit. https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... tar/428409

hvala mikiceMikica07 wrote: 27 Aug 2021, 15:27Ja bih se ubacila ako nije problem... Imam bebicu od haman 11 mjeseci i možeš slobodno i piletinu s povrćem početi ubacivati, nemasno meso, neku tjesteninu bez jaja ili rižu, na uvijek tako neke kombinacije pravim... Prije prve godine se ne daje kikiriki, med, kravlje mlijeko, jagode i još neke stvari na koje ste vi alergični pa bi ih bolje bilo poslije ubaciti u prehranu... Mada moram reci da sam ja svojoj davala mlijeko, ono manje masno i nije bilo nikakvih problemaspacebound wrote: 27 Aug 2021, 11:45
Bas sam se razrahatila, ni o cemu nisam htjela da mislim. Sad vec kontam, valja ganjat ruksake, cipele, jakne, zvat za revakcinaciju, mami s krecenjem pomoc. Povrh svega toga skola
Oj,odoh ja ovom rec' da stane, pa cu stopom nazad
Pa ne znam cim prosirujes, a i podosta sam zaboravila. Nekad sam znala tacno sta smije i ne smije do godinu dana![]()

Da zaboravila sam na koljenicu, ja sam toga skuhala, Al polahko na nižoj temperaturi, i rasporedila u plastične čašice i u zamrzivac i kad joj nešto kuham samo pred kraj to dodam... I ja sam blendala sve dok nije dobila malo više zubica, pa sam pokušala samo malo da viljuškom zgnječim i ide, sad može i zalogajcice fino žvakati... Jeste mlijeko koje mi pijemo, samo neko blago (ja mislim 0,8% mm) Sam ja njoj davala, čisto da probam da vidim kako će reagovati i nije bilo problema, ali sam čitala da preporučuju tek nakon napunjene prve godineSkin wrote: 27 Aug 2021, 20:34hvala mikiceMikica07 wrote: 27 Aug 2021, 15:27
Ja bih se ubacila ako nije problem... Imam bebicu od haman 11 mjeseci i možeš slobodno i piletinu s povrćem početi ubacivati, nemasno meso, neku tjesteninu bez jaja ili rižu, na uvijek tako neke kombinacije pravim... Prije prve godine se ne daje kikiriki, med, kravlje mlijeko, jagode i još neke stvari na koje ste vi alergični pa bi ih bolje bilo poslije ubaciti u prehranu... Mada moram reci da sam ja svojoj davala mlijeko, ono manje masno i nije bilo nikakvih problemakakav problem, samo naprijed. veliki poljubac za tvoje malo cedo :*
mislila sam pitati mogu li joj dati supicu - da skuham koljenicu, pa na onoj vodi skuham griz? ima skoro 7 mj. cini mi se da bi sad to moglo.
a zasad jede skoro svo povrce (razne kasice, ubacim malo putera ili masl ulja, sa tjesteninom ili rizom), piletinu sa rizom i povrcem. ponekad kasicu sa malo teletine, krompirom, kukuruzom i mrkvom. to kad nadjem teletinu sa org farme. puretinu jos nismo uveli, jaka je. preporucila je pedijatrica janjetinu, kaze to je najbolje crveno meso za bebu, ima zeljeza a lagana je. pa cekam i to kad bude pa cu zalediti za preko zime, jer tad janjetine nema.
ostwlo sto se ne smije davati, ni ne dajemo.
mlijeko, ovo koje mi pijemo? je li to od godinu dana ide?
sve blendam. valjda dok god ne moze da se izbori sa krupnijim zalogajicem, tako treba. ne znam kako si ti to radila? ima 2 zubica, sad ce jos dva.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests