Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Taare »

Jedan od dizeldorfskih univerziteta pokrenuo tombolu na koju se mogu prijaviti svi studenti koji će se vakcinisati prije početka semestra.
Glavna nagrada 5 000 €
Pa jbte, parama privlače raju da se vakciniše :grana

https://m.bild.de/regional/duesseldorf/ ... obile.html
Svi mi se morete obratit
Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1742 times

Post by Kai »

Cekam update vakcine

Al ovom nema kraja, virus mutira svake godine.
Vragolasto..:zao
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad »

Taare wrote: 29 Aug 2021, 22:19 Jedan od dizeldorfskih univerziteta pokrenuo tombolu na koju se mogu prijaviti svi studenti koji će se vakcinisati prije početka semestra.
Glavna nagrada 5 000 €
Pa jbte, parama privlače raju da se vakciniše :grana

https://m.bild.de/regional/duesseldorf/ ... obile.html
da je vakcina zaista pouzdana i efikasna, ne bi trebali nikakvi finansijski stimulansi.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times

Post by Fuddo »

Rum wrote: 29 Aug 2021, 21:24
HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 21:20 Ja cu trecu udarit po miksu. Neku astru il modernu, nesta... Da zabiberim. :srce
Image
Uh
Lizemo po kucama sFajzerom
Dadabubamara big vadzajna tehnika
Ulijecemo kolko moremo
Nedaj se Bosno!
Dozvolite da se obratimo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23881 times
Status: Online

Post by HAVANA »

A sto dara slika picku?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27948 times

Post by Rum »

HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 23:41 A sto dara slika picku?
dA MI VIDIMO :srce
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 23:41 A sto dara slika picku?

Rocko, kakvo je to pitanje?
Pa da i mi, obicni smrtnici, moremo viT kako izgleda skupa, brizno njegovana p.....
Statije
Dozvolite da se obratimo
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3315 times

Post by Skin »

MarlboroGold wrote: 29 Aug 2021, 17:15
Skin wrote: 29 Aug 2021, 16:00
ee dok me nije izbacilo, da probam.

to da zivimo u svijetu polarizacije i relativizacije po svim mogucim pitanjima i da se propituje sve sto se tice zdravog razuma i logike, cinjenica je s kojom se covjek stvarno tesko miri...ono ne znas uopste sta s tim, kako to da prihvatis, ni hoce li to prestati. jedno je sigurno, dominantni narativ/diskurs prevagne toliko da uspjesno oblikuje i javnu misao...

meni je postmoderna nesto drugo i iznenadjuje me kako je nesto sto je zapravo umjetnicka forma, stil, estetska kritika postalo politicki alat i metoda kojom se oblikuju javne rasprave do te mjere da se nauka propituje.

u arhitekturi, postmoderna odbacuje kicastu dekoraciju moderne, manjak funkcionalnosti itd. postmoderna u knjizevnosti stavlja upitnik na strukturu nekih knjizevnih formi. a postmoderna filozofija je zapravo posluzila politickom narativu. kako, da me ubijes, ne shvatam.

zar nije frapantno da se kuhnovo djelo o naucnim revolucijama koristi za relativizaciju zdravorazumskog, logicnog,  naucnog...
zar nije cudno da se foucault i derrida koriste od strane konzervativne desnice, uprkos njihovim idejama o hijerarhiji i strukturama moci?
i buuu koliko se sve izvrce, posebno oko empirijski dokazanih stvari (npr. klimatske promjene, sigurnost vakcina).
ta nesigurnost i nepovjerenje u filozofsku i naucnu misao, sad vec jasno da postoji, vjerovatno je pocela pojavom postmoderne 80ih, a koja je opet izrasla iz evropskog poststrukturalizma, wittgensteina i godela i logickog pozitivizma. uz kuhnovu promjenu paradigme. to je na neki cudan nacin dalo prostor da danas imamo diskurs: nauka je samo necije misljenje, a ne osnova razumijevanja svijeta i univerzuma.
Jednostavno problem je što se danas odbacuje ideja o postojanju znanja koje je nezavisno od ljudske percepcije, pa tako i same naučne činjenice. Također, fokus je na kolektivnom umjesto na individualnom i daje se puno veći značaj određenoj društvenoj konstrukciji na osnovu čega teže kontrolisanju svega mogućeg (jezik, vaninstitucionalno djelovanje itd.), a između ostalog iskazuju i skeptizicam prema naučnim činjenica. Zato su i same biološke činjenice na udaru - ako pogledamo politike identiteta. To je i izuzetno opresivno. Upravo Foucault pripada jednoj grupi filozofa kojeg više zanimaju društvene strukture i dinamika istih i kolektivne opresije za razliku od recimo Ničea kod kojeg je u fokusu potencijal individue.

U suštini trebali bismo prestati sa ideologijama i vratiti se nazad razmišljanju.
da, ali nisam sigurna da je fokus na kolektivnom, a ne na individualnom - postmoderna, jer postmodernisti govore o individualnom.
nije trump postmoderna :shock. njega postmoderna objasnjava. a to je mozda ono kako je ta filozofija zloupotrebljena: postmoderne teorije nisu uzrok ovome sto se desava, nego su one okvir za razumijevanje drustvenih fenomena danasnjice, dale su nacin da se objasni kako se moze laz maskirati u istinu. pogresna interpretacija dovodi do pogresnog shvatanja koje imamo danas. mislim da danasnja polarizacija i relativizacija nisu posljedica postmoderne, nego propagande
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Skin wrote: 30 Aug 2021, 11:15
Jednostavno problem je što se danas odbacuje ideja o postojanju znanja koje je nezavisno od ljudske percepcije, pa tako i same naučne činjenice. Također, fokus je na kolektivnom umjesto na individualnom i daje se puno veći značaj određenoj društvenoj konstrukciji na osnovu čega teže kontrolisanju svega mogućeg (jezik, vaninstitucionalno djelovanje itd.), a između ostalog iskazuju i skeptizicam prema naučnim činjenica. Zato su i same biološke činjenice na udaru - ako pogledamo politike identiteta. To je i izuzetno opresivno. Upravo Foucault pripada jednoj grupi filozofa kojeg više zanimaju društvene strukture i dinamika istih i kolektivne opresije za razliku od recimo Ničea kod kojeg je u fokusu potencijal individue.

U suštini trebali bismo prestati sa ideologijama i vratiti se nazad razmišljanju.
da, ali nisam sigurna da je fokus na kolektivnom, a ne na individualnom - postmoderna, jer postmodernisti govore o individualnom.
nije trump postmoderna :shock. njega postmoderna objasnjava. a to je mozda ono kako je ta filozofija zloupotrebljena: postmoderne teorije nisu uzrok ovome sto se desava, nego su one okvir za razumijevanje drustvenih fenomena danasnjice, dale su nacin da se objasni kako se moze laz maskirati u istinu. pogresna interpretacija dovodi do pogresnog shvatanja koje imamo danas. mislim da danasnja polarizacija i relativizacija nisu posljedica postmoderne, nego propagande
nauka je veliki dio problema oko vakcinacije, nejasna, kontroverzna, profitno orjentisana, sasvim dovoljno razloga da polarizuje mase i apsurdno pravi problem jos izrazeniji nego sto jeste, dok bi ga valjda trebala rijesiti.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Skin wrote: 30 Aug 2021, 11:15

Kao što bi Stephen Hicks rekao postmodernistička filozofija je retorička strategija ljevice koju je ljevica počela koristiti nakon propasti socijalizma i komunizma. Tu je donekle u pravu. Međutim nije skroz, jer je ista prisutna i kod desnice. Upravo najviše po anti-empirijskim stavovima tako da se ne slažem u dijelu u vezi Trumpa koji retorički zanemaruje činjenice i vrlo često stavlja naglasak na interpretaciju istih. Nije to više ni puka propaganda, već nešto mnogo više. Intelektualno uporište naprijed navedenog leži upravo u postmoderni i zato je i ona na udaru od strane akademskih i naučnih zajednica i to nije bez razloga. Problem je što još uvijek nisu pronašli ono što istu može zamijeniti. Tu je najveći problem kako sa skepticizmom odgovoriti na skepticizam. Nije ni moderna rješenje... taj voz je kad ikad proš'o.

Slažem se ja da tu ipak ima i zloupotrebe isto kao što su nacisti zloupotrebljavali Ničea i njegovu filozofiju, ali ne može se više zanemariti i sama postmoderna. Da mi o ovome kad bude neka druga tema koja se više odnosi na to jer smo ovdje već u offu... mada ovdje baš i nema kritične mase da detaljnije o ovome prodiskutujemo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Vicu na poslu ti si nas Gal 😁
Kaze cijela Fr je vakcinisana. Je li bas cijela? Ostalo je jedno malo selo… 😁
Jest reko. Tamam Obelix
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
hopjoppe5
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 96 times
Been thanked: 173 times

Post by hopjoppe5 »

od druga mu tetak umri od druge doze vaccine Pfizer, covjek bio 45 godina zdrav bez ikakih problema ubilaga vaksina

zato ja nebi uzimao

puno ljudih ovdje vaksina im je napravila vise problema neko covid, neki umrli neki u ICU
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2311 times
Been thanked: 5641 times

Post by Beni »

Meni je narasla cuna 3cm od druge doze Pfizer-a :mmm
Fuck you a friendly note to start the day
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Jel u dužinu il u širinu? :valja
Ne mereeee 👉👌
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2311 times
Been thanked: 5641 times

Post by Beni »

Šabović Adis wrote: 30 Aug 2021, 16:10 Jel u dužinu il u širinu? :valja
oboje :hop
Fuck you a friendly note to start the day
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko »

Evo, sad će i kod nas da uvedu pravilo: Vakcinisan, prebolio, negativan. Izgleda da će ostalima oduzimati državljanstvo :oo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23881 times

Post by HAVANA »

Beni wrote: 30 Aug 2021, 15:58 Meni je narasla cuna 3cm od druge doze Pfizer-a :mmm
Lazes picko. :oklagija Meni nije.

Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Krokodil Behko wrote: 30 Aug 2021, 16:53 Evo, sad će i kod nas da uvedu pravilo: Vakcinisan, prebolio, negativan. Izgleda da će ostalima oduzimati državljanstvo :oo
E što će nas zajebat. :valja
Ne mereeee 👉👌
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 30 Aug 2021, 18:12
Beni wrote: 30 Aug 2021, 15:58 Meni je narasla cuna 3cm od druge doze Pfizer-a :mmm

Image
Zato sto si dobio kinesku
Sam ti dlake po jajima spalila
Ojjj
Dozvolite da se obratimo
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

Fuddo wrote: 30 Aug 2021, 19:52
HAVANA wrote: 30 Aug 2021, 18:12

Image
Zato sto si dobio kinesku
Sam ti dlake po jajima spalila
Ojjj
:plavi
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Post Reply

Return to “Stare ankete”