ElTriconi wrote: 13 Aug 2021, 18:42 Ocam fino je vako nekad uzet i nesto spravit, ne mogu vise ni hrane iz pekare, restorana i tako to. Svaki dan to jedem![]()
Problem je što se od dobre hrane, dobro i goji. Evo mene na 85 skoro.

ElTriconi wrote: 13 Aug 2021, 18:42 Ocam fino je vako nekad uzet i nesto spravit, ne mogu vise ni hrane iz pekare, restorana i tako to. Svaki dan to jedem![]()

Sta bi ti, meni je dosta da sam stalak za infuziju, moram se malo dohavizatKrokodil Behko wrote: 14 Aug 2021, 19:22ElTriconi wrote: 13 Aug 2021, 18:42 Ocam fino je vako nekad uzet i nesto spravit, ne mogu vise ni hrane iz pekare, restorana i tako to. Svaki dan to jedem![]()
Problem je što se od dobre hrane, dobro i goji. Evo mene na 85 skoro.

Ubacis u vodu i skuhas..bosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:45 Imam suhih sljiva,moze li mi neko napisati neki jednostavan recept za kompot ?![]()

i to je to? koliko vode koliko secera? i mogu li se ubacit npr orasi ? nisam nikada pravila kompot ali sam probala prosle sedmice jako dobar,doduse ona je imala smokve sljive svastaanimals wrote: 31 Aug 2021, 10:46Ubacis u vodu i skuhas..bosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:45 Imam suhih sljiva,moze li mi neko napisati neki jednostavan recept za kompot ?![]()
![]()

Idi na You toube i oni sve znaju..bosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:48i to je to? koliko vode koliko secera? i mogu li se ubacit npr orasi ? nisam nikada pravila kompot ali sam probala prosle sedmice jako dobar,doduse ona je imala smokve sljive svasta

ma uvijek ima nesto sto ja nemam,a mrsko mi izlazit da kupujem sad,evo sad cu probat ovaj skinin receptanimals wrote: 31 Aug 2021, 10:49Idi na You toube i oni sve znaju..bosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:48
i to je to? koliko vode koliko secera? i mogu li se ubacit npr orasi ? nisam nikada pravila kompot ali sam probala prosle sedmice jako dobar,doduse ona je imala smokve sljive svasta
imas sto recepata za to..

Evo ovaj moj najlakši po kojem radim a bude ukusan pravobosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:45 Imam suhih sljiva,moze li mi neko napisati neki jednostavan recept za kompot ?![]()

evo bas sam zapocela i sad sam dodala i kruske pa cu vidjeti ,javim vamlilith1 wrote: 31 Aug 2021, 12:01Evo ovaj moj najlakši po kojem radim a bude ukusan pravobosnjakinja wrote: 31 Aug 2021, 10:45 Imam suhih sljiva,moze li mi neko napisati neki jednostavan recept za kompot ?![]()
![]()
Uzmem šljiva tih suhih i ako imaš jabuka, il kruške mozes dodati.
Izrezes jabuke / kruške na neke osrednje komadiće da bi se lijepo iskuhali i staviš to sve u vrelu vodu (ključalu) i pustiš da se kuha otprilike 15/20 min (mozes i duze ) ovisno od boje, jacine koju želiš. Poseceris isto koliko zelis otprilike eto znas probaš.
Mozes dodati po zelji cimeta malo ili vanilinog šećera .
I pustiš da se ohladi to je to.
P.S. (kad vidiš da su sljive pustile boju, i jabuke omekle tad je gotovo) ❤

Obavezno

spacebound wrote: 01 Sep 2021, 08:54 Kupio cojk skoljku jaja, al'S. Na akciji bila![]()
Eh, sad, trebam pravit tortu, u nju ide 12 jaja. Je l' tako da mi je pametnije da kupim 12 M jaja, nego da ova mala koristim? Ma jest, jasta je
![]()

Stavi deset tih malih.spacebound wrote: 01 Sep 2021, 08:54 Kupio cojk skoljku jaja, al'S. Na akciji bila![]()
Eh, sad, trebam pravit tortu, u nju ide 12 jaja. Je l' tako da mi je pametnije da kupim 12 M jaja, nego da ova mala koristim? Ma jest, jasta je
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest