Ne znam da li bi bile sve reakcije negativne. Sjećam se kada su prije nekoliko mjeseci bili protesti u mnogim zemljama kao podrška Palestini. Tada su mediji isto prenosili vijest kao da su samo arapski migranti na strani Palestine i da se ostali narod zgražava jer ko daje podršku Palestini on je antisemit i podržava terorizam međutim mnogo naroda, među njima kršćani, su davali podršku Palestini.ironman wrote: 02 Sep 2021, 23:52 Ja bih to pitanje napisao na baner.
I pronosao ga centrom Gelzenkirhena ili Munchena oko stadiona Baye.
Da vidimo sta mia san mia misli o talibanima..
Ili rudari...
Mozda pronosat baner sa natpisom "love talibans" oko Westfalena subotom popodne..( na njemackom ne znam ybg a nema Space da prevede)
Cisto da vidimo sta ljudi misle i kako bi reagovali..
Kada smo kod stadiona Bayern. Manuel Neuer je za vrijeme pederskog mjeseca nosio kapitensku traku u pederskim bojama i govorilo je se da bi moglo biti sankcija jer su zabranjene bilo kakve poruke na utakmicama. Nekoliko dana kasnije je taj isti stadion trebao biti osvjetljen u pederskim bojama što je UEFA zabranila i onda je sav grad iz protesta bio u tim bojama.
Ko bi prošao kroz Minhen sa homofobnim banerima dobio bi negativne reakcije.
Međutim taj isti Manuel Neuer je snimljen kako pjeva Thompsonove pjesme i kasnije je izjavio da nije imao pojma šta pjeva i ja da prođem Njemačkom sa hrvatskim UZP obiilježjima ne bi dobio nikakve negativne reakcije jer Nijemac koji se nije nikada bavio dešavanjima na Balkanu neće imati pojma šta to znači.
Ukratko to što će neko dobiti negativne reakcije zbog banera o Talibanima nije nikakav dokaz da su oni loši momci već su reakcije zasnovane na tome koliko su zastupljeni u medijima i kako ih mediji predstavljaju.