KINA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times
Status: Offline

Re: Kina uvodi nova rigorozna pravila: Zabranjuju se show emisije, 'feminizirani' stilovi... Muškost je zakon

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2021, 00:13

MarlboroGold wrote: 04 Sep 2021, 23:50 Približavaju moralu, a s druge strane ubiše brašno u Ujgurima. Fini su nema šta.
Znao sam kada sam pomenuo Kineze da će neko kad tad sa pravom pomenuti Ujgure.
Svako danas ubija brašno u nekome. Ta ista Amerika čije se zapadne vrijednosti danas brane ubiše sa Izraelom brašno u Palestincima.
Govorim samo kako je interesantno da svaka država ili struka koja nije miljenik zapada odupire se propagandi emaskulinizaciji muškarca i forsiranju spodoba kao normalno.

To bi bilo isto da sam napisao su Dragan Nikolić i Bora Todorovič bili normalni muškarci u poredenju sa Božom Vrećom i da si tada imali vrhunsku kinematografiju, to ne znači da ignorišem da je za njihovo vrijeme Srbija činila najgore zločine u BiH, tako i oni sa Ujgurima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3673 times
Been thanked: 6739 times

Re: Kina uvodi nova rigorozna pravila: Zabranjuju se show emisije, 'feminizirani' stilovi... Muškost je zakon

Post by Matan » 05 Sep 2021, 00:14

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2021, 23:44
animals wrote: 04 Sep 2021, 22:43

Bas si ih sabrao.
Sav mrak ove planete..
Ne daj Boze da oni prevladaju svijetom, ti bi rob bio...
Pa svi smo mi robovi bez obzira u kakvom društvu bili.
I ti si rob današnjeg društva, ustani rano, odradi osmicu, biti u određeno vrijeme na određenom mjestu i radi određen posao i tako do smrti ako ne dočekaš duboku starost ali ti si rado rob tog društva kao što i neki nemaju problem biti robovi u jednom od ovih nabrojanih ili se mogu prilagoditi.
Pa opiši današnjoj omladini sistem u kojem smo živjeli prije rata, cenzura, pendrek, radne akcije, kult ličnosti, Goli otok i svi bi počeli plakati da samo pomisle da žive u tom sistemu a ti bi se najvjerovatnije rado vratio u to doba.
Ne bi se vratio nikada..
jedino sto je nostalgija, za mladoscu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2021, 00:26

animals wrote: 05 Sep 2021, 00:14
I ti si rob današnjeg društva, ustani rano, odradi osmicu, biti u određeno vrijeme na određenom mjestu i radi određen posao i tako do smrti ako ne dočekaš duboku starost ali ti si rado rob tog društva kao što i neki nemaju problem biti robovi u jednom od ovih nabrojanih ili se mogu prilagoditi.
Pa opiši današnjoj omladini sistem u kojem smo živjeli prije rata, cenzura, pendrek, radne akcije, kult ličnosti, Goli otok i svi bi počeli plakati da samo pomisle da žive u tom sistemu a ti bi se najvjerovatnije rado vratio u to doba.
Ne bi se vratio nikada..
Pošteno.
Ali ima dosta Jugonostalgičara što pate za sistemom koji za današnju generaciju zvuče kao horor film.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2021, 00:28

Naseef Mushroom wrote: 05 Sep 2021, 00:26
animals wrote: 05 Sep 2021, 00:14

Ne bi se vratio nikada..
Pošteno.
Ali ima dosta Jugonostalgičara što pate za sistemom koji za današnju generaciju zvuče kao horor film.
Moram jos jednom ponoviti..
Danasnji sistem zapadni zemalja je najbolji u povijesti..
nije savrsen, nije idealan...ali boljeg nema..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21637 times
Been thanked: 19684 times

Post by Masamune » 05 Sep 2021, 00:31

Naseef Mushroom wrote: 05 Sep 2021, 00:13
MarlboroGold wrote: 04 Sep 2021, 23:50 Približavaju moralu, a s druge strane ubiše brašno u Ujgurima. Fini su nema šta.
Znao sam kada sam pomenuo Kineze da će neko kad tad sa pravom pomenuti Ujgure.
Svako danas ubija brašno u nekome. Ta ista Amerika čije se zapadne vrijednosti danas brane ubiše sa Izraelom brašno u Palestincima.
Govorim samo kako je interesantno da svaka država ili struka koja nije miljenik zapada odupire se propagandi emaskulinizaciji muškarca i forsiranju spodoba kao normalno.

To bi bilo isto da sam napisao su Dragan Nikolić i Bora Todorovič bili normalni muškarci u poredenju sa Božom Vrećom i da si tada imali vrhunsku kinematografiju, to ne znači da ignorišem da je za njihovo vrijeme Srbija činila najgore zločine u BiH, tako i oni sa Ujgurima.
Kad uvodiš u priču moral i moralne vrijednosti onda ne možeš da ne spomeneš Ujgure. Formirali su logore za njih u kojima ih muče i ubijaju ne bi li im Islam izbili iz glave i "kinezirali", a toliko su moćni da su bez obzira na osude čitavog svijeta nastavili to isto raditi. Apsurd je uopšte gurati takvu priču. Naravno da ni amerikanci nisu čisti, ali gdje to oni imaju svoje logore u kojima sistemski istrebljuju čitav jedan narod? To je zadnji put rađeno nad Indijancima, a danas su zaštićeni američkim zakonima.

Uostalom nije Amerika jedina demokratska zemlja... tačno je da nju drmaju vlastiti problemi.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2021, 00:35

Kad kritizujemo.moramo realno sagledavati situacije..
sjetimo se samo vladavine Rusa u Istocnoj i vladavine Amera u zapadnoj Evropi..
ko je sta napravio..i gdje su ljudi sretnije zivjeli..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21637 times
Been thanked: 19684 times

Post by Masamune » 05 Sep 2021, 00:38

Ma apsurd je Kinu spominjati u ovom kontekstu. Da je u pitanju npr. Poljska pa da kažem nešto... ovo je van svake pameti. Znači svaki ološ koji odbije feminizam približava se moralu. Neki bi prvo trebali malo pročitati o moralu i moralnim vrijednostima prije nego što daju takve izjave. To što kinezi rade je u suprotnosti i sa religijskim moralom kao apsolutnim, a i svakim drugim.

Zing-Zong
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 22 times

Post by Zing-Zong » 05 Sep 2021, 00:43

Realno ,komunisti su krali hranu,pa su ljudi ubijali stoku,palili žito, da ne bi to išlo komunistima.Kako to?

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2021, 00:47

Zing-Zong wrote: 05 Sep 2021, 00:43 Realno ,komunisti su krali hranu,pa su ljudi ubijali stoku,palili žito, da ne bi to išlo komunistima.Kako to?
Pa komunisti su imali ideju da svi imaju isto..
i oni koji rade i oni koji ne rade..
tj..ideja je bila, da svi rade i uzimaju, koliko je potrebno..
ali to moze samo u bajkama.

Zing-Zong
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zing-Zong » 05 Sep 2021, 00:50

animals wrote: 05 Sep 2021, 00:47
Zing-Zong wrote: 05 Sep 2021, 00:43 Realno ,komunisti su krali hranu,pa su ljudi ubijali stoku,palili žito, da ne bi to išlo komunistima.Kako to?
Pa komunisti su imali ideju da svi imaju isto..
i oni koji rade i oni koji ne rade..
tj..ideja je bila, da svi rade i uzimaju, koliko je potrebno..
ali to moze samo u bajkama.
I nacisti su imali ideju.Mislim,2021,pa misliti da je komunizam nešto dobro...psihijatrija

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2021, 00:52

Socijalne drzave su jos uvijek najbolje..
dok ih ne izmuzu neradnici..
i onda cemo opet izmisljati neke nove sisteme..

Zing-Zong
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Zing-Zong » 05 Sep 2021, 01:00

Skandinavci su idealni, samo trebaju više pleski dijeliti ...

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 05 Sep 2021, 04:32

Hihih :hihi
Ne mereeee 👉👌

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz » 05 Sep 2021, 05:01

ElTriconi wrote: 04 Sep 2021, 15:28 Ja muskosti i govana, saberes ih des hiljada i od tihar des hiljada jedno desetero ih vece od 180 cenata 🤔

Vece nase zene veg oni i oni nesto goje muskost 😂
Nidje veze, najvisi covjek na planetu je kinez.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz » 05 Sep 2021, 05:28

animals wrote: 04 Sep 2021, 22:43

Bas si ih sabrao.
Sav mrak ove planete..
Ne daj Boze da oni prevladaju svijetom, ti bi rob bio...
De ba Gljiva ohani malo. Eto ti bio na Golom otkou, cenzurisali te, neko te pokupio u kamion i na prisilnu radnu akciju ... jasta radi ... :123

Ta furka je mogla biti atraktivna do prije rata, poslije rata je glupo i spominjati neku jugonostalgiju.

Kad vec govoris o tom vremenu ja se ne sjecam radnih akcija, ukinute dok sam bio osnovac, cenzure je bilo toliko da si mogao sav da se istetoviras i nosis irokezu, nama je kultna licnost bio Bruce iz Iron Maidena, moja familija otkad znam klali redovno kurban i niko im nije zabranjivao.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 05 Sep 2021, 06:12

Eh, nisi ti rušio Juzu nego on, to on hoće da kaže. :valja
Ne mereeee 👉👌

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2922 times
Been thanked: 3312 times

Post by Skin » 05 Sep 2021, 07:36

MarlboroGold wrote: 05 Sep 2021, 00:38 Ma apsurd je Kinu spominjati u ovom kontekstu. Da je u pitanju npr. Poljska pa da kažem nešto... ovo je van svake pameti. Znači svaki ološ koji odbije feminizam približava se moralu. Neki bi prvo trebali malo pročitati o moralu i moralnim vrijednostima prije nego što daju takve izjave. To što kinezi rade je u suprotnosti i sa religijskim moralom kao apsolutnim, a i svakim drugim.
:ok

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 05 Sep 2021, 08:18

:)

Boje se ljudi Pederluka .
Ostalo je cutanje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2021, 09:46

Odraz wrote: 05 Sep 2021, 05:28
De ba Gljiva ohani malo. Eto ti bio na Golom otkou, cenzurisali te, neko te pokupio u kamion i na prisilnu radnu akciju ... jasta radi ... :123

Ta furka je mogla biti atraktivna do prije rata, poslije rata je glupo i spominjati neku jugonostalgiju.

Kad vec govoris o tom vremenu ja se ne sjecam radnih akcija, ukinute dok sam bio osnovac, cenzure je bilo toliko da si mogao sav da se istetoviras i nosis irokezu, nama je kultna licnost bio Bruce iz Iron Maidena, moja familija otkad znam klali redovno kurban i niko im nije zabranjivao.
Ne možeš porediti Jugoslaviju prije smti i poslije smrti Tita.
A poslije rata da sam svaki put dobio marku kada sam čuo rečenice poput "Eh da je Tito živ, on bi sve ovo...", "Prije si mogao na klupi spavati", " Divna vremena kada se nije gledalo ko je ko", "Da su ona vremena svi bi današ ji politicari na Goli otok" i sl. imao bih novac u iznosu jedne solidne njemačke plate.

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 05 Sep 2021, 10:50

Hurija wrote: 05 Sep 2021, 08:18 :)

Boje se ljudi Pederluka .
Prije će biti da se boje obitelji, jer su zabranjivali rađanje (politika jednog djeteta).
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Post Reply

Return to “Svijet”