Neudate zene

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Post Reply
dacina_curica
Status: Offline

Re: Neudate zene

28 Feb 2013, 02:30

Ja mogu rahat u Ginisovu knjigu rekorda pod rubriku najduze zaruke i najljenji buduci supruznici. :grana

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

28 Feb 2013, 02:36

20 godina zaruceni... :D.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

dacina_curica

28 Feb 2013, 02:41

Blizu si :oo 12+ :valja

Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

28 Feb 2013, 10:49

Jonas wrote:Neudate žene nose prstenje, sto mene kao muskarca cesto iritira. Pomislim da su zauzete, okrenem se i odem - same sebe čine nedostupnom.

Dobra vijest je da je na forumu 90% zena u braku, nisu slobodne. :obrve Necu da vas prozivam ... :ooo
Ne znam da je tako dobra vijest, da upravo mnoge udate zene vise po raznoraznim chatovima i traze- sta ?!
Vraga, mozda ?!
A takvih je puno da skoce na prvu i da kritiziraju neudate zene. Sjetim se zena iz mog komsiluka u Bosni, stave male hoklice ispred zgrade, dok cuvaju djecu heklaju i ogovaraju svaku uspjesnu zenu. Sanjaju o zgodnim tudjim muzevima, zaustavljaju postara, kucepazitelja ili slucajnog radnika oko zgrada, prosto...nabacuju se !
Danas im je internet pruzio zadovoljstvo chatanja s tudjim muzevima ili pak mladicima. Znam takvih " pacijentica " koliko ti dragi Bog hoce.

PS: udata sam, troje djece...a mama mi je rekla jednom kad sam se pozalila da mi je muz polijen " Cijeni muza svoga i trpi svoje muke !"
Hebena tradicija..." Kakav je takav je, drzi ga, ne daj ga, jer je muskarac !" ;)

Nije zlato sve sto sija, postoji i bizuterija !

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

28 Feb 2013, 11:06

Sheval wrote:Nisam sve čitao,tek dio uvodnog posta.
No,daleko će te dogurati ako vam smisao života bude to kako vas drugi doživljavaju.
Šveđanin u šezdesetoj nema svoj stan,seli iz grada u grad,zajedno za ženom putuje Svijetom i boli ga đole za sranje u Ruandi.
Radi,radi,radi...pa uživa,uživa,uživa...
Prosječni Balkanac ima svoju kuću ili stan 1/1 na katastru,ima petero djece,sve po propisu,ljetuje u Zaostrogu i pravo ga sjebaje što neka baba misli da nije 'ispravan' 100% :pusi
Seljačine smo...kome krivo,kome drago.

duso draga ,je li ti to tipkas iz Svedske ?? :ljub
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

28 Feb 2013, 12:30

Hana84 wrote: A takvih je puno da skoce na prvu i da kritiziraju neudate zene. Sjetim se zena iz mog komsiluka u Bosni, stave male hoklice ispred zgrade, dok cuvaju djecu heklaju i ogovaraju svaku uspjesnu zenu. Sanjaju o zgodnim tudjim muzevima, zaustavljaju postara, kucepazitelja ili slucajnog radnika oko zgrada, prosto...nabacuju se !
Danas im je internet pruzio zadovoljstvo chatanja s tudjim muzevima ili pak mladicima. Znam takvih " pacijentica " koliko ti dragi Bog hoce.
zivjela govornica! :oo

sva sreca pa mi svejedno sta ko cavrlja. da su i same zanimljive ne bi im drugi ljudi bila glavna tema. :naklon

blago onom ko se zna sam o sebi pozabavit... :)
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8781 times
Been thanked: 5536 times

01 Mar 2013, 20:12

Samo heklajte... :ok :oo
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9347 times
Been thanked: 11093 times

Priča 26-godišnje djevice: Ima li smisla čekati?

12 Oct 2014, 08:59

Image

Ona ima 26 godina i još je uvijek djevica. Tako je odlučila jer u seksualne odnose ne želi stupiti prije braka.

Odlazak na spoj njoj je posebno komplicirana priča. Kada reći dečku da si djevica? Na prvom spoju? I prekasno, i prebrzo. Na drugom, trećem? Odgovor je, čini se, jednostavan, barem iz perspektive ove cure - ne postoji pravo vrijeme. U današnjem svijetu to je na neki način ekstrem, barem iz iskustva 26-godišnjakinje koja je svoju priču, anonimno, podijelila s magazinom Salon.

"Imam 26 godina i visoko sam obrazovana, imam dobar posao, predivan stan i nemam nikakvih dugova. Okružena sam dobrim prijateljima, imam obitelj koja me podržava i posve jasnu sliku onoga tko sam i gdje idem. Prema nekim standardnim društvenim mjerilima, poprilično sam uspješna osoba. Ipak, kada dođe trenutak da dečku s kojim sam izašla na spoj kažem da sam još uvijek djevica i da seks ne dolazi u obzir, odjednom u očima svijeta postajem nesigurna čudakinja", kaže ova 26-godišnjakinja.

"Nekoliko je razloga zašto ne želim seks prije braka"

Dodaje i to da je bila zaljubljena nekoliko puta, bila je i u vezama, no one nikada nisu postajale dovoljno ozbiljne i seks nije dolazio na red. U srednjoj školi i na faksu uglavnom je imala ulogu prijateljice koja je davala ljubavne savjete drugim curama, pa i dečkima.

Jedan dečko, s kojim su se stvari odvijale u smjeru veze, pa i seksa, prevario ju je. Odnosno, ispostavilo se da on već ima curu.

"Razočarenje je možda jedan od razloga. Drugi je taj da sam kršćanka. Ne možda u onom radikalnom smislu, ali odgojena sam sa stavom da je seks nešto što se događa isključivo u braku", kaže ona.

"No", dodaje, "treći i možda najvažniji razlog je taj što sam zapravo romantična, unatoč tome što djelujem kao neovisna, pomalo cinična i s nogama čvrsto na zemlji, i seks mi predstavlja "ono nešto više". Nisam protiv seksa, dapače, seks je, koliko čujem, super stvar, i jedva čekam da probam", kaže ona.

"Dečki različito reagiraju kada im kažem da sam još uvijek djevica"

Dečki, kako navodi, različito reagiraju na činjenicu da je djevica. Neki se doimaju cool, dok u biti kalkuliraju koji je najbrži i najlakši način da je nagovore da promjeni svoj stav. "U početku su neki reagirali dobro, s puno razumijevanja, no na kraju je sve završilo. Ispalo je da je seks ipak veoma bitan"; opisuje svoje iskustvo 26-godišnja djevica.

Neke je ona odbila sama, jer nisu bili "oni pravi", odnosno veza nije išla u smjeru ozbiljnijeg vezivanja ili braka, pa njoj to nije imalo smisla.

Jedan od dečkiju s kojima je izlazila je potpuno podržavao njenu odluku, no ispalo je da je previše religiozan i stalno je inzistirao, ne na seksu već na pričama o seksu, u kontekstu stava kako je to nešto loše i nešto zbog čeka bi se trebali osjećati krivima.

"To me još više uvjerilo da ostanem čvrsta u svojoj odluci", kaže ona i dodaje: "Nisam protiv seksa. Dapače. Postoje trenuci kad mi je jako teško suzdržavati se i tada se pitam je li moja odluka ispravna i ima li smisla čekati".

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Re: Priča 26-godišnje djevice: Ima li smisla čekati?

12 Oct 2014, 10:00

Navrat' deR u Bosnu, ali samo pod uslovom da znaš pitu razviti i ima da odeš ko halva. :jupi
Samo sabura

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

12 Oct 2014, 10:39

ko bog je ko hasov, cim nju niko nije otpakovo do sad :kafa
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14262 times
Been thanked: 9856 times

12 Oct 2014, 14:43

Iskljucivo je njena odluka hoce li "biti otpakovana ili ne, i kada"
Da li je normalno ili ne je stvar stanovista, isto kao da li je zdravo ili ne.
Optuzivati ili jos gore ismijavati nekoga zbog odluke o cekanju (ne nuzno onog pravog,ali nazovimo ga pravim) je njena sloboda izbora.
To smo mi to mozda uradile ranije, mozda i sa prvim koji je "trazio" , kada nismo bile dovoljno zrele, ni dovoljno znale o sexu kao takvom, nam ne daje za pravo osudjivati i "markirati" nekoga nenormalnim.

U svakom slucaju neka ceka dok ne bude spremna , ne vidim problem.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

12 Oct 2014, 17:02

Tačno znam kako joj je.Kao da citam neka svoja iskustva.
Kladim se da su svi previdjeli da ima visoko obrazovanje,jak posao,divan stan itdisl........da ne kazem koliko je neznacajna dobra dusa ili recimo sarm :hm

Treba bit moderna i davat ovakvima ko sto ih imamo tu po f jel, pa da oni okolo pricaju kako su frajeri i kako je ona kurva.Sad je samo cudakinja.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14262 times
Been thanked: 9856 times

12 Oct 2014, 17:11

bas tako Zagi
zivimo u svijetu u kojem je bitno samo dat p*cke , jer vrijedis tek onda ako si "dala"
ako ne ili si luda, ili si cudna, a u najmanju ruku si garant gabor, pa te niko nije htio
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 193 times
Been thanked: 842 times

12 Oct 2014, 17:24

Ako hoće čekat do braka, nek čeka. Odnos prema seksu je svačija individualna stvar i nema tu onoga što je apsolutno ispravno.
Nadam se samo da će zaista naći nekog tko će biti pravi za nju i tko će ju usrećit, jer mi se čini nekako da razočarenje baš ne bi dobro djelovalo na nju. A oni koji ju nazivaju čudakinjom su ograničeni ignoranti.
Žalim svakoga kome je seks jedini smisao života.
somehow I manage

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

12 Oct 2014, 17:52

Ovo ništa meni nije čudno. U mom kraju ima djevojka koja ima 28 godina, inteligentna, duga plava kosa, veoma visoka, vitka, duge noge, izgleda kao da je profesionalna promoterka odbojke na pijesku ali ništa. Dijagnoza: babo je ne da tako lako. :ooo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

12 Oct 2014, 17:58

njena stvar...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

13 Oct 2014, 09:25

imace se kad kajat :kafa
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9347 times
Been thanked: 11093 times

13 Oct 2014, 10:09

Luna. wrote:imace se kad kajat :kafa
Lično iskustvo?

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 193 times
Been thanked: 842 times

14 Oct 2014, 02:10

Nije ona ništa više izložena razočaranju od drugih ljudi. Svaka životna odluka koju donesemo nosi svoj rizik, i za puno stvari u životu se čovjek može zajebat i shvatit da je krivo odlučio. Pa koliko samo ima žena koje su baš obrnut primjer, koje su se nekome dale prerano dok nisu bile spremne, tko ih je iskoristio i povrijedio i nose emocionalne ožiljke od toga...Šta sve čovjek u životu može sjebati, žaljenje zbog apstinencije od seksa je totalno minorno. To se barem da nadoknaditi, dok nege druge stvari ne baš.
somehow I manage

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

14 Oct 2014, 02:11

gospođa Brams wrote:Ako hoće čekat do braka, nek čeka. Odnos prema seksu je svačija individualna stvar i nema tu onoga što je apsolutno ispravno.
Nadam se samo da će zaista naći nekog tko će biti pravi za nju i tko će ju usrećit, jer mi se čini nekako da razočarenje baš ne bi dobro djelovalo na nju. A oni koji ju nazivaju čudakinjom su ograničeni ignoranti.
Žalim svakoga kome je seks jedini smisao života.
:cool :cool

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”