Sto, kakanj super
Auto put
Nema guzve, posadis bastu
Mali skakuce okolo ne moras ga svake sekunde na oku drzat
Blizu ti poso
Sve imas
Moderator: Krokodil Behko
Sto, kakanj super
Ja sedmicno na lorisu sa ulaza skinem po par onih kupujem stan...Bice to jos gore.Sarajevo je specificno,kotlina,nema prostora a svi bi u te zone.Nema se gdje praviti.Stan je tito,jebo pare.Gube vrijednost.A i ljudi su sega.Svakom je sve skupo a kad on prodaje,cirkus.Juce mi zena kod velepekare za zemlju od 540m2,doduse sa dobrim regulacionim,2000m2 neta...Trazi 1000000 euraBeni wrote: 07 Sep 2021, 12:24Juce nakav lik hoda po parkingu i raspituje se za stan da kupi al striktno prizemlje prvi il drugi sprat, kaze mu ja kume prije ces bingo ubost nego takav stan ovdje kupitiHAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:21 I to je jedino sto ces i naci.Suteren ili 5 bez lifta.Da je drugi jutros bi se prodo.![]()
Pocnes sad zgradu sa 20 stanova.Nisi ni iz zemlje izasao,10 je prodano.Daj samo 10% jeftinije.Realnost je ono sto je musterija spremna platiti.A ne znam ni sta bi ti,koliko treba kostati? Znas li ti koliko izadje m2 kvalitetne zgrade po prodajnom neto m2 stana?bosnjakinja wrote: 07 Sep 2021, 12:26Pa valjda realnost diktira standard,BIH nema standard Minhena ni blizu .HAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:23
Jel realna u minhenu za 50m2 430000 eura? Ko te to pita sta je realno i sta bi ja volio.
pa dobro ja mislim da je dijaspora podigla te cijene,dosta dijaspore kupuje stanove u BIH,i ja cu aBdHAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:33Pocnes sad zgradu sa 20 stanova.Nisi ni iz zemlje izasao,10 je prodano.Daj samo 10% jeftinije.Realnost je ono sto je musterija spremna platiti.A ne znam ni sta bi ti,koliko treba kostati? Znas li ti koliko izadje m2 kvalitetne zgrade po prodajnom neto m2 stana?bosnjakinja wrote: 07 Sep 2021, 12:26
Pa valjda realnost diktira standard,BIH nema standard Minhena ni blizu .
Džaba ti i kad kupiš stan kad je u BiH svakim danom sve manje ljudi .... ja gledam sinoć .... pola 9 Maglaj pust ....bosnjakinja wrote: 07 Sep 2021, 12:36pa dobro ja mislim da je dijaspora podigla te cijene,dosta dijaspore kupuje stanove u BIH,i ja cu aBdHAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:33
Pocnes sad zgradu sa 20 stanova.Nisi ni iz zemlje izasao,10 je prodano.Daj samo 10% jeftinije.Realnost je ono sto je musterija spremna platiti.A ne znam ni sta bi ti,koliko treba kostati? Znas li ti koliko izadje m2 kvalitetne zgrade po prodajnom neto m2 stana?![]()
A hajmo i ovo izracunati.Rade dvoje u minhenu i imaju neto primanja 5000 eura.Uzmu 430000 eura kredit.Koliko godina mogu dobiti za otplatu i kolika je rata? Mogu li ga otplatiti za 20 godina i zivjeti od tih primanja?bosnjakinja wrote: 07 Sep 2021, 12:26Pa valjda realnost diktira standard,BIH nema standard Minhena ni blizu .HAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:23
Jel realna u minhenu za 50m2 430000 eura? Ko te to pita sta je realno i sta bi ja volio.
Da,to je ogroman problem.Svi ili odlaze ili se koncentrisu u vece gradove.Vlast boli qrac.Djeca nam odlaze a niko da im pruzi bilo sta smisleno...Samo daj njemu,daj njemu,usro se dabogda dozavrat.edo_79 wrote: 07 Sep 2021, 12:39Džaba ti i kad kupiš stan kad je u BiH svakim danom sve manje ljudi .... ja gledam sinoć .... pola 9 Maglaj pust ....bosnjakinja wrote: 07 Sep 2021, 12:36
pa dobro ja mislim da je dijaspora podigla te cijene,dosta dijaspore kupuje stanove u BIH,i ja cu aBd![]()
![]()
A steta jebote, to je prelijepa zemlja,HAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:49Da,to je ogroman problem.Svi ili odlaze ili se koncentrisu u vece gradove.Vlast boli qrac.Djeca nam odlaze a niko da im pruzi bilo sta smisleno...Samo daj njemu,daj njemu,usro se dabogda dozavrat.edo_79 wrote: 07 Sep 2021, 12:39
Džaba ti i kad kupiš stan kad je u BiH svakim danom sve manje ljudi .... ja gledam sinoć .... pola 9 Maglaj pust ....![]()
Pod uslovom da svakome dijaspora salje. To je veoma mali udio u cjelokupnom GDP-u - cak i zanemariv. Ali ko nasi ljudi... zele da budu vazni, da se pitaju i da nesto od njih zavisi busajuci se u prsa, a u sustini zavise samo njihove familije i niko vise. Tek bi ozbiljni pomaci bili kad bi mnogo vise investirali sto se tice fabrika, know howa i ostalog i da direktno placaju poreze i doprinose u ovoj zemlji - svaka cast i njima i onima koji salju svojima kojima je potrebno, ali nek me se mane patetike kao da ja disem i zivim zbog njih. Disem jer ja redovno placam svoje poreze i doprinose, a sutra cu i ja ovisiti od buducih radnika.The 51st State wrote: 07 Sep 2021, 11:39a familije zive na marsu, pa skoro svaka familija ima neku dijasporu....
Fuddo wrote: 07 Sep 2021, 12:59A steta jebote, to je prelijepa zemlja,HAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:49
Da,to je ogroman problem.Svi ili odlaze ili se koncentrisu u vece gradove.Vlast boli qrac.Djeca nam odlaze a niko da im pruzi bilo sta smisleno...Samo daj njemu,daj njemu,usro se dabogda dozavrat.
Sve zivo imas na dohvat ruke
Sumu, rijeku, planinu, more…
Al et, Bog dao budala, ko u prici.
Obatalise sve.
Kako majku mu?
Ma ima nesta u toj nasoj vodi, nemre to slucajno, treba to ispitat.
Ma ko se bolan busa u prsa?MarlboroGold wrote: 07 Sep 2021, 13:02Pod uslovom da svakome dijaspora salje. To je veoma mali udio u cjelokupnom GDP-u - cak i zanemariv. Ali ko nasi ljudi... zele da budu vazni, da se pitaju i da nesto od njih zavisi busajuci se u prsa, a u sustini zavise samo njihove familije i niko vise. Tek bi ozbiljni pomaci bili kad bi mnogo vise investirali sto se tice fabrika, know howa i ostalog i da direktno placaju poreze i doprinose u ovoj zemlji - svaka cast i njima i onima koji salju svojima kojima je potrebno, ali nek me se mane patetike kao da ja disem i zivim zbog njih. Disem jer ja redovno placam svoje poreze i doprinose, a sutra cu i ja ovisiti od buducih radnika.The 51st State wrote: 07 Sep 2021, 11:39
a familije zive na marsu, pa skoro svaka familija ima neku dijasporu....
2 milijarde eura upumpano u sistem za nase uslove nije zanemarivo, ono sto se slazem da je efekat tog upumpavanja ekonomski gledano minimalan zbog disperzije poslatog novca. u sustini najvise koristi imaju budzetlije jer na kraju vecina tog novca u pdv sistemu zavrsi.MarlboroGold wrote: 07 Sep 2021, 13:02Pod uslovom da svakome dijaspora salje. To je veoma mali udio u cjelokupnom GDP-u - cak i zanemariv. Ali ko nasi ljudi... zele da budu vazni, da se pitaju i da nesto od njih zavisi busajuci se u prsa, a u sustini zavise samo njihove familije i niko vise. Tek bi ozbiljni pomaci bili kad bi mnogo vise investirali sto se tice fabrika, know howa i ostalog i da direktno placaju poreze i doprinose u ovoj zemlji - svaka cast i njima i onima koji salju svojima kojima je potrebno, ali nek me se mane patetike kao da ja disem i zivim zbog njih. Disem jer ja redovno placam sve poreze i doprinose, a sutra cu i ja ovisiti od buducih radnika.The 51st State wrote: 07 Sep 2021, 11:39
a familije zive na marsu, pa skoro svaka familija ima neku dijasporu....
samo podrinje moze kvalitetne stoke uzgajati ko pola teksasa, od svog tog neiskoristenog potencijala vidio sam da samo jedna firma iz sarajeva ima usluznu klaonicu u srebrenici, nas javasluk i cekanje na drugog....Fuddo wrote: 07 Sep 2021, 12:59A steta jebote, to je prelijepa zemlja,HAVANA wrote: 07 Sep 2021, 12:49
Da,to je ogroman problem.Svi ili odlaze ili se koncentrisu u vece gradove.Vlast boli qrac.Djeca nam odlaze a niko da im pruzi bilo sta smisleno...Samo daj njemu,daj njemu,usro se dabogda dozavrat.
Obatalise sve.
Kako majku mu?
Pa sta ti se imam busat u prsa bokte, da sam warren buffet, pa haj.MarlboroGold wrote: 07 Sep 2021, 13:06 Imam ih ba Fudo i u vlastitoj familiji. Naravno da nisu svi isti.
U ovakvoj zemlji i sa ovim brojem stanovnika,mogucnostima koje pruza,blizinom svega...Tako malo treba da se osjeti i da zivot bude bolji.Stvarno ne kontam kako smo takvi debili i tako los sistem da pored svih mogucnosti imamo ovo sto imamo.A to je iskljucivo zbog politicke situacije,u najvecoj mjeri.Dalje je mentalitet i pogresne vrijednosti,obrazovanje...Bezbroj mogucnosti koje je tesko sprovesti u djelo...The 51st State wrote: 07 Sep 2021, 13:08samo podrinje moze kvalitetne stoke uzgajati ko pola teksasa, od svog tog neiskoristenog potencijala vidio sam da samo jedna firma iz sarajeva ima usluznu klaonicu u srebrenici, nas javasluk i cekanje na drugog....Fuddo wrote: 07 Sep 2021, 12:59
A steta jebote, to je prelijepa zemlja,
Obatalise sve.
Kako majku mu?
Ne moze bas ko Texas, al more to puno puno bolje.The 51st State wrote: 07 Sep 2021, 13:08samo podrinje moze kvalitetne stoke uzgajati ko pola teksasa, od svog tog neiskoristenog potencijala vidio sam da samo jedna firma iz sarajeva ima usluznu klaonicu u srebrenici, nas javasluk i cekanje na drugog....Fuddo wrote: 07 Sep 2021, 12:59
A steta jebote, to je prelijepa zemlja,
Obatalise sve.
Kako majku mu?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests