Afganistan

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Afganistan

Post by Taare »

To gore je lafina koju je dori pokupila u forimskim bespućima.
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2789 times
Been thanked: 23039 times

Post by HAVANA »

The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:37
Taare wrote: 09 Sep 2021, 09:31

Naravno, slažem se, tzv liberali (čitaj: fašisti u liberalnom ruhu) će tražiti svaku sitnicu kako bi popljuvali islam.
Samo, jarane, ne daji im povoda.
Mene lično je razočarao ovaj potez.
ni meni nije jasno kako im je ovo u vrhu prioriteta, mogu se izvaditi sa uvodjenjem nekih sportskih aktivnosti za zene koje bi bile primjerene, tipa strelicarstvo, atletika ili koji vec moze, pod propisanim uslovima naravno. djevojcice i zene ne bi smjele biti uskracene za fizicku aktivnost.
Pa jarane zena ima mozak i slobodnu volju da odluci sta je zanima i interesuje.Ko si ti da joj kazes hoce li se baviti strelicarstvom ili stoni tenisom,odbojkom...? Kako vam to padne na pamet uopste? Evo ja sam musko,ko sam ba ja da odredjujem zeni hoce li svirati ili nece,kojim sportom ce se baviti,hoce li se obrazovati...? Ludilo majke mi.Nevjerovatno da uopste pricamo o ovome.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 3650 times

Post by Naseef Mushroom »

Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:23
The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:10

puno smetanja i suplje. 99.9 afganistanaca i afganistanski zele serijatski zakon, kmeka svedjanki u tim smislu je licemjerna.

nemoj nastavljati i ovo ti je previse.
Smeta tebi sto si zena uopste daje pravo da ulazi u diskusiju s tobom...Od kud nam pravo da pricamo?! I onako si ti i tebi slicni otjerao pola zena sa foruma....Niti imaju zelje ni volje da citaju sta pises. Na Bosanskom forumu.
Bjezi ba....I ja luda sto trosim vrijeme i repliciram tebi i Gljivi kad ste sami sebi i vise nego dovoljni u svojim nebulozama...
Aha, znači ravnopravnost žena je da imaju pravo da pričaju i pišu na forumu a muškarac ima samo pravo da klima glavom i govori da su u pravu?
Pa valjda je ravnopravnost da se žensko tretira kao muškarac i na forumu pa da se suočavaju kao muškarci kada im neko napiše da nisu u pravu, da učestvuju u malo žešćim diskusijama i kada napišu nešto da se suoče sa protivargumentima ma koliko ti argumenti bili validni ili šašavi.

Znači ravnopravnost pa kada to dobijete gdje vas drugi forumaši ne gledaju drugačije od muškarca onda je "Kme kme tjeraš nas žene sa foruma"
(I da, napisao bih i u diskusiji sa muškarcem "kme kme", gdje ćeš veću ravnopravnost ili to izgleda nije više za tebe jer nisi to tako zamislila?)
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14875 times

Post by Dori »

The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:34
Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:31

Nemas me pravo to pitati, niti ti imam obavezu odgovoriti.
Jednostavno se povlacim iz konverzacije s tobom i repliciranja na tvoje postove. Jednostavno su preiritantni. Izvini.
Dodjem na forum da se opustim, ne da se nerviram zbog glupoti koje procitam i za koje ne mogu vjerovati da neko razuman moze pisati. Isto vazi i za Gljivu.
A i izvori su Vam za svaku pohvalu :ok
od volje ti, imam pravo da pitam zbog merituma tvojih stavova i svrhovitosti diskusije.
uzivaj u forumu i neobaveznoj supljoj drzi se van ozbiljnih tema ocigledno nisu za tebe.
Ozbiljne teme jesu....I te kako. Ali ti si skroz neozbiljan. Bar se nadam da nas trollas sa svojim stavovima....
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Taare wrote: 09 Sep 2021, 09:40 To gore je lafina koju je dori pokupila u forimskim bespućima.
Pa dobro opovrgnite to.Daj mi par zena talibana vrsnih naucnica,slikarki,muzicara,ministara...
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Taare wrote: 09 Sep 2021, 09:40 To gore je lafina koju je dori pokupila u forimskim bespućima.
Image
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3964 times
Been thanked: 3650 times

Post by Naseef Mushroom »

Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:27
Naseef Mushroom wrote: 09 Sep 2021, 09:22
Image
:D.
Grohotom se smijem...Bas si me iznenadio izvlacenjem slike kao argumentom....Ne lici na tebe....
Slika govori više od 1000 riječi.
Zato ne kači nikada slike u spavaćoj jer nećeš moći od tolike priče zaspati
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

HAVANA wrote: 09 Sep 2021, 09:44
Pa dobro opovrgnite to.Daj mi par zena talibana vrsnih naucnica,slikarki,muzicara,ministara...
Haj ne dipr.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

HAVANA wrote: 09 Sep 2021, 09:42
The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:37

ni meni nije jasno kako im je ovo u vrhu prioriteta, mogu se izvaditi sa uvodjenjem nekih sportskih aktivnosti za zene koje bi bile primjerene, tipa strelicarstvo, atletika ili koji vec moze, pod propisanim uslovima naravno. djevojcice i zene ne bi smjele biti uskracene za fizicku aktivnost.
Pa jarane zena ima mozak i slobodnu volju da odluci sta je zanima i interesuje.Ko si ti da joj kazes hoce li se baviti strelicarstvom ili stoni tenisom,odbojkom...? Kako vam to padne na pamet uopste? Evo ja sam musko,ko sam ba ja da odredjujem zeni hoce li svirati ili nece,kojim sportom ce se baviti,hoce li se obrazovati...? Ludilo majke mi.Nevjerovatno da uopste pricamo o ovome.
to je iz ateisticke perspektive koje je invalidna za vjernike, a s obzirom na kontemporarne primjere iz svakodnevnice na zapadu sa sigurnoscu mogu reci i uopste.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:43
The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:34

od volje ti, imam pravo da pitam zbog merituma tvojih stavova i svrhovitosti diskusije.
uzivaj u forumu i neobaveznoj supljoj drzi se van ozbiljnih tema ocigledno nisu za tebe.
Ozbiljne teme jesu....I te kako. Ali ti si skroz neozbiljan. Bar se nadam da nas trollas sa svojim stavovima....
ne, ne trolam ali zaista ako mislis da razvijemo neku ozbiljniju diskusiju, volio bih da znam iz kog licnog diskursa nastupas tj. koji ti je osnov za stavove. refabrikovane medijske lazi iz glabalnih medija koje si prezentovala nisu dovoljan osnov i odbacujem u startu.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:44
Image
Mani zvizge. Uvijek sam bio i biću taj čojk.
prvi sam koji je kritikovao ovu odluku o kriketu.
Ali, isto tako, ne mogu lafine al nikako.
Meni nikad nije bilo mrsko zadat se i provjerit informacije.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 09 Sep 2021, 09:47

Haj ne dipr.
i onda hoce da se ozbiljno diskutuje posle ovakih nebuloza.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:49
Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:43

ne, ne trolam ali zaista ako mislis da razvijemo neku ozbiljniju diskusiju, volio bih da znam iz kog licnog diskursa nastupas tj. koji ti je osnov za stavove. refabrikovane medijske lazi iz glabalnih medija koje si prezentovala nisu dovoljan osnov i odbacujem u startu.
Ne radi se o "refabrikovanim medijskim lazima iz glabalnih medija" vec o osnovnim ljudskim pravima. Nastupam iz iskustva zena koje sam upoznala ovdje dok sam ucila jezik i njihovih licnih iskustava koja su malo reci prestrasna.
Pobij i jedan argument koji sam ti navela i priznacu da si u pravu. Eto navedi ti prava koje njihove zene imaju? Koliko zene odlucuju? U svemu? Koliko zena imaju u politici? Koliko zena donosi zakone? Koliko se zena bavi sporom, bilo kojim? Koliko djevojcica ide u skolu? Koliko zena se slobodno krecu okolo?
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Sreća njegova pa sam mu na ignoru.
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:53
The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:49

Ne radi se o "refabrikovanim medijskim lazima iz glabalnih medija" vec o osnovnim ljudskim pravima. Nastupam iz iskustva zena koje sam upoznala ovdje dok sam ucila jezik i njihovih licnih iskustava koja su malo reci prestrasna.
Pobij i jedan argument koji sam ti navela i priznacu da si u pravu. Eto navedi ti prava koje njihove zene imaju? Koliko zene odlucuju? U svemu? Koliko zena imaju u politici? Koliko zena donosi zakone? Koliko se zena bavi sporom, bilo kojim? Koliko djevojcica ide u skolu? Koliko zena se slobodno krecu okolo?
pobicu sve kad skontas da liberalna i islamska percepcija svjetovnih poslova su dva razlicita svijeta. i da primjedbe iz diskursa prvog su irelevantne za drugu,
ljudska prava postoje i u islamu od Boga data, kontas? te se po njima muslimani i ravnaju pri zakonodavstvu i drustvenim ulogama.
uostalom drugacije i ne postoje ljudska prava ako nema ultimativnog autoritetaa, a to je Bog, u suprotnom svako bi imo svoja tumacenja istih tj. ne bi postojala. i mnogo je licemjerno od te zapadne kuhinje sto hakaju talibane, pa evo i ti dok recimo saudija je uvazeni poslovni partner etc., tako da...
Last edited by The 51st State on 09 Sep 2021, 10:00, edited 1 time in total.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:51

Haj ne dipr.
Čovječe, ljudi od '79. ne znaju za mir.
Nema kakva bjelosvjetska bagra nije došla da im razvaljuje zemlju i uništava bilo šta što podsjeća na ekonomiju il kulturu.
Koliko jučer ljudi istjerali okupatore, a ovaj havana napiše ovakvu glupost.
U njegovom gradu i 25+ godina nakon rata imaš fasada sa rupama od metaka.
Kulturna scena gotovo na nuli.
U manjem entitetu djeca nemaju pravo da uče maternji jezik.
Diskriminacija na svakom koraku.
gradovi zimi smrde ko javne hale, i on se našao da nekome prebacuje neš.
Svi mi se morete obratit
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

The 51st State wrote: 09 Sep 2021, 09:58
Dori wrote: 09 Sep 2021, 09:53

pobicu sve kad skontas da liberalna i islamska percepcija svjetovnih poslova su dva razlicita svijeta. i da primjedbe iz diskursa prvog su irelevantne za drugu,
ljudska prava postoje i u islamu od Boga data, kontas? te se po njima muslimani i ravnaju pri zakonodavstvu i drustvenim ulogama.
uostalom drugacije i ne postoje ljudska prava ako nema ultimativnog autoritetaa, a to je Bog, u suprotnom svako bi imo svoja tumacenja istih tj. ne bi postojala. i mnogo je licemjerno od te zapadne kuhinje sto hakaju talibane, pa evo i ti dok recimo saudija je uvazeni poslovni partner etc., tako da...
Nisi mi odgovorio na pitanje, ali nema veze...Sretno dalje :ok
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Haj ne dipr.
Dobro daj mi jednu.Iz kabula. :lud :oo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Haj ne dipr.
Kakvih nebuloza? Pitam fino daj mi neku vrsnu slikarku,umjetnicu,muzicarku,naucnika,ministra,sudinicu...?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Taare wrote: 09 Sep 2021, 10:00

Čovječe, ljudi od '79. ne znaju za mir.
Nema kakva bjelosvjetska bagra nije došla da im razvaljuje zemlju i uništava bilo šta što podsjeća na ekonomiju il kulturu.
Koliko jučer ljudi istjerali okupatore, a ovaj havana napiše ovakvu glupost.
U njegovom gradu i 25+ godina nakon rata imaš fasada sa rupama od metaka.
Kulturna scena gotovo na nuli.
U manjem entitetu djeca nemaju pravo da uče maternji jezik.
Diskriminacija na svakom koraku.
gradovi zimi smrde ko javne hale, i on se našao da nekome prebacuje neš.
Ok.Da ti ja ne nabrajam imena nasih zena sto ovde sto po svijetu koje su dobro obrazovane i uspjesne...Nego hoce li sada biti bolje i hoce li im biti pruzena ta sansa za obrazovanjem i ucescem u javnom zivotu,vlasti...? Kako se to uklapa u ovu pricu talibana? Sta se tebi uopste dopada kod tih ljudi,ne kontam te? Je li to nacin na koji ljudsko bice treba da zivi?
Post Reply

Return to “Svijet”