Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4384 times
- Been thanked: 3314 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Tu je gadno ako sipljiv insan na put krene 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jos jedan dokaz kako su sanitarne propusnice u stvari beskorisneDori wrote: 11 Sep 2021, 13:55 Jaranica se u utorak testirala, negativna.
Dodje u srijedu na posao, pošalju ih na testiranje, jer je kolega pozitivan.
Srijeda, pozitivna.
Ludost.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9769 times
- Been thanked: 11512 times
- Status: Online
Danas 21 mrtvih u BiH
Inače
Inače
Američko istraživanje: 11 puta više izgledno da će nevakcinisani preminuti od koronavirusa
Prema riječima Walensky, 90 posto od ukupno hospitaliziranih zbog koronavirusa su oni koji se nisu vakcinisali, prenosi agencija Associated Press.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Oh MunDzi, a svašta, pa testirali ste se u utorak, zar vas nemaju u sistemu, ili im to nije dovoljan dokaz.MunDzi wrote: 11 Sep 2021, 14:15Nema to veze sa avio kompanijom.Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:04
MunDzi, da li vam je obavijest poslala avio kompanija?
Avio kompanije garantiraju HEPA filteri blokiraju virus, ali mnogi ne znaju, to je efektivno tek kad avion uzleti.
PCR vrijedi 72 sata, sad je upitno, kad se zaražena osoba testirala prije ulaska u avion.![]()
Avio kompanija mora da postuje pravila zemlje u koju dovodi putnike.
Obavijest je dosla od mog zdravstva/vlade.
Morali smo na povratku popuniti formular sa svim podacima, cak i dati broj sjedista.
Sve je to valjda u svrhu da mogu trace ljude ako se neko zarazi.
Da, ne mozes uci u avion bez negativnog testa i test ne moze biti stariji od 72 sata.
Zato i kazem, ili je neko imao lazni test rezultat ili testovi ne valjaju ili nemamo pojma sta i kako se ovaj virus ponasa.
Da, test vrijedi 72 sata, a zaražena osoba je mogla uzeti test dan, dva ranije, zato postoji mogućnost da je bila pozitivna tokom dana leta.
Ja sam razumjela da je zaražena osoba obavijestila avio kompaniju, a avio kompanije je obavijestila Zavod za Zdrastvo.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5071 times
- Been thanked: 6569 times
Od kolege mama umrla
Oba roditelja covid pozitivna. Otac je vakcinisan i nije bio u bolnici. Majka, nazalost, nije uspjela da se izvuce...
Oba roditelja covid pozitivna. Otac je vakcinisan i nije bio u bolnici. Majka, nazalost, nije uspjela da se izvuce...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
-
Venera
- Seksologinja

MunDzi wrote: 11 Sep 2021, 14:18Tih 60% samo ako se pilot smiluje da ubaci.
Ali njihovi bonusi zavise od toga koliko kisika ustede.
Jedino ako ga stjuardesa s kojom inace opci ne zamoli lijepo da pusti malo kisika.
U avionu inače je manje oksigena, zato se putnici nekad osjećaju blago ošamućeno nakon izlaska iz aviona, a osvježenje novim zrakom tokom leta je neophodno upravo radi sakupljanja karbon dioksida. Regulirano je svakih pet minuta.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Pa ovo sve sto ja znam da su ga dobili poslije vakcine, ništa. Malo smrcali i to je to. Prehodali.Krokodil Behko wrote: 11 Sep 2021, 14:22 Danas 21 mrtvih u BiH
Inače
Američko istraživanje: 11 puta više izgledno da će nevakcinisani preminuti od koronavirusa
Prema riječima Walensky, 90 posto od ukupno hospitaliziranih zbog koronavirusa su oni koji se nisu vakcinisali, prenosi agencija Associated Press.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pazi ove gluposti. U parku neka zajebancija za djecu

Ali ali

Nista. Pusti malu a ti ostani s druge strane “ograde” ko i kamara drugih

Ali ali

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ama zeno citas li ti.Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:25
Oh MunDzi, a svašta, pa testirali ste se u utorak, zar vas nemaju u sistemu, ili im to nije dovoljan dokaz.![]()
Da, test vrijedi 72 sata, a zaražena osoba je mogla uzeti test dan, dva ranije, zato postoji mogućnost da je bila pozitivna tokom dana leta.
Ja sam razumjela da je zaražena osoba obavijestila avio kompaniju, a avio kompanije je obavijestila Zavod za Zdrastvo.
Po pravilu ne mozes uci na avion ako ti test nije u 72 sata.
Na certifikatu ti pise datum i vrijeme kad je sample uzet. I od tog trenutka krece countdown.
Dakle, ne mozes tek tako uraditi test prije 5 dana i onda usetati u avion.
Zarazena osoba ne obavjestava nikoga. Zdravstveni organi/vlada obavlja trace kad god imaju nekog sa pozitivnim rezultatom.
Mi cak i ne znamo kako su nas trace i kako su nas identifikovali, niti znamo tacno kome smo kontakt.
Samo pretpostavljamo da je godisnji odmor tj let, jer nigdje drugo se nismo mjesali niti susretali sa ljudima.
Vratili se sa godisnjeg u ponedeljak.
U utorak radili PCR test jer nam je to bila obaveza - dakle moralo se.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9769 times
- Been thanked: 11512 times
Dori wrote: 11 Sep 2021, 14:35Pa ovo sve sto ja znam da su ga dobili poslije vakcine, ništa. Malo smrcali i to je to. Prehodali.
Kod nas, loše ide vakcinacija. Ilijaški DZ prazan. Prvih par dnaa bilo je po oko tridesetak ljudi ispred, a nekidan, dva dana za redom dok sam ganjao lab nalaze, nigdje žive duše, pred vratima za vakcinisanje.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
juce,na poslu..
pita me kolegica,jesi primio drugu...
jok,rekoh,ni jednu,a niti hocu
naguli ko avion.....
naguli ko avion.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Ti si jedini “Sveda” kojeg ja znam da se nije vakcinisaoPasaga wrote: 11 Sep 2021, 14:42 juce,na poslu..
naguli ko avion.....![]()
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- MunDzi
- Svadjalica

Nije valjda.Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:32
![]()
U avionu inače je manje oksigena, zato se putnici nekad osjećaju blago ošamućeno nakon izlaska iz aviona, a osvježenje novim zrakom tokom leta je neophodno upravo radi sakupljanja karbon dioksida. Regulirano je svakih pet minuta.![]()
Ja mislila puste nas da pocrkamo.
-
Venera
- Seksologinja

72 sata su duga, ako uradiš test dan prije leta, možeš postati pozitivna naredni dan, dan leta. Kužiš?MunDzi wrote: 11 Sep 2021, 14:38Ama zeno citas li ti.Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:25
Oh MunDzi, a svašta, pa testirali ste se u utorak, zar vas nemaju u sistemu, ili im to nije dovoljan dokaz.![]()
Po pravilu ne mozes uci na avion ako ti test nije u 72 sata.
Na certifikatu ti pise datum i vrijeme kad je sample uzet. I od tog trenutka krece countdown.
Dakle, ne mozes tek tako uraditi test prije 5 dana i onda usetati u avion.
Zarazena osoba ne obavjestava nikoga. Zdravstveni organi/vlada obavlja trace kad god imaju nekog sa pozitivnim rezultatom.
Mi cak i ne znamo kako su nas trace i kako su nas identifikovali, niti znamo tacno kome smo kontakt.
Samo pretpostavljamo da je godisnji odmor tj let, jer nigdje drugo se nismo mjesali niti susretali sa ljudima.
Vratili se sa godisnjeg u ponedeljak.
U utorak radili PCR test jer nam je to bila obaveza - dakle moralo se.
Zaražene osobe često obavijeste avio kompaniju, to je čak predloženo od strane avio kompanija.
Razumjela sam, vaš zdrastveni sustav je dobro umrežen.
-
Venera
- Seksologinja

Na otvorenom, nema gužve, i opet je postavljena zabrana.insomnia wrote: 11 Sep 2021, 14:37 Pazi ove gluposti. U parku neka zajebancija za djecu
Ali ali
- MunDzi
- Svadjalica

Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:45
72 sata su duga, ako uradiš test dan prije leta, možeš postati pozitivna naredni dan, dan leta. Kužiš?
Zaražene osobe često obavijeste avio kompaniju, to je čak predloženo od strane avio kompanija.
Razumjela sam, vaš zdrastveni sustav je dobro umrežen.
nemoj me handrit ziva bila.
pa kad mozes postati pozitivan sljedeci dan koji qrac traze od ljudi da rade testove u 72 sata i placaju velike cijene za iste.
sto onda svima ne urade antigen testove pola sati prije ukrcavanja.
cemu onda testovi od 72 sata.
dakle nemaju pojma sta i kako, daj samo da se nesto desava i da se kao nesto testira i da se pravimo da znamo sta radimo.
i opet, avio kompanija polaze racune zemlji u koju dovodi putnike, a ne obratno.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24071 times
- Been thanked: 6286 times
Pasaga wrote: 11 Sep 2021, 14:42 juce,na poslu..
naguli ko avion.....![]()
@ jesi li vidio, Pasa, kako se i tamo ponasaju! ...draze bi mi bilo da nam uvedu neki vanjski znak prepoznavanja, More i crvena traka oko glave ili rukava, samo neka me nista ne pitaju, a momentalno zaobidju!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
-
Venera
- Seksologinja

To sam davno zaključila.MunDzi wrote: 11 Sep 2021, 14:54Venera wrote: 11 Sep 2021, 14:45
72 sata su duga, ako uradiš test dan prije leta, možeš postati pozitivna naredni dan, dan leta. Kužiš?
Razumjela sam, vaš zdrastveni sustav je dobro umrežen.![]()
nemoj me handrit ziva bila.
pa kad mozes postati pozitivan sljedeci dan koji qrac traze od ljudi da rade testove u 72 sata i placaju velike cijene za iste.
sto onda svima ne urade antigen testove pola sati prije ukrcavanja.
cemu onda testovi od 72 sata.
dakle nemaju pojma sta i kako, daj samo da se nesto desava i da se kao nesto testira i da se pravimo da znamo sta radimo.
i opet, avio kompanija polaze racune zemlji u koju dovodi putnike, a ne obratno.
Ponekad osobe imaju presjedanja, više letova, sve ukupno traje 24 sata, zato PCR test mora vrijediti duže od 24 sata, ali ne znam, zašto je 72 sata, umjesto 48 sata.
PCR rezultat može biti gotov na aerodromu za sat i po, a antigen test znatno krače. Mene interesira astronomska cijena testova. Cilj je zarada!
IATA je tražila uvođenje antigen testova, i na mnogim aerodromima ga je moguče uzeti.
Mislim definitivno da avio kompanije prihvataju antigen test.
Mislim da generalno narod nema pojma, a ni ne pita prije puta.
- MunDzi
- Svadjalica

Ti nabacas svega i svacega, a nikakve veze sa prethodnim izjavama.Venera wrote: 11 Sep 2021, 15:13
To sam davno zaključila.
Ponekad osobe imaju presjedanja, više letova, sve ukupno traje 24 sata, zato PCR test mora vrijediti duže od 24 sata, ali ne znam, zašto je 72 sata, umjesto 48 sata.
PCR rezultat može biti gotov na aerodromu za sat i po, a antigen test znatno krače. Mene interesira astronomska cijena testova. Cilj je zarada!
IATA je tražila uvođenje antigen testova, i na mnogim aerodromima ga je moguče uzeti.
Mislim da avio kompanije prihvataju antigen test.
Mislim ni da generalno narod nema pojma, a ni ne pita prije puta.![]()
Narod koji putuje ima pojma, daleko vise nego ti koja ne putujes.
Jer se dobro raspitaju prije nego krenu na put.
I svi koji lete, znaju da mogu raditi testove i na aerodromima.
I svi znaju sta zemlja u koju dolaze traze, antigen ili pcr ili nesto trece ili bilo sto od pobrojanog.
Izjavila si da danas mozes raditi PCR test i biti negativan a vec sutra kad ulazis na avion biti zarazen.
I ja ti odgovorim pa kad je tako, cemu uopste testovi od 72 sata? Tom logikom, cemu testovi i od 48 sati ili 24 sata?
Ne znas.
Ali eto nabrajas gdje i kako se mogu raditi testovi.
I opet, nije bitno sta aviokompanije prihvataju.
Bitno je sta zemlja u koju dovode putnike prihvata.
Aviokompanije mora da ispostuje ta pravila.
-
Venera
- Seksologinja

Rekla sam ti, imaju više presjedanja/letova, zato je PCR prihvatljiv, ali 72 sata je predugo. To je obrazloženje, i ne možeš očekivati od osobe da sa svakim presjedanjem uzima antigen test.MunDzi wrote: 11 Sep 2021, 15:34Ti nabacas svega i svacega, a nikakve veze sa prethodnim izjavama.Venera wrote: 11 Sep 2021, 15:13
To sam davno zaključila.
Mislim da avio kompanije prihvataju antigen test.
Mislim ni da generalno narod nema pojma, a ni ne pita prije puta.![]()
Narod koji putuje ima pojma, daleko vise nego ti koja ne putujes.
Jer se dobro raspitaju prije nego krenu na put.
I svi koji lete, znaju da mogu raditi testove i na aerodromima.
I svi znaju sta zemlja u koju dolaze traze, antigen ili pcr ili nesto trece ili bilo sto od pobrojanog.
Izjavila si da danas mozes raditi PCR test i biti negativan a vec sutra kad ulazis na avion biti zarazen.
I ja ti odgovorim pa kad je tako, cemu uopste testovi od 72 sata? Tom logikom, cemu testovi i od 48 sati ili 24 sata?
Ne znas.
Ali eto nabrajas gdje i kako se mogu raditi testovi.
I opet, nije bitno sta aviokompanije prihvataju.
Bitno je sta zemlja u koju dovode putnike prihvata.
Aviokompanije mora da ispostuje ta pravila.
Narod koji leti tokom pandemije je vrlo malo imao priliku uzeti antigen test prije leta. (pišem za EU}.
Ni meni nije jasno zašto tvoja država sad traži PCR test umjesto antigen test nakon tvog odmora.