Pa i nema, brat te samo zbode hrđavim bajonetom a ti volja ti crknut volja preživit.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Pa i nema, brat te samo zbode hrđavim bajonetom a ti volja ti crknut volja preživit.
Nisi se kreto po pravim marsurutamaHAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:06 Za 7 godina tamo ja ovo nigdje nisam vidio. Ni blizu. A pokrivenih more. Zive, rade...
Komtas da oni za sebe i ne kazu da su demokratija?Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:09 Mah….Sto Fuddo kaže kao da zidu pričaš…
Niti je k’o rekao da ovog nema na zapadu, niti je k’o napadao pokrivene žene. Ali nema tu diskusije, niti prostora za istu…..Nažalost. Ni na ovoj ni na drugom temama.
Pa da je nisu mozda satirali online takvi ko ti da isfurate svoju frustraciju, mozda i ne bi izvrsila samoubistvo.insomnia wrote: 11 Sep 2021, 18:29 Sad tek vidim da je prica o mojoj omiljenoj tv voditeljici iz Irana dobila tuzan epilog
Bila je jedno od popularnijih tv lica u ovoj zemlji i poznata po svojim “kontraverznim” stavovima po pitanju zena. Radila na vise iranskih televizija, imala YT kanal, davala intervjue za vise medija u kojem je promovisala potpuno pokrivanje zena pricala kako je pocastvovana ovakom odjecom i slicno
Sve dok se nisu pojavile slike sa odmora u Svicarskoj na kojima gologlava pije pivo
Prije par mjeseci pronadjena je mrtva u svom stanu u Teheranu. Zvanicni uzrok smrti, samoubistvo
E kad to prevlada, onda ona lijeva sa slike ce postati pravilo i slicne njoj. Sega jeldeHAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:13 Izadjem na pivu u kafanu u belgiji i pita me recimo koje si ti vjere? Ja kazem daj nam po stelu a boga nema. U boga ne vjerujem. Kaze ok... I svak svoje nastavi. Mada i ovo je vise figurativno, to me nikad niko nije ni pitao. Zaboli ga qrac u sta ja vjerujem il ne vjerujem. Izadjem ja na caj u kabulu i pita me taliban, ne u sta vjerujem, to se podrazumijevanego nesta pita a ja kazem nema boga, ne vjerujem ja u boga, ima li dje kake pive? I ubode me taliban siljalom u oko odma
![]()
Sta ba svako može sve? Gdje to?!Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:12Pa talibani i ostala društva i ne kriju da svako može sve.HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:07 Kod talibana nema ni otkrivene a ne ovo. Za jaja bi ih objesili. Toliko o toleranciji.
Pa izađeš u Sarajevo na pivu i pita te neko za koga ćeš glasati a ti odgovoriš "Ma nabijem i Bakira i Nikšića i Konakovića" i svako svoje nastavi a prije 40 godina bi na tom istom mjestu da za Tita nešto loše kažeš ostao bez bubrega i ipak mnogima fali ono vrijeme.HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:13 Izadjem na pivu u kafanu u belgiji i pita me recimo koje si ti vjere? Ja kazem daj nam po stelu a boga nema. U boga ne vjerujem. Kaze ok... I svak svoje nastavi. Mada i ovo je vise figurativno, to me nikad niko nije ni pitao. Zaboli ga qrac u sta ja vjerujem il ne vjerujem. Izadjem ja na caj u kabulu i pita me taliban, ne u sta vjerujem, to se podrazumijevanego nesta pita a ja kazem nema boga, ne vjerujem ja u boga, ima li dje kake pive? I ubode me taliban siljalom u oko odma
![]()
Naravno. I upravo se tu mi mimoilazimo u diskusiji. Ja podržavam demokratsko društvo i slobodu izbora, ti ne. Ok, poštujem.The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:30Komtas da oni za sebe i ne kazu da su demokratija?Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:09 Mah….Sto Fuddo kaže kao da zidu pričaš…
Niti je k’o rekao da ovog nema na zapadu, niti je k’o napadao pokrivene žene. Ali nema tu diskusije, niti prostora za istu…..Nažalost. Ni na ovoj ni na drugom temama.
Pa sto onaj u parizu vice allah je velik i otfikari glavu profesoru kad zna u kakvom drustvu zivi? Njemu je velik, njima nije? Koji ce qrac ikako tamo? Ja u kabul nit idem nit me interesuje.Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:39Pa izađeš u Sarajevo na pivu i pita te neko za koga ćeš glasati a ti odgovoriš "Ma nabijem i Bakira i Nikšića i Konakovića" i svako svoje nastavi a prije 40 godina bi na tom istom mjestu da za Tita nešto loše kažeš ostao bez bubrega i ipak mnogima fali ono vrijeme.HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:13 Izadjem na pivu u kafanu u belgiji i pita me recimo koje si ti vjere? Ja kazem daj nam po stelu a boga nema. U boga ne vjerujem. Kaze ok... I svak svoje nastavi. Mada i ovo je vise figurativno, to me nikad niko nije ni pitao. Zaboli ga qrac u sta ja vjerujem il ne vjerujem. Izadjem ja na caj u kabulu i pita me taliban, ne u sta vjerujem, to se podrazumijevanego nesta pita a ja kazem nema boga, ne vjerujem ja u boga, ima li dje kake pive? I ubode me taliban siljalom u oko odma
![]()
Neke stvari koje danas radiš su u SFRJ bile nezamislive i ipak nisi onda pomišljao na samoubistvo jer ti nije bilo odobreno da radiš neke stvari nego si se prilagodio i bilo ti je lijepo.
To što si rekao u Belgiji da nema Boga to si rekao bez ustručavanja jer znaš da tu vlada društvo gdje možeš to otvoreno reći inače ne bi rekao to?
Tako i u Kabulu. Zašto bi ako bi znao odnos Talibana prema bogohuljenju i alkoholu uopšte izgovorio te riječi?
I onda taliban kriv što ti proovciraš![]()
Postujem i ja, no za razliku od tebe ja ne zatvaram oci pred nebulozama i nesuvislostima istog i ne smatram taj sistem kao neko ultimativno dostignuce.Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:41Naravno. I upravo se tu mi mimoilazimo u diskusiji. Ja podržavam demokratsko društvo i slobodu izbora, ti ne. Ok, poštujem.
Stvar je u tome, meni se ne svidja kako društvo funkcionise ovdje, kupim kartu, sjednem na avion i odoh za Kabul, Siriju, gdje već.
Ali da živim u Kabulu ili Siriji i ne svidja mi se to društvo, ja ne mogu ništa. Apsolutno ništa. U tome je razlika. Kontas.
Eto, neka je 99% žena tamo zadovoljno kako ti kažeš. Šta je sa onim 1%. Ima li ikakve slobode izbora?
U tom zapadnom društvu gdje živi isto osuđuju govor mržnje ili bilo šta ostalo šta vrijeđa nečije osjećaje.HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:42Pa sto onaj u parizu vice allah je velik i otfikari glavu profesoru kad zna u kakvom drustvu zivi? Njemu je velik, njima nije? Koji ce qrac ikako tamo? Ja u kabul nit idem nit me interesuje.Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:39
Pa izađeš u Sarajevo na pivu i pita te neko za koga ćeš glasati a ti odgovoriš "Ma nabijem i Bakira i Nikšića i Konakovića" i svako svoje nastavi a prije 40 godina bi na tom istom mjestu da za Tita nešto loše kažeš ostao bez bubrega i ipak mnogima fali ono vrijeme.
Neke stvari koje danas radiš su u SFRJ bile nezamislive i ipak nisi onda pomišljao na samoubistvo jer ti nije bilo odobreno da radiš neke stvari nego si se prilagodio i bilo ti je lijepo.
To što si rekao u Belgiji da nema Boga to si rekao bez ustručavanja jer znaš da tu vlada društvo gdje možeš to otvoreno reći inače ne bi rekao to?
Tako i u Kabulu. Zašto bi ako bi znao odnos Talibana prema bogohuljenju i alkoholu uopšte izgovorio te riječi?
I onda taliban kriv što ti proovciraš![]()
Nisi mi odgovorio na pitanje o slobodi izbora?The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:46Postujem i ja, no za razliku od tebe ja ne zatvaram oci pred nebulozama i nesuvislostima istog i ne smatram taj sistem kao neko ultimativno dostignuce.Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:41
Naravno. I upravo se tu mi mimoilazimo u diskusiji. Ja podržavam demokratsko društvo i slobodu izbora, ti ne. Ok, poštujem.
Stvar je u tome, meni se ne svidja kako društvo funkcionise ovdje, kupim kartu, sjednem na avion i odoh za Kabul, Siriju, gdje već.
Ali da živim u Kabulu ili Siriji i ne svidja mi se to društvo, ja ne mogu ništa. Apsolutno ništa. U tome je razlika. Kontas.
Eto, neka je 99% žena tamo zadovoljno kako ti kažeš. Šta je sa onim 1%. Ima li ikakve slobode izbora?
Ta zapadna demokratija koju hvalis nije nikakvo posebno humanisticko dostignucie nego su samo prvi ovladali efikasnijim sredstvima za masovno ubijanje i pljacku i sad prodaju zvaku kako su kul i fol neki izbor da imas. Usotalom zapadme demokratije su odgovorne za manje vise sve strahote u modernom dobu.
Mnogo vise od 1% je mezadovljnih ma zapadu pa nemaju neki izbor osim da sute i trpe, kao sto npr. Vidimo sad sa haosom u pandemiji.
Tako nesto ne postoji mimo indoktrinacije bilo koje vrste.Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:59Nisi mi odgovorio na pitanje o slobodi izbora?The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:46
Postujem i ja, no za razliku od tebe ja ne zatvaram oci pred nebulozama i nesuvislostima istog i ne smatram taj sistem kao neko ultimativno dostignuce.
Ta zapadna demokratija koju hvalis nije nikakvo posebno humanisticko dostignucie nego su samo prvi ovladali efikasnijim sredstvima za masovno ubijanje i pljacku i sad prodaju zvaku kako su kul i fol neki izbor da imas. Usotalom zapadme demokratije su odgovorne za manje vise sve strahote u modernom dobu.
Mnogo vise od 1% je mezadovljnih ma zapadu pa nemaju neki izbor osim da sute i trpe, kao sto npr. Vidimo sad sa haosom u pandemiji.