Afganistan

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Afganistan

Post by Šabović Adis »

HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:17
insomnia wrote: 11 Sep 2021, 18:16 Kae u vjeri nema prisile 😂😂😂
Ma kakvi, ko te to slago?
Pa i nema, brat te samo zbode hrđavim bajonetom a ti volja ti crknut volja preživit. :valja
Ne mereeee 👉👌
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Sad tek vidim da je prica o mojoj omiljenoj tv voditeljici iz Irana dobila tuzan epilog
Bila je jedno od popularnijih tv lica u ovoj zemlji i poznata po svojim “kontraverznim” stavovima po pitanju zena. Radila na vise iranskih televizija, imala YT kanal, davala intervjue za vise medija u kojem je promovisala potpuno pokrivanje zena pricala kako je pocastvovana ovakom odjecom i slicno
Sve dok se nisu pojavile slike sa odmora u Svicarskoj na kojima gologlava pije pivo
Image
Image
Prije par mjeseci pronadjena je mrtva u svom stanu u Teheranu. Zvanicni uzrok smrti, samoubistvo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:06 Za 7 godina tamo ja ovo nigdje nisam vidio. Ni blizu. A pokrivenih more. Zive, rade...
Nisi se kreto po pravim marsurutama
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:09 Mah….Sto Fuddo kaže kao da zidu pričaš…

Niti je k’o rekao da ovog nema na zapadu, niti je k’o napadao pokrivene žene. Ali nema tu diskusije, niti prostora za istu…..Nažalost. Ni na ovoj ni na drugom temama.
Komtas da oni za sebe i ne kazu da su demokratija?
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

insomnia wrote: 11 Sep 2021, 18:29 Sad tek vidim da je prica o mojoj omiljenoj tv voditeljici iz Irana dobila tuzan epilog
Bila je jedno od popularnijih tv lica u ovoj zemlji i poznata po svojim “kontraverznim” stavovima po pitanju zena. Radila na vise iranskih televizija, imala YT kanal, davala intervjue za vise medija u kojem je promovisala potpuno pokrivanje zena pricala kako je pocastvovana ovakom odjecom i slicno
Sve dok se nisu pojavile slike sa odmora u Svicarskoj na kojima gologlava pije pivo
Prije par mjeseci pronadjena je mrtva u svom stanu u Teheranu. Zvanicni uzrok smrti, samoubistvo
Pa da je nisu mozda satirali online takvi ko ti da isfurate svoju frustraciju, mozda i ne bi izvrsila samoubistvo.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

😂
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:13 Izadjem na pivu u kafanu u belgiji i pita me recimo koje si ti vjere? Ja kazem daj nam po stelu a boga nema. U boga ne vjerujem. Kaze ok... I svak svoje nastavi. Mada i ovo je vise figurativno, to me nikad niko nije ni pitao. Zaboli ga qrac u sta ja vjerujem il ne vjerujem. Izadjem ja na caj u kabulu i pita me taliban, ne u sta vjerujem, to se podrazumijeva :valja nego nesta pita a ja kazem nema boga, ne vjerujem ja u boga, ima li dje kake pive? I ubode me taliban siljalom u oko odma :sok
E kad to prevlada, onda ona lijeva sa slike ce postati pravilo i slicne njoj. Sega jelde
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:12
HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:07 Kod talibana nema ni otkrivene a ne ovo. Za jaja bi ih objesili. Toliko o toleranciji.
Pa talibani i ostala društva i ne kriju da svako može sve.
Sta ba svako može sve? Gdje to?!
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4034 times
Been thanked: 3698 times

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:13 Izadjem na pivu u kafanu u belgiji i pita me recimo koje si ti vjere? Ja kazem daj nam po stelu a boga nema. U boga ne vjerujem. Kaze ok... I svak svoje nastavi. Mada i ovo je vise figurativno, to me nikad niko nije ni pitao. Zaboli ga qrac u sta ja vjerujem il ne vjerujem. Izadjem ja na caj u kabulu i pita me taliban, ne u sta vjerujem, to se podrazumijeva :valja nego nesta pita a ja kazem nema boga, ne vjerujem ja u boga, ima li dje kake pive? I ubode me taliban siljalom u oko odma :sok
Pa izađeš u Sarajevo na pivu i pita te neko za koga ćeš glasati a ti odgovoriš "Ma nabijem i Bakira i Nikšića i Konakovića" i svako svoje nastavi a prije 40 godina bi na tom istom mjestu da za Tita nešto loše kažeš ostao bez bubrega i ipak mnogima fali ono vrijeme.

Neke stvari koje danas radiš su u SFRJ bile nezamislive i ipak nisi onda pomišljao na samoubistvo jer ti nije bilo odobreno da radiš neke stvari nego si se prilagodio i bilo ti je lijepo.
To što si rekao u Belgiji da nema Boga to si rekao bez ustručavanja jer znaš da tu vlada društvo gdje možeš to otvoreno reći inače ne bi rekao to?
Tako i u Kabulu. Zašto bi ako bi znao odnos Talibana prema bogohuljenju i alkoholu uopšte izgovorio te riječi?
I onda taliban kriv što ti proovciraš :cudi
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:30
Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:09 Mah….Sto Fuddo kaže kao da zidu pričaš…

Niti je k’o rekao da ovog nema na zapadu, niti je k’o napadao pokrivene žene. Ali nema tu diskusije, niti prostora za istu…..Nažalost. Ni na ovoj ni na drugom temama.
Naravno. I upravo se tu mi mimoilazimo u diskusiji. Ja podržavam demokratsko društvo i slobodu izbora, ti ne. Ok, poštujem.

Stvar je u tome, meni se ne svidja kako društvo funkcionise ovdje, kupim kartu, sjednem na avion i odoh za Kabul, Siriju, gdje već.
Ali da živim u Kabulu ili Siriji i ne svidja mi se to društvo, ja ne mogu ništa. Apsolutno ništa. U tome je razlika. Kontas.
Eto, neka je 99% žena tamo zadovoljno kako ti kažeš. Šta je sa onim 1%. Ima li ikakve slobode izbora?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23187 times

Post by HAVANA »

Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:39
Pa izađeš u Sarajevo na pivu i pita te neko za koga ćeš glasati a ti odgovoriš "Ma nabijem i Bakira i Nikšića i Konakovića" i svako svoje nastavi a prije 40 godina bi na tom istom mjestu da za Tita nešto loše kažeš ostao bez bubrega i ipak mnogima fali ono vrijeme.

Neke stvari koje danas radiš su u SFRJ bile nezamislive i ipak nisi onda pomišljao na samoubistvo jer ti nije bilo odobreno da radiš neke stvari nego si se prilagodio i bilo ti je lijepo.
To što si rekao u Belgiji da nema Boga to si rekao bez ustručavanja jer znaš da tu vlada društvo gdje možeš to otvoreno reći inače ne bi rekao to?
Tako i u Kabulu. Zašto bi ako bi znao odnos Talibana prema bogohuljenju i alkoholu uopšte izgovorio te riječi?
Pa sto onaj u parizu vice allah je velik i otfikari glavu profesoru kad zna u kakvom drustvu zivi? Njemu je velik, njima nije? Koji ce qrac ikako tamo? Ja u kabul nit idem nit me interesuje.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:41
The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:30

Naravno. I upravo se tu mi mimoilazimo u diskusiji. Ja podržavam demokratsko društvo i slobodu izbora, ti ne. Ok, poštujem.

Stvar je u tome, meni se ne svidja kako društvo funkcionise ovdje, kupim kartu, sjednem na avion i odoh za Kabul, Siriju, gdje već.
Ali da živim u Kabulu ili Siriji i ne svidja mi se to društvo, ja ne mogu ništa. Apsolutno ništa. U tome je razlika. Kontas.
Eto, neka je 99% žena tamo zadovoljno kako ti kažeš. Šta je sa onim 1%. Ima li ikakve slobode izbora?
Postujem i ja, no za razliku od tebe ja ne zatvaram oci pred nebulozama i nesuvislostima istog i ne smatram taj sistem kao neko ultimativno dostignuce.
Ta zapadna demokratija koju hvalis nije nikakvo posebno humanisticko dostignucie nego su samo prvi ovladali efikasnijim sredstvima za masovno ubijanje i pljacku i sad prodaju zvaku kako su kul i fol neki izbor da imas. Usotalom zapadme demokratije su odgovorne za manje vise sve strahote u modernom dobu.
Mnogo vise od 1% je mezadovljnih ma zapadu pa nemaju neki izbor osim da sute i trpe, kao sto npr. Vidimo sad sa haosom u pandemiji.
Last edited by The 51st State on 11 Sep 2021, 18:47, edited 1 time in total.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

E pa sta ce. Spasili mu Francuzi babi guzicu da ga ne prikolje onaj u Ceceniji. Lijepo im vracaju
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Bjez zaboli me qrac i za njih i za bogove. Odo na lignje u ribara. Zivot je jedan zivi ga fikreta.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4034 times
Been thanked: 3698 times

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 11 Sep 2021, 18:42
Naseef Mushroom wrote: 11 Sep 2021, 18:39

Pa sto onaj u parizu vice allah je velik i otfikari glavu profesoru kad zna u kakvom drustvu zivi? Njemu je velik, njima nije? Koji ce qrac ikako tamo? Ja u kabul nit idem nit me interesuje.
U tom zapadnom društvu gdje živi isto osuđuju govor mržnje ili bilo šta ostalo šta vrijeđa nečije osjećaje.

Na stranu odsjecanje glave ali u toj situaciji uopšte nije taj musliman bio dvoličan već zapad koji ga je uvjerio da se u tom društvu bore protiv mržnje usmjerene prema svakome, znači i prema muslimanima.

Taj musliman je u tom francuskom društvu se itekako prilagodio jer mu je rečeno da se u tom društvu vodi računa i protiv islamofobije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:46
Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:41

Postujem i ja, no za razliku od tebe ja ne zatvaram oci pred nebulozama i nesuvislostima istog i ne smatram taj sistem kao neko ultimativno dostignuce.
Ta zapadna demokratija koju hvalis nije nikakvo posebno humanisticko dostignucie nego su samo prvi ovladali efikasnijim sredstvima za masovno ubijanje i pljacku i sad prodaju zvaku kako su kul i fol neki izbor da imas. Usotalom zapadme demokratije su odgovorne za manje vise sve strahote u modernom dobu.
Mnogo vise od 1% je mezadovljnih ma zapadu pa nemaju neki izbor osim da sute i trpe, kao sto npr. Vidimo sad sa haosom u pandemiji.
Nisi mi odgovorio na pitanje o slobodi izbora?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

U stvari taj profesor je izgubio glavu ni zbog cega. Ucenica koja nije znala kako se izvuci zbog izostanaka je izmislila i ispricala ocu kako nije bila na casu jer nije htjela gledati karikature poslanika koje je ovaj pokazivao djeci. Otac je odmah po fejsbuku kreno proklinjati profesora i paliti masu. Kasnije su u lokalnoj dzamiji isprali mozak nekom cecenskom balavcu koji je ubio profesora
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

j.... joj oca.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Sad moram citat jos dok se mala spremi. :123
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Dori wrote: 11 Sep 2021, 18:59
The 51st State wrote: 11 Sep 2021, 18:46

Nisi mi odgovorio na pitanje o slobodi izbora?
Tako nesto ne postoji mimo indoktrinacije bilo koje vrste.
Last edited by The 51st State on 11 Sep 2021, 19:08, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Svijet”