BiH u očima drugih

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25240 times
Been thanked: 6629 times
Status: Online

Re: Svi žele u Njemačku, a mi smo kod Bosanske Krupe pronašli Nijemce koji su doselili u BiH

Post by Veca » 12 Sep 2021, 13:50

...pa zar nije istina da mi sa svojom malom pemzijicom, ne bi mogli normalno zivjeti u Bosni ili Rumuniji, kako ti navede?
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Re: Svi žele u Njemačku, a mi smo kod Bosanske Krupe pronašli Nijemce koji su doselili u BiH

Post by Veca » 12 Sep 2021, 13:52

...koliko mi uopce treba para da mogu dole mjesec prezivjeti, bez nekih trzavica?

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times
Status: Offline

Post by CikCikCikPogodi » 12 Sep 2021, 13:56

Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2021, 13:39 Ima tu dosta šuplje. Baš sam gledao prije nekoliko mjeseci jednu Nijemicu koja jedva sastavlja kraj sa krajem sa svojom penzijom, poskupio život, grubo rečeno fukara i onda je se odlučila odseliti za Rumuniju iako nije nikada bila tamo niti ima rumunske korijene ali može sa njemačkom penzijom u tom rumunskom gradiću živjeti odlično.
Poslije je prikazuju u nekom rumunskom restoranu kako naručuje odrezak i vino (što bi je možda kostalo kao da je u Njemačkoj pojela hot dog koje služi Turčin u kamp kućici) i svi se dive fukari što se tamo predstavlja kao gospođa i pije vino.

Tako i ovaj ublehaš, ako je htio za porodicu miran život i prirodu mogao je i u lijepi Schwarzwald
Nije se osjećao povezan sa rodnom Njemačkom ali se eto zato osjeća povezan sa državom sa kojom ima veze kao Francesco Totti, kako da ne :roll
A naši kompleksaši sa podaničkim mentalitetom se dive kako im je došao svjetski čovjek i kako je pozitivno lud
Joj Nazife ako imas para idi kupi neko izmljiste na planini, i napravi park za kamp kuce. Eto ti besplatne ideje za biznis.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 12 Sep 2021, 14:09

Veca wrote: 12 Sep 2021, 13:52 ...koliko mi uopce treba para da mogu dole mjesec prezivjeti, bez nekih trzavica?
Ako imas svoju kucu sa 1000 eura si carica, mozes i spartati po regionu. Jedina frka ti je mozebitno lose zdravstveno, to ne znam sta ti svabe pokrivaju.
Last edited by The 51st State on 12 Sep 2021, 14:23, edited 1 time in total.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 12 Sep 2021, 14:16

...a ako nejmam svoju kucicu? :plavi

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 12 Sep 2021, 14:24

Dolaze u obzir i vile i penthausi

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek » 12 Sep 2021, 14:30

Ma to oni postavljaju drenažne cijevi za budući Parking, vidi se iz priloženog. Jedni u Krupi, drugi u Rumuniji i taako :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 12 Sep 2021, 14:30

...aj ba,yebse, jako si mi pomog'o!

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 12 Sep 2021, 14:37

Veca wrote: 12 Sep 2021, 14:30 ...aj ba,yebse, jako si mi pomog'o!
Izvini, ne mogu da vjerujem da neko iz dijaspore nema nekretninu ovdje, zato sala.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 12 Sep 2021, 14:38

CikCikCikPogodi wrote: 12 Sep 2021, 13:56
Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2021, 13:39 Ima tu dosta šuplje. Baš sam gledao prije nekoliko mjeseci jednu Nijemicu koja jedva sastavlja kraj sa krajem sa svojom penzijom, poskupio život, grubo rečeno fukara i onda je se odlučila odseliti za Rumuniju iako nije nikada bila tamo niti ima rumunske korijene ali može sa njemačkom penzijom u tom rumunskom gradiću živjeti odlično.
Poslije je prikazuju u nekom rumunskom restoranu kako naručuje odrezak i vino (što bi je možda kostalo kao da je u Njemačkoj pojela hot dog koje služi Turčin u kamp kućici) i svi se dive fukari što se tamo predstavlja kao gospođa i pije vino.

Tako i ovaj ublehaš, ako je htio za porodicu miran život i prirodu mogao je i u lijepi Schwarzwald
Nije se osjećao povezan sa rodnom Njemačkom ali se eto zato osjeća povezan sa državom sa kojom ima veze kao Francesco Totti, kako da ne :roll
A naši kompleksaši sa podaničkim mentalitetom se dive kako im je došao svjetski čovjek i kako je pozitivno lud
Joj Nazife ako imas para idi kupi neko izmljiste na planini, i napravi park za kamp kuce. Eto ti besplatne ideje za biznis.
nemojte se petljat u Havanin poso,brt :D
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 12 Sep 2021, 14:42

animals wrote: 12 Sep 2021, 12:43 Ne bi ni Bosanci odlazili da imaju kapital..
lako je doci sa kapitalom i poceti nesto..
ako ne ide, ode ja opet za Njemacku..
moze se desit da jedva gace spasi ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Sep 2021, 15:09

The 51st State wrote: 12 Sep 2021, 13:48 Nisi u pravu, covjek ukomponovo, slobodu, ekologiju, hranu za male pare.

Bosna je trenutno najslobodnija drzava u evropi.
Pa to je već jasnije šta si ti napisao jer nervira romantizacija ovog članka.
Hrpa Nijemaca po istočnoj Evropi jer je jednostavno život postao preskup i ovi su iz istog razloga izabrali Balkan i to najljepšu državu iz razloga kojeg si naveo u postu.
Znači nema potrebe za uljepšavanjem članka da je njima eto nadošlo da migriraju jer su izgubili osjećaj povezanosti sa svojom državom :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 12 Sep 2021, 15:19

Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2021, 15:09
The 51st State wrote: 12 Sep 2021, 13:48 Nisi u pravu, covjek ukomponovo, slobodu, ekologiju, hranu za male pare.

Bosna je trenutno najslobodnija drzava u evropi.
Pa to je već jasnije šta si ti napisao jer nervira romantizacija ovog članka.
Hrpa Nijemaca po istočnoj Evropi jer je jednostavno život postao preskup i ovi su iz istog razloga izabrali Balkan i to najljepšu državu iz razloga kojeg si naveo u postu.
Znači nema potrebe za uljepšavanjem članka da je njima eto nadošlo da migriraju jer su izgubili osjećaj povezanosti sa svojom državom :D.
Ma dobro, kicenje, folkor su nebitni, to sto ga istranizrase do koske nije njegov problem. Samo komentarisem kako je levat racionalan, mozda ne bude jedini i egzotican primier kako stvari stoje sa drustvenom alienacijom.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24181 times

Post by Fuddo » 12 Sep 2021, 15:24

Ja kad ljudima govorim da je to mozda i najljepsa zemlja na dunjaluku, oni mi odmah reknu sto si oSo iZnje kad je tako lijepa. I odmah usutim, matiraju me. :D.
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2552 times
Been thanked: 1194 times

Post by amidza idriz » 12 Sep 2021, 15:39

Ovi kao da se sa Havanom druze.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24124 times

Post by HAVANA » 12 Sep 2021, 15:42

Moji su koncentrisani u sarajevskoj kotlini. :ooo Neka ba ljudi, rade, trose, ne iscu guzovace i ne prave problema. Poorite im to tamo i pokrcite.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54914 times
Been thanked: 9781 times

Post by ElTriconi » 12 Sep 2021, 15:46

Fuddo wrote: 12 Sep 2021, 15:24 Ja kad ljudima govorim da je to mozda i najljepsa zemlja na dunjaluku, oni mi odmah reknu sto si oSo iZnje kad je tako lijepa. I odmah usutim, matiraju me. :D.
Sto si oso ondara? :D.

Vratices se ti kad tad, ako nista iskipace pepeo nedje na naku ledinu i bila 🤗☺️
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 12 Sep 2021, 15:50

ElTriconi wrote: 12 Sep 2021, 15:46
Fuddo wrote: 12 Sep 2021, 15:24 Ja kad ljudima govorim da je to mozda i najljepsa zemlja na dunjaluku, oni mi odmah reknu sto si oSo iZnje kad je tako lijepa. I odmah usutim, matiraju me. :D.
Sto si oso ondara? :D.

Vratices se ti kad tad, ako nista iskipace pepeo nedje na naku ledinu i bila 🤗☺️
Sve valja, sam mi ne valjamo,
I et, il ne znO il ti Bog ne dO.
Pa jel
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24124 times

Post by HAVANA » 12 Sep 2021, 15:52

Reci otiso para da zaradim, dijete mi naraste, zena se nauci da spava sa onim povezom na ocima... I jebase me. :place Sad rostiljam i pijem pive s nedom a radje bi s havanom na karirani stoljnjak i limenu pepeljaru. Nego pozaposljavaj tu djecu i bjez kuci, ostavi im i kucu i sve.Jebo ba cikago.Kad more svabo, more i fuddo vala. Hajd, navijam za. :bih :bih :bih
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 12 Sep 2021, 15:54

HAVANA wrote: 12 Sep 2021, 15:52
Reci otiso para da zaradim, dijete mi naraste, zena se nauci da spava sa onim povezom na ocima... I jebase me. :place Sad rostiljam i pijem pive s nedom a radje bi s havanom na karirani stoljnjak i limenu pepeljaru. Nego pozaposljavaj tu djecu i bjez kuci, ostavi im i kucu i sve.Jebo ba cikago.Kad more svabo, more i fuddo vala. Hajd, navijam za. :bih :bih :bih
Cekaj necu li sta penzijice izganjat :D.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “BiH”