Josip Broz TITO

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2915 times
Been thanked: 24136 times
Status: Offline

Re: Marsalovog unuka čeka zatvor u Beogradu: Hoće li Hrvatska izručiti Edvarda Broza

Post by HAVANA » 13 Sep 2021, 22:54

Ma jebo vise te price.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Re: Marsalovog unuka čeka zatvor u Beogradu: Hoće li Hrvatska izručiti Edvarda Broza

Post by Naseef Mushroom » 13 Sep 2021, 22:55

Fuddo wrote: 13 Sep 2021, 21:21 Svak ziv zna da to nije bilo idealno,
Bilo je tu more budalastina.
Al da nismo imali sta jest i bili neki kimjongovi
De ba
Kad sve saberes, bili smo ok
Na stranu sad ove nepopravljive komunjare, oni su samo druga strana ekstrema
Pa uzmi jednom prosječnom BH građaninu kablovsku televiziju i internet i ograniči ga samo na 2 TV kanala režimske televizije. Za 5 godina će govoriti da je asfalt kroz selo i paradajz za Neum definicija života.

Pa ja kada sam se prije nekoliko godina zapucao prvi put za Njemačku i prvi put navratio u stan rodbini koja je tamo još od vremena SFRJ pa gledamo slike, srednja radnicka klasa i bili 80ih u Egiptu, rodica jaše kamile a mi se u trabantu ponosimo zbog spavanja na klupi i farmerica u Trstu :grana
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 13 Sep 2021, 22:58

HAVANA wrote: 13 Sep 2021, 22:32 Pa dobro ako vec bistrite taj neum prebrojte odmaralista od postanskog do zenickih i koliko je radnika bilo u njima. Pa pogledajte sad... Da ne idemo dalje. Citavom obalom. I na ovim stvarima ne bi trebao niko ispod 45,50 godina da pise. Znamo mi dobro sta je valjalo a sta ne.Da je bajka bila nije, da se moglo normalno ziviti i raditi, jeste. Izvucen maksimum u tom trenutku. Sta cemo sad? Vidi ove komedije danasnje. Nema potrebe prekrajati istoriju. Svako vrijeme ima svoje dobre i lose strane.
Nikad nisi bolje živio neg sad.
Imaš truhlih para.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Sep 2021, 23:00

amidza idriz wrote: 13 Sep 2021, 22:15
CikCikCikPogodi wrote: 13 Sep 2021, 21:50

Od nicega stvorena tona prikrivenih amniovanih cetnika i ustasa, koji su kasnije uz svoje podmladke radili ono sto je presudio Hag.
Eto nema Tite a imas i cetnike i ustase i balije samo nema radnih mjesta.
Pa ta Titina generacija je i zaslužna za stavljanje balija u istu rečenicu sa ustašama i četnicima.
Čovjek napisa fino šta je Hag presudio ali mora Jugonostalgičar ubaciti i treću stranu da podsjeti kako su sve tri strane uništile bratstvo i jedinstvo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 13 Sep 2021, 23:07

Taare wrote: 13 Sep 2021, 22:58
HAVANA wrote: 13 Sep 2021, 22:32 Pa dobro ako vec bistrite taj neum prebrojte odmaralista od postanskog do zenickih i koliko je radnika bilo u njima. Pa pogledajte sad... Da ne idemo dalje. Citavom obalom. I na ovim stvarima ne bi trebao niko ispod 45,50 godina da pise. Znamo mi dobro sta je valjalo a sta ne.Da je bajka bila nije, da se moglo normalno ziviti i raditi, jeste. Izvucen maksimum u tom trenutku. Sta cemo sad? Vidi ove komedije danasnje. Nema potrebe prekrajati istoriju. Svako vrijeme ima svoje dobre i lose strane.
Nikad nisi bolje živio neg sad.
Imaš truhlih para.
Pa nije valjalo, eto sad pa uzivajte :cudi Ja ih znam i mogu zaraditi. Sta je problem?

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 13 Sep 2021, 23:10

Što se mene tiče, država koju pamtiš i koju hvališ(markovićeva juga), definitivno je bolja od ove.

Nema problema, samo nemoj kukat i žalit se.
Svi mi se morete obratit

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 13 Sep 2021, 23:10

Naseef Mushroom wrote: 13 Sep 2021, 22:55
Fuddo wrote: 13 Sep 2021, 21:21 Svak ziv zna da to nije bilo idealno,
Bilo je tu more budalastina.
Al da nismo imali sta jest i bili neki kimjongovi
De ba
Kad sve saberes, bili smo ok
Na stranu sad ove nepopravljive komunjare, oni su samo druga strana ekstrema
Pa uzmi jednom prosječnom BH građaninu kablovsku televiziju i internet i ograniči ga samo na 2 TV kanala režimske televizije. Za 5 godina će govoriti da je asfalt kroz selo i paradajz za Neum definicija života.

Pa ja kada sam se prije nekoliko godina zapucao prvi put za Njemačku i prvi put navratio u stan rodbini koja je tamo još od vremena SFRJ pa gledamo slike, srednja radnicka klasa i bili 80ih u Egiptu, rodica jaše kamile a mi se u trabantu ponosimo zbog spavanja na klupi i farmerica u Trstu :grana
Malo za auto Trabant se nije vozao ovuda. Putovo je moj stari i kolege njegove poslovno isli u Cesku i Istocnu Njemacku u Mercedesu i Fordu. Tamo su ljudi padali kad su ih vidjeli, a radnici hotela im cistili auta. Cesi jesu bili prava siroinja, koju je komunizam unistio, a zapravo jedni od najpametniji ljudi na svijetu. Oni su tokom vremena komunizma morali cekat ako me dobro informacije sluze dvije godine da mogu kupiti auto, pa onda kupe satore, bukvalno su nosili pijacu sa sobom i ovdje sve prodavali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Sep 2021, 23:12

amidza idriz wrote: 13 Sep 2021, 21:24 Od nicega stvorili smo nesto a sada smo od nesta napravili nista.
Pa naravno da je se stvaralo kada su se radile stvari koje su nezamislive danas poout radne akcije.
Danas se kmeči ako moraš 1 sat duže ostati neplaćeno za dobrobit firme koja ti daje hljeb a eto neko bi lopato za dobrobit države.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 13 Sep 2021, 23:14

Taare wrote: 13 Sep 2021, 23:10 Što se mene tiče, država koju pamtiš i koju hvališ(markovićeva juga), definitivno je bolja od ove.

Kad si mene cuo da kukam? Bilo mi onda lijepo a bogme i sad mi lijepo. Samo me nerviraju neke stvari. Moze to puno bolje..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Sep 2021, 23:15

CikCikCikPogodi wrote: 13 Sep 2021, 23:10
Naseef Mushroom wrote: 13 Sep 2021, 22:55

Malo za auto Trabant se nije vozao ovuda. Putovo je moj stari i kolege njegove poslovno isli u Cesku i Istocnu Njemacku u Mercedesu i Fordu. Tamo su ljudi padali kad su ih vidjeli, a radnici hotela im cistili auta. Cesi jesu bili prava siroinja, koju je komunizam unistio, a zapravo jedni od najpametniji ljudi na svijetu. Oni su tokom vremena komunizma morali cekat ako me dobro informacije sluze dvije godine da mogu kupiti auto, pa onda kupe satore, bukvalno su nosili pijacu sa sobom i ovdje sve prodavali.
Može biti ali se sjećam krajem osamdesetih da je jedan moj poznanik Bećir u Doboju uzeo trabanta i to je bilo oduševljenje kao da je uzeo Ferarija.

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 13 Sep 2021, 23:19

Naseef Mushroom wrote: 13 Sep 2021, 23:12
amidza idriz wrote: 13 Sep 2021, 21:24 Od nicega stvorili smo nesto a sada smo od nesta napravili nista.
Pa naravno da je se stvaralo kada su se radile stvari koje su nezamislive danas poout radne akcije.
Danas se kmeči ako moraš 1 sat duže ostati neplaćeno za dobrobit firme koja ti daje hljeb a eto neko bi lopato za dobrobit države.
Pa i danas postoje radne akcije.
Samo što se to zove volontiranje.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Sep 2021, 23:21

dadojović wrote: 13 Sep 2021, 23:19
Naseef Mushroom wrote: 13 Sep 2021, 23:12
Pa i danas postoje radne akcije.
Samo što se to zove volontiranje.
Ali nije u takvom obliku.
Već danas ne možeš naći nekoga ko će za 20 maraka nešto okopati a kamoli džaba

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 13 Sep 2021, 23:23

Naseef Mushroom wrote: 13 Sep 2021, 23:00
amidza idriz wrote: 13 Sep 2021, 22:15

Eto nema Tite a imas i cetnike i ustase i balije samo nema radnih mjesta.
Pa ta Titina generacija je i zaslužna za stavljanje balija u istu rečenicu sa ustašama i četnicima.
Čovjek napisa fino šta je Hag presudio ali mora Jugonostalgičar ubaciti i treću stranu da podsjeti kako su sve tri strane uništile bratstvo i jedinstvo.
Bil možda balije u istu rečenicu s komunistima? Jedino komunista u Hagu nema niti će ih ikad bit.
Šta vi ba glumite... :valja
Ne mereeee 👉👌

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 13 Sep 2021, 23:28

Taare wrote: 13 Sep 2021, 23:10 Što se mene tiče, država koju pamtiš i koju hvališ(markovićeva juga), definitivno je bolja od ove.

I bas nekako u toj divnoj Markovicevoj Jugi vrh JNA skova plan RAM za Bosnu i Bosnjake u njoj
Bosnu rasparcati izmedju Srbije i Hrvatske a Bosnjake protjerati, pobiti i pokrstiti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 13 Sep 2021, 23:31

A evo sta kaze drugi Brozov unuk
Tvrdi da fašizam buja na prostorima bivše Јugoslavije, ali da ima i klice antifašizma.

"Republika Srpska je po opredjeljenju antifašistička, i tu nema dileme. Čim je naslonjena na Srbiju, i u dobrim odnosima je sa Rusijom, tu fašizam nema prođu. Baš zato, iz pojedinih centara moći i stižu zahtjevi da se Srpska ukine, jer baštini sve ono što antifašizam predstavlja. Nažalost, Hrvatska je predvodnik lošeg talasa. BiH je nekako po strani", naglasio je unuk Јosipa Broza Tita.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 13 Sep 2021, 23:43

insomnia wrote: 13 Sep 2021, 23:28

I bas nekako u toj divnoj Markovicevoj Jugi vrh JNA skova plan RAM za Bosnu i Bosnjake u njoj
Bosnu rasparcati izmedju Srbije i Hrvatske a Bosnjake protjerati, pobiti i pokrstiti
Jesu kakav plan za Muslimane bili skovali?
Ne mereeee 👉👌

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 13 Sep 2021, 23:47

ebla vas Jugoslavija.
kako vam ne dosadi. :cudi
sad je 2021 a ona se raspala u proslom vijeku.
vecina forumasa rodjena mnogoooooooooooooooo godina nakon njenog raspada.
jedino jos dinosaurusi zale za njom, a i to je jer ih asocira na njihovu mladost a ne zato sto je bila plaho dobra.
da je valjala, trajala bi.
dakle, amin joj.
move on.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41501 times
Been thanked: 28294 times
Status: Online

Post by Rum » 13 Sep 2021, 23:48

MunDzi wrote: 13 Sep 2021, 23:47 ebla vas Jugoslavija.
jedino jos dinosaurusi zale za njom, a i to je jer ih asocira na njihovu mladost a ne zato sto je bila plaho dobra.
dakle, amin joj.
move on.
Koje su boje jebo jugu
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 13 Sep 2021, 23:49

Mozak ti se raspao, MunDzi!
Ne mereeee 👉👌

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 13 Sep 2021, 23:51

Rum wrote: 13 Sep 2021, 23:48
MunDzi wrote: 13 Sep 2021, 23:47 ebla vas Jugoslavija.
dakle, amin joj.
move on.
Koje su boje jebo jugu
crveno/bijelo i plavo sa crvenom petokrakom naprijed. :oo

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”